Хитринки за всякакъв случай - 5

• 127 360
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Цедката от кафе-машината я накисни за една нощ в чаша с кола - гарантирано ще се оправи. Изпитано от една приятелка, която работеше в кафене.

Фурната я почиствам с един спрей Mister Muscolo, излиза пяна, престоява 15 минути и само избърсвам с влажна гъба, без жулене и търкане.

# 436
Фурната изчистих с това:

Купих го от ДМ, по препоръки от форума.
Очарована съм. Цената беше около 3,50, но чисти идеално  Peace

# 437
За Бога, не пробвай да чистиш дупките на цедката с игла,защото ще ги разшириш безвъзвратно!Не е видимо с просто око, но след това кафето ти ще изтича като вода!Казвам го от личен опит ,тъй като имахме кафене със професионална и обикновенни машини .Опитай номера с колата!

# 438
  • София
Пробвах да си почистя микровълновата с купа с вода и оцет в нея и резултата е страхотен - изчисти всичко без усилие  bouquet

Моля дайте ми съвет как да си чистя лесно ваната без да се налага да търкам, има ли препарат на принципа на Доместоса - само да изплаквам след това?
Извинявам се, ако се повтаря въпроса, но търсих в темата и не можах да намеря.

# 439
Beri , би ли споделила по-подробно как точно я почисти с водата и оцета?

# 440
  • София
Сложих купа с вода и оцет в микровълновата за около 5 мин. на пълна мощност. След това само избърсваш с гъба и подсушаваш - светва Grinning
Момичетата бяха писали да се сложи и лимон вътре за аромат, но аз нямах - става и без, само малко мирише после на оцет, но бързо изветрява Peace

# 441
  • Ямбол
Момичета, дайте съвет как да премахна остатък от хартиено тиксо върху чисто новите ни врати.  Пробвах с доста препарати, разредител, лакочистител, вода, не става и не става, лудост ме хвана от търкане а лепилото си стои. smile3511

# 442
  • софия
Фурната изчистих с това:

Очарована съм. Цената беше около 3,50, но чисти идеално  Peace
Заинтригувах се , но какво е ДМ  Embarassed.

# 443
Сега точно му вървят реклами  Mr. Green "Тук съм човек, тук пазарувам"   Joy
ДМ има в подлеза на Софийския, преди май беше фитнес там. Също в The Mall на Цариградко. Май и на околовръстното съм виждала в една сграда. Не знам в коя част на София си  Rolling Eyes

http://www.dm-drogeriemarkt.bg/

# 444
Beri , мерси   bouquet

# 445
  • Варна
Нашата цедка за кафе от долу има само една дупчица. На Саеко е, който има ще ме разбере. Пробвахме всички варианти, за които съм чела , но това нещо не ще да се отпуши. Още си седи накиснато в кола. Добре, че имаме още една. Най-вероятно е от водата понеже слагам от чешмата.

# 446
Фурната изчистих с това:

Очарована съм. Цената беше около 3,50, но чисти идеално  Peace
По последна информация е 4,70 лв. и наистина чисти.

# 447
  • Пловдив
Нашата цедка за кафе от долу има само една дупчица. На Саеко е, който има ще ме разбере. Пробвахме всички варианти, за които съм чела , но това нещо не ще да се отпуши. Още си седи накиснато в кола. Добре, че имаме още една. Най-вероятно е от водата понеже слагам от чешмата.
Ако е котлен камък пробвай с оцет и вода, или лимонена киселина и вода.
И като стана въпрос за ДМ, там има едни прахчета, които са по 2бр. за почистване на котлен камък от кафе машини, кани за вода...около 1.60лв. са. Аз моята с тях я чистя, тъй като водата ни е варовита, а не слагам от мин.за пиене...

# 448
  • Варна
Пробвах и с лимонтозу, с прахчета, не става. Ще купя тези от ДМ да видим.

# 449
  • Пловдив
Ако можеш снимай цедката, за да преценим по-лесно, ако не стане и с тях евентуално.
Но както пишеш, че е котлен камък сега се сещам, че може да проваш и с Цилит или Полирапид.

Общи условия

Активация на акаунт