Новозеландско-Австралийска НОВА Пролетна Тема (7)

• 126 966
  • 536
  •   1
Отговори
# 75
Майка, браво за теста  Hug

Майка, ще пращам мъжа ми по вашия край в командировка след малко, за седмица Simple Smile Да му осигурите хубаво време ей Wink

Айде целувки  Heart Eyes

# 76
Ритка, времето е пролетно, приятно, но промелнливо, но ще се постараем да уредим хубаво време Simple Smile

# 77
Хм, времето рязко захладня, а аз си имам болно момченце вкъщи
Не мога да пропускам обучението, най-вече защото не искам, та затова тати си е у дома

# 78
Breh goliamo zatishie  newsm78
Che i Kredor niamam

# 79
Майка, оправи ли се синчето ?

Ох, аз не съм се спирала, нали съм сама цяла седмица, сега чакам мъжо да се прибере  Hug

Момичета, тук е зимаааа, порои, студ, от днес  Sick

# 80
О, да, Ритка, здрав е
Даже днес го опнах на една дълга разходка из квартала - до един далечен парк
Доста се поизмори - скутер, фризби и баскетболна топка носехме.
ПОт се ля от него Simple Smile
А времето - разкошно

# 81
Вчера се порадвахме на прекрасното време
Днес вали

# 82
Здравейте момичета и извинете за нахълтването   bouquet
Мога ли да задам един въпрос,много много ще съм благодарна ако ми помогнете по някакъв начин  Embarassed
Решихме със семейството-аз и мъжът ми,имаме и момиченце на 1г 3м да напуснем България.Доводите-много работа в Бг.пък ниско заплащане,лошо здравеопазване и ...... абе нали знаете  ooooh! Въпроса ми трябва ли ми виза за Австралия и Нова Зеландия и какви точно документи трябва да си извадя.Има ли сайт,агенция или нещо друго с което мога да проверя дали мога да си намеря работа  newsm78

Още веднъж благодаря предварително

# 83
missus Vermeer -За Нова Зеландия...не ти трябва виза за да дойдеш до тук,но ти трябва за работа...подробности за начина на получаване на работна виза,професии който се търсят можеш да научиш от този сайт www.immigration.govt.nz.....за свободни работни места погледни тук : www.trademe.co.nz и тук www.seek jobs.co.nz или просто напиши jobs in New Zealand и ще ти излязат доста сайтове.Успех ви пожелавам!

Тука много странно с това време...един ден е лято на другия вали...Моя юнак в петък е рожденик и съм решила сама да му приготвям торта волейболно игрище,обаче съм в голямо затруднение...не мога да намеря тук фондан или марципаново покритие...а не знам дали ще се справя сама с приготвянето му.Преди няколко години се пробвах да приготвя марципан Варна и нещо въобще не ми се получи,затова се насочих към готовите покрития...обаче тук не намирам...ако някой знае къде може да има ,много ще ми е от помощ newsm78

# 84
Привет   bouquet
Радвам се,че все пак не забравяте за България.
Аз съм в подобно положение като missus Vermeer ,само дето в БГ заплати и майчински има,но пък всичко е такава п****я,че да не разваляме темата.
Ако някой иска,нека сподели от личен опит как замина, сега с какво се занимава и как е живота ви - щастливи ли се чувствате, как е образованието за децата ви? И все пак - какви финанси са нужни за заминаване за този прекрасен континент?
  bouquet

# 85
RADI  Missus Vermeer, за НЗ конкретно ако ви интересува, Мама Т е дала меобходимите линкове. За Австралия да кажат Австралийките
Ние и да заразказваме сега как сме дошли - няма смисъл. Всеки е дошъл по различен начин, но нещата така или иначе са много различни сега. Например аз дойдох преди 9 гоидини, а съпругът ми - преди 10. Тогава за резиденс се кандидстваше по една точкова система, която отдавна не е факт.
Сега пък има списък на търсените професии - професии, в които има липса на специалисти.
Ние и да пишем - нашето няма да е актуално.
Нямам нищо против да отговарям на конкретни въпроси.
За визите - като туристи/посетители за три месеца не ви трябва виза, НО на границата може да им се стори че сте потенциални емигранти и да ви поразпитат хубавичко, да искат от вас да докажете че сте само на гости/екскурзиа с координати на ваши познати, при които отивате и/или резервации в хотели ...И пак казвам - това не е от опит, а от слухове и от познати, чиито близки са идвали насам.
Едно врем,е беше различно, преди 7 години като каних баща ми, му трябваше виза и си му извадих 9-месечна тур.виза. Той, разбира се, не е имал никакво намерение да остава, но от посолството искаха писмо от майка ми и писахме че имат 30 год щастлив семeeн живот, че са си заедно, че не е потенциален емигрант, а идва сам на гости на дъщеря си, защото само той е пенсионер, а аз имам нужда от помощник, ты като съм с бебе и съм студентка Simple Smile
За работата - трудно е напоследък навсякъде, не само в БГ или НЗ. Кризата се усеща с пълна сила. Има много съкращения. Има и безработица. Положението никак не е розово
Финансите - естествено е да има доста разходи едно новодошло семейство - наем, мебели, храна, транспорт ... за всичко трябва да се помисли. Наемите са височки. Храната не е много по-скъпа от България (изключвам заведенията, алкохола и цигарите, но те не са храна Simple Smile Бензинът е по-евтин от БГ. Кола НА ВСЯКА ЦЕНА ви трябва. разстоянията са огромни, а градския транспорт непопулярен, неудобен и нарядко ... Има автобуси, но понякога се налага да сменяш 2 автобуса например. Зависи от много неща - аз пътувам с автобус до работа, по простата причина че спирката е до нас, а работя на много централно място, където минават много автобуси.

Последна редакция: ср, 20 окт 2010, 11:31 от МАЙКА

# 86
Мама Т, и Гого ли е на 22/10? Браво на вас - вие по съседски на една дата с Криси, на Ети Simple Smile

Моят юнак става на 8 скоро. Иска парти в МОТАТ - Museum of Transport and Technology  Simple Smile

# 87
МАЙКА-ооо дааа...22.10 е голяма дата за нашия двор  Simple Smile....вече подскачат и двамата от нетърпение...хубаво е че Томи знае къде иска да си празнува рождения ден,защото нашия е много труден вече...пубертета сериозно ни захвана...тук не иска,там не иска...затова съм решила,ще го заведа да катери в climbing центъра(това му е хоби),после ще се поразходим да си избере подарък,че и там е много труден и предпочитам сам да си го хареса..после ще се почерпим и вечерта като си дойде нашия татко от Дънедин ще си спретнем вечеря.....
Аз да се похваля намерих фондан тук и то най-малко където очаквах...много съм доволна...сега и тортата да ми стане  Winkще е чудесно...

Последна редакция: ср, 20 окт 2010, 14:45 от mama_T

# 88
  bouquet Честит Рожден ден на Гого на Мама Т
Танче, да ти е жив и здрав и много щастлив!!!
Да расте разумно и самоуверено момче и да ви слуша!
   bouquet

Къде намери фондан?   chef

# 89
Labour weekend!!! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт