Килим от пъстри есенни листа радва ЯНУАРСКИТЕ деца

• 31 262
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Дони, аз давам мляко с бисквити, к.мляко с плодове, мляко с пасирани ябълка и банан, натурален сок с филийка с мармалад... Peace

# 91
нашата закуска е плодове, варена елда, сурово кашу, солети или овесени ядки...като цяло катерина хич не яде разнообразна храна...от няколко дена яде сурово зеле...иначе е на картофи, ориз и пилешка супа...

# 92
Дони, ти по разходките като армейски генерал го раздаваш Heart Eyes

Идеи за закуска- филийки с яйца и сирене, палачинки, мюсли със стафиди.

Иначе Анджито е на каша с мляко и плодове.

# 93
  • Варна.....
Доника, нещо подобно е моето мнение.
Няма как едно малко дете, да приеме спокойно откъсването от майка си, оставянето му в една чужда обстановка, където дори и не е център на внимание (както е у дома си). Съвсем естествена е реакцията им да плачат.
Храната- Алекс беше изключително труден с храненето (писала съм за това.) Радвах се, че въобще нещо хапва в градината. В къщи обаче винаги съм държала да яде що- годе свястна храна, вкл. всеки ден плод, зеленчук и т.н.
Сега, ако си поръчва храна в ресторант сам, ще има пържени картофи, но и салата и вероятно месо на скара. Ще пие може би сок, но и айран или вода.
Т.е. независимо от храната, с която ги хранят в ДГ (като тя не винаги е гадна по презумпция) важен е примера в семейството.
Като пример, менюто, което е дала Лорини е доста по бедно и непълноценно от това в ДГ.
Преслав закусва каквото има- най- често препечена филийка  с масло, днес е принцеса, в неделя макаронени изделия с масло и сирене. Елда аз не можах да глътна, камо ли да дам на детето. Овесени ядки- вече е хладно, ще се върнат в закуската.
През деня задължително хапва доста плодове (понякога си мисля, че ще се пръсна).

# 94
  • Варна
Радостчо, браво на астралната ни близначка! Елия пък в момента си седи с анцунга за 6мес. и единствено и е малко къс, ама тя е и 80см, ама на кого ли да прилича висока hahaha Да са живи и здрави само!!!

За закуската - снощи например правих кифлички със сирене и яйце, често закусва и такава принжеса, яде много кис.мляко, баница, макарони, ама яде минимални количества и после след час много плодове, та си наваксва с много нездравословната закуска.

# 95
Добро утро!
Тази сутрин съм необичайно ранобудна, но само защото ходих да си пускам изследвания на кръв и урина. И понеже детето ми ще си спи спокойно до 9, та аз на компа  Mr. Green
Дони, Таис, убедена съм, че сте прави за яслите, откъсването на децата, все пак сте мами с повече опит, но все ми се иска този процес да е по-гладък и щадящ и за детето, и за майката  Hug.
Александрина на площадки и паркове пък е много добронамерена и контактна към по-големите деца. Само като види каки и почва едно подскачане, тичане към тях и викате - какитееее  Wink С деца на нейната възраст трудно се заиграва, изключение прави момченцето на един полицай, който пък е крайно недолюбван от моя мъж, та като му казах, че са си първи дружки че и даже Емо я целува, той не остана особено очарован  Mr. Green, бая се замисли човека от тук насетне какво ни чака  Mr. Green. Тя пък за сметка на демонстрираното си дружелюбно отношение към другите деца, показва силно развито чувство за собственост - ще си играем, но няма да ми пипаш играчките  Grinning, нещо такова се получава. Всичко е ок, докато някой не реши да й повози бебето или да види друга играчка. Казвам й, че децата играят заедно и споделят играчките, но за сега сме на етап като ми пееш Пенке ле, кой ли те слуша.

За килограмите - ние сме 12 кг. и 86 см. Купувам дрехи за 2 годинки, макар и че и ние като Мим имаме такива, които й стават, а са с размер за 9-12 месеца, та явно зависи от фирмата производител.

За закуска - казвам ви нашето меню - попара; кус-кус, който обожава; филийка с яйце и сирене, такава с кашкавал; плод с мляко и бисквита. За пиене - мляко, но само кисело, прясно изобщо не опитва и фреш.

# 96
Да ви почерпя, че днес ставам на цели 22 год... Laughing

Благодаря на всички за милите пожелания във ФБ. Heart Eyes Страхотни сте...  bouquet

# 97
  • София
Доника, нещо подобно е моето мнение.
Няма как едно малко дете, да приеме спокойно откъсването от майка си, оставянето му в една чужда обстановка, където дори и не е център на внимание (както е у дома си). Съвсем естествена е реакцията им да плачат.

Peace съгласна съм, явно на майките с второ вече не ни минават тия номерца  Simple Smile Щом им се реве, да реват, и ние имаме нужда да дръпнем малко въздух. Нито са останали необгрижени, нито ненагушкани.

Ади не можах да я пусна на ясла вчера. Мислех, че имам всички бележки, но съм пропуснала паразитите. Нищо, ще си остане тази седмица с гледачката.

Кажете моля, освен Алексиев, кой друг добър ортопед бихте препоръчали? Алексиев вече не приема в Горна баня, а само в частния си кабинет някъде в Гоце Делчев. И работното му време е само следобед от 3ч. Адски ми е неудобно, трябва да си взимам отпуска, за да мога да я заведа. Като ходи, върти крачетата леко навътре. Особено лявото. Трябва да се оправи някакси, нали е госпожица. Аз все се надявам като махнем памперса, походката й да се нормализира. Но за сега този момент е далеч.

nakri88  да си жива и здрава, весел празник ти пожелавам   bouquet

# 98
  • Русе
Наде, да си жива и здрава, мила! Желая ти много щастие и любов!
За яслите: Съгласна съм, че не може без да си поплаче. Не съм била предубедена и винаги съм гледала да подходя позитивно: че е място, където Кари да си играе с други деца, да научи нови неща и т.н. Не казвам да е център на внимание, но поне първия ден / все пак бяха 2 нови дечица/ е можело да им се обърне малко повечко такова. Да, тя може да се е разплакала отначало, но ако въпросната лелка имаше подход да й покаже някоя картинка, играчка, съм сигурна че щеше да се успокои. Тя е много контактна, не се притеснява от непознати, а и е свикнала да я оставям / вярно на баби, но не е от децата, които са само с мама по цял ден/. Това, което най-много ме шокира и исках да наблегна, е че за час и половина на първия ден са я сложили на гърне. Сигурна съм, че ако не беше така, щеше да се успокои. Очите й бяха червени от плач - не е като да е плакала само няколко минути. Както и да е. Днес не я заведох, понеже следобяд вдигна 38,3. Обадих се на педката и каза да изчакам час и нещо / понеже бях дала Панадол/ и ако спадне с половин градус да не се тревожа. Да, спадна, но през нощта отново вдигна и то доста. Не я мерих, но цялата гореше и получи нещо като гърч. Цяла нощ не спахме. Много се уплаших. Днес е сякаш по-добре.  Praynig Дано не вдига пак толкова довечера и да се е преборила. Благодаря на всички за подкрепата!
Килограмите: 11 е и е около 88-89 см. Не закусва. Изпива си Джуниъра и после нищо не ще. Като излезем изяжда по 2-3 солети и направо обядва. За следобедна закуска давам попара, бисквити с кисело мляко, мляко с грис, филийка с масло и настърган кашкавал.

# 99
Наде, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! Да си жива и здрава и много обичана от твоите мъже!
Люби, много гадно..сви ми се стомаха. Милото, може и от стрес да е вдигнала температура! Аз всеки ден съм на различно мнение- един път си мисля, че трябва да се социализира и да учи нови умения и че трябва да го запиша на ясла, после пък решавам, че когато имаш баби на разположение е грехота да го давам на ясла да го тормозя с адаптация, да го излагам на болести..и докато се чудя все не подавам документи и май-май направо на градина ще ходи...
Пред кухнята една майка с момиченце гледах в неделя (знаем се задочно, детето и беше едно усмихнато и лъчезарно), сега увесило нос и гледа тъжно в земята. Убиха се да я питат защо гледа толкова тъжно и майката обяснява, че от 3 седмици ходи на ясла и от тогава не се е усмихвала и все гледа тъжно или плаче..някои деца по-трудно изживяват разделите и им е голям стрес тази ясла...
за закуските- ние сме на попара, кисело мляко с бисквити, кус-кус, корнфейкс или баница,ако има, тоест ако баите направят нещо за закуска- мекици или нещо от сорта му давам да опита. Плодове си яде постоянно- много обича, но не му ги давам за нахранване, а като десерт и между храненията. Тежи 13 кг. и е висок кам 88-89 см. Не го измери много прецизно, че бързаше. Вчера му биха и пентаксима и ми казаха за синфлорикс, че е желателна, но за набор 2009 не се поема от касата (за набор 2010 и следжасхтите вече била задължителна и се биела на 3 пъти от 2 мес. заедно с пентаксима). Каза, че била 2 дози по 150 лв всяка и се биели до 2 год на детето. Била желателна за деца, които ще ходят на ясла/градина..
Вие бихте ли ги? Купувахте ли ги?

# 100
  • София
Наде, да си жива и здрава и от мен. Пожелавам ти Никол да се появи в най-скоро време  Hug
Люби, надявам се не си се обидила на коментара ми Hug Колкото до гърнето - няма как да не я сложат - там е като в казармата всички. Не може ти ще седиш, ти няма. Как се гледат иначе 20 и кусур деца от 2 жени. И друго, което може да те шокира, но всички стават от гърнето едновременно Joy Хриси беше научен да сяда, изпишква се и става. От яслата придоби навик да виси по 20 минути, защото лелите така казали - трябва да изчакат всички Laughing
Ели, всички обичат да играят с по-големи от тях...само дето по-големите не обичат да играят с по-малки. Момчетата специално. Дребния примерно се бута да играе с батко му и приятелите му - те тичат той след тях. Батко му го гони. По същия начин и Хриси тичаше след по-големите, а те не го искаха. Колелото се върти hahaha
Та Гого не е фен на плодовете и зеленчуците. И той като баща си предпочита зеленчуци расли на кокал. Все пак тая шия не е от трушия. Какви са тия ябълки и круши. Блъска ми ръката и ги хвърля. Дам ли пъжолка, месце някакво - малиии. Плющи като невидял. Принудих се за следобед на закуска да му пасирам сурови плодове и с бисквити - така ги яде.
Иначе не е фен и на сандвичите. Ако е филия, то да е с пастет. Иначе не отказва на попара и овесени ядки с плодово пюре. Веднъж го пробвах с овесени ядки и кисело мляко, но не ги хареса...Чудех се за корнфлейкс, но и батко му не го яде, та накрая да не си го ям сама...
Калимби, аз моите съм ги водила само при Драганов, но и той не работи със ЗК

# 101
Матеусът го мерих лятото на кантар за зеленчуци и беше 10800 с дрехи, памп и обувки Simple Smile Идеи за закуски трудно бих дала, щото ние караме все с едно и също - готов микс от ядки, кус-кус, кис. мляко с бисквити.

Люби мноооооого гадно звучи това, добре че не ми се налага.

Леле сега разбрах една шокираща за мен новина: http://minedu.government.bg/left_menu/ministry/direction/cv_milena_damyanova.html С това лице сме учили и е такава душевна пустош, че те хваща депресия, само като се появи на хоризонта, а биографията е меко казано поукрасена! За вас ще е поредното непознато лице с респектиращ житейски опит за крехките си 34 г, но сме учили 5 години и ми е ясно що за стока е. Винаги съм смятала, че политиката е поприще за некадърните и неуспелите, ама това е мегатъжно. Жалко, мноооооооооооооого жалко!

# 102
  • София
Лангчеее, нали знаеш - нямаш ли вуйчо владика...

# 103
  • Русе
ДониHug, не се обиждам толкова лесно. Просто помислих, че съм неразбрана и реших хуубаво да се обясня.  Wink
Babyblue, за жалост нашите баби са млади и ходят на работа, а баба ми пък е твърде възрастна да я поеме за цял ден, всеки ден. Иначе й я оставям по за час-два да отида да свърша нещо. Тези ваксини, за които питаш, не съм ги чувала. Нищо освен задължителните не съм поставяла. / е, Пентаксим купувахме/
Карито спа 3ч. и половина и се събуди като нова. Дано тази нощ мине по-леко и бързо да се оправи. За сега няма висока Т.

# 104
  • София
lubito ще свикне детенцето, не се притеснявай, но ще й трябва малко време. Аз когато оставих Ади на гледачката, тя плачеше може би 10ина дни докато разбере какво става и че мама винаги се връща. Сега ще видим как ще е с градината. Важното е ти да си спокойна, за да можеш да успокоиш и детето. Когато си с нея обръщай интензивно внимание, играйте си както детето обича. Когато я оставяш обясни като на възрастен, тя ще те разбере и в никакъв случай не се измъквай без да се сбогуваш. Друг вариант, кажи че отиваш за бонбони, например или нещо друго, което обича, и като я вземеш наистина донеси бонбон. При нас този номер работи. Тя трябва да разбере, че не е изоставена, а остава само за малко. Тогава ще се успокои. Но бъди търпелива, виждала съм деца да хленчат сутрин в градината по цяла година.

Общи условия

Активация на акаунт