Попаднах в неочаквана ситуация

• 6 333
  • 106
  •   1
Отговори
# 30
На твое място бих постъпила по същия начин,с разликата,че бих отишла директно при родителя(настойника).В крайна сметка всеки глада неговото си.Не е приятна гледката,своето да стои и да се моли,да го приютят към компанията,при положение,че ден-два преди това са си играли заедно.
Ми,кат иска да се съдите,съдете се.Ще бъде най-големия резил в съдебната палата.Скара се на детето ми и то взе,че припадна......  ooooh!Laughing

# 31
  • София
"Най-добрата" приятелка на моята дъщеря е точно същата манипулаторка.
И не, не и се карам, происто и задавам някое и друго въпросче, разкривам и интригата и тя остава като попарена.
Гледа я баба и. И много добре си я знае каква е, така че не ми се сърди ако и направя забележка.
Бащата явно не знае какво си отглежда вкъщи, защото просто не си е вкъщи!
И едва ли ще се занимава да заведе дело.

# 32
  • София
Спрете контактите с детето и семейството.
Няма смисъл.
Само ще си тровите нервите.
Има един момент, от който децата колкото и да са деца, вече не са онези невинни същества.
Някои имат лошия късмет да не растат в читави семейства.
Оттук насетне просто говорим за кауза пердута.
А човек не може да го раздава "благотворително дружество" и то непрекъснато. Както гласи клишето, примирете се, че животът е несправедлив.

ПП: Съмнявам се някой изобщо да тръгне да води дело.
Съдейки по начина, по който гледат детето, надали ще намерят време и ентусиазъм за това.

# 33
  • Бургас
Спрете контактите с детето и семейството.
Точно това е направила Пали. И аз бих го направила. Може би нямаше да се карам, но пак бих използвала думите: Нито ти у нас, нито моето дете у вас.
Никъде не става дума, че Пали е крещяла. Тя се е скарала. Не вярвам всички да крещим истерично, когато се караме на децата си. Нито е толкова малко детето. На тази възраст може да понесе що годе сериозен разговор.
Лидер, лидер, ама до едно положение. Другите деца не ги е донесла котката. Пък и на лидера трябва да се поставят граници. Даже при този тип по - строги и ясни.
Колкото до баща...Няма правно основание за жалба.

# 34
Този татко май си няма друга работа /като например да гледа детето/, че е тръгнал да заплашва със съд и то за простотии.  Ти така си усетила нещата, така си реагирала. Не ми се вярва да си вдигнала някакъв грандиозен скандал, с обидни епитети и заплахи към детето. Това, че то е предпочело да се "тръшне" след това, защото не е станало на неговата, може да се тълкува от таткото като "травма", а от други като "истерия". Има доста различни начини за интерпретация на подобно поведение.
За твоето дете, не е ли по-добре да я оставиш тя да избере дали ще играе и занапред с това момиче, или ще предпочете нечия друга компания? Все пак за теб може нейното поведение да е неприемливо, а твоето дете да не се впечатлява чак толкова.

# 35
  • Бургас
Този татко май си няма друга работа /като например да гледа детето/, че е тръгнал да заплашва със съд и то за простотии.  Ти така си усетила нещата, така си реагирала. Не ми се вярва да си вдигнала някакъв грандиозен скандал, с обидни епитети и заплахи към детето. Това, че то е предпочело да се "тръшне" след това, защото не е станало на неговата, може да се тълкува от таткото като "травма", а от други като "истерия". Има доста различни начини за интерпретация на подобно поведение.
За твоето дете, не е ли по-добре да я оставиш тя да избере дали ще играе и занапред с това момиче, или ще предпочете нечия друга компания? Все пак за теб може нейното поведение да е неприемливо, а твоето дете да не се впечатлява чак толкова.
За мен си е точно "истерия" и поведението на таткото ми е странно. Не може да не си познаваш детето. И да не прецениш случката. На девойката не и харесва развоя на нещата и играе по слабото местенце на тати. А лошото е, че тати връзва. Не го казвам случайно. Моето дете е същото. Винаги на площадката събира групичка и си играят. Опитвал се е да дели деца, но там се среща с на мама приказките по въпроса и се спря. Важното е да показваш границата в такива ситуации.  Но винаги когато усети, че нещата не отиват в негова полза удря по слабото ми местенце /започва да кашля/. Има астма и всяка кашлица за мен е "ужас". докато усетя, че го ползва по такава причина доста бели са се разминавали.

# 36
  • София
Ами.. просто престани да каниш това дете в дома си - кани останалите... прави по- вкусни сладки от другите... освен това почва новата учебна година (вкл. градинска), детето ти ще има и друга компания.

# 37
Неприятна ситуация, определено този татко се е престарал с реакцията си.... Whistling Тръгнал да съди той.... Припаднало било детето, абе то трябва да се прави първо експертиза, какъв съд?!? ooooh!

И аз като дете на село постоянно си патех от такива, които бяха пуснати на самотек, и то бяха интриги, сбивания. Stop Дръж детето далече от тези и това е. А никакъв съд не могат да те съдят, нямат за какво. Е не съм юрист, но все пак да дам мнение. Peace

# 38
  • София
Правилно си постъпила. Когато родителите не поемат отговорност за постъпките на дъщеря си, обществото трябва да реагира, пък. Да не говорим, че твоето дете е останало на улицата, когато си разчитала да бъде под погледа на възрастен. В този смисъл, при кого са играли децата и кой е позволил шест годишно момиченце да седи само на улицата, защото някакава пикла не го харесва? Това ми е по-интересно от детските препирни.

Последна редакция: пн, 13 сеп 2010, 15:41 от бъръльо-бъръльо

# 39
Не прочетох нищо от темата освен първият пост.
за да се стигне до тази ситуация, вината е солидарна, т.е. участие в нея имаш и ти.
1. Защо след като това дете не ти е харесвало и имаш негативно мнение/отношение за него и семейството му, цяло лято е играло с твоето дете в дома ви?
2. Когато видя детето си да "виси като просяче" пред вратата на въпросната девойка, ти попита ли го, защо е такава ситуацията, или инстинктивно, скастри другото? Вероятно е второ, и там е другата ти грешка. В детските конфликти, в която няма бой, тупаници и шутове, родителите би следвало да се намесват като последна инстанция.
3. Не харесваш детето/семейството му, но пускаш твоето да ходи в тяхната къща?

Съвет- не приемай по презумпция, че твоето дете винаги е право.  Peace
А и да- нормално е в компания, където едно от децата е по-голямо като възраст, да се опитва да бъде лидерът.

А реакцията на бащата и бабата- ми селски хорица, какво да се очаква от тях.

# 40
  • София
Нали се майтапиш?  Blush

# 41
Нали се майтапиш?  Blush

Не, не се майтапя.
Според теб интелигенти хора, ще дойдат ли да ти зеят на вратата като тумба мангали?

Под "селски хорица" снизходително окачествявам постъпката им, не месторождението/местонахождението им.

# 42
  • София
Под "селски хорица" снизходително окачествявам постъпката им, не месторождението/местонахождението им.
Тъй става.  Peace

# 43
  • София
На морето се сблъскахме с едно такова "лидерче", което манипулираше останалите деца със скъпите си играчки и дранкулки. Раздаваше квалификации кой може да играе в общите игри и кой не може, кой може да скача в батута на плажа и кой не.
Ми дразнех се определено. Определено се намесвах, но не като й се карах, а като я питах примерно дали батута е неин или дали тя е измислила тази игра. Като ми отговореше с не я питах защо тогава дава заповеди и нещата прекъсваха.
На дъщеря си в прав текст обясних,че има такива хора, които мислят че са по-добри от другите и че ако й е неприятно не е необходимо да контактува с нея.
В крайна сметка на дъщеря ми й писна от нея и спря да ходи при лидерчето, постепенно доста от децата направиха същото.

# 44
  • София
Оф, чета, чета, сто пъти го прочетох и не видях какво толкова драматично е направила авторката - забранила е на децата да се събират.
Чудо голямо станало, лелеее!

Общи условия

Активация на акаунт