Мамо, готова си, нали, през АПРИЛ да гушнеш бебче ти?!

• 28 421
  • 669
  •   1
Отговори
# 540
Ааа, Vania_svet, без такива Naughty
Сигурна съм, че изглеждаш прекрасно, независимо с какво си облечена  bouquet. Просто трябва да дадеш време сама на себе си да свикнеш с нова визия.
Обличаш се и по цял ден пред огледалото - фръц насам, фръц натам - и така, докато свикнеш Peace Grinning

Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 541
az днес си облякох бремените дрехи , че ищо не ми става , макар ,че не съм качила кг.
 Whistling всички ме гледаха  Party  Shocked Shocked Shocked Shocked
завиждат ми май за малкото коремче  hahaha

# 542
Момичета,
днес  водих сина ми на лекар заради пъпки и се оказа варицела.Доктора много ме изплаши като каза че не бива да сме заедно със сина ми ,но няма къде да отида ,за да избегна контакт.Ние сме в чужбина и нямаме близки тук.
Цял ден се рових в интернет и изчетох всякаква информация.Малко се поуспокоих,защото като малка съм карала Варицела и трябва да имам изградени антитела,които ще предпазят и бебето.Иначе ако майката се разболее и бебето боледува и било много страшно.
Моля ви някой сблъсквал ли се е с този проблем да сподели,защото ще се побъркам от ужас!

# 543
Здравейте мами,
набързо само да споделя своя опит за отделянето.
Големият ми син го отделихме като стана на 1 г, не в отделно легло, а в отделна стая. Нямахме никакви проблеми, заспиваше на минутата. Това малкото все още изобще не може да си спи само в кошарата, прекарва там само между 22 - 24.00 часа. После - хайде хоп при нас. И така до сутринта. Някой път ми се отдава да го пренеса пак по някое време, но много рядко... Децата явно са различно, но може би и аз съм се размекнала с годините  Laughing Не знам до кога така, а и какво ще правя като се появи бебето??? Хич не ми се мисли.
Хубава вечер на всички.

# 544
Juli_Ivka, поздравления за куража, гушкай дъщеричката си и догодина мини оттук да ни се похвалиш  Hug

Исках за нещо да пиша, защото някой нещо беше питал, но докато смогна и забравих...
Сещам се само, че се обсъждаха дрехите за бременни. Аз миналата бременност я изкарах с 2 панталона и 2 поли от Рени - мода за бременни (или нещо подобно), имат магазинче на пътеките на Младост, струваха по 60-70лв., определено не съм ги износила и полите ще си ги нося пак, но панталоните май няма да мога, защото отслабнах на крака и сега ми падат, нали горе са само с ластичен колан, който все пак разтегнах доста 9тия месец Simple Smile Та сега сигурно ще си взема едни дънки за бременни, че вече моите започнаха да ми стискат...

При мен нищо ново, така и не мога да се наспя.. само ми се спи... Пуснахме стерилна урина, че в обикновената излязоха бактерии, та сега пак чакам резултат. БХС-то ми е ОК, не попадам в рисковите групи.

Хубава вечер от мен  Hug

# 545
totoven ако си карала варицела значи си си изградила имунитет.доколкото ми е известно,другите шарки,които се повтарят са по страшни.колкото до отделянето на децата,аз отделих моя малкия на 3 месеца,и то без бейбифон(просто тогава беше лукс).не ми оставаше време да го преспивам,с баткото се приспиваха сами.но те като цяло бяха много кротки и не се будеха нощем.трябва да се опитате да бъдете по настоятелни и да не позволявате на децата да ви манипулират.ще поплачат някоя и друга вечер и после ще престанат.е разбира се всичко зависи и от конкретната ситуация.аз сигурно съм била благословена с послушни момченца.ей,ама дрехите за бременни наистина са много скъпи.преди години,когато бременеех с момчетата нямаше въобще такива дрешки,и всеки се спасяваше поединично. needle.колкото до БХС,няма да те накара да направиш аборт,но може да те насочи за следващи изследвания,като амниоцентеза.ако при мен процентите не бяха добри,щях да помисля за този вариант.аз не съм попадала на нелюбезни доктори,но и не съм ходила много,но си мисля,че когато попаднем на подобно лошо отношение не трябва да си мълчим.не помня кой беше питал за "Св. Петка",но тогава на прегледа мила,знам че не можеш да реагираш веднага и човек се шашка,но просто като си разбрала,че не въпросната докторка е трябвало да се откажеш.аз много пътувам в чужбина и мога да кажа,че хората не се примиряват,когато са им нарушени правата.ще кажете какви права и кой ни зачита,но не е така.ние просто сме свикнали да се оплакваме и да не се борим.съжалявам,в никакъв случай не искам да обидя някое от момичетата във форума.просто гледам от една по друга позиция.т.е. трябва да има и опозиция,нали newsm12.стана много дълго,sorry за многословието

# 546
Добър вечер от мен. Знам, че не е това темата, но много искам да ви се похваля:
Преди малко кумата ми роди момиченце . Казва се Алекса, 3,300 кг.

Да им е живо и здраво, усмихнато, щастливо, палаво................... Много съм щастлива    bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet. Направо място не мога да си намеря  smile3535 smile3535 smile3535 smile3535 smile3535

Обаче голямо мъчение падна /от Сряда е на всякакви лекарства предизвикващи контракции, но не успя да я роди нормално и се наложи секцио, защото много преносваше/. Поне си заслужава мъките, а те доколкото съм чувала бързо се забравят.

Лека!

# 547
  • Варна
Да им е живо и здраво детенцето,много усмихнато и много да ги радва.
И на нас, Дай Боже.

Добро утро:)
Аз нямам с какво да се похваля, но както казали хората No news-good news:)
В четвъртък малко ни блъснаха,и доста се стреснах. Във вторник съм на лекар, но ми се гади ПАК, и съм спокойна. Пък и бебче е упорито овне,сигурна съм:)
Обаче адски ме боли гърба,а не ми дадоха да се мажа с Волтарен или Фастум гел. Сега съм с една лепенка по продължение на гръбнака и чакам да мине. Някой да сподели лек?

Другото,за което имам нужда..откъде изтеглихте филма Тайната? Рових,четох-явно не особено старателно, но не видях Embarassed

Хубав уикенд Ви желая Hug

# 548
Michelaa, момичета,
не позволявайте на лекарите да спекулират със задължителност на изследванията. Няма такова нещо като задължителни изследвания, дори за възрастовата група над 35г. Аз също съм в нея и няма да си правя БХС със сигурност. Всички изследвания са препоръчителни.

За гаденето и повръщането - стар изпитан лек е витамин В6 (до 100мг на ден). Не мога да си обясня защо не го предписват нашите лекари. Аз съм тежък случай и може и да си въобразявам, но май понамаляха симптомите откак го вземам (около седмица), макар да не знам колко от него задържам с това повръщане...

# 549
 Добро утро!
спокойно скъпа , антибиотикът е добър и ефикасен
щом са ти го изписали , и според описаните симптоми , явно имаш бактерия в носа или гърлото
аз бих ти препоръчала да ти направят един секрет , носен и гърлен , безплатно е ако ти го направи УНГ

аз имах бактерия на Плевмония в носа и с същия антибиотик го лекувах
от тогава , ако имам хрема или някакви болки в гърлото , не взимам рецепта без да ми назначат изследваия
Здрасти!Нямам бактерия.вирусна инфекция беше,с бистър секрет.Просто беше в голямо количество и много гъст и се качи по евстахиевите тръби.А иначе секрета мога да си го взема безплатно по всяко време.Полага ми се като персонал в болницата,както и всяко едно изследване,което се прави там.По този повод мисля и да си направя Фетална ехокардиография(като му дойде времето). Ще спестя парички(90лв струва),а са най-добрите специалисти в Бг-Павлова,Кънева и Маринов.За бившата ІІІта градска става въпрос.
 Но все пак благодаря за отговора мила.
sonita благодаря и на теб.
vania_svet честито бебче на кумата ти!да е здраво и послушно!
totoven това с варицелата хич не е добре.Слагай си маска на лицето,защото дори да си боледувала има опасност от херпес зостер.Получава се при втори контакт с вируса(тоест след като вече си боледувала от шарката),а ефекта върху бебето е същия като при шарката.Слагай ръкавици като мажеш пъпчиците със ментолов спирт(ако го правиш де).Наблюдавай се поне 21 дни.Взимай имуно стимуланти!Дано успееш да се предпазиш!Стискам палци!
А от нашето семейство никой не я е карал.Като започнах 7г.с. отидох в аптеката да си закупя нова кутия фолиева киселина.И жената пред мен беше с херпес зостер.Познах по лекарствата,които купи.Така и се скарах.Трябва да е под карантина поне за седмица!А тя дори си го показвала пред фармацефтката.Било нещо огромно,както ми го описа.Ужас просто.Добре,че мина инкубационния период!Но докато броях тези 21 дни се побърках.
 Относно дрехите за бременни.Аз ще трябва да купувам нови.Тези от предишната бременност освен,че вече са демоде,са ми и доста широки в краката.Явно съм свалила от бедрата.

Последна редакция: сб, 25 сеп 2010, 10:46 от petia47

# 550
  • София
Здравейте момичета,
Нямам много време да пиша всеки ден, но през няколко дни ви изчитам.
Juli Ivka съжалявам за загубата ти, но не се отчайвай всичко ще бъде ОК следващия път. За съжаление аз два пъти през изминалата година преживях този кошмар, но съм била винаги оптимист и ти желая бързо възстановяване и скоро да се радваш отново с здраво бебче. Явно природата си знае работата и няма как да се ппромени това. Горе главата и смело напред.
Добре дошли на всички нови бъдещи мами.
Аз вече съм здрава, но изминалата седмица ми беше доста кошмарна от тази кашлица и хрема, да не говорим че се побърках от притеснения дали няма да завърши и тази бременност с мисед като първия път, когато пак се бях разболяла така. В четвъртък ходих да си правя изследвания кръв, урина и микробиология и използвах момента да помоля моята гинеколожка да ме погледне на УЗ и да види имали пулс бебо, защото място не можех да си намеря от притеснение. Доки ме успокои доста първо с позитивни мисли, а после и като ми пусна да чуя сърцето на бебо и даже за няма и 1 седмица от 1,4мм беше пораснал на 2.2мм. Почуствах се много по-спокоина и заредена с оптимизъм и позитимни мисли. Доки ми насрочи да направя ФМ и БХС когато ще съм между 10г.с и 4дни и 11г.с. и 1 ден. Записах си час във Фемина при Д-р Цолова по препоръка на моята Доки в 10г.с. и 6д. , но се чудя дали нама да е прекалено рано, тъй като прочетох, че е препоръчително да се направи ФМ и БХС 11-14г.с.  Вие какво мислите, дали да си сменя датата докато е още рано за седмица по-късно, когато ще съм в 11г.с. и 6д.
Как пропуснах....  vania_svet честити на кумата ти, да Ви е живо и здраво и много да радва всички Ви. Бързо и успешно възстановяване на кумата ти.

Последна редакция: сб, 25 сеп 2010, 11:49 от fishi_fishi

# 551
Здравейте!
vania_svet ,честито на кумата ти!Да им е жива и здрава малката Алекса и много да ги радва Heart Eyes Hug
За дрехите за бременни-не знам с какво ще се обличам,все още ми стават някои мои дънки,но повечето ме стискат много,а пък килограми съм качила само 2.Вчера си купих един анцуг,долнището е с по-голям ластик отгоре,а горнището е доста широчко,мисля че ще мога да го нося поне до 6-я месец,е,поне се надявам.Иначе от предните бременности имам 2 чифта дънки отгоре с ластик,които ще мога да нося и сега,имам и 3-4 туники,така че намират се дрешки.Аз най-вероятно ще пусна поръчка от чуждите сайтове за няколко дрешки,само чакам и една приятелка,че тя поръчва,понеже аз не мога...Харесала съм си тези дрешки,не са чак толкова скъпи,колкото са тук в България... http://www.laredoute.co.uk/grandad-style-maternity-sweater.htm?P … 324176354&t=6,http://www.laredoute.co.uk/bootcut-high-waist-stretch-denim-mate … 324141275&t=6
А пък за якетата-не знам.....Май наистина ще се обличаме повечко отдолу и с разкопчано якенце...не знам,нямам ни най-малка идея.Преди си бях купила едно огромно мъжко яке,та с него ходех като бях бременна,ама сега не искам...

# 552
  • Пловдив
vania_svet - да им е честито бебчето на кумовете ти!!!
totoven - аз нямам опит с контакт с варицела, защото миналата бременост когато имаше пак някакъв бум покрай градините успях да се отделя от близките, които бяха имзали такива контакти. Може би обаче е добре зда вземеш предпазните мерки които petia47 е описала доста подробно, и аз съм чувала че не е добре да има бременна контакт но си мислех, че ако съм карала е по-безопасно, ама явно вмедицинската информация казва друго  newsm78Мен АГто при което ходих на преглед изрично ме пита дали имам контакти с варицело болни и дали малкия е на градинка, от нея разбрах че пак има такъв момент тази година, но за щастие се гледаме с него още вкъщи и това намалява риска. Макар че толкова хора не си спазват карантината и си вадят и болните деца да играят с другите - направо незнам как да се пази при такова положение човек  ooooh! Стискам ти палци да се размине бързо при малкия и да нямаш проблеми  Praynig
Аз опитах дпак да оставя малкия да заспи сам, сложих му и плюшена играчка която си обича да гушка и пак - рев, а приказки му прочетох няколко, и пак си ми търси ръката да я хване и да си зацока пръсчето, иначе не иска и това е . При нас отделяне явно няма да има - писна ми от рев вечер, а и така се изнервя ,че спи ужасно зле после, което ми скапва и моя сън. Оставам на варианта двамата с бате на спалнята, бебо в кошарата а татито - вън от спалнята да спи спокойно, та дано успея ие аз -  стискайте палци, че направо умирам вече от сън, пък нали трябва да си отспя преди да дойде бебето  #Crazy .
Относно бременските дрехи - и аз извадих тези от предишната бременост - нали баткото и той е овен ще ми свършат работа като са за същия сезон, ама още не съм пробвала всички панталони и сигурно ще са широчки, защото са купувани в края на бременоста, но не ми пука особено - въпроса вече е да не са тесни, така или иначе ще си наваксам с килограмите както почнах да ям (въпреки гаденето).  ИНаче като гледах цените сега май не мих си купила нещо ново- по-скоро някакви памучни панталони с широк ластин на корема и широки памучни блузи - даже тия на татето бях подносила с първата бременост, колко му е да придърпам някоя и сега.  hahaha Тогава изкарах с едно дълго дамско яке размер 2Х и ми беше екстра- е, накрая и него носех разкопчано, но сега таткото има едно, което ми е по сърце и може да го придърпвам когато не го носи  Wink
Хубав и усмихнат ден момичета!

# 553
  • София
sweet_monii   как си избра кой размер да си поръчаш от Ла редута? И аз ги гледам там нещата, но не знам специално за панталоните и блузите как да си избера подхоящия размер.

# 554
fishi_fishi ,аз още не съм си избирала размер,защото за мен дрехи не съм си поръчвала.Тези само ги харесам и чакам една приятелка да ми ги поръча,защото тя разбира.Иначе мисля,че има таблици с размерите.
Ето една такава http://www.laredoute.fr/sizeGuide.aspx?rayCode=LE&popup=1

Общи условия

Активация на акаунт