Мамо, готова си, нали, през АПРИЛ да гушнеш бебче ти?!

• 28 407
  • 669
  •   1
Отговори
# 570
не знам какво вече усещам,ама със сигурност не спира да ме боли ниско долу.костите ми се разширяват и не мога да си намеря място.бях забравила за тези неприятни усещания,но тези дни всичко си припомних.така или иначе всички много осезателно(дай Боже всичко да е наред) ще усетим движенията и ритниците на бебоците.моите и двамата ми избиха ребрата и диафрагмата така ме блъскаха до последно. football

# 571
Здравейте момичета,виждам че си говорите за ФМ и БХС.С първата си бременност слушах докторът какво ще ми каже и какви изследвания да си правя.Правих ФМ и БХС и всичко беше наред.Родих дете със сърдечна малформация и се наложи операция на сърцето когато беше на един месец.Сега слава на Бога всичко е наред вече,но това което изживях не го пожелавам на никого.Та по въпроса за ФМ и БХС мисля че е добре да се направят,но не всичко може да се види.Сега със тази бременност ще  направя ехокардиография на бебето за да съм сигурна че всичко със сърчицето му е наред.От една страна е добре да се изследва всичко ,но от друга не е.Не знам как бих изкарала до края на бременноста си ако тогава ми бяха казали че сърчицето  му не наред,но въпреки всичко предпочитам да знам по рано.Ужасът който изживях в момента в който  ми казаха че не е добре детето ми,това че не можах изобщо да го видя защото беше на кислород,че не можах да го гушна още първия ден няма да мога да го преживея отново.Дълъг и тъжен стана моя пост,но просто искам да споделя с вас това.Дано при всяка една от нас всичко е наред и април да се родят много живи и здрави бебета Hug

# 572
Здравейте, милички! Моля за отговор на един въпрос. Утре ще си взема направление за ЖК от личния. избрала съм си лекар в Майчин дом. Като отида там на регистратура ли отивам или директно при лекаря, които съм си избрала и той си ме записва?

# 573
Здравейте, милички! Моля за отговор на един въпрос. Утре ще си взема направление за ЖК от личния. избрала съм си лекар в Майчин дом. Като отида там на регистратура ли отивам или директно при лекаря, които съм си избрала и той си ме записва?
Не знам как е в майчин дом,но си мисля,че първо трябва да звъннеш до болницата и да си запишешм час за съответния доктор,поне тук е така.
дуручка,аз ходя в басеина на един хотел,защото водата е 30 градуса и хора има рядко.Колкото до инфекциите,знам че сега сме доста податливи.С предната бременност  прихващах бацили и от въздуха,но сега май съм по-устойчива.Признавам,че знам за това с тампона,но не го правя.
Аз все още не усещам бебчето,но имам такива газове,че корема ми мърда доста.Знам,обаче  че е твърде рано,все пак малкото е  едва около 4- см и 10-ина грама.Сега отивам да почивам,че днес доста ми се гади,всъщност съм така от 3 дни..май гаденето се върна.

# 574
Здравейте момичета. Аз мога да се похваля, че вече се чувствам доста по-добре, няма гадене и киселините намаляха Simple Smile

Относно допълнителните изследвания не искам да бъда разбрана грешно и някой да се обиди, но първо да се каже , че на здрави хора се раждат здрави деца е меко казано несериозно, защото това въобще не е вярно.
Да, изследванияте са препоръчителни, а не задължителни, защото са скъпи и се заплащат, но цената си струва. Може преди 20г. да не е било така и да се е разчитало на позитивното мислене и късмета, но затова сега домовете са пълни с деца с увреждания. Нали  медицината напредва.

# 575
Здравейте!
Аз утре ще ходя до София за ФМ.БХС сега няма да правя,но ще направя по-нататък към 18-20 седмица сигурно,ще видя моя лекар какво ще каже.За фетална ехокардиография и аз мислех да правя,но  не съм много информирана къде и как се прави....Та ако някой има информация ще съм благодарна,ако сподели.....
Аз мисля,че усещам бебето от вчера,но не съм много сигурна,точно на движения на бебо ми приличат,нищо,че вече 2 бременности съм имала и знам какво е,но все пак не съм напълно сигурна,че е бебчето.

# 576
sweet_monii фетална ехокардиография се прави единствено в нашата болница-бившата ІІІ-та градска,настояща Национална кардиологична болница(или в частния кабинет) при доц. Павлова,д-р Маринов и доц.Кънева.Ето ти линк с информация и телефони:Фетална ехокардиография-защо,кога,каде?
Там е даден адреса само на кабинета.А на самата болница е ул.Коньовица 65 или за по-добър ориентир- на метростанция Вардар.

Последна редакция: нд, 26 сеп 2010, 19:47 от petia47

# 577
sweet_monii , къде ще правиш ФМ?

# 578
Здравейте и от мен!Термина ми е на 22,04,2010 г., но досега само четях Вашите мнения.Днес реших и аз да се присъединя към Вашия отбор и да обменяме мнения.Това ми е втора бременност,имам син, който е на 4,5 години.Ами ...май се представих.
А сега да отговоря на PETIA:

Здравейте момичета!
Аз влизам за да се оплача!Моят отит,за който мисля,че бях споменала,не минава от капки.Капах три вида за три седмици,с цел да отложа приема на перорален антибиотик,но днес положението вече е критично!Дори при отваряне на устата имам нетърпими болки в ушите.Изписаха ми Аугментин от 1000мг.Четох,че не преминава плацентарната бариера,но да попитам някоя от вас дали го е пила по време на бременност?
 Четох разни теми тук,но още мнения ще са ми от полза.Благодаря ви предварително!

Пила съм точно този антибиотик по време на първата ми бременност.Разболях се от гнойна ангина и положението беше неспасяемо без Аугментин.Бях много притеснена и не исках да го пия, но гинеколога ми, ме увери, че няма абсолютно никакъв проблем.Така и стана.Наистина нямаше никакви негативни последствия, така че приемай го без притеснения, важно е ти да оздравееш!Успех!

# 579
sweet_monii , къде ще правиш ФМ?
Във "Фемина"
Iva722 ,добре дошла! Hug
petia47 ,благодаря за линка Hug

# 580
Направо във Фемина  си питай, но доколкото знам ехокардиографията си е част от ФМ.

# 581
Направо във Фемина  си питай, но доколкото знам ехокардиографията си е част от ФМ.
Да,аз ще питам,защото видях в сайта им,че правят и ехокардиография,обаче чак към 20-24 седмица.

# 582
Аз мисля, че на втората ФМ (20-24г.с.) се включва и ехокардиография, аз съм при Марков и така разбрах.

# 583
sweet_moniiне знам от къде си но фетална ехокардиография може да си направиш и тук във Варна при др.Шивачев.Той също е детски кардиолог.
Когато лежахме в София в НКБ с Криси,след операцията лекарите ми казаха че при евентуална втора бременност да си направя това изследване или при тях в София или при др.Шивачев тук.

# 584
m.mega ,доста далечко ми е Варна....
Момичета,да споделя,че намерих едни много хубави панталони за бременни,може да ви е от полза линкчетоhttp://www.mammawebshop.com/bg/drehi-bremenni/cheren-pantalon-bremenni.html
Тези също са хубави,но са малко по-скъпички,но в сравнение с другите цени...
http://www.mammawebshop.com/bg/dynki-za-bremenni-189.html

Общи условия

Активация на акаунт