Хитринки за всякакъв случай - 5

• 127 482
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
  • Бургас
МОЖЕ ЛИ НЯКОИ ДА МИ КАЖЕ С КАКЪВ ПРЕПАРАТ ДА ИЗЧИСТЯ ПЕТНАТА ОТ МОКЕТА В ХОЛА

# 271
МОЖЕ ЛИ НЯКОИ ДА МИ КАЖЕ С КАКЪВ ПРЕПАРАТ ДА ИЗЧИСТЯ ПЕТНАТА ОТ МОКЕТА В ХОЛА

А петната от какво са.  С препарат за килими и мокети. Медикс,  сега ползвам Max cleaner с пулверизатор по удобно ми е. Пръскам върху петното разтърквам, обирам пяната и готово.

# 272
Не изчетох цялата тема, затова се извинявам ако вече е обсъждано това, което ще питам Blush:
бойлерът в банята ни, въпреки че е съвсем нов протече и сега върху плочките има ръжда. Пробвах само с препарата, с който си почиствам банята (с оцет е и отстранява котлен камък) и с обезмаслител-не стана. Не ми се експериментира много да не си повредя плочките. Ще съм много благодарна за идеи bouquet.

Последна редакция: пн, 29 ное 2010, 12:24 от Lilcho

# 273
Ръждопреобразувател ?
Попитай в железарски магазин или където продават бои и лакове.
Това разтваря ръждата. Киселина е, но мисля, че на плочките няма да навреди. Фугите ако можеш обаче, не ги мажи, че там не знам.  Thinking
Но не е добре, че от новия ви бойлер тече ръждива вода.

# 274
Не изчетох цялата тема, затова се извинявам ако вече е обсъждано това, което ще питам Blush:
бойлерът в банята ни, въпреки че е съвсем нов протече и сега върху плочките има ръжда. Пробвах само с препарата, с който си почиствам банята (с оцет е и отстранява котлен камък) и с обезмаслител-не стана. Не ми се експериментира много да не си повредя плочките. Ще съм много благодарна за идеи bouquet.

25-30%-на фосфорна киселина

# 275
Аз съм чистила ръждиво петно от плочки с Циф, натъркваш леко, оставяш да постои и изплакваш, ако трябва повтаряш 2 - 3 пъти.

Я и аз един въпрос, имам 4-5 чифта нови памучни чорапи, но са с много стегнат ластик, може ли някак да го разширя/разпусна да не е толкова стегнат ластика или да ги насочвам към боклука?

# 276
  • София
И аз имам този проблем с тънки 3/4 чорапки, много стегнат ластик, а купих няколко чифта, както обикновено Sad Не вярвам да има решение, но все пак някой може да предложи нещо.

# 277
Режете някои от ластичетата, втъкани в плетката с тънка остра ножичка и ги измъквате.

# 278
  • София

На мен също ми се е случвало много стегнати ластици...... Кръцвам ластика от едната страна (може о от двете) и решавам проблема   ( под панталона или за вкъщи  не се вижда ).

# 279
Здравейте, ръждата в банята и тоалетната чиния много успешно премахвам с гел за почистване на тоалетни на Роса. Намазвам и след 5 минути се изчиства идеално.
Пробвала съм да режа ластичета на тесните чорапки, но много бързо отгоре стават като набрани.

# 280
Хелппп мииии  Laughing. Монтираха ни нова кухня и момчетата накрая минаха всички шкафчета, рафтове, плотове с някакъв препарат, който или беше коресилин или беше в бутилка от коресилин (досрамя ме да питам) и ....сега всичко на замазани ивици, не знам как да го обясня...пробвах с парцал с вода-никакъв резултат.....как да го изчистя  Rolling Eyes

# 281
  • София
От какъв материал са шкафчетата ти?

# 282
Меламинови плоскости....??!! това МДФ ли се води???

# 283
  • софия
Здравейте,
В какво да накисна тенджерите за да мога по лесно да ги почистя, че са силно замърсени от външната страна.
  bouquet

# 284
  • София
Меламинови плоскости....??!! това МДФ ли се води???
Меламиновите плоскости са ПДЧ, ламинирано с меламиново (вид пластмаса) покритие. Опасявах се да не е лакирано дърво, че да са го съсипали, но не е така.
Пробвай дали няма да стане с бебешки кърпички, като след това подсушаваш със суха кърпа или пък с Пронто/Медикс за мебели. Лекото омазняване би трябвало да премахне "перата".

Общи условия

Активация на акаунт