Къде се изхвърлят батерии?

• 9 882
  • 23
  •   1
Отговори
Търсих подобна тема, но не намерих.
В една торбичка си събирам стари батерии, които обаче не знам къде да изхвърля. Вчера изхвърлихме и няколко енергоспестяващи крушки в общия боклук.
Вие как процедирате и въобще има ли някъде места, където да се изхвърлят отпадъците, замърсяващи околната среда?

# 1
  • София
В Бриколаж, Виваком, Практикер и други магазини, които продават техника, компютри, батерии.
В Бриколаж и Практикер съм виждала със сигурност кофи, обозначени за такива отпадъци.

# 2
  • София
Във Фантастико в нашия квартал (Студентски град) също има обозначено място за изхвърляне на батерии Peace

# 3
Супер, ще ида да ги метна там.
А някаква идея какво се случва после с тях? Отскоро се занимавам с търговия с ел. м-ли и още не съм наясно как се процедира. Може би за тези магазини има изискване за опасни отпадъци, но аз не "съм" магазин.

# 4
В магазините и центровете на всички наши мобилни оператори има такива контейнери.
Контейнер има и в Пикадили Сити Център, на Информация.
Виждала съм и по най-различни магазини.

# 5
Приятно изненадана бях, че за два дни видях на две места такива специални контейнери за стари батерии - едното от които беше детската градина  Grinning, Пикадили е второто...

# 6
Преди няколко дни и аз видях в Пикадили. Но ми е далече и влизам само инцидентно. Точно покрай него се сетих за батериите в къщи и се замислих, че щом има там, трябва да има и на други места.
Дано повече хора ги използват.

# 7
Дано повече хора ги използват.

Дано!!!

Макар че темата явно не представлява интерес, за съжаление Confused.

# 8
  • Банкя
Аз днес видях такива кофи-контейнерчета и в Билла в Овча купел и приятно се изненадах, защото тя е от по-малките...
Предполагам, че и в другите трябва да има. Peace

# 9
  • На земята, която е всъщност звезда.
В една книжарница  срещу офиса ми има /до Попа е/.

# 10
Има нов закон,който задължава всеки магазин,в който се продават батерии да има контейнер за събиране на стари такива.Когато се напълнят има фирма,която ги взима. Но къде ги изхвърлят...,идея си нямам.

# 11
Но къде ги изхвърлят...,идея си нямам.

Идеята на тези контейнери за разделно събиране на вече използвани и изтощени батерии е не да бъдат изхвърляни, а да бъдат рециклирани!
Свободното изхвърляне с общия боклук гарантира ужасяващо тровене на сметищата, а оттам и на почва, вода, въздух.

# 12
В бензиностанции "ЛУКОЙЛ"

# 13
Скоро видях малко контейнерче за изхвърляне на батерии в Кауфланд.
Също така няма място за изхвърляне на стари живачни термометри ( освен в болниците, те май си имат такива места).

# 14
Значи на доста места има контейнери за стари батерии Grinning
Не знам обаче как ще се реши въпросът с енергоспестяващите крушки, които навлизат все по-масово. В такива контейнери ще се чупят, а някои от тях са пълни с газ, съдържащ живак Confused

Общи условия

Активация на акаунт