Мамо, готова си, нали, през АПРИЛ да гушнеш бебче ти?!

• 28 412
  • 669
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте момичета,
най- накрая и аз да поседна пред компа. Направо незнам как смогвате с гледането на къща и деца и да бъдете толкова активни тук във форума  Hug

Да се отчета и аз, бях на преглед бебчето е добре, спинкаше (пу дано да спи така и като се роди) док. каза, че всичко е наред. Хематомът все още си стои, но е по- малък, нямало нищо притеснително. Олекна ми доста защото сега ни предстои пътуване до Англия и се притеснявам да не стане нещо. Иначе аз БХС ще правя по късно към 15 - 16 г.с. , така се разбрахме с доки.
Малкият пак ми е болен, че и мъжо се разболя и мен ме накачиха със сополи ужас по цял ден само инхалации правим.
За отделянето в друга стая - ние Алекс го отделихме още на 9 месеца, много ревливо бебе беше и почти не спеше по цяла нощ, но като си казахме, че ще го отделим и направихме го малко зор видяхме в началото, но сега е по добре, а от един месец вече спи и на голямо легло (много е доволен) и на него му е добре и ние спим по спокойно.  Laughing

Добре дошли на всички нови мами   bouquet , нека караме една лека бременност с много усмивки

Ох незнам кога пак ще мога да влезна да се отчета, но се опитвам да ви следя редовно  Hug
Относно покупките, всичко си имаме от Алекс и не мисля нищо да купуваме освен един бейбифон, защото смятам бебо като се роди и направо в другата стая да спинка е ако не се буди много де  Praynig

Май дълго стана. Лек ден и много усмивкиии Hug

# 526
  • София
Juli_Ivka, най-напред много съжалявам за случилото се! И браво за оптимизма! Само така и по Коледа пак да бебеправите!!!

Ziksi, благодаря за сайта! Много полезно!!!

LadyDiDi, добре дошла!!! Ние сме щастливки, че сме в третата декада на месеца, та за всички прегледи, изследвания и симптоми ще изчитаме всичко преди да ни дойде реда!!! Аз съм малко преди теб на 22-ри!!!

Mishelaa, добре дошла също!!! Лека и безпроблемна и много щастие!!!

petia47, аз имах възпаление на ушите точно тогава разбрах че съм бременна. Четох за аугментина и реших за не го пия преди 3 м. И понеже положението с ушите се влошаваше отидох на хомеопат, където ми дадоха 2 вида от техните хапченца и се оправих. 

А иначе аз днес бях на преглед. Бебчо е вече 3,4 см! Имам си и нова снимка за албума!!!

Поздрави и прегръдки на всички мами!!!  Hug Hug Hug

# 527
Juli_Ivkaне бях прочела предния ти пост!Съжалявам много скъпа.Дано скоро пак забременееш и всичко да е наред с бебо.
Добре дошли на новите момичета!Лека и безпроблемна бременност!

Благодаря на всички за отговорите!

# 528
Juli_Ivka, аз също се възхищавам на оптимизма ти. След първата неуспешна бременност мога да кажа, че знам какво ти е, но  имаш една малка принцеса, която да те радва  Simple Smile.
По отношение на цените на всички бебешки артикули и дрехи за бременни, мисля, че са безумно скъпи. Както винаги се възползват от положението на хората.  #Cussing out
След като прокървих при първата бременност, отидох в частна клиника на мига, но там, знаейки за състоянието ми ме накараха да чакам буквално 2 часа пред кабинета, докато вътре си бяха седнали на сладко лафче с пациентка, която явно беше нечия позната. Да не говорим, че едва ли не ме изкараха, че си измислям, защото вече се виждаше само плодното сакче, а аз не си носех снимките от преди, и няколко пъти ме питаха: "Ама Вие сигурна ли сте, че е имало нещо?". През цялото време имах чувството, че пред мен стой най - некомпетентната гинеколожка, дори не разбра от къде е кървенето. Ох, нещо се разпалих Simple Smile, но много се дразня на някой лекари. Все трябва ти да се сетиш да питаш нещо, а и аз съм от тези дето им идват въпросите не на момента.
И за финал да се оплача, че вече няколко вечери поред ме боли жестоко глава. Болката е лека през деня, но вечер направо пулсира. Бързо отшумяване на неприятните симптоми на всички, които ги имат. Grinning

# 529
  • Русе
Ето ме и мен. Изписаха ме днес, прегледаха ме казаха,че бебето е добре позалепило се е продылжавам да пия лекарства и да лежа активно. Поздрави на всички.
Juli_Ivka, много съжалявам  Hug

# 530
  • София
Pile, стискам палци, мила, а ти си лежи и се забавлявай с телевизия, интернет, книжки, списания и плетки!!! Момиченцето ти е много сладко!!!

rori, знам че име черни списъци, но може ли да ми кажеш в коя клиника е станало това, че да не стъпя никога там. Може да ми пишеш и на лични, ако не искаш тук да публикуваш мниние. Аз лично имам горчив опит с една частна клиника и от тогава много внимавам къде и при кого ходя!

# 531
Става въпрос за клиника "Щерев". Беше неделен ден и явно дежурят не толкова компетентни лекари. Като цяло бях чувала доста добри отзиви за тях, даже имам приятелка, която си следи бременността и ражда там и беше супер доволна. И аз бях решила да си я следя там, но едно, че не се наложи да следя нищо и второ след това чакане повече не си го помислих. Явно тогава имах кофти късмет. И все пак не ми се стори уместно с кървене да ме карат да чакам толкова време.  Незнам, може би бях доста притеснена тогава и не мога да преценя реално ситуацията.  Още повече, като ми правиха кюртажа /вече в друга клиника/ минах преди други жени, само защото бях с кървене. Аз по принцип не съм с много късмет, та може в "Щерев" да съм изключение. Сега само се моля  Praynig горещо всичките ни бебчовци да се родят живи и здрави.  Hug

# 532
   Здравейте момичета!
Аз влизам за да се оплача!Моят отит,за който мисля,че бях споменала,не минава от капки.Капах три вида за три седмици,с цел да отложа приема на перорален антибиотик,но днес положението вече е критично!Дори при отваряне на устата имам нетърпими болки в ушите.Изписаха ми Аугментин от 1000мг.Четох,че не преминава плацентарната бариера,но да попитам някоя от вас дали го е пила по време на бременност?
 Четох разни теми тук,но още мнения ще са ми от полза.Благодаря ви предварително!

спокойно скъпа , антибиотикът е добър и ефикасен
щом са ти го изписали , и според описаните симптоми , явно имаш бактерия в носа или гърлото
аз бих ти препоръчала да ти направят един секрет , носен и гърлен , безплатно е ако ти го направи УНГ

аз имах бактерия на Плевмония в носа и с същия антибиотик го лекувах
от тогава , ако имам хрема или някакви болки в гърлото , не взимам рецепта без да ми назначат изследваия

# 533
Аугментин е сигурен при бременност.

Мен пък продължава да ме боли адски гърлото и моя гине ми изписа velamox антибиотик  Outta Joint

# 534
Здравейте!
Juli_Ivka,много,много съжалявам миличка! Hug Hug Hug Браво за оптимизма.Кураж и съвсем скоро ще очакваме да се похвалиш с нова бременност Hug
Бела и Ивон още спят в спалнята при нас,но не са научени да заспиват само,а мен ме е страх и да ги оставя сами,защото сме в къща и спалнята е доста далечко от хола и кухнята и ме е страх да ги оставя сами.Оставям ги по леглата,лягам и аз,говорим си и те до 1 час заспиват,ако не съм заспала и аз-ставам да дооправя вкъщи и да поровя в нета,но повечето случаи заспивам с тях.
Тяхната стая мислим да започнем да я ремонтираме след около 2-3 седмици,за да могат да свикнат да заспиват самички.
За количките за породени-Ние имахме такава,НО,на мен ми беше изключително неудобна,тежка и въобщееее....Та само изчаках Ивон да проходи по-стабилно и взехме на Бела лятна количка,а Ивон си ходеше,като се измореше я носех,трудно беше,ама няма начин.
И аз се оглеждам вече за легла и колички,защото те сай най-важните и скъпи покупки за бебето.Засега сме се спряли на тези,но пък има доста време и ще решим....http://family-bg.com/prX_3549.htm http://www.dizainbaby.com/bg/svetla.php
Mishelaa,добре дошла и тук Hug

# 535
Juli_Ivka Много съжалявам!!!

# 536
След няколко дневно мълчание, включвам се и аз да споделя.
Juli_Ivka, мила много съжалявам за загубата. Кураж, оптимизъм и само положителни мисли и скоро пак да видиш  EFP

Вече не ми се гади  newsm53. Добре, че гаденето продължи само десетина дни. Вчера бях на преглед, на частно при д-р Корсимов в МЦ Сана, в Пловдив. Малко ме разочарова, каза ми че съм в 9 седмица. По мои сметки трябва да съм поне в 11. А преди 2 седмици бях на преглед по ЗК и доки ми каза че съм 8 сед. Странна работа с тези седмици. Поне другото инфо, което ми каза е добро. Бебо си има плацента и вече му се изгражда мозъчето. Чувството е невероятно да го видиш, макар и не толкова добре оформено още. Най- много се развълнувах от звука на сърчицето.  newsm44 Нямам търпение да дойде следващия преглед, за да го видя и чуя отново.
Относно покупки за бебо, още нищо не съм къпила, иначе много се заглеждам. Но ще поизчакам още няколко седмици.

Добре дошли на новите бремелинки!

# 537
Ziksi, благодаря за съвета и за сайта. За съжаление не съм много по полите и роклите. Понеже бедрата и ханша са ми малко широки и винаги съм носила панталон и блуза/риза/, която подчертава талията. За съжаление тя скоро ще изчезне и тогава не знам. Приятелка ми даде рокля и клин, но нещо не се възприемам да ми се виждат краката. Ще видим.

# 538
Ааа, Vania_svet, без такива Naughty
Сигурна съм, че изглеждаш прекрасно, независимо с какво си облечена  bouquet. Просто трябва да дадеш време сама на себе си да свикнеш с нова визия.
Обличаш се и по цял ден пред огледалото - фръц насам, фръц натам - и така, докато свикнеш Peace Grinning

# 539
Juli_Ivka, много, много съжалявам. Надявам се новата година да ти донесе две чертички, с които всичко да е наред.

Нека се отчета и аз...не съм знаела, че мога да чета толкова бързо:)....много, много сте писали, а аз мислех, че за седмица няма да има нужда да наваксвам много - напротив:))
Днес ходихме с татито да видим как е бебока и ми пуснаха БХС, което не ми беше правено с малката, чак 16 седмица, но доки каза - ще правиш и аз изпълнявам, отчетох му се с 40 лв, за БХС 42 и едни хапченца, че видя някакви контракции 30 лв.... направо съм "усмихната" още... с първото не съм плащала освен за БХС в 16г.с и ФМ в 20 г.с, а сега ще ми се разкаже играта, ноо.... страх лозе пази:((... Исках да кажа, че бебочето беше толкова активно и не спря за се върти, рита, че за 20 минути не успя да го измери:) татито пита - а нещо друго не се ли вижда, но още е раничко. Милия иска си момченце и това е, аз не съм капризна, дори си клоня към още една малка дама, защото мисля, че за децата ще е по-добре, но и младежче нема върнем:) само живо здравичко да ми е... 
Това гадене-повръщане избяга и дано не се връща повече  #2gunfire, но пък почти постоянната ми умора си е налице.... чувставам се толкова мързелива и на моменти виновна дори. Аз не съм от най-слабичките, та това мойто са си чисти сланинки вероятно:), а тати как ме е подгонил с килцата....малии...как подгонил, позадмина ме и дори е в депресия:)))

Май много се поразписах, но ми липсвахте....иии... последно... от студа, лавандулата ли незнам, но избягаха комаритееееее и се обичамеее:))))))
Добре дошли на новите дами, леко бременеене на всички

Общи условия

Активация на акаунт