Новозеландско-Австралийска НОВА Пролетна Тема (7)

• 126 989
  • 536
  •   1
Отговори
# 90
Голямо затишие  newsm78  Flutter

# 91
Здравейте,
Приемате ли нови участници в Hовозеландско-Австралийската група?
Накратко за мен, от 5 години живея в Мелбърн със семейството ми. Синът ми е на 6 (2004), а дъщеря ми на  4 (2005) годинки, и съответно ходят на училище и детска градина.
Планирам да прочета предишните теми в най-скоро време за да ви опозная по-добре. А, има ли тема специално за това кой кой е?
Сега отивам да прибера децата, аз съм Главният шофьор на семейството, поне за децата. (Даже синът ми предпочита аз да карам за да му е по-широко, той седи обикновено зад шофьора). Как е при вас?

# 92
Loreena, добре дошла. Тема за това кой кой е няма. Всеки при включването си се представя.
То ние се броим на пръсти общо взето
Аз живея в НЗ от 9 години
Имам син на почти 8

# 93
МАЙКА, благодаря за посрещането.
Да кажа за нас и децата и българският език. Наистина е голямо предизвикателство, с постоянство мисля че за сега успяваме. И двамата говорят български макар и с грешки понякога. Не знам как ще се справим с писането обаче, но едно по едно.
Днес е чуден ден, като вчера. Живея в доста зелен квартал както са повечето тук и обичам просто да наблюдавам птиците и цветята. Имам някои страхотни попадения с фотоапарата. Последните месеци не работя (дълга история свързана с БГ, предполагам позната до болка на много от вас), но от другата седмица започвам нова работа.
Ще ходя за униформа на Ани, от догодина е ученичка. Роклите за мое учудване са много скъпи, между 38 и 46 долара в зависимост от размера.

Малки шарени папагалчета (розела) снимани преди месец привечер от терасата: http://picasaweb.google.com/lh/photo/zWw7pE0vkPs4THnAF1H6dc_La96 … 4?feat=directlink
Хубав ден!

# 94
Здравейте момичета Simple Smile

Ами то Майка какво да пиша, търча по задачи, нещо с тези двамата така се завъртам че вечер сядам към 23 часа да реша едно судоку и това ми е почивката  Crazy

Лорена, добре дошла Simple Smile Ние също сме в Мелбърн, от близо 2 години. Имам син и дъщеря, малкия е на 2 и половина, голямата на 5 и тя тръгва на училище януари Wink И ние вече купихме униформа, засега само лятната, с раница, и блуза с качулка с дълъг ръкав, за всеки случай, дотук 150 долара, още толкоз ще идат за зимната  ooooh! В кой квартал живеете ? Ние сме във Viewbank. Специално за Мелбърн има група български мами, които се събират Simple Smile Има група във Фейсбук. За съжаление дечковците са малки, но пък моята щерка е голяма така че ако решите да идвате на събиранията ще могат да играят заедно и да говорят на български Simple Smile При нас борбата с българския е при малкия, който беше на 9 месеца като дойде тук. Сега проговаря на български и на английски едновременно ... Иначе каката си говори на български и сега учим българските букви.

Толкоз от мен, отивам да оправям децата Simple Smile

Целувки на всички  Heart Eyes

# 95
Току що изчетох предишната тема 5 (която покрива повече от година Simple Smile ).
Оказва се че с Ритка сме съседки. Ние сме в района (Banyule) от около 3 години. Бахме в Yallambie до края на миналата година. Сега сме в Greensborough, но планираме да се преместим във Viewbank или поне наблизо тъй като там децата учат и ходят на градина.
Ще се радвам да се запознаем.
Някои неща от униформата могат да се купят от Таргет, Кмарт, Бестандлес или някой маркет тип Престън като панталонки и якета които са едноцветни, но блузките са лилави със зелена якичка Simple Smile.
Поздрави от мен

# 96
Днес имам Именник Simple Smile

# 97
Честит Имен Ден!

Днес е Св. Димитър. Честит Имен Ден на всички именници.

# 98
Майка, да ти е жив и здрав именника, малко на патерица Simple Smile

Хмм, супер Simple Smile Лорена даже мога да се досетя в кое училище учат, с тези лилаво-зелени униформи Simple Smile
Ще ти пратя телефона и адреса на лични, че то като го взимаш вие сте на 2 минути от вкъщи Simple Smile Да вземете да минете на кафенце Simple Smile Ех че хубаво Simple Smile Иначе Мая ще е в Banyule Primary School.

Мая днес отиде с маскен костюм на градина, по случай Хелоуийн. Нашата беше принцеса, а всички останали деца вещици и скелети Crazy Бяха много сладки Simple Smile

# 99
Благодаря за поздравите Simple Smile

Ритка, Лорена, как само се намерихте, да живeeте толкова близо Simple Smile

# 100
Мдаа, добре се намерихме.
Миналия Петък Макси донесе макет на скелет (2Д) много добре изработен и аз си казах е добре ако приемем че е с обучителна цел става. Днес се сдобихме с кошничка във формата на доста зловещо изглеждащ череп. Малко много ми дойде но май ще трябва да го подслоним за известно време. На мен лично Хелоуин ми е малко чужд празник.
Ани е готова за училище с пълен комплект униформа и чанти за Преп. Simple Smile
Поздрави от мен

# 101
Голямо затишие в нашата темичка....слънцето вече ни погали и няма време за форуми Simple Smile....аз да се похваля...имаме си гости...на нашия татко едната сестра е тука с децата...голям купон е около нас...стоейки с тях(децата са на 5 години,2 години е един бебок на 9 месеца),установих,че съм много щастлива с моя пораснал 14 годишен юнак...Боже как се отвиква да гледаш малки деца

МАЙКА-дай някой идеи за забавление тука,че се изчерпахме  newsm78...ходихме на Лолипоп,Рейнбол,Сноупланет,басейни....

# 102
мамма_Т може да се разходите до Mission Bay, The Promenade. На гостите ще им хареса със сигурност, на мен като гост на Окланд ми беше много притно там. Има голяма катерушка и място за хапване, както и един страхотен фонтан. Дори ако обичате да ходите пеша от аквариума никак не е далеч, все покрай морето. А пък ако искате да ви е още по интересно от Sky City има шатъл до аквариума. Ето ти един цял ден. Simple Smile
поздрави от мен
http://www.missionbay.co.nz/
http://www.kellytarltons.co.nz/VisitorInfo/Howtogethere.htm

# 103
Времето на гостите явно дойде. И ние чакаме гости през Февруари и ни се ще да отскочим до Нова Зенландия. Момичета, кажете има ли смисъл за 4 дни?

# 104
 loreena -благодаря за идеите,но нашите баба и дядо живеят на Mission Bay...та това беше първото което направихме...кръстосахме го целия...

Gugy-на мен ми се струва,че 4ри дни са малко...но всеки решава сам за себе си...аз бих искала да имам поне седмица като ходя някъде...ние също сме си наумили да отскочим до Сидни при другата сестричка,но не знам кога ще можем...

Сега сме в трескаво търсене на подходящо място за коледните празници...миналата година си наехме къща на Карекаре и беше страхотно,но сега ни се иска да по разнообразим малко...не знам дали да не се насочим към южния остров newsm78,но пък вече сме голяма челяд и ще бъде великото преселение на народите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт