Мамо, готова си, нали, през АПРИЛ да гушнеш бебче ти?!

• 28 412
  • 669
  •   1
Отговори
# 510
Juli Ivka, много неприятно, съжалявам за случилото се ... дано скоро имаш хубави новини  Hug

# 511
Juli Ivka,желая ти бързо възстановяване-физически и психически.Не знам какво се казва,на човек с такава загуба,но ти желая кураж.
На всички нови момичета ,добре дошли.Желая ви лека и безпроблемна бременост.
Моята дъщеря спи в сгъваема кошара,но сега съм замислила освежаване на стаята ,купих килим,шалте с принцеси,днес ще поръчам нови пердета и балдахин.Нищо не съм и казала и от оранжево -жълта ,стаята ще стане розово-синя.Така ще я преместя отведнъж на голямото легло и ще измисля нещо,че вече е порастнала принцеса и  смятам,че няма да има проблем.Мисля на първо време да сложа леглото по дължина до стената,а от другата страна ще подготвя възглавнички за пода ако реши да пада.Иска или не трябва да се научи да спи,няма как да делим кошарата след като бебето се роди.Другото,което тренирам вече седмица е да си ляга сама и да не съм около нея.Прочитаме приказка в моето легло,а после си взима играчката и сама отива и си ляга.Не беше голям фен,но ще трябва да сме го отработили това ,докато бебче дойде.
Моите изследвания излязоха вчера и набързо ги прегледах-всичко е ок,хемоглобина ми е 114,но не е болка за умиране,не смятам да пия нещо,а да наблегна на червеното месце-все по-малко ми се гади,та ще започна и да хапвам по-добре.
За дрешки ми е още много рано.По Коледа ще сме извън страната и вече ще съм в 6-я, едва тогава ще се огледам.За момента,единствено съм ровила за колички ,за да подготвя семейния бюджет,за най-скъпата покупка.
Това е от мен,желая ви спокоен и усмихнат ден.

# 512
  • Червено знаме 11:)
Juli Ivka,много съжалявам,но дано оттук нататък да ти се случват само хубави положителни неща..

# 513
  • София
Juli Ivka, много съжалявам, но според мен така е по-добре. Алтернативата е много по-страшна!!!
Гледай напред и продължавай да се бориш за мечтите си   Hug   Hug   Hug

# 514
  • Plovdiv - Thessaloniki
Много прегръдки за Juli Ivka, да го превъзмогнеш бързо и занапред само хубави неща!  Hug
Добре дошли на новите попълнения.  Simple Smile
Опулих се като четох поста на danny_elle , от този абсурд да си с записан час при един специалист, а да те прегледа друг. И да не можеш нищо да кажеш или да направиш за това. Типично българска ситуация, много пъти ми се е случвало (и не само на мен сигурна съм) да не ми се спазват правата на пациент, да ме приемат в кабината сякаш съм невидима като ги интересува само да си попълнат документите и да си взимат таксата, нито обясняват проблема ми, как и защо, а ако питаш си виновен, че питаш. Е това ли са ни правата?!?
Желая един положителен ден на всички!   bouquet

# 515
  • Пловдив
Момичета, това със спането отделно и аз го пробвах, ама незнам защо ми се струва, че или аз не подхождам правилно или още е малък за да спи сам.  newsm78 Моля майките, успяли да отделят дечицата в отделно легълце, да споделят опит  Praynig -  явно при всяко дете си има нужда от конкретен подход, но пък идеите понякога помагат много. На каква възраст отделихте батковците и каките в самостоятелни легла- според вас раничко ли ни е!? И аз си мислех да опитам това с новото легло, ново обзавеждане и да преместя малкия вече като батко, но той още не разбира смисъла на това , че е пораснал и дори да му го кажа за нещо не ме разбира, камо ли пък за нещо толкова голямо като промяна.
Аз за количка също започнах да се оглеждам - ориентирала съм се обаче към тези за породени деца олекотените тип летни варианти. Тия дни се опитвам да извоювам да измислим някаква рампичка за колички на стълбите след асансьора в нашия вход, защото с тези прокървявания не виждам как да се пазя, когато имам за вдигане количка от общо 25кг с детето (дори да го сваля пак са си 14кг и са ми в повече), хем така ще имам улеснение с двойната количка. Другия вариянт ми е да си купим само бъгипод, който е към 200-250лв, но лошото е че трябва да се поръча отвън защото не се внасят в БГ. Иначе е по - компактен вариант от тези за породени деца. Аз съм с две колички в момента - едната я взехме нова Кенгуру "Даяна" и е в доста добро състояние защото реално е ползвана само докато баткото беше малък , а тази година взехме една втора ръка като лятна (която обаче няма да изкара още един сезон със сигурност) на Чиполино - "Прима". Очертава се да ми е нужна само лятна количка като гледам и може би ще се ориентирам към тези летните двойни. Ето линкче за тези , които имат подобни идеи: http://0.tqn.com/d/pregnancy/1/0/h/s/3/eddiebauertransit.jpg , а още повече ми харесва тази http://www.amazon.co.uk/Cosatto-Duet-Lite-Monochrome/dp/B000ZGNEIO.  БИх се радвала ако някоя мама има опит с породени дечица да сподели мнение - на мен ми е трудно да преценя на кое да се спра, защото едно е да си само с едно дете, друго е с бебе и още бързо изморяващ се батко. Thinking
Опулих се като четох поста на danny_elle , от този абсурд да си с записан час при един специалист, а да те прегледа друг. И да не можеш нищо да кажеш или да направиш за това. Типично българска ситуация, много пъти ми се е случвало (и не само на мен сигурна съм) да не ми се спазват правата на пациент, да ме приемат в кабината сякаш съм невидима като ги интересува само да си попълнат документите и да си взимат таксата, нито обясняват проблема ми, как и защо, а ако питаш си виновен, че питаш. Е това ли са ни правата?!?

Напълно съм съгласна - много рядко в тази наша държава лекарите се държат човешки с пациентите си и лошото е , че направо са си заплюли  Хипократовите клетви и са го обърнали на печелбарство. Дотук единствено лекарката, при която бях последно за консултация при кървенето , се държа мило и с разбиране и подробно обясни всичко именно защото видя че съм много притеснена - това отношение много ми е липсвало винаги, включително с предната бременост. Тогава и при консултациите, и при раждането само един лекар се държа както трябва - за мой късмет беше израждащия ми и направи раждането нещо, към което мога да погледна без страх и неприятни усещания. Дано и сега имам този късмет  Praynig. Всичко останало дотук е претупване на работата колкото да не е без нищо и никаква информация , която все пак осигурява спокойствието на бременната ...

Последна редакция: пт, 24 сеп 2010, 11:16 от delilah_qk

# 516
Здравейте, априлски мамчета! Записвам се при вас, тъй като моята маслинка е за края на април, но току-виж ни изненадала и през май. Вчера беше първата ни фотосесия и сме много готини  Laughing Аз живея в Англия, но тъй като там ме викат чак в 12та седмица и не издържах и се прибрах да видя дали всичко е наред, въпреки че се чувствам перфектно и освен честото посещение на тоалетната, чувствителните гърди и умората не мога да се оплача. Дори липсата на апетит и апатия към храната отмина и сега си хапвам доволно. Дори вече съм 2 кг напред  Rolling Eyes Но след прегледа съм спокойна и щастлива и нямам търпение да се похваля на всички с нашественика си  hahaha Радвам се, че ви открих и ще ви следя редовно!  Hug
Леко бременеене на всички и гордо с коремите напред  Joy
Лек и усмихнат ден  bouquet

# 517
Juli Ivka, добре че имаш и друго дете, защото аз само като прочетох поста ти и така плаках, че не знам на теб какво ти е. Наистина е по-добре че е станало така, обаче все пак.... Имаме едни приятели, които при първата бременност махнаха бебето, поради много висок риск от генетично заболяване, а след това имат 2 здрави и щастливи деца. Успех и на теб следващия път  Hug Hug Hug.

Относно ранните БХС и ФМ - наблюдаващият гинеколог ми каза, че няма смисъл да си правя, защото нямам показания за тях. Каза все пак да помисля и ако искам ще ги направим - записа ме за 27.09 на преглед, така че имам още 3 дена да реша. Късни със сигурност ще правя.

Гадене и повръщане - мисля че тези двама приятели вече ги няма  Grinning.

За купуване на неща за бебето все още е рано ми е рано, но гледам колички и легла. Другите неща ми се виждат лесни. Вижте с дрехите за бременни е по-сложно - всички са ужасни. Тези, които не са ужасни са ужасно скъпи. Някоя мама от София може ли да препоръча магазин с прилични цени на готини дрешки /знам, че критерият за прилични цени е много относителен, затова да ви кажа, че в Mothercare ми е скъпо/.

# 518
Вижте с дрехите за бременни е по-сложно - всички са ужасни. Тези, които не са ужасни са ужасно скъпи. Някоя мама от София може ли да препоръча магазин с прилични цени на готини дрешки /знам, че критерият за прилични цени е много относителен, затова да ви кажа, че в Mothercare ми е скъпо/.

Vania_svet, разгледай това. Може пък нещо да ти допадне.  Simple Smile http://www.mia-bg.net/
Аз си ходя с клинчета/чорапогащници и свободно падащи роклички отгоре - нищо специално за бременни. Може би след някой и друг месец ще се наложи специална дрешка newsm78, но засега проблем нямам. Кумата ми и снаха ми изкараха целите си бременности с клинчета и роклички

# 519
  • В Голямото село
Добре дошла на mishelaa, леко и безпроблемно бременеене ти желая!  Hug
Erria, благородно ти завиждам за послушната госпожица, дето вече сама си заспива, мойта лигличка още не иска, но аз възнамерявам да подема един кръстоносен поход по този въпрос. Номера с "вече си голяма и ще ставаш кака" нещо не работи при нас, защото тя ми отговаря "Нее, още съм бебе" и не се трогва да положи някакви усилия.  Mr. Green
Иначе за отношението на лекарите към пациентите в българската действителност сте прави - особено когато става дума за бременни жени. Имам чувството че логиката им е "щом си решила да имаш дете, значи си длъжна да търпиш всичко като куче, защото изборът си е твой, никой не те е карал"... Много ми е гадно като гледам и чета как третират бъдещите майки като конвейр от добичета и виждат в тях само извор за още пари. Истината е, че най-много пари се изкарват от сватби, раждания и погребения и затова който може се възползва безочливо. Направо имам чуството че се гледа на майките като на някякви досадни паразити, ужасно е. Рядко съм срещала човешко отношение към пациент от страна на лекар, но се надявам все още да има такова. Аз затова все още се триумя къде да се запиша на ЖК, защото необходимите изследвания могат да се направят навсякъде, но да срещнеш търпелив и внимателен лекар, който да отговори на въпросите ти - почти невъзможно.  Tired
А колкото до БХС-то, еми точно по тази причина реших да не го правя - дават ти някакви вероятности, а не отговори. И за какво са ми тия вероятности и евентуалности? За да умирам от притеснение в следващите 6 месеца? Айде, мерси. Това е личното ми мнение. Crossing Arms
Ziksi, и аз точнно като теб мисля да я карам на клинове и рокли или туники. Специалните дрехи за бременни са неоправдано скъпи, пък и едва ли има моя размер. Така че просто ще си взимам по-голям размер свободни дрехи и толкоз. Кофтито е само, че идва зима и ще трябва да помислим за топли палта или якета, може би нещо тип пелерина, знам ли Simple Smile

# 520
Rosie-Posie, през студените месеци никакво излизане на вън - вкъщи на топличко Laughing
За ходещите на работа - от вкъщи в колата; от колата в офиса.
Или под рокличките и туниките два-три клина и две-три бодита - и отгоре с разкопчано яке, което досега сме си носили Peace

# 521
    Здравейте момичета!
Аз влизам за да се оплача!Моят отит,за който мисля,че бях споменала,не минава от капки.Капах три вида за три седмици,с цел да отложа приема на перорален антибиотик,но днес положението вече е критично!Дори при отваряне на устата имам нетърпими болки в ушите.Изписаха ми Аугментин от 1000мг.Четох,че не преминава плацентарната бариера,но да попитам някоя от вас дали го е пила по време на бременност?
 Четох разни теми тук,но още мнения ще са ми от полза.Благодаря ви предварително!

# 522
Много, много благодаря момичета за подкрепата. Аз постепенно си стъпвам на краката и искам по - бързо да минат 3-4 месеца и да почваме пак бебеправенето. Добре, че е Ивка да ме разсейва малко. Съжалявам, че съм ви разстроила, но трябваше да го споделя с някой извън къщи.
Петя, аз докато бях бременна с Ива пих аугументин и бях в 3-я месец. И на мен тогава ми казаха, че няма проблем да се приема.   

# 523
Juli Ivka, съжалявам много за случилото се. Горе главата и не загубвай вярата си в доброто.

Относно дрешките за майки - роклите и клиновете са добра идея. Освен това, като привърженик на индийските магазини, искам да ви кажа, че там има изключително подходящи дрехи, които първо са от естествени материи и второ - не са специално за бременни и може да се носят и след това. Цената е повече от приемлива, но е важно все пак да не сте свикнали да се обличате по-елегантно, защото тогава може да не ви се харесат.
Аз например бях подарила на майка си панталон за вкъщи, който беше без фиксирана талия - с връзки. Ами с този панталон снаха ми изкара напредналата си бременност Simple Smile

Vania_svet, съгласна съм с теб за БХС. Аз след като го направих се замислих, че всъщност не бих махнала детето, ако резултатът ми е рисков и то именно поради високия процент на несигурност на тези показатели.

# 524
  • В Голямото село
Juli_Ivka, добре е, че мислиш оптимистично, това е най-важното! Хайде пък догодина ти пожелаваме едно есенно бебче!  Hug
Момичета, сега гледах количките и аз. Нашата количка от каката си е още здрава, ама вече ми се струва много тежка и тромава в сравнение с космическите кораби, които правят сега Simple Smile. Обаче цените ме главозамаяха и се повъзмутих леко - не може една и съща количка в Амазон да я има за 160 лв, а в БГ сайт да я продават за 276 лв!!! Сериозно си мисля, че ако ще се купува количка, то тя ще е от чужбинско - и в тази връзка да знаете някои изгодни сайтове за колички с доставка до БГ?  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт