Килим от пъстри есенни листа радва ЯНУАРСКИТЕ деца

• 31 208
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
Не ги знам какво ядат в яслите и ДГ, но аз съм настроена положително в това отношение (за разлика от повечето тук). Това си е конкретно за моя случай, защото съм вдигнала ръце от храненето му. Общо взето яде 5-6 неща (предимно бебешки), а останалото се приема у нас с протест, неодобрение и всякакви сцени  Crazy Иначе за опитването опитвал е мнооого неща (дори сапун 2-3 пъти! Simple Smile не си взе поука това дете и все до повръщане се докарва след поредното безумно "опитано" нещо ). Голяма част от опитваните неща биват изплюти из целия апартамент или просто идва и ми плюе в шепата. В стомаха реално дори аз не знам какво отива.

Затова очаквам яслата да му покаже, че номерата му не вървят при други и че "каките" и "батковците" не правят такива неща, а сядат и ядат. Той самостоятелно хранене не упражнява поради простата причина, че не иска да слага почти нищо в устата си, което с еяде с лъжица (освен сладолед, който му е спрян  Mr. Green ).

Очаквам и да го научат малко на ред и  дисциплина, че явно аз му изтървах края. Спането му е наказание както з анего, така и за околните. Не е нормално и от тръшкане, че не е станало на неговото да си докарва синини, цицини и рани по главата (с такива красоти се сдоби наскоро и гледайки се в огледалото сочи и констатира: "Кики" т.е. Вики го е направил). Терорът в моменти на ярост над мен и останалите от семейството въобще и не коментирам. Звяр си отгледах  Mr. Green

Дано яслата помогне за очовечаването му, а не го направи по-голям гамен  Laughing

# 61
  • София

Дано яслата помогне за очовечаването му, а не го направи по-голям гамен  Laughing
Блажени са вярващите hahaha Жив пример си го имам вкъщи, пък си го и виждала...
Не случайно Шишо Бакшишо казва - Днес ги карам към Люлин. утре към Орландовци Twisted Evil
Та като спомена Лорини за познанствата - да ви разправям майтап. Има нова учителка в градината на Хриси. Колежките и са я виждали едва седмица - не я познават, че е от провинцията. Отивам вчера да го вземам. Вижда ме новата учителка и се почнаха едни целувки, едни прегръдки - останалите госпожи  #Crazy Ми викам това си е моята "Другарка" от градината. И ако света не е малък -ей на  Joy
Таис,  значи да се проявя като гаднярка Twisted Evil Щото мъж ми не му се занимава - нямало да има резултат. Викам ако има - даваш ми 1000-та лв на мен Twisted Evil
Кокос, с тия сини очи мислиш ли, че някой ще повярва, че Кики е звяр  Wink
Прибирам се тази вечер от английски. Надничам в детската - Гого заспал. Надига се Хриси и ми прави ШШШШШШШШШТ - Баба спи Joy АЙде лека ви нощ и наздраве  Rolling Eyes

# 62
  • Русе

Днес имам имен ден. Да ви почерпя с една тава еклери. И това май върви с тях:

Честит имен ден и на nakri88 / че не се сещам някой друг да има, ако има, да се чувства също поздравен/ и честит празник на София!

За яслите: Ние нали тръгваме в понеделник. Май най ме притеснява раздялата сутрин, дали ще плаче..За храната е ясно, че няма да е като вкъщи, но поне се надявам да се научи да яде. Щото ми е много, ама много капризна. Както Мила е казала, яде само няколко неща / бебешки/ и се захранва със всякакви боклуци като камъчета, картон, хартия и др. А и не може да се храни сама. Дано по-бързо да се адаптира и да не боледува само!  Praynig А, че няма да умре от глад е ясно.
Снощи нещо заляга под дивана в хола и скимти. Навеждам се аз да погледна и какво да видя - онази биба, дето я изгуби преди време.  Laughing А съм сигурна, че тогава гледах и там.

# 63
  • София
Дони, пиши до агенцията, ще ги разнищят ако сте си в правото. Чети ситните букви в договора, ти си знаеш. Хората обикновено не им се занимава да си търсят правата и за това продавачите ни правят на трътки. Успех!

Абе кво сте се тръшнали с тая храна в детската! Аз пък си мисля, че храната вероятно е по-подходяща от тази която ядат в къщи. Моите снощи за вечеря ядоха филии с масло и шунка и айрян та ушите им плющяха, щото майка им успя да се прибере едва към 8. Бяха супер доволни. Голяма работа, манджи ще ядат утре пак. Айде да не полудяваме за дреболии. Ако децата нямат хранителни алергии, изхранването им е лесно. Казвам го като препатила в това отношение.

Кокосче, ще го оправят в градината, не бой се  Simple Smile. Вече му е скучно с тебе душко, иска разнообразие човека  Simple Smile

И накрая, но не последно весел празник на именниците!   bouquet

# 64
Абе, това яденето за нищо го нямат. Не само в детските, ами повсеместно. Масово се хапва набързо да се убие глада и толкова- нали не било всеки ден. Да, ама е системно и сума здравословни проблеми идват баш от яденето. Яденето в детската е полумизерия, щото има и манджички и супи, ама филия с халва!!!!!! или с нещо си (синът ми не може да го определи дори), меденки, сухи пасти и прочее - яко! Прокарано с айран  Party Сутрин е царството на осморките, кифлите с мармалад, кроасаните, баничките и филиите с колбас. Обедното меню звучи респектиращо на фона на останалото, ама кой е чувал за пълнозърнести храни, ядки, плодове, че пък и кое ли дете ги яде.

Да не споменавам месомелачката с ревящите дечица (неизбежното било), отношението на персонала като с работно време, което дори не желаят да спазват и една от любимите ми части - вдебиляващото ТВ с непрестанните филмчета. И моето дете е било последно в 17.05, само, облечено на пейката, с яке в ръка. Научи се да гледа ТВ на  1м от екрана, щото така седят в детската. Научи се да не излиза навън, щото така правят в детската (на госпожите им е по-лесно). Винаги е бил мъка с яденето - е от детската си излиза все гладен  Mr. Green Кокос - това е за теб  Mr. Green И до къщи изяжда една пица на парче. Въобще царството на мизериите настъпва с бързи темпове и по-рано, отколкото съм се подготвила психически. И яденето съм склонна да го преглътна (щото мойто не яде, де), но отношението на хората по тия заведения, един към друг, светоусещането, което насаждат у тия дечица - не ми е по сърце. Много мога да бръщолевя и все ще е в разрез с масовото разбиране, затова просто ще кажа "Така е по-полезно". Hug

# 65
  • Варна
Ланг, просто все едно аз съм го писала поста ти...не знам на къде вървим, и какъв мироглед ще имат децата/то ясно на къде, като гледам идващите поколения Crazy/..., но всичко, най-вече хората са тотално нещо ненаред!!! И най-лошото е, че те вкарват и теб в тези релси. Толкова ми е писнало от тъпотията хорска, че се усещам как за най-малкото повишавам тон, дори на хора, които не го заслужават.

Късмет на всички с ясленски проблеми. Нас понеже не ни приеха и сега ги нямам, ама остава налице финансовия проблем, а и малко много ми дойде почивката от работа...ама като ви слушам по-добре още година да си я държа Елия под око:) Има време за работа, после това ме чака, аз както и нямам желание за повече деца...това ще ми е почивката:)

# 66
Ланг, Мим, толкова се радвам, че не съм единствена! Ланг, good posting!  Peace
И в същото време толкова ми е тегаво, че няма да мога да възпитам у Калоян това, което ми се иска - не и с остарелите социалистически методи, прегърнати с усмивка от ясления персонал и система...

# 67
  • София
Момичета, просто не си пускайте децата на градина, като е толкова гадно, по принцип не е задлжително. Родителите са основните фигури, които възпитават децата. Смисъла на детските е да се облекчат родителите в стремежа да изкарат някой лев, а не да ги заместят.
А телевизията и компютрите са навсякъде, спасение няма. По- добре да гледа по малко, защото децата за това си говорят общо взето. Игрите и разговорите им са инспирирани от герои, реплики във филмчетата или компютърните игри. Ако не е гледал няма да може да участва защото не знае за какво става дума.

Lang, децата обичат кифли, пици, осморки, петорки и т.н защото това са бързи въглехидрати, които им дават незабавно енергията, от която се нуждаят. Убедена съм, че на децата нищо няма да им стане ако веднъж в месеца ядат филия с халва, макар че аз лично не съм фен на халвата. В българия нямаме традициите на закуска да се ядат каши - овесени, оризени и т.н. и децата не ги обичат. Нашите традиционни закуски са мекици, пържени филии, баници и прочие тестени изобретения. Ако през деня детето хапне плод и салата, това че е изяло една филия на закуска няма да му се отрази толкова нездравословно.

# 68
http://blog.gorichka.bg/?p=2079&preview=true

kalimbi...права си нищо няма да има стане от една кифла, от една боза, от малко чипс или пица на парче...не и в краткосрочен план...но ако някой като мен(не лично,а чрез близък), който се е сблъсквал с пораженията върху дългосрочното здраве, от прекалено сладко, пържено и бързи въглехидрати би си променил много бързо усещането за храната...Сергей Игнатов онзи ден го каза много хубаво...човек е това, което яде...

а такива като мен дето късмета все ги похожда и могат да си гледат децата докато станат достатъчно големи, за да се гледат сами, за съжаление са малко...вчера като четях постовете на Сис  чак ми се прииска да съм супер богата и да мога да и помогна, че да не се мъчи с тая ясла...естествено, че проблема си е наш...децата лесно се приспособяват...като гледат едно от друго и ще проядат и т.н...
но докато гледаме на всичко ей така с баналното вече "е какво толкова ще стане" няма да се променим...и такива като мен ще си мечтаят просто да имат достатъчно пари, че да ползват всичко частно и да си проявява претенциите(като под претенции, нямам предвид глезотии, а чисто и просто изискванията, които отговарят на стандарта ми)

# 69
Ми те децата не закусват ли вкъщи, тоест преди ДГ? newsm78  Крис най вероятно ще тръгне на ДГ септември 2011, но от 8:30 до 13:20, тоест ще закусва и обядва вкъщи. Единствено следобедна закуска в 10:00 ще яде там, но която пак ще си носи от вкъщи.
Напълно съм съгласна с Лорини. Храната е многооо важно нещо. Още повече че ако се научат от малки да ядът здравословно, като по големки сами ще изискват този вид на хранене. Ето например Крис преди не искаше и да опита супа, но аз никога не съм се отказвала. Ето сега сложи пред него една купа супа и п.картофи. Ще хвърли п.картофи и ще отвори устата за супата. bowuu Много ясно дете е и е нормално от време на време да има глезотии (близалки,шоколад,зрънчо), но всичко с лимити.

# 70
  • Варна
Lang, децата обичат кифли, пици, осморки, петорки и т.н защото това са бързи въглехидрати, които им дават незабавно енергията, от която се нуждаят. Убедена съм, че на децата нищо няма да им стане ако веднъж в месеца ядат филия с халва, макар че аз лично не съм фен на халвата. В българия нямаме традициите на закуска да се ядат каши - овесени, оризени и т.н. и децата не ги обичат. Нашите традиционни закуски са мекици, пържени филии, баници и прочие тестени изобретения.

Позволи ми да не се съглася с теб Hug За мен е безпорен факт, че хранителните навици се възпитават. А това да не си пусна детето на градина, за съжаление, в 99% няма как да стана, от финансова гледна точка. Но те имат нужда и от контакт с други деца. Защо не може държавата да ни дава едно нормално образование като цяло//не само ДГ, но и в училище е така//. То за това всяко 5то дете е с наднормено тегло.... Sad

# 71
Lang, децата обичат кифли, пици, осморки, петорки и т.н защото това са бързи въглехидрати, които им дават незабавно енергията, от която се нуждаят. Убедена съм, че на децата нищо няма да им стане ако веднъж в месеца ядат филия с халва, макар че аз лично не съм фен на халвата. В българия нямаме традициите на закуска да се ядат каши - овесени, оризени и т.н. и децата не ги обичат. Нашите традиционни закуски са мекици, пържени филии, баници и прочие тестени изобретения.

Позволи ми да не се съглася с теб Hug За мен е безпорен факт, че хранителните навици се възпитават. А това да не си пусна детето на градина, за съжаление, в 99% няма как да стана, от финансова гледна точка. Но те имат нужда и от контакт с други деца. Защо не може държавата да ни дава едно нормално образование като цяло//не само ДГ, но и в училище е така//. То за това всяко 5то дете е с наднормено тегло.... Sad

newsm10 newsm10 newsm10

# 72
Мдааа, днес наблюдавах едни деца да играят мач - има училище точно до офиса. Играеха 10 деца, 2 бяха въздебелички.. Еми това не е нормално - та те са на по около 10-тина години.

Накри, Калоян закусва вкъщи. Но после закусва и в яслата  Laughing. Да се чуди човек как не му личи това цялото ядене  Rolling Eyes. И честит имен ден!   bouquet

Лорини, като спомена, че си искала да ми помогнеш - така да изплаках и в офиса, че стигнахме с една дружка до общо решение - тя сега си наема детегледачка, днес им е пробен ден. Та си мислим, ако става детегледачката и ако се съгласи, разбира се, да й водим и Калоян  Laughing. Така хем тя ще получава повече пари, хем и двете ще плащаме по-нормални суми  Laughing, хем и децата ще си растат заедно  Heart Eyes. Само дето ми се струва, че си правим сметките без кръчмаря  Laughing Ама ми се стори много добър вариант. Щото както е сега - по 400 лв. на месец за частната, сме ок. Е, може и по-добре, разбира се, но не усещаме кой знае колко намалялата печалба.. Така че явно се справяме. Ама то пък няма да стане да плащам пак 400 на гледачката, тъй че ще трябва да поработваме повече явно.. (мъж ми де, аз съм на твърда заплата..).. абе идва ми да зарежа и апартамент, и всичко и да отидем в Бургас да си живеем и да си гледам детето. Само дето няма да стане.  Rolling Eyes

Тъй че, Калимби, много добре знаеш и ти де - няма как да стане номерът да си стоим по къщите, защото не сме доволни от яслите. А и абсолютно съм съгласна с Мим, че след като ти предоставят тази услуга и след като ние сме клиенти, просто не им прави чест, че се възползват от положението си на монополисти и се държат по ужасен начин - както и да го погледнеш. И хич нямам намерение да ги оправдавам заради това, че децата са много, че са малко лелите, че заплатите са ниски и т.н. Нали те са в системата, нали те знаят как тя би могла да се промени. Пък ако не може и не им харесва - какво търсят по дяволите там? За деца ли се грижат или за себе си?? Оф, спирам, че и аз като Ланг мога много да говоря (нищо, че реално още нямам опит и поглед от вътре).

Любито, честит имен ден и на теб!   bouquet
И честит празник и на всички останали, които празнуват днес!   bouquet

# 73
  • София
Мим, Лорини, моето принципно виждане също е ЗА здравословното хранене. Едва ли има майка, която иска безценното да затлъстее. Но в един момент децата вече няма да са под наш контрол и ще тъпчат яко кексове и кифли Simple Smile Стига да се движат достатъчно, тези калории ще са им необходими. Децата не се движат затова затлъстяват. Ако тичат навън по цял ден няма да има затлъстели Simple Smile
...А за държавата и нейнита "задължения" към нас...това е една друга тема.

Сис, дано намериш решение, за да си спокойна, искрено ти го желая.

Хайде хубава вечер момичета, хубав уикенд  Mr. Green Heart Eyes

# 74
kalimbi ако си възпитан да казваш благодаря, когато е необходимо, да поздравяваш и да хвърляш боклука на подходящите затова места ще го правиш цял живот, независимо къде си...ако си възпитан да се храниш правилно ще го правиш...без да прекаляваш...естествено, че ще ядат глупости...и аз го правя, въпреки че знам какво ми докарват... и не е само до едно затлъстяване...
имам познат маниак на тази тема и детето му сега на 5г. не яде такива неща, колкото и да му предлагат...просто не са му давани до един момент, след това просто не са му харесали...не знам дали сте чували, че мадона за първи път е дала на дъщеря си сникърс на 6г...еми като си свикнал с естествения вкус на храните няма как да ти харесат боклуците...аз например ям толкова солено, че няма накъде повече...не искам и нея да науча така...има неща които позволявам и други, за които ъм безкомпромисна...и след вашите обяснения за ДГ ще направя всичко възможно да не ходи на такова място...

Общи условия

Активация на акаунт