Отговори
# 705
  • София
Ние като си взехме апартамента му направихме цялостна реорганизация - преместване на кухнята, нова детска, бутане, правене на стени...лудница. Сега оценявам всичко това като грешка. В детската (бивша кухня) не спря да смърди на манджа (комина го зазидахме, сложихме в гипскартон и накрая и облицовка) и да шумят яко тръбите на пералнята и съдомиялната, които сме преместили. В преместената кухня нямаше комин - къртиха бетона, при усвоения балкон въпреки изолацията е як студ и мухъл. Сега ще сменят щрангове - нашите тръби са в стената и шкафовете. Абе куп неудобства и пари. Това не значи, че при всички е така, само споделям опит. Аз вече се замислям за връщане на старото положение, но вече я няма старата ми заплата... Така че ще почакам...
Аз пък да се оплача - паднал ми е диаманта от годежния пръстен и съм го загубила. Доста се изнервих, но пък от КЗП казаха, да настоявам за нов - дано стане безплатно. А Евгени заминава за 7 дена и аз се изнасям при майка ми. Хем тя ме изнервя, хем ще изкукам съвсем сама за седмица, а и в това гадно време явно няма да се излиза много. Иначе вчера бяхме за малко при бабата и се наслушах на коментари за възпитанието, гърнето, как сме я научили на всичко все погрешно...

Ей сега като чета постовете на Мартето и Зари усещам в какво негативно настроение съм  Embarassed Мда, проблемът явно е при нас. Гал, гледай позитивно и в перспектива Simple Smile

# 706
mrm, не е до негативизъм. Напротив, хубаво е да се видят всички рискове. А и има огромно значение какво строителство е. Нашите блокчета са тухли от шейсетте и само да се ядосам, и ритна по - здраво, съм избила стената. Laughing

# 707
ПАТЕ, МИМИ, МЕЧИ, ТОНИ, ЦВЕТЕ и всички останали мами, който дават на децата Вигантол- веднага го изхвърлете! Нашата лекарка ни каза, че партидата е дефектна и я изтеглят от аптеките, но много вече са продадени от тях. Каза да заменя Вигантола с Деавит, било същото +вит.А.  Hug

Силве, да ти е жив и здрав мъжа!  dazzler1 Раличка е прелестна!   Party  

Ками, пак страхотни снимки! Много е пораснала Сияна и е красива като майка си!  Heart Eyes

Деси, какви са тия депресии? Пак ли сестра ти те тормози? Ивко добре ли е? Сподели, може да ти олекне! Прегръщам те силно!  Hug

Галче, за реорганизацията на дома ти, не мога да дам съвет, след няколко години и ние ще сме пред същата дилема. В момента положението е следното- аз и децата спим в спалнята, мъжа ми в хола, свекърва ми в детската, кухнята е свободна, но пък денонощно се използва и ни е много необходима като отделна самостоятелна стая  Rolling Eyes

Мамо Зари, Марте и всички останали мамчета, много ви обичам!  lovekiss

Много сте ми сладки като обсъждате кое животно какъв вид е, и аз не съм на ясно!  Embarassed

Тази зима не знам как ще я преживея вързана у дома с две бебета, пиша бебета, защото Зари е по-голямо бебе и от Станислав. Иска цялото внимание само за нея. Вярно, че тръгна на ясла, ама 5 дни ходи и сега 10 дни е болна  ooooh! , така мисля, че ще е цяла зима, пък да видим!

# 708
  • София
Гал, за реорганизацията.Ние сме засега  Praynig, дано скоро да не е така в гарсионера от голямите.Кухнята ни е в половината част от банята и нямаме вграден гардероб, но то така си беше и като го купуваха нашите.Не ми е много удобно така обаче защото не ми е малка кухнята, затова ако имаш място достатъчно голямо в хола(т.е. да махнеш балкона е по-добре там.И кухнята сега е спалня.Минуса при нас е че съседката е отврат и ходи на токчета и сутрин отива в кухнята.Баните се падат точно зад главите ни и сутрин се чува като се пускат тоалетните (дори незнам какво толкова тропат понякога) ужасни съседи имаме.

За съжаление проблема с пералнята ни остава-опитах се да запиша час за ремонт.Отговориха ми че до 10-15 дни ще се свържат с нас сервизните специалисти да уточним часа.Ако искам експресно да дойдат , за да установят проблема двойно (70лв.)
Та ще има разнос на пране между майка ми и нас, но тя така или иначе ще идва да гледа Алекс докато съм на английски.

# 709
Здравейте, момичета!
Днес интернета ми е ужасен и докато зареди страницата, докато изчета, и пак докато зареди иииии ......... съм забравила какво исках да пиша  newsm78

Иве, жива и здрава да си! Още 10 пъти по толкова години да празнуваш!  Grinning
И драсни едно изречение де ......

Силве, да ти е жив и здрав половинкото!  Hug

Много хубави снимки видях, на много красиви места, чак и на мен ми се приходи насам-натам, ама нямаааа.

Галче, имам опит с подобна реорганизация. Преди години, когато имаше стандартно строителство, майка ми направи от нашия супер-стандартен двустаен панелен апартамент - тристаен. Точно по твоя замисъл. Плюс беше, че бяхме на първи етаж и бутнахме комина в кухнята. Така се отвори място за трикрилен гардероб с надстройка. Отделно имаше място и за легло персон и половина. Стаята си стана детска, а в хола се пренесе кухнята. Тръбите за водата минаха по пода от банята през коридора, а за канала - вертикално през пода в абонатната на парното, там имаше сифон. В единия ъгъл на хола преградихме с чам и направихме бокс с барплот, имаше място за пералня, мивка, хладилник, и пътека да се разминат двама, кухненската печка - на терасата, а в самия хол имаше кръгла маса с 4 стола, разтегателен диван, секция и разни дребни мебели. И имаше място за купони - събирала съм по 20-22 човека на купон там. Пиша толкова подробно, за да добиеш представа. Най-големия плюс бе, че всичко бе направено преди да се нанесем там. Успех в начинанието  Hug

Оставям ви, че диването вършее наоколо и няма намерение да спи ......... Tired

# 710
Е сега вече мми отиде по дяволите цялото спокойствие #Cussing outднес си чаках новата печка(нямам стара,подарих я)която трябваше да ми докарат вчера Twisted Evil.Обадиха ми се,бла-бла-бла,че щели утре да ми я доставят между 11и 12,а аз чакам гости следобяд...има няма 17-18 човека,които се прибират от работа и са гладни.
Такъв скандал им спретнах на тея от магазина,че се опитаха и да ми продадат печката с 60 лева повече от официалната цена на фирмата вносител(те им налагат макс цена за магазините),но аз съм стрелян заек и си проверих.Сега ще ми върнат разликата,която вече са ми взели+парите за доставка и монтаж.Договорихме се,но как ще се справя утре не знам...

Някой беше пускал една рецепта за бързи и вкусни пържолки...ама не помня кой newsm78на фурна бяха това си спомням...

Диде, старото ти е инфото за вигантола,те и по новините казаха. Winkаз няма да го спирам,Оти не съм го почвала,и с Мая не бях редовна,има няма 20 пъти да съм и давала.
Силве,разкошна е щерка ти. Heart EyesЧ“Р“Д на милото ти.  bouquet
Маринче,дано не се разболявате. Praynig

Деси06,защо депресия, мила???Как е Ивко?

Последна редакция: пн, 04 окт 2010, 16:02 от alximika

# 711
Марче пратила съм ти хабер по сватята ти  Peace

Последна редакция: пн, 04 окт 2010, 16:30 от kalinche_to

# 712
Марче пратила съм ти хабер по сватята ти  Peace

чудесна си Simple Smileмерси  bouquet

# 713
  • София
Иве, Честит Рожден Ден! Бъди жива, здрава и късмет в новото ти начинание!

# 714
Привет и от мен,

Миме, за пържолките:

Свински:  Свински бут/врат, на тъничко нарязан, редиш в йена, ред пържоли, ред червен лук, като пържолите ги осоляваш (лекинко) и намазваш с малко чер пипер, на всеки ред месо сипваш малко соев сос, като свършиш реденето поливаш с около 100-150 мл червено вино, захлупваш и задушаваш около час, час и 10 на 180 гр. Още по-вкусни и крехки стават ако ги оставиш да престоят 2-3 часа в хладилника, и тогава печеш.

Пилешки:
Пилешка пържолка бутче, че е по-крехко. Слагаш си любимите подправки по пържолкиите ( чубричка малко, черен пипер, малко кора от лимон, сол, зехтин - 2-3 супени лъжици). 500 гр. кисело мляко слагаш 3 суп. лъжици галета и ги разбъркваш, заливаш пиленцето и печеш, отново на 180 градуса, около час. Това във йена или тава с фолио. Става перфектно, може и кашкавал да настържеш, но става по-тежко.

Салата
печени чушки и пресни гъби - печурки. Печеш чушките, белиш ги, нарязваш ги както ти харесва, на ивички, на праченца...
В дълбок съд слагаш 500 гр. гъби, нарязани на едро, ако са малки, може на половинки или цели ( зависи от размера) и ги посоляваш лекичко и поливаш с 1 суп. лъжица олио. Бъркаш около 10тина минутки, да се задушат гъбите, но не напълно. Прехвърляш гъбите при чушките и добавяш малко магадноз, накълцан чесън, оцет. Объркваш хубаво и готово. Става и с печена капия от буркан, гледай да не е маринована, че става различен вкус. Оригиналната рецепта е с люти чушлета, тип шипка.

ЧРД на Ивето, здраве, щастие и любов!

Зари, и аз искам Коледа, но тук все е топло и няма сняг и някак не се усеща... Иначе съм си взела от БГ едни чайчета с портокал и канела на Teekane, препоръчвам ги за Коледно настроение. Скоро ще правя меденките, тестово, да видим какво ще стане Simple Smile Аз като есенно-зимно чедо си я обичам зимата и ужасно ми липсва.

Гал, имате ли тераса към кухнята, колко е голяма. Ако е по-голяма и имате тераса за усвояване, може да си направите там всекидневната, а хола да ви остане родителска спалня.

Щях още нещо да пиша, но забравих какво, после пак!

Понеже не съм ходила на фотоекскурзия, ето ви малко чужди снимки на истинския Иран: http://www.gooya.us/photos/2007/10/the-true-iran-a-picture-tour-of-the.php

На някои от местата сме били, на други се надявам да отидем Simple Smile

Лека вечер....

# 715
  • София
Иве, Честит Рожден Ден!!! Да си жива и здрава! bouquet

# 716
"Ние" сме май по-добре newsm78Тече й носа, но и давам Коризалия, Оксилокоциум и Имунокинд. Толкова се радва на ''бонбонките'', че реве за още #Crazy
Миме, утре е рожденник синът на Боян - в един ден сте:)

За птиците-винаги съм си мислила,че всички изброени са си различен вид, без да се замислям (мен такива неща не ме вълнуват) и съм била права.
За преустройването не мога да се изкажа, но съм живяла 20 години в къща, година в панелка, година и малко в бетонен блок и сега в "ново строителство". В панелката чувах съседите какво си говорят по телефона, тук в момента също много се чува (все едно стените са от картон), най-добре е в бетонните кофражи, ама там е студ...абе няма угодия.
Да се похваля - купих си хлебопекарна и днес пекох и кифли и два хляба  Stop Много е яко.

# 717
Еее,Марина,блазе ти! И аз много искам такава екстра,но нямаме място в кухнята,колкото и нелепо да звучи... Laughing Знам,че ти си щедра и ще черпиш с домашни кифлички!  Hug  (Марина ми носи в парка мафинки,кексче !!!)

# 718
  • в сърцето на един мъж...
Обяснение за чайки и гларуси
чайка - малка птица, която лови риба чрез гмуркане, а гларуса се спуска над водата и събира каквото има на повърхността. Едното е малко, нежно, другото се води морско летящо прасе, защото най-често се храни на бунището. Затова гларуси може да има из цялата страна, но чайки само около вода  Mr. Green
Описание на мъжа ми, кореняк морски Joy

# 719
 Добро обяснение.. Joy Има логика.

Мими,какво ще правиш сега с утрешното готвене?! Ама добре си ги насмела,признавам те.Щом и пари ще връщат.... Laughing

Йоли,страхотни фотоси.Много живописно.

Общи условия

Активация на акаунт