Новозеландско-Австралийска НОВА Пролетна Тема (7)

• 127 022
  • 536
  •   1
Отговори
# 120
  • Там някъде......
Здравейте и честита нова темичка!не съм влизала отдавна да ви чета ,но ето ,че съм пак при вас .  bouquetДругата седмица очаквам КОледен колет от Австралия.Казаха ми ,че са ми изпратили традиционен коледен пудинг.Може ли да ми дадете малко повече инфо какво представлява той и ми казаха също ,че с еприготвя някак си там на пара.Ако сте правили такова нещо да ми обясните по подробно ,че да не взема нещо да объркам.Етикет с инструктаж няма,но аз искам да ми обясните на български.Благодаря ви предварително.  bouquetВече в БЪлгария от днес имаме първи сняг и е истинска зима.

# 121
Може би става въпрос за Plum Pudding. Не съм правила но съм опитвала, дано на теб да ти хареса.
Ето и как се приготвя: http://today.ninemsn.com.au/foodandwine/8121026/steamed-plum-pudding

При нас учебната година приключи вчера и сега сме във ваканция.

Весели празници на всички!

# 122
Забравих да честитя първия сняг. Хубаво е като има сняг по Коледа. Simple Smile

Тук пък последните месец-два много вали.

# 123
Момичета, Весела Коледа !!!

Желая ви здраве, щастие и любов  Hug Hug Hug

# 124
Весела Коледа!
Ние до сега обикаляхме и разглеждахме украсените къщи, някои от тях бяха невероятни. На дребосъка много му хареса. Утре може пак да ги по обиколим Simple Smile) А догодина може и ние да украсим наща Simple Smile

# 125
Весела Коледа!!!

Приятно посрещане на празниците !!!

Щастие и здраве за всички !!!

# 126
Честито Рождество и от мен момичета!...Пожелавам ви мир и любов да цари в домовете ви!  Весело посрещане и  на новата година....

# 127
  • Там някъде......
Здравейте момичета,искам да ви питам понеже ми са изпратили от Австралия КОледен колет в началото на декември месец и още го няма дали знаете нещо ,защо се бави толкова .Много съм притеснена ,вече месец и половина и го няма .През годината когато ми изпращат за 1 седмица съм го получавала а сега какво става направо не знам.Вие изпращали ли сте коледни подаръци от там на близките си и дали са ги получили?

# 128
Сладка капка, мога само да ти кажа, че картички които изпратих около 8 декември оттук пристигнаха в България около 20-21 декември. Голямо забавяне имаше ... Дано пристигне и колета ти !

# 129
Честита Нова Година на всички.
Аз да се разпиша само и да ви питам как сте.
При нас живота тече бавно и лепкаво, много ни е спокойно бе и чак си търсим драми.
Училищния сезон наближава, а и ходене до БГ се задава.
Да се повторя:
ЩАСТИЕ, ЗДРАВЕ и РАДОСТ

# 130
Привет момичета! Първо да попитам как са нашите австралийски мами,че тука се нагледах на ужасии по телевизията...добре ли сте всички?
При нас какво ново.....на тати му свърши отпуската,днес е първи ден на работа...аз имам още две седмици... и на юнака ваканцията е на привършване...боже как бързо лети времето...пак започваме със сандвичите и мусенето при видът им Simple Smile....Поне лятото е в разгара си...трета година съм тук и така топла водата на океана не е била до сега...бозичка е,все едно че съм си на нашето Черно моренце....

# 131
  • Там някъде......
Здравейте момичета!Нуждая се от вашия съвет за ботуши на UGG.За рожденния ден на дъщеря ми ще и изпращат от там ботуши за подарък от този модел http://www.emubootsoutlet.org/ugg-classic-tall-lo-pro-boots-5715-pink-p-447.html .Тя в България носи размер 39 ,което в Австралия това е 8.Този размер и са много големи 8 и като се има в предвид ,че тези ботуши се купували с 1 номер по-малки защото се отпускали.Аз мисля че размер 6 дали ще е добре.Те трябва да и седят удобно като чорап а не да и хлопат.Гледам в таблицата на модела ,но нещо не мога да уточня и за това ви моля да ми помогнете ,особено като живеещи в страната на UGG.Надявам се някой от вас да има такива ботуши и да знае за размерите как вървят.Благодаря ви предварително

# 132
Сладка капка, аз съм 39 номер по бг и 8 по оз. Не знам за тези ботуши, но честно казано не бих купила по-малък номер. Дори и да се отпускат те се носят и с по-дебел чорап предполагам  newsm78 6 номер мисля че е много малък  Thinking

Хайде ЧНГ и от нас ! Ние сме започнали едни безкрайни празници, то не бяха Коледи, Нови Години и рожден ден след рожден ден и барбекюта ... Не знам дали ще ми повярвате момичета, но след година и половина никакви социални контакти последните месеци ми идват в повече като непрекъснати празници  Mr. Green

Иначе Мая е готова вече за училище и както се казва "На есен с песен" Simple Smile

Целувки и да сте здрави Simple Smile

П.С. Утре имаме годишнина, 2 години в Австралия  Blush

# 133
  • Egypt
Привет, момичета. Снощи до посред нощ четох темите ви, понеже вече стана напълно ясно, че моето съпружие предприема сериозни крачки към австралийска емиграция. До сега като се заговореше за тези планове си запушвах ушите, понеже не ми е на сърцето този континент, много е далече и няма сняг, а аз така обичам зимите. Въпроси нямам, всичко много добре сте го описали, малко се поуспокоих, след като изчетох всичко, може и да ми хареса. Аз всъщност си харесвах в Бг, тук, в Египет, също ми харесва, нямам проблеми с адаптацията. Много сте позитивни, благодаря ви много за което  Grinning
Всъщност имам въпрос- какво се разбира под "студ" и "зима" в Австралия? Защото тук при 10 градуса навличат пухенките и ушанките, иначе краката са с джапанки.

# 134
Файма, здравей  Hug

Ами зависи за коя част на Австралия говориш, че то от северната до южната няма място за сравнение Simple Smile

За Мелбърн мога да ти кажа, зимата е доста неприятна, не е толкова студено, през нощта рядко пада до 0, много рядко, през деня е около 10-11 градуса, обаче вали и е облачно почти през цялото време и ветровито. За мен тукашната зима е доста депресираща Wink Предпочитам студ и слънце, отколкото дъжд и облаци, макар и по-топло Simple Smile Иначе за обличането, да ти кажа, на мен си ми е студено и си ходим със шапки и якета, обаче дечурлигата, особено учениците, ей колко пъти съм ги виждала по къси ръкави, все им се чудя как не им е студено Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт