Мамо, готова си, нали, през АПРИЛ да гушнеш бебче ти?!

• 28 402
  • 669
  •   1
Отговори
# 585
две здрави деца имам ,решихме 3 да имаме ,но за жалост си останахме с 2 ,третото ни дете се роди с порок на сърцето и почина в 3 -та градска ,там ми казаха ,че най добре е да се види в 19 ,20 ,седмица при следваща бременност ,в момента очаквам 4 дете ,искрено се надявам ,че този път всичко ще е наред ,за нас знаем ,че сме здрави ,нямаме и в рода сърдечно болни ,аз ще направя каквото зависи от мен ,но всичко е в божите ръце ,ако ми е писано април ,ще съм горда мама на здраво бебе .

# 586
Добро утро!
Момичета,всяка от нас си има глава на раменете.Която каквото прецени това да направи за спокойствието си. Изследванията са скъпи,но си заслужава да имаш малко по голяма надежда да ти се роди живо и здраво детенце. Купуваме си спокойствието,но няма друг начин,аз също съм се доверила на лекаря си и каквото ми каже това правя не питам за цена,имам му пълно доверие.

petia74,има безвредни лекарства по време на бременност.Не се притеснявай,че си изпила няколко хапчета.При това този антибиотик е най изчистения. Аз лично с Алекс изпих 2 антибиотика единия беше същия като твоя,а другия Оспамокс.

sweet_monii ,много сладурски панталончета си избрала. Аз си купих едни дънки от редовен магазин и пак са с ластик и чакам една жилетка от Laredoute.fr Simple Smile

Аз гледам да почивам през повечето време,но не ми се отдава много,бабите ми помагат и водят Алекс на разходки,но домашните грижи не са малко Simple SmileНа консултация съм в Хс на 12 да ме измерят и теглят  hahaha живеем в 18век според здравната ни каса  Whistling ако искам да ме видят на видеозона ще се сбогувам с 20лв,а го правят за 1минутка,казват,че всичко е наред. В четвъртък съм нямала проблем с плацентата според Хс лекар според моя си в Плд в петък имам и ме гледа 30минути първо с вагинална сонда после и на коремчето и имам проблем. Е как да му дам 20лв  #Cussing out

Хубав и много положителен ден! Аз ще правя разни колети,че имам да пращам на друшки поръчки от СпортсДирект.
Бъдете здрави!

# 587
Добро утро на всички.
Пожелавам ви една спокойна и спорна седмица.
Само усмивки и положителни емоции Peace  bouquet
Sweet_monii, наистина са много сладки дънките. Купувай  Laughing

# 588
Добро утро и от мен
Sweet_monii и аз много харесах дънките и панталончето. Взимай и не се чуди  Peace
petia47, имам едно въпросче към теб. В болницата, на която си дала адреса, пак ли същите лекари правят ФЕ? Защото мисля и аз да направя такава към 20-22 г.с. и затова се интересувам

Хубав и усмихнат ден и дано седмицата е изпълнена само с положителни новини за щуреещи бебчета в коремчетата ни   bouquet

# 589
добро утро,лека и спорна седмица и от мен.като ви чета установявам колко съм се откъснала във времето от всичко това.за мен е полезно,защото всички тревоги и емоции по време на бременността се забравят.
kroelahai тъжно ми е за това което ти се  е случило,не бих могла да си представя какво е да загубиш бебето си.не мога да повярвам,че в днешно време се случват такива неща.вчера гледах един филм,в който правеха вътреутробни лазерни операции на бебета с малформации.техниката и медицината по света е на светлинни години от нас.пак се увлякох.въпреки това трябва да гледаме позитивно на живота и да се усмихваме.утре ни чакат вълнуващи и прекрасни преживявания.по хубавото тепърва ни предстои.

# 590
Добро утро майчета

много съм афектирана от факта , че използват бременните за машина за пари. Вярно е , че здравеопазването ни е на ниво 18 век. Моя личен лекар ми обясни  , че сега вече когато вляза в 12 седмица ще ми даде едно направление за гинеколог и то ще важи 7 седмици . Въпрос на желание(на ...незнам какво да го нарека) на гинеколога било да ме преглежда поне 2 пъти на ехограф в този период. Повечето го правели без проблем. Винаги могат да си обосноват разхода пред здрабната каса , те си знаят как. Това което исках да кажа е , че от 12 до 19 седмица ми важи направлението , после имам право на още 2 , от 20 до 27 седмица щяла да ми го пусне , и последното от 27 до 34 седмица на бременноста. Когато си взема 45 дневния болничен , имам право на прегледи по всяко време (това съм го изпитала , че е така). Трябва да се научим да си Знаем правата.

# 591
  • Бургас
Здравейте момичета
Не съм писала от доста време,но уикенда нашия тати работи и бяхме двете с малката,а на мен ми беше толкова зле,но детето си иска неговото,а и къщата мен чака и като няма помощ отникъде става сложно.
По въпроса за ФМ и БХС с първата бременност не ги правих сега съм в размисъл все пак съм на 33г.,от една страна бих ги направила за да съм спокойна пред съвеста си,но от друга ако разберете в 20г.с,че има проблем,какво ще направите.Има много неща на тоя свят които не зависят от нас и аз за разлика от първата си бременност съм супер спокойна и позитивно настроена просто знам,че всичко ще е наред и че ще имам едно прекрасно бебе.
Що се отнася до това че лекарите ни възприемат като машина за пари ами какво да кажа явно ние им го позволяваме.Нито си знаем правата,нито си ги търсим,а те са достатъчно нагли и безкрупулни и в интерс на истинат аи аз започвам да се държа така с тях.
Даже и пример ще дам водя малката на лекар обезводнена с повръщане и разтройство.Той ми изписва система и деган.Аз казвам без деган (някой деца получават гърчове от него).Доктора се обръща и ми казва"Ама Вие сте с много претенции нещо".Вярвайте ми побеснях и го питам "А като се отнася за Вашите деца Вие не сте ли с претенции" и така в крайна сметка имам много любима поговорка "Каквото повикало ,Такова се обадилп",а сега ви оставм,че ме акат един куп документи.

# 592
  • София
kroelahai, стискам ти палци!!! Всичко ще бъде наред този път и браво за силата!!!!

m.mega, съжалявам за твоя опит и се радвам, че всичко е наред вече!!!

Li_2011, ако не е тайна на кой лекар си се спряла в Майчин дом, че аз също съм се насочила на там, а не искам да ходя при случаен.

Момичета, вече съм качила 2 кг., при това предимно в областта на корема и имам нужда от нови дрехи вече Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 593
абсолютно съм съгласна с
Elia,че каквото повикало такова се обадило.не знам,но аз явно имам късмет с личната,а тя ми е нова,пусна ми веднага направление и отидох при гинеколожката(от поликлиниката) и тя ми пусна всички полагащи ми се изследвания и ми обясни подробно какво имам право и какво се плаща.може би не питаме достатъчно.трябва да им досаждаме.сега на 28 имам ЖК и пак ще разпитам подробно.

# 594
  • София
Добро утро от мен!

Днес трябва да си получа резултатите от БХС, но нещо линка за достъп до резултати на сайта на НГЛ не се отваря. От миналата седмица е така и се чудя какво да предприема сега. В поръчката за изследването съм отбелязала, че желая да си получа резултата онлайн. newsm78

Дани и Емо, твоя личен нещо те послъгва. Направлението за ЖК е само едно за цялата бременност, а второ се издава само в случай на желание от твоя страна да смениш гинеколога при който ходиш. Няма такова нещо едно направление да важи за определен период (седмици). Опитват се да излъжат здравната каса и да взимат повече пари за твоя сметка. Стандартното направление е номер 9 - Майчино задравеопазване и със сигурност важи за цялата бременност. Търси си правата и не се оставяй да те лъжат!

# 595
Пак не искам да обиждам никого, но да обвиняваме лекарите, че са машина за пари, на мен не ми се струва точно. Лекарят какво е виновен, че според Здравната каса безплатни са само 3 ехографа? Такава ни е държавата. Моят си ме гледа всеки път, защото според него така е правилното, той си знае как се оправя после.
А това дали някой ни лъже...първо трябва да сме сигурни, че добре разбираме какво ни обясняват всъщност.
Лека и успешна седмица на всички Hug

# 596
Привет момичета,

Виждам, че повечето сте добре и ви желая и за напред да е така. Мен ме отпишете, оказа се че 3 седмици съм живяла в заблуда, че всичко е наред. Сега съм с нова екстра - мисед...

Лека бременност на всички и здрави бебоци на финала Hug

# 597
  • София
elisa_123, много много съжалявам!!! Знам колко боли, защото ми се е случвало. Важното е сега ти да си добре и да се възстановяваш бързо физически и психически! Стискам ти палци занапред всичко да е наред и скоро да очакваш твоето бебче!!!

# 598
Здравейте мами!

Аз вече съм в 11 г.с и ми предстои записване на ЖК.
За сега се чувствам добре,като изключим гаденето.Simple Smile
Имам един въпрос към вас свързан с болничните през бременността.
Дали ако си взема болнични от 4 или 5 месец до края ,ще имам някаква промяна в майчинството ,което ще вземам живот и здраве след това?

Пожелавам ви слънчев и усмихнат ден! Simple Smile

# 599
Elisa_123, много съжалявам.
Кураж и търпение. Сила и упоритост Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт