Хитринки за всякакъв случай - 5

• 127 346
  • 753
  •   1
Отговори
# 480

Много полезно! Може ли да кажеш за кюфтетата от тиквички - колко алкохол на колко тикви? Успява ли да се разбие добре, да се разднасе навсякъде? И не стават мазни, така ли?
Много ми е трудно да кажа с точност, защото готвя на око, но да кажем на 1 кг. тиквички 1 с.л. алкохол. Аз сладам и брашно и яйца (пак на око  Blush). Разнася си се чудесно и не са така тежки. Пържени са все пак, не очаквай да нямат мазнина, но тя не е попила в тях и определено при самото пържене се харчи много по-малко мазнина, респективно по-малко такава попива в кюфтетата.  bouquet

# 481

Много полезно! Може ли да кажеш за кюфтетата от тиквички - колко алкохол на колко тикви? Успява ли да се разбие добре, да се разднасе навсякъде? И не стават мазни, така ли?
Много ми е трудно да кажа с точност, защото готвя на око, но да кажем на 1 кг. тиквички 1 с.л. алкохол. Аз сладам и брашно и яйца (пак на око  Blush). Разнася си се чудесно и не са така тежки. Пържени са все пак, не очаквай да нямат мазнина, но тя не е попила в тях и определено при самото пържене се харчи много по-малко мазнина, респективно по-малко такава попива в кюфтетата.  bouquet

Peace  bouquetМного благодаря, ще пробвам!

# 482
Момичета, помогнете!!! Става въпрос за сатенени обувки, които много стягат. Има ли начин да се отпуснат малко?

# 483
  • Пловдив
Пробвай, да натъпчеш мокри вестници за една нощ. После обувай и носи в къщи за няколко часа. Това за кожа знам че действа, но за сатен ...?

# 484
Същият ефект се получава ако се поносят с мокри чорапи, но това май пак е за кожени обувки.

# 485
  • Добрич
Със спирт също действа,да се намократ и носят.Ако не,тогава от ДМ съм купувала спрей за разшеряване на обувките-действа!

# 486
Само мокрия вестник да не пусне черно, ако са светли обувките!

# 487
Благодаря  bouquet

# 488
Чудесна тема.. още първа страница ме грабна Simple Smile

# 489
  • ...в най-дългото очакване на щастие...
Здравейте, кажете ми как да премахна миризма от пишкане на куче върху паркет? Възможно ли е изобщо тази миризма да се махне по някакъв начин ?

# 490
Не съм сигурна,че въпросът ми е за тук,но не ми се отваря нова тема.Имам кожено яке,което много си го обичам,но от чантата на рамото се е поизтрило малко.Може би не се забелязва,но аз си го виждам.Някой ползвал ли е някаква боя или нещо "бабешко".Отзиви?Лошото е,че цветът е някакво червеникаво кафяво.

Момичета, помогнете!!! Става въпрос за сатенени обувки, които много стягат. Има ли начин да се отпуснат малко?

За сатен не зная,но съм отпускала кожени обувки като слагам в предната част непропускаща торбичка,пълня я с вода и пъхам в камерата на хладилника.Като замръзне водата и се разшири-разпъва обувките.Ефектът е минимален,но все пак го има.

# 491
  • София
Не съм сигурна,че въпросът ми е за тук,но не ми се отваря нова тема.Имам кожено яке,което много си го обичам,но от чантата на рамото се е поизтрило малко.Може би не се забелязва,но аз си го виждам.Някой ползвал ли е някаква боя или нещо "бабешко".Отзиви?Лошото е,че цветът е някакво червеникаво кафяво.
Боя за обувки? От тези във флакон с дунапренова гъбичка отгоре? Стига да не го носиш с бяла чанта, може да изцапа дръжките...

# 492
Има точно боя за кожени изделия - якета, чанти. Пак е флаконче с гъбичка. Пробвала съм върши работа.

# 493
  • Варна
Нашата цедка за кафе от долу има само една дупчица. На Саеко е, който има ще ме разбере. Пробвахме всички варианти, за които съм чела , но това нещо не ще да се отпуши. Още си седи накиснато в кола. Добре, че имаме още една. Най-вероятно е от водата понеже слагам от чешмата.
Здравейте  Simple Smile
Вчера пуснах машината да си правя кафе с втората незапушена до сега цедка. Почна да хвърчи кафе от всякъде, но не и от където трябва. Запушила се е и тя. Извадих предната, която стои накисната в кола от 2-3 месеца Mr. Green и какво да видя, кафето се получи  Laughing Много съм доволна. За кой ли път се убеждавам, че кола не трябва да се пие щом разтваря такива работи  Crazy
Трябва да потърся тази магическа гъба, че ще ми е от голяма полза Simple Smile

# 494
  • Стара Загора
Боя за обувки? От тези във флакон с дунапренова гъбичка отгоре? Стига да не го носиш с бяла чанта, може да изцапа дръжките...
От Пикадили съм купувала спрей за кожени изделия.

Общи условия

Активация на акаунт