Тъмни кръгове под очите

• 14 823
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
И аз имам кръгове и торбички от около година. ...

За торбичките - възможно ли е организмът ти да задържа вода?

# 16
Да, предполагам това е причината. На 48 съм, пия хапчета за кръвно, те пък предизвикват отпускане на периферните кръвоносни съдове. Кожата под очите е най-нежна. Разбира се, може да се каже, че всички на определена възраст имат торбички, но не е точно така - личи си когато е неестествено подпухнало.

# 17
Специално за торбичките, не съм виждала жена конкретно, която да има такива, но да не задържа вода. Затова и попитах, дано да не е прозвучало много нахално.
На лицето се отразяват голяма част от проблемите на вътрешните органи и на организма като цяло.
Хубаво е човек да търси решаване на тези здравословни проблеми, а не просто замаскиране с козметични средства. То е ясно, че не винаги ще успеем да решим здравословния проблем, но поне като знаем, че имаме такъв, все е нещо.

# 18
Джеин Фонда има една книга за жените над 40. В нея пише, че по принцип проблемът се явява с възрастта и най-доброто средство против подпухналост е спортните занимания и пиенето на достатъчно вода, понеже водата била естествен диуретик. Освен това се влияе от месечния цикъл - преди менструация се задържат повече течности в тялото. Мисля, че има право.
oslo, извинявай за отклонението от темата. Wink

Общи условия

Активация на акаунт