Попаднах в неочаквана ситуация

• 6 324
  • 106
  •   1
Отговори
# 45
  • Бургас
Оф, чета, чета, сто пъти го прочетох и не видях какво толкова драматично е направила авторката - забранила е на децата да се събират.
Чудо голямо станало, лелеее!

Аз разбирам, че драмата идва след това.

# 46
Ми то от години сме на принципа-ти ли ш ми каеш на мене бе...
аман от ненамеса.От ненамеса стигнахме до такава анархия и слободия.Нямала  била право да прави забележка,,,,ама друг път няма...Има.
Пали, дишай дълбоко, спокойно-ограничи контактите на твоето дете с въпросното и поговорете.

# 47
  • София
ПалиИсторията ти звучи зловещо. Дръж детето си далеч от въпросната госпожица. Не мисля, че някой ще ти заведе дело, но явно малката манипулира не само другите деца, но и възрастните около себе си. Не знам дали децата са невинни същества, но мога смело да твърдя, че има  деца способни на всичко, на всякакви манипулации и лъжи, а окото им няма да трепне нито от съд, нито от друго. Съвсем друг е въпросът защо стават такива тези деца, но в случая това не е твой проблем. Каквото било било, просто стойте далече.

# 48
И аз не разбрах,защо почти всички нападнаха Пали. И аз бих защитила детето си,все пак Пали почти го е отглеждала в дома си наравно с другите деца,къде е била бабата тогава? Разбирам,че детето е проблемно и има нужда от внимание и да се наложи някъде,но не е това начина. Като грешка на Пали отчитам,че лично тя се опитва да реши проблема.Лично аз бих опитала да обясня на дъщеря ми,че е по-добре да избягва въпросното дете.

# 49
  • София
Оф, чета, чета, сто пъти го прочетох и не видях какво толкова драматично е направила авторката - забранила е на децата да се събират.

Да, така е, така е, аз имах предвид какво скочиха на Пали, все едно тя самата е направила кой знае какво.

# 50
Често децата отледани от баба и дядо са проблемни.
Малко встрани от конкретния проблем: Аз имах съученичка, майка й почина рано, баща й я остави на баба...Беше лидер, тартор...но в простотиите. Майка ми ми беше забранила да се срещам с нея..но уви със забрани не се получава. Трябва да се отвлече вниманието, и по друг начин да се отдалечат децата. Въпросното момиче умря на 18 години от свръх доза наркотик. До ден днешен ми е мъчно за нея, макар че в последните готини преди да си отиде не се виждахме. И мисля че главен виновник е баща й.

# 51
  • Стара Загора
И аз не разбрах,защо почти всички нападнаха Пали. И аз бих защитила детето си,все пак Пали почти го е отглеждала в дома си наравно с другите деца,къде е била бабата тогава? Разбирам,че детето е проблемно и има нужда от внимание и да се наложи някъде,но не е това начина. Като грешка на Пали отчитам,че лично тя се опитва да реши проблема.Лично аз бих опитала да обясня на дъщеря ми,че е по-добре да избягва въпросното дете.
С този отговор съм напълно съгласна.

# 52
  • София на морето
Разбира се, постъпила си правилно! Ограничи сега всякакви контакти - просто забрави за тях.
Когато в къщата ти гостуват ежедневно куп деца, в крайна сметка носиш отговорност за тях и съвсем нормално е да им направиш забележка, ако прекрачат допустимото. Не разбирам - значи, ако чуждите деца малтретират друго дете (без значение мое или чуждо) - дай да ги оставим да правят каквото си искат, че майките ги няма.  Не мога да повярвам какви неща чета!
Вие не сте ли били малки? Не сте ли си играли с други деца? Не ви ли се е случвало някой друг да ви направи забележка? И какво от това? Това е съвсем нормално. 
Разбира се, че има значение кой и как се гледа детето. Това определя социалния му профил. Детето има свой характер - да, но то се възпитава.  Едно дете отраснало на улицата, ще бъде лишено от домашно възпитание.
И за какво точно ще се оплаква таткото????? Ами ако твоето дете е още по-стресирано?

# 53
Благодаря Ви за отговорите!
Знам, че ако се наложи пак ще защитя детето си, може би не точно по този начин
Съзнавам, че , ако беше тя на мястото на другото дете, никак нямаше да съм доволна,
и най-вероятно и аз щях да искам обяснение, но не и по техния начин
Не знам, човек не знае как ще постъпи в дадена ситуация, докато не попадне в нея
Надявам се нещата да са приключили до тук, но знам ли
ВСе пак седмица след случката ми се отправи заплаха, може да има и продължение

# 54
  • София на морето
Ми то от години сме на принципа-ти ли ш ми каеш на мене бе...
аман от ненамеса.От ненамеса стигнахме до такава анархия и слободия.Нямала  била право да прави забележка,,,,ама друг път няма...Има.
Пали, дишай дълбоко, спокойно-ограничи контактите на твоето дете с въпросното и поговорете.

Много си права!

Пали, стискам палци всичко да се размине без допълнителен стрес.

# 55
  Аз съм забелязала, че когато играят три деца е много трудно играта да остане равнопоставена, винаги се образува някак си двойка и едното дете остава малко по-изолирано. И това, което е по-голямо обикновено е тартора. Аз лично винаги каня затова само още едно дете , или пък по голяма група, за да не са три - този брой е зловещ и някак ги подтиква, към образуване на коалиция от две срещу едно. Не знам защо е така, но имам достатъчно наблюдения. При вас доколкото разбирам става въпрос за повече деца, така ли ? и от тази групичка, специално детето ти е оставало изолирано?
  В описаната ситуация аз също не бих оставила моето дете да е потърпевш. Реакцията на родителите на другото дете ми се вижда обяснима (дете им е, защитават го), но все пак леко пресилена. Най добре да ги избягвате, ако е възможно.

Последна редакция: пн, 13 сеп 2010, 16:31 от Iris04

# 56

Да, така е, така е, аз имах предвид какво скочиха на Пали, все едно тя самата е направила кой знае какво.

А не е ли? Или по-скоро нищо не е направила, за да прекрати нещата в зародиш.
Аз като родител преценявам дали едно дете е подходящо да контактува с моето.
Ако и като имам резерви към него и семейството му- прекратявам контактът.
Като не го правя, си носи последствията, които е видно какви може да са.

И щом авторката пуска темата, значи от нещо я е страх. И казах- да, за мен по описания от нея начин, предварително е можело, да се прецени, че приятелството между двете деца, ще тръгне в лоша посока.
А дали е предизвикала гневът на родителите на другото дете, това си знае само тя, т.е. дали е "направила кой знае какво ", едва ли можем да знаем.
Самата тя пише, че се е скарала на момичето. Там е и тънката разлика- едно е правенето на забележка, друго е да вдигнеш скандал на 8-9 годишно.

# 57
... че е предизвикала емоции случката-със сигурност,
но чак страх,,, Laughing, не мисля...
Преценила е жената, че Може да Приобщи детето и да влияе благотворно, какво лошо има? ThinkingВпоследствие нещата са се поизкривили.Случва се.Аз имам в миналото ситуации с такъв тип дете, на което се повлия и то стана добро, уважаващо и съвсем адекватно дете.

# 58
 Гос`жа Мафани , не ме вкарвай в холивудска продукция, моля ти се
Обясних много точно ситуацията, от моя гледна точка
Нали знаете, винаги има и друга
Не съм крещяла, удряла или обиждала детето
Всеки си е имал работа с прости хора,
не знам какво да очаквам от тях
Близките явно не осъзнават, че ако бръкнат със сламка в моето око,
ще бръкнат с кол в своето
Наистина искам всичко да приключи до тук, иначе няма да е от полза за никого, най-малко за детето

# 59
Пали, понеже туй лято на село бях в ситуация аналогична с твоята, ти влизам в положението, не те вкарвам в холивудски продукции, но бъди реалист- от хора като тях очаквай всичко, даже и неочакваното.
Щото винаги ще се намери некоя тетка от тяхната улица, която ще потвърди, че Пали е викала на въпросното дете, и а да, май може и да му посегна.
 Peace

Общи условия

Активация на акаунт