Какво ли става в тази Канада, че всяка мама тук забременява - 43

• 32 113
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
Кака Дора,да ти е жив и здрав малкия юнак!  uraДа расте весело и щастливо дете!
Ескориал,честито  гражданство!
Гаргамелчо,страхотен фотограф си.Не е честно, ние защо си нямаме такъв в Монтреал #Cussing out

# 496
  • Vaudreuil Canada
Аз поръчах джобните календарчета вече сега ще правя големите календари ... все в последния момент...

# 497
  • Калгари, Канада
kaka_dora, честит рожденик! Много радост да ви носи и да е здрав! То без оправяне след него няма да ти се размине  Wink , ама здрави да са децата, другото лесно. Laughing

Гаргамелчо , ти цяла тема си отворила  Hug Браво!
Аз пък преди поръчвах книга на artscow и не ми хареса качеството, Но сега съм си поръчала пак. Та ще видим като дойде, имат втори шанс, дано го използват.  Wink Използвам направо на техния сайт програмата и директно си ги правя в сайта книгите. Сега ми беше по лесно от миналия път, явно ги по схванах нещата  Laughing Иначе да вметна снимките им не са лоши /ако мислите да си вадите снимки/.

За Календарите мога да ви се оплача - баба ми ми каза директно, че били малки, нищо се не виждало от цифрите, квадратчетата за дните малки, снимките малки... абе изобщо, реших просто да не правя повече и толкоз. Майка ми пък, както и аз - не пише по тях, че нали са специални календари, да не ги драска. Тъй че са ми на практика неизползваеми и само си висят на стената да събират прах. Затова си взимам едни големи календари от Walmart бяло и черно, няма картинки и т.н., обаче квадратите големи, пиша си всичко за седмицата в тях и ми е страшно удобно, и сега ми виси в кухнята такъв. Вярно, че никак не са красиви, обаче за мен са страшно практични.  Peace

Виж, може да се пробвам за джобни календарчета /досега не съм поръчвала/, ама дали ще се наканя  Thinking

Гаргамелчо, я сподели за доставката на плодове и зеленчуци. Какво стана? Доволна ли си като качество, количество?
Аз си поръчах от една фирма за доставки в Калгари и ми донесоха вчера. Значи за 30 долара получих:
- 10 малки ябълки в плик /3lb/
- две малки пликчета бяло грозде без семки /1lb общо/
- торба кивита - мисля че 5-6 малки кивита са вътре /1lb/
- цели три домата /бях поръчала 1lb, а изобщо не знаех колко е това, мислех си, че са 5 малки доматчета, ама не/
- 2 тиквички добър размер
- millet - 1 kg
- quinoa - 400g

Аз си ги поръчах тези неща, не са ги решавали те. Мерих всичко на грамаж и е много добре. Вкусих почти от всичко и са идеални на вкус. Сега се чудя как ще ги приготвям последните две  newsm78 

# 498
аз съм много доволна от моята доставка на органик плодове и зеленчуци:)
беше изненада какво ще получим но специално ме попитаха дали има неща които не ядем.. нямам такива проблеми:)
та кашончето което получих беше доста прилични размери и съдържаше
1 голяма маруля
1 подобно на маруля което не съм купувала и мисля да направя на супа
1 пакет кивита
1 връзка броколи
3 райски ябълки или нещо подобно, защото и райски ябълки не съм яла и имам смътен спомен за това как изглеждат
5 ябълки
4 круши
пакет моркови дълги, с опашките:) мноооого вкусни!!
3 глави лук
2 авокадота
връзка банани.. обаче много зелени
пакет гъби
и към 10 картофа.

За зеленчуци ми е много подходящо, плодове ние ядем много повече а и се намират повече, но пък някой неща не бих се сетила да

# 499
Честит празник на Сами! Да расте здраво и щастливо дете и да му нацелуваш бузките от мен  Hug

Ескориал - честито, радвам се, че въпреки първите ти впечатления, края е положителен  Simple Smile

Гаргамелчо, страхотни снимки, момичетата ти са невероятни!

На мен пък днес по обед ми се обадиха от градината, че Ясен е с 40 градуса и повръща лекарствата, които се опитват да му дадат. Прибрах си го по спешност, той сега заспа. От вчера, от няколко места чувам, че в момента върлува епидемия от гастро вирус в Монреал. Само се чудя, дали не можеше да ни пропусне?

# 500
Како Дора ,честит ти рожденик-да ти е виж и здрав ,и много палав.Да получи много подаръци днес на партито.Весело изкарване! newsm59

Ескориал честито ви гражданство! Hug

По темата за календарите и аз сега ще си ги заръчвам от артскоу-шемета ме зариби с него Grinning.Снимките  им са с прекрасно качество ,много ми харесват на мен.Фото книжките също,ама аз досега един път съм поръчвала от тях.И да се оплача от тях  Twisted Evil имах купон за магнитчета и поръчах за малката и бабите в Бг,ама не дойдоха Twisted Evil.

# 501
  • Vaudreuil Canada
tanyta ако са писали че са изпратени чакаш 45 дни и им пишеш писмо че не са получени те пращат нови. Ако им пишеш по-рано ще ти кажат да изчакаш въпросните месец и половина.

# 502
  • Калгари, Канада
Гаргамелчо , вашата кошничка звучи добре, колко е нормалната и цена? Чудя се и аз дали да пробвам с тези "изненади", ама моя списък с неща дето не ядем ще е доста дълъг.  Crazy По-добре ще е да им пиша какво ядем  hahaha
Като каза авокадо - аз тези дни си купих и за първи път го пробвах този плод. 3 големи парчета изядох с голям зор , започна да ми се повдига /да ме прощават, ако има хора на които им е любимо/ и сега си стой. На всичкото отгоре го бях сложила в хладилника и чак после видях, че то не трябвало да се държи в хладилник.  ooooh!

Ясен е с 40 градуса и повръща лекарствата, които се опитват да му дадат.

Как така му дават лекарства? При нас не дават освен ако лично родителите не са ги занесли и не са се подписали, че трябва да му се дава на детето и дори са написали и часовете, в които искат да му ги дават.

# 503
Кака Дора, честит празник! Честит Рожден Ден на Сами! Да е жив и здрав и много много да ви радва! newsm59

Гаргамелчо, да се включа и аз във възхищението от снимките ти! Големи кукли си снимала! Simple Smile
На бананите нищо им няма като са зелени. Сложи ги при ябълките. А ако не ти се чака много, сложи ги на тъмно в един шкаф пак заедно с ябълките за едно денонощие.

"1 подобно на маруля което не съм купувала и мисля да направя на супа"- Какво му е името?

Мамамиа, киноа и милет (просо) можеш да ги слагаш вместо ориз. А може да ги комбинираш двете 50:50. Примерно, ако правиш ориз със зеленчуци. Просото го накисни предварително, тъй като киноата увира малко по-бързо от него. На нея и трябват 10-на минути.

Авокадото имам чувството, че си го яла твърдо. Трябва да е меко, нежно и креместо. Сложи му малко сол и лимон. Или в салатата го добави. В хладилник може да се държи, защо не. Но ако не е узряло, там няма да узрее.

# 504
В началото нито аз, нито мъжът ми харесвахме авокадо, но купувах заради децата, защото е много лесна закуска. Сега ядем много - без никакви подправки - разрязвам наполовина по дължина, завъртам в противоположни посоки и с една лъжичка гребем от ''гъдулките'. Слагала съм и на салата от домати и краставици, но не ни стана любима тази комбинация, нито пък разните дипове.
Аз съм така с повечето нови храни. Тук нали знаете, че при нас е новият изток, и всички нови кухни в началото ми бяха странни. Но сега така съм свикнала, че поне веднъж седмично ядем азиатска храна - готова.

# 505
  • Калгари, Канада
Мамамиа, киноа и милет (просо) можеш да ги слагаш вместо ориз. А може да ги комбинираш двете 50:50. Примерно, ако правиш ориз със зеленчуци. Просото го накисни предварително, тъй като киноата увира малко по-бързо от него. На нея и трябват 10-на минути.

Авокадото имам чувството, че си го яла твърдо. Трябва да е меко, нежно и креместо. Сложи му малко сол и лимон. Или в салатата го добави. В хладилник може да се държи, защо не. Но ако не е узряло, там няма да узрее.

Вери, малко бавно загрявам, та имаш предвид комбинация киноа-ориз и комбинация просо-ориз, тъй ли? И ориза да го слагам предварително, а после да добавям киноа / просо?!

Авокадото ми е някак странно на вкус, почти безвкусно, ако го сравнявам с манго или ягоди. То по краищата е разтопено, отвътре е по твърдо. Цялото ли трябва да е разтопено? Преди малко го пробвах на децата, Владко не го хареса изобщо, Марти си го изяде - той всичко омита, в тази възраст е като ламя.  Laughing
Четох, че в хладилника потъмнявало, а моето беше един ден в хладилника, вярно беше потъмняло, извадих го, сложих го при бананите да узрее по-бързо /така четох в нета/ и сега чакам. /то едното го изядохме, де, сега чакам другото та да видим/ Ще му сложа сол и лимон като е готово. А как да позная, че е узряло достатъчно?

Г-жа Броненосец , благодаря за включването, звучи наистина лесно. То и тук има различни видове храни, ама аз си ги подминавам, което си е жалко, де - след като имаме шанс да ги пробваме.

Все забравям, да благодаря на escorial за предложените барчета за закуска. Благодаря   bouquet

# 506
Мерси, Вери.. то ябълките не останаха, но ще сложа бананите на тъмно, аз днес ходих да взема други от магазина че Ема като видя банани и очите и станаха на палачинки.. седя до кутията и тъжно повтаряше "икам" докато накрая Виктория не и обели един и двете единодушно е решиха че не става за ядене;)))

mamamia, 38 долара е оригиналната цена Peace аз платих по 15 на кутия и съм много доволна;)
Авокадото и аз не мога да го ям само по себе си, много е мазно някак, но пък от него се правят страхотни сосове и салати, просто трябва да е леко осолено и смесено с други неща Wink

# 507
  • Vaudreuil Canada
Авокадо аз съм яла срязано на половинки и напълнени със салати или пастети (зеленчукови) но мъж ми не е фен не съм експериментирала особено - според мен ще се връзва чудесно със снежанка (или нещо с кисели краставички) ама не съм пробвала още. Иначе само по себе си верно е безвкусно.

# 508
mamamia, в нашата градина ни искаха Тиленол или Темпра и слънчезащитен крем. После, като им свърши срока на годност носим нови. Те до 38,5 нищо не дават, но диването имало 39,4 и ревял и хвърлил термометъра. Освен това, в нашата градина ми казаха, че когато се използва цифров термометър, трябвало да се добавя плюс 1 градус; сиреч според тях трябва температурата му да е 40,4  ooooh!
Винаги съм ползвала такива термометри и в Бг и тук, и за големия дори/искам да кажа преди 10 години/, но такова чудо за добавяне на един градус, при мерене под мишницата .... Добавя се, ако се мери в ухото, в устата, в дупето, всъщност май от едното се махаше. Интересно ми така ли се мери и отчита температура в Канада?

# 509
Всички, на които не им допада авокадото, да го пращат на мен. Хич не му прощавам. Харесвам го и натюр.  Laughing

Можете да си направите също и нещо сладко с него: крем или шоколад. Най-лесното: авокадо, банан, какао и става шоколадов крем.

Мамамиа, ставаше дума за просо+киноа. Ориз съм смесвала с булгур само. Просото го накисни за през нощта, ако искаш после едновременно да го сложиш да се вари с киноата. За авокадото- трябва да е цялото меко. Има коренно различен вкус, когато е узряло. Ако не е, наистина е безвкусно. Трябва да е потъмняло, не свежо зелено и на напипване да е равномерно меко цялото, но не да ни потънат пръстите в него. Границата между узряло и презряло е много тънка, умее бързо да се разваля и да образува нишки вътре, които хич не са приятни.
Малко стана като ода за авокадото.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт