Хитринки за всякакъв случай - 5

• 127 454
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
А за почистване на готварска печка ( фурната) дали ще важи номера с лимона?

# 256
  • Русе
Помогнете и на мен -боя за коса върху светли дънки?

# 257
Помогнете и на мен -боя за коса върху светли дънки?

Пробвай с това:

Моята боя за коса върху чаршафите премахнах с Вениш - гела. От спрея изобщо не съм доволна, а и доста по- бързо свърши (противно на очакванията ми, че е по- икономичен)

# 258
# 259
Момичета, а как се пере кадифе и въобще пере ли се как се почиства?

# 260
  • София
Днес, ровейки из един шкаф с книги, открих един малък "Наръчник на практичната домакиня", не съм и подозирала, че го притежавам  Mr. Green!
Ще ти препиша какво е споменато за кадифето:

Цитат
"Дрехи от цветно кадифе или дефтин се почистват и подновяват по следния начин: Дрехата се изчетква добре от прахта, яката се почиства с бензин, а по-овехтелите и замърсени места се търкат с разрязана глава лук по направление на косъма, като платът се държи върху пара с опаковата страна надолу. Дрехата се изглажда пак от опаковата страна.
Дрехи от кадифе се подновяват и като се изчеткат с мека четка, потопена в газ, след което се закачват на закачалка и се оставят на течение, за да изчезне миризмата."

# 261
Благодаря  bouquet А някой прал ли е кадифе ще съсипя ли дрехата?

# 262
Здравейте!
Търся съвет....Имам една хубава бяла покривка...от материите,които не би трябвало да задъжат
петна.Отдавна не съм я ползвала и сега като я извадих на места е с жълти петна newsm78
Пробвах с Перилис,белина,вряла вода,но -нищо!
Някой справял ли се е с това?

# 263
  • Пловдив
Зависи от самото кадифе. Аз съм прала рокля с хладка вода и после омектител без да изстисквам, така я закачих да се отцеди - нищо и нямаше.
Докато след това прах панталон от рипсено кадифе  в пералнята и стана на нищо - в смисъл че се разроши някак си. А сакото към него го давам на химическо и всичко е ОК. Та затова казвам зависи от самия плат...

# 264
Имам рокля от кадифе, която пера в пералня и нищо и няма, но както е казала Feis си зависи от кадифето.

# 265
Супер тема. Браво. Много е полезна.  Peace

# 266
Много ви благодаря , ще пробвам на ръка пък каквото стане.

# 267
Момичета, дайте идеи как да изчистя коректор и пластелин от килима newsm78

# 268
Момичета, дайте идеи как да изчистя коректор и пластелин от килима newsm78
И аз имам подобен проблем само че с "Бионик". Пробвах с ютия и хартия не става. По скоро излезе донякъде, но остана още.  Tired

# 269
Не съм чела назад затова сигурно ще повторя нещо, за което се извинявам Embarassed

За да не мухлясва кашкавала сложете бучка захар в опаковката в която го съхранявате.

Зеленини-магданоз, пресен лук,,копър се измиват добре, нарязват се на ситно и се поставят в кутийка или найлоново пликче във фризера.Винаги е като прясно закупен.

Всякакви петна по дрехите,особено детските се намокрят,намазват се с веро (или подобните му по света) и в пералнята. Обикновено резултата е отличен. Само ако този начин не е помогнал тогава се пробва с химически препарати.

Ако приготвям пиле-печено,пържено, всякакво-първо леко го сварявам в дълбока тенджера  (аз винаги слагам и всякакви зеленчуци на едро-картоф, морков, парче кервиз ,лук,чесънче,магданоз накратко всичко което е добре за супа)и така винаги имам готов бульон
за супа който слагам във фризера в буркани от пластик)А и приготвянето на пилето се съкращава наполовина без да губи от вкуса си

Общи условия

Активация на акаунт