Мамо, готова си, нали, през АПРИЛ да гушнеш бебче ти?!

• 28 409
  • 669
  •   1
Отговори
# 555
Juli Ivka, съжалявам за случилото се! Пожелавам ти прекрасно, здраво, есенно бебче.
     За отчета: в понеделник ходих на ФМ при д-р Д. Марков. Според него всичко е наред с бъдещия  ни мъж  Laughing. БХС мисля да не правя. Може би ще направя още една ФМ в 22 седмица, но се чудя къде.  Марков е много готин, имам му пълно доверие, но не ми се дават 100 лв.
     Аз също бях болна, с хрема и кашлица. Лекувах се с чай и от време на време смучех Фитолор. За носа капки от сребърна вода + клеева тинктура. До преди 4 години зимно време постоянно бях с ангина. Скъсвах се от антибиотици, докато GP- то не ми изписа да правя гаргара с Листерин. По принцип е течност за хигиена на устната кухина, но при мен действа перфектно за гърло.  От тогава не съм пила антибиотик. Когато усетя болка в гърлото правя една - две гаргари и ми минава.
     Да питам момичетата, който вече имат по едно секцио и искат да раждат нормално, намерили ли сте си лекар, който е съгласен да ви изражда нормално? На мен предният път ми се наложи секцио, но много се надявам този път да успея нормално да си родя. Почнах да се оглеждам за подходящ лекар, но тази порода май е доста рядко срещана.
Mwpo в http://kolibka.com търси "Тайната (2006)", защото като напишеш само Тайната или The Secret излизат много заглавия.
Хубав ден на всички Hug

# 556
Чета ви, чета ви, с тези изследвания с главни букви ФМ, БМХ и т.н. и акъл не ми го побира какво е това умишлено насаждане на  психоза от Бг лекари на бременните жени. Както винаги въпросът е да ни вземат парите. И да, разбира се, че ще са готини, та нали това е най-доходният лекарски бизнес - тук 100 лв., там 200лв, за раждане още няк'ъв лев, тези "доктори" срам нямат ли???

Вярно, има жени, за които дадени изследвания са препоръчителни, в зависимост от възраст, здравословно състояние на жената и като цяло на рода, но един истински лекар се интересува от всичко това и тогава преценява дали е необходимо да се прави дадено  изследване.
Всичко е бизнес  Sick.

# 557
  • София
А, разбирам sweet_monii     благодаря ти.  Simple Smile надявам се да уцеля размера.

# 558
  Марков е много готин, имам му пълно доверие, но не ми се дават 100 лв.
Браво за хубавите резултати и мъжкия пол. Исках да ти кажа,че при втори преглед за ФМ при един и същи лекар цената вече е 50лв.поне при томова е така.Поинтересувай се.може и при този лекар да е същото!
Marieta с дъщеря си не съм правила ФМ,но сега съм много притеснена и мисля да си направя през 18-19г.с.живот и здраве.За мое успокоение.Никой лекар не те кара насила.Ако искаш ходиш.

# 559
Marieta е права,и  аз много се ядосвам на тази масова психоза в Бг напоследък.при предишните ми бременности даже ултразвука беше лукс и нищо не се виждаше.а с големия преди 17 год. сестрата ми слушаше тоновете на бебето като шаманка  smile3506с една дървена фуния.както някое от момичетата беше казало,природата си знае работата.вярно,че се раждат бебета с проблеми,но все си мисля,че на здрави родители,се раждат здрави дечица.освен това мислете позитивно и всичко ще е наред.

# 560
Здравейте момичета  Hug
Juli Ivka,съжалявам за загубата ви,кураж и от мен другия път всичко ще бъде наред  Hug
Добре дошли,на новите маминки  Hug

От вчера пиша и не публикувам  Confused
Бях на преглед вчера. Гледаха ме с вагинална сонда и се оказа,че плацента, е разположена така, че  достига близо до канала на маточната шийка и гинеколога ми каза,че може да е плацента превия,но още не може да се каже на 100%. Каза,че ще се следи от близо,направи един куп снимки с който с ще ходя и другия път. Може да се подобри може да стой все така,а може и да се влоши. друго всичко е ОК много сме активни махна ни с ръчичка Simple Smile
Почнах пак с почивката  Confused ,но каза че е много от значение особено товаренето ми с малкия и купища багажи.
Направих БХС там поне няма проблем и така.
Много сме уплашени с мъжо,дано всичко завърши добре  Praynig

Хубави почивни дни! Бъдете здрави!

# 561
Абсолютно подкрепям Marieta. Предната бременност, която беше 2009 не правих никакви специални изследвания. Гинеколожката ми беше достатъчно искрена да каже, че ме намира в отлично състояние и не вижда смисъл от тези изследвания. Сега отново съм при същата АГ, но тъй като навърших 35, каза, че й е задължително да направя генетиката. Така де, нямам причина да не я слушам, изроди ми двете деца - живи и здрави.
Но всичко извън показанията, си е чист бизнес, за някакво успокоение на родителите знам ли...
Чувала съм обаче, че в Англия изследването за синдром на Даун е задължително, без значение на колко години си...
лека вечер на всички Simple Smile

# 562
  • В Голямото село
Момичета, аз си мисля относно тия всички допълнителни изследвания - няма значение дали ще си ги правите или не, всяка си има глава на раменете и може сама да си реши дали иска или не. В нета има достатъчно инфо по въпроса, за да вземе всяка от нас това решение.
Друго според мен е по-важното - позитивното мислене. Да се абстрахираме от всички страхове за бременността, за бебето, дали е добре или не. Мислете оптимистично, вярвайте че всичко е наред и то наистина ще бъде така. Няма смисъл да си товарим мозъците с излишни притеснения. Казва го една от най-големите паники тука Simple Smile. Но както много от вас го казаха - природата си знае работата и трябва да й се доверим. От нас се иска само позитивизъм, нищо друго  Wink. Поне така си мисля аз Simple Smile
Лека вечер на всички!  bouquet

Ето и нещо оптимистично: http://www.youtube.com/watch?v=qR3rK0kZFkg   Grinning

Последна редакция: сб, 25 сеп 2010, 23:42 от Rosie-Posie

# 563
Добро утро на всички.Макар,че като гледам навън никак не е добро.Един дъжд,притъмняло...гадост.За всички тези изследвания през първата бременност също ми казаха,че не е необходимо,но сега е желателно.Никой не ме кара на сила,с цел да ми вземе парите.Това е превантивна мярка и ми се струва нередно да се обвиняват лекарите в печалбарство.Докато чаках последния път пред кабинета, младо момиче беше там с дете със синдром на Даун.Заговорихме се и я питах за тези изследвания.Тя каза,че никой не и е казвал,защото  според по-късни обяснения не била в рискова група.Момичето беше съвсем младо.Природата си има свои закони и човек е редно да се информира за всички нововъведения на науката.А дали ще се възползва всеки си решава сам.Тя обвиняваше лекарите за състоянието на детето,те-медицинските книги и така.Няма смисъл повече да ги бистрим тези въпроси,както е казала и Rosie-Posie -всеки си има глава на раменете.
Някой беше питал за плуване-аз ходя веднъж в седмицата и съм много доволна.Не си давам много зор,но стоя поне 3 часа и влизам по няколко пъти.В къщи карам велоалгометър и вдигам леки гирички.Моята лекарка каза,че ако съм легнала,няма проблем да продължавам с гирите.За момента си влизам във всички дрехи,но с някои от дънките като седна ми се впива копчето ,та разкопчавам.Не е болка за умиране.
Желая ви спокоен ден ,наситен само с приятни емоции,а аз стягам багаж и отивам да плувам.

# 564
добро утро и от мен.аз питах за плуването,но къде ходиш?до работата имам басейн,но е студена водата,а и вътре и не смея.аз смятам,че това,което разказваш за момичето с дете даунче,са изключения.четох някъде,че средно годишно се раждат 100 такива бебета в бг и че 80% са родени от майки под 35 год. възраст.пак питам какво правят семействата,които не могат да си позволят такива изследвания?а знаете ли,че бременните и децата са освободени от потребителска такса,а на мен ми взеха за кръвта и урината и после за спин и хепатит!наистина в нормалните страни като имаш здравна застраховка,дори лекарствата в аптеката не си плащаш.в бг всичко е печалбарство.важното е да не губим чувството си за хумор и да гледаме ведро на нещата.успех и приятен есенен ден.

# 565
Добро утро и от мен.
 Аз от басейните гъбясвам.Даже тази година  и в морето, и в басейна все бях с тампон.Веднъж стана въпрос като бях при гинеколожката и тя сподели,че бременните е желателно да слагат тампон и то някакъв специален с дезинфектант.Но не попитах точно какъв,защото си имам страх,както вече споделих.Иначе обожавам плуването.Дори това лято научих дъщеря си.Нямаше още 5г,а плува цяла ширина ,почива няколко секунди и обратно.А в морето се гмуркаше и изваждаше мидички и дори малък жив рапан.Бяхме до скалите и имаше много.Страшно съм доволна от постижението и.

# 566
Здравейте и от мен.
Джули, браво за духа ти, момиче...Дано скоро се похвалиш...
Аз пак зацапах и сега почивам...уж няма нищо, а е просто олющване по времето на цикъла, но....и без това не се чуствам добре. Тъкмо живна малко и след няколко дни- пак гадене и отпадналост.
При предната бременност и аз пих Аугментин, имах бактерии в гърлото...няма страшно.
За шарките и мен доста ме е шубе...
Бременните дрехи ги набавих аз...точно от сайта на ЛаРедут. Видях обаче, че някой беше пуснал англ. сайт, от там не доставят до БГ, а освен това цените са по-високи от френския. Има кодове за безпл. доставка, дават и подаръчета....струва си. Аз получих 2 чифта дънки и блузи. Все се надявам да мога да понося и стари дрехи за нагоре. Предния път една шивачка ми преправи 2 панталона- изряза предните им части и им приши меки парчета, вътре с плътен ластик и така се сдобих с дрехи, като от магазин. Не могат да се разтегнат например, защото вътре си имат ластик. За тукашните магазини отдавна съм забравила...с тези цени и това качество.
Щях да питам, защо правите ФМ сега + скрининг? Не е ли излишна тази ФМ? Моята докторка ми е написала, че към 5-ия мес. трябва да си запиша час. Не помня преди как беше... Embarassed  За изследванията всеки си решава, имате право, че излишно се тръби, но пък и е факт, че в световен мащаб уврежданията са все повече.

# 567
Одеве щях да питам но забравих! Mr. Green
Някоя от вас усеща ли вече движенията не бебчето?Аз от миналата седмица усещам,но сега по-силно и отчетливо.Като лекичко потрепване или почукване по-точно.Знаех си,че ще е още по-рано този път.Рони я усетих в 12г.с.

# 568
виж този филм и ще разбереш,че е невъзможно да го усещаш.и аз така мислех и докторката категорично ми каза,че бъркам с колики.    In the Womb.ще го намериш в http://kolibka.com/2.html.някое от момичетата го рекламирал по рано.филма е уникален и ще ти даде много отговори

# 569
Ааа гледала съм го и съм чела много по въпроса!Но това е съвсем различно от движения на червета и газове.А и обиквонено се получава като седя или съм по-приведена.Обедена съм просто,а моята лекарка каза,че е възможно и да се усеща,в зависимост къде е разположена плацентата ,според бебето!А как би могла да сбъркаш,като си го изживяла вече два пъти?!Не мисля!Някои жени  усещат по-рано от други.

Последна редакция: нд, 26 сеп 2010, 14:02 от petia47

Общи условия

Активация на акаунт