За марковите дрехи

• 10 595
  • 72
  •   1
Отговори
По принцип моето семейство не робува на марки...може би от вечната липса на достатъчно пари  Grinning И за това не съм много наясно до колко оригинални са оригиналните дрехи в БГ...конкретно имам предвид маратонки Найк. Струва ли си да дам 100 и кусур лева за такива маратонки? Цената оправдава ли качеството или е мит, че изкарват по 2-3 години и не се късат така лесно, както маратонка от 30-ина лева (да се има предвид, че ще се рита с тях много рядко, почти не).

Ей такива неща ме вълнуват покрай новата учебна година  Grinning Растежа на деацта е правопропорционален на изнудваческите им способности  Mr. Green

# 1
Да,можеш да си сигурна че маратонките от фирмен магазин на Найк,Адидас,Пума или Рийбок ще изкарат поне 2-3 години.Моя мъж си купува все Адидас,веднъж в годината но маратонките издържат най-малко 3-4 години почти ежедневно носене,и дори след това стават за из квартала да речем...А ако купиш български или пък китайски  ooooh! догодина пак ще се оглеждаш за нови щото тези ще са се скапали.

# 2
Мерси   bouquet
Седващ въпрос: къде във Варна има магазин на Найк?

# 3
Абсолютно си заслужават парите, можеш да си убедена!
"Найк" е моята марка и не са ме "изоставили" никога.
Тези, с които съм в момента струваха 120лв., но са ми много удобни, много здрави и въобще - няма по- добра обувка от това.
За магазин във Варна не мога да ти помогна - от София съм.

# 4
Мерси   bouquet

В МОЛ-а има и е доста зареден. Peace

# 5
Аз от магазините в България спрях да пазарувам.
Поръчвам си маратонки само от интернет. Предпочитам да дам повече пари,но знам,че наистина са качествени.
В нашите маркови магазини маратонките са абсолютно същите като в интернет сайтове (няма да споменавам откъде пазарувам,че да не правя реклама),с тая разлика че тука им лепват безумни цени.
Едни маратонки Fila тук са около 150-200лв (говоря за наистина хубави),а аз си ги поръчах същите за 12 лири,с доставката 15... Whistling
Та за това не виждам смисъл да пръскам от тук луди пари за маратонки или кецове,като мога да си ги поръчам и да ми ги донесат до вратата.

# 6
Мерси   bouquet

В МОЛ-а има и е доста зареден. Peace

Споменаха ми днес за Гранд Мол-а. Утре ще го посетим. Колкото до интернет покупките - чувам от много хора, че са доволни, а днес специално се поворих из темите тук, намерих и подхосящ сайт...но от всички видове маратонки на Найк в сайта, моя синковец каза, че няма такива, акквито той искал...но ги бил виждал в някакъв магазин до Общината.

Както и да е, това не е важно. Терзанието ми беше дали си струва...явно да. Тия дни уж имало намаления в МОЛ-а точно на маркови маратонки  Thinking

По принцип мсятам, че марковата и по-скъпа стока си струва и оправдава качеството...просто съм станала много мнителна до колко качествена и "о'ргинална" е стоката у нас.

И един парадокс: ученически раници на "Дисни" - момичешки...нищо особено, в смисъл на пръв поглед нищо по-специално. Моя позната има книжарница, продава ги за 20 лв...защото фирмата-доствчик правела промоционално намаление. Иначе били качествени. Същия денс лед разговора ни ги виждам в Пикадили на същата цена. Денс сутринта на пазара във Владиславово (квартал на Варна) ги мернах за 36 лв, следобяд посетихме Метро - същите за 26 лв.

# 7
Аз от магазините в България спрях да пазарувам.
Поръчвам си маратонки само от интернет. Предпочитам да дам повече пари,но знам,че наистина са качествени.
В нашите маркови магазини маратонките са абсолютно същите като в интернет сайтове

Да, много по разумно е от нета  Simple Smile
Лично аз, не нося маратонки, но съм слушала от приятелите си, че марковите наистина издържат повече време. Смятам, че си струва да се опита.  Simple Smile

# 8
  • на изток от рая
Миналата година по това време ме присви корема, когато големият ми син поиска "Найк" за 150 лв. Не че не можех да ги отделя, ама 150 лв, за да стъпваш на тях... Опитах се да му обясня, че може да си купи 5 чифта за по 30 лв и да си има всеки месец нови маратонки. Качествени, качествени, но той грабва топката при всяка свободна минута, колко ли щяха да издържат.
Купихме, де, едни жълти, от най-новата серия.  Mr. Green
Април месец синът ми си счупи крака и, докато го гипсираше, хирургът ни обясни, че марковите маратонки, освен издръжливостта, притежават и други качества. Освен удобството за стъпалото, предпазвали от умора и травми. Нещо такова беше, но в момента дремя на първото кафе и не мога да се съсредоточа.
Оттогава познайте дали ще купя маратонки от 30 лв. Освен това, и тази година синът ще изкара с жълтурчетата, почти нови изглеждат.

# 9
Да,можеш да си сигурна че маратонките от фирмен магазин на Найк,Адидас,Пума или Рийбок ще изкарат поне 2-3 години.Моя мъж си купува все Адидас,веднъж в годината но маратонките издържат най-малко 3-4 години почти ежедневно носене,и дори след това стават за из квартала да речем...А ако купиш български или пък китайски  ooooh! догодина пак ще се оглеждаш за нови щото тези ще са се скапали.
Постингът ти съдържа противоречие. Мъжът ти си купува маратонки всяка година и издържат четири години. Значи всеки чифт е носен по 1/4 от тия години, т.е. 1 година - колкото куча марка.

# 10
Постингът ти съдържа противоречие. Мъжът ти си купува маратонки всяка година и издържат четири години. Значи всеки чифт е носен по 1/4 от тия години, т.е. 1 година - колкото куча марка.
Що пък задължително трябва да е спрял да носи старите, когато си е купил нови?  Wink

# 11
Добре де,на децата нали им растат още краката newsm78Как ще ги носи 3-4 години,нали ще умалеят...
Принципно съм съгласна да се дадат повече пари,но да те изкарат маратонките поне 2 години,а не да се разлепят на първия месец.Че аз едни булдозер-ки сурнах точно 3 години,да не говорим за адидас.Но за децата не ми се дават толкова пари като знам,че напролет ще са умалели.Пак зависи и за колко големи деца става въпрос,разбира се.

# 12
  • София
Проблемът с "марковите" дрехи у нас е, че често в магазините са неофициални аутлети и в тях се предлагат стоки, които не са се продали успешно в други страни. Една дреха или обувка престояла по складове и рафтове по- продължително време губи качествата си, защото материалите стареят независимо, че дрехата не се носи. И въпреки това, специално за деца е по- добре да се купи нещо от позната марка, може и българска, чиито продукти са обект на някакъв контрол. Ако погледнете сайта на европейската комисия за защита на потребителите и списъка с опасни стоки ще видите, че те най- често са дрехи, които са токсични. Използват токсични бои, лепила или токсични химикали при обработката. Особено за деца стандартите за не токсичност са по- високи и затова качествените детски дрехи, понякога не са така евтини както ни се иска.

Качествените маратонки, дори и от известна марка не са задължително толкова скъпи. доколкото си спомням по- скъпи са новите модели, а класическите са на по- нормални цени.

# 13
 Зависи коя марка са марковите дрехи Mr. Green.
В конкретния случаи си заслужава, наистина маратонки от утвърдени спортни марки са по-издръжливи.

# 14
На ул."Г.Бенковски" срещу "Ботевата градинка" има магазин и мисля ,4е има  на Найк спортни обувки

Общи условия

Активация на акаунт