"Майчин дом"- Варна тема 4

• 56 276
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна

Не съм видял никога на регистратура да дадат на някой касов бон или фактура! Единствени я случай за изданена фактура за секцио е станало с много молене и с дата месец след раждането!

Това е не е вярно. На мен ми издадоха касов бон и за ЖК и след раждането. Питаха за фактура, но на мен не ми трябва и не съм искала.

# 151
От вчера сутринта не съм чела темата и то какво станало Shocked  aidede,без да са ми платили от МД(че може и мен да набедиш като Marvelous)искам да ти кажа,че няма болница където да не съм чакала мноооого повече отколкото чакам пред кабинета на моя лекар(д-р Яков)...Да,случвало се е да закъснее,но са ми обяснявали предварително че има спешно секцио...Наистина това е родилен дом и тези неща са част от всекидневието да има и спешни случаи...На мен никога не са ми отказвали копия на изследванията които са ми правили там по ЖК...Поискам ли,веднага ми дават.БХС+4Д е САМО 1 път в платената ЖК!Аз си правих ранния БХС+ФМ там,но не бях записана на ЖК и си платих,втория вече ми беше безплатен.Знаех че ако искам 3та ФМ вече се заплаща,но 4Д е 55 лева(понеже имам едно 4д там)...Не разбирам ти какво толкова не си разбрал  Thinking.Ясно е,че ако не можеш да се ориентираш,на регистратурата ти го поясняват.Доводите които изтъкваш за пропуски на болницата са според мен направо смешни и несериозни.Разбирам да е станало нещо фатално и страшно(тогава бих разбрала гнева ти),а то за какви неща-чакане пред кабинета,пререждане,касови бонове,копия на документи...И как точно това да ме откаже да раждам там?Аз виждам лицето на моя доктор като лице на професионалист,а не като касов бон  Naughty И на мен не ми се влиза в излишни спорове,да сме живи и здрави,ние,бебетата ни,пък то винаги ще има и доволни и недоволни от МД...А,само да добавя...В АГ преди 2 години ми се наложи да ходя при един лекар на прегледи(по настояване на моя личен лекар).Вкарваше ме извънредно,парите си прибираше в джоба(забрави за касови бонове) и все ме преглеждаше в едни супер мизерни и мръсни кабинети Sick.Така че ако искаш да минеш без пари,няма такава опция никъде!

Последна редакция: нд, 03 окт 2010, 09:13 от bubka:)

# 152

Не съм видял никога на регистратура да дадат на някой касов бон или фактура! Единствени я случай за изданена фактура за секцио е станало с много молене и с дата месец след раждането!

Това е не е вярно. На мен ми издадоха касов бон и за ЖК и след раждането. Питаха за фактура, но на мен не ми трябва и не съм искала.
Напълно подкрепям и аз като родих ме питаха дали искам касова бележка или фактура  Peace
Aidede,чакане има не само в Майчин Дом.Все пак това са АГ болници и винаги може да изкочи някое спешно раждане или нещо друго.Това за мен не е основание да си сменям лекаря.За мен МД не е "фабрика за пари"!!!Все пак както и Бубка е писала - във Варна има още 2 АГ болници и никой не те кара на сила да ходиш в МД.

# 153
Radina, благодаря!   bouquet

# 154

На мен ми издадоха и касов бон и фактура за раждането , защото исках . Имам допълнителна здравна осигуровка и ми трябваше да ми възстановят сумата . А момичетата от регистратура даже ми предложиха да включат "грижа за бебето" в цената на раждането  , за да ми се изплати и тази услуга  Rolling Eyes
Аз съм изключително доволна от МД. Живот и здраве за второто пак там ще ида  Peace
Каквото и да си говорим тук, всеки има глава на раменете и сам преценя за себе си как да постъпи  Peace

# 155
  • Варна
На мен и за двете ми раждания в МД ми издадоха касов бон. Наскоро даже случайно ми попадна единия, но както казава татко ни - вече за нищо не може да ни послужи, всякаква гаранция вече и изтекла и не можем да върнем стоката  Grinning
Ще видим как ще е третия път.
Сега пак си водих ЖК там, впечатленията ми са че всичко е доста по-организирано отколкото преди няколко години, включително спазването на часовете и чакането пред кабинетите (не че не се чака).
Всеки обаче има право на мнение. Аз лично като сравня всичко, което съм видяла, предпочитам МД пред АГ и Окръжна.

# 156
Благодаря ти, Nataliiiiiii. Голям късмет е имала с теб, че раждането е тръгнало и е приключило през деня  Party На мен няма да ми слагат епидурал, както и окситоцин, защото имам предишно секцио и не се препоръчва. Дано да успеем.  Praynig

Искаш да кажеш,че ти искаш да раждаш нормално след секцио така ли? Rolling Eyesи д-р Бейлерян подкрепя ли те за това???Аз доколкото знам има риск от руптури на матката.Пред мен едно момиче раждаше нормално след секцио и накрая пак отиде на секцио защото нищо не се получи.Все пак желая ти кьсмет Peace

# 157
Благодаря ти, Nataliiiiiii. Голям късмет е имала с теб, че раждането е тръгнало и е приключило през деня  Party На мен няма да ми слагат епидурал, както и окситоцин, защото имам предишно секцио и не се препоръчва. Дано да успеем.  Praynig

Искаш да кажеш,че ти искаш да раждаш нормално след секцио така ли? Rolling Eyesи д-р Бейлерян подкрепя ли те за това???Аз доколкото знам има риск от руптури на матката.Пред мен едно момиче раждаше нормално след секцио и накрая пак отиде на секцио защото нищо не се получи.Все пак желая ти кьсмет Peace
Да, то това само в БГ е новост (понеже им е по-лесно да те разпорят пак) - навсякъде в цивилизования (и не чак толкова) свят жените раждат нормално след секцио, освен ако нямат причини за повторна операция. И рискът от руптура е много под 1%, докато повторно секцио крие доста големи рискове от усложнения. Не ми гарантира, че ще се получи, но каза, че ако всичко е наред ще опитаме (пък и предното ми раждане го докарах до 4 см преди операцията и си изтърпях болките  Crazy )

# 158

Да, то това само в БГ е новост (понеже им е по-лесно да те разпорят пак) - навсякъде в цивилизования (и не чак толкова) свят жените раждат нормално след секцио, освен ако нямат причини за повторна операция. И рискът от руптура е много под 1%, докато повторно секцио крие доста големи рискове от усложнения. Не ми гарантира, че ще се получи, но каза, че ако всичко е наред ще опитаме (пък и предното ми раждане го докарах до 4 см преди операцията и си изтърпях болките  Crazy )

Аз като родих в съседна стая имаше жена родила нормално след секцио (секциото от преди година и половина). Беше много доволна и щастлива от факта. Така че те поздравявам за избора и стискам палци всичко да е наред и да гушнеш своето бебче  Peace

# 159
  • Бургас / Св. Влас
aidede Първо искам да кажа,че никой не ми е плащал,а още по-малко работя там - това е смешно
За пореден път се убеждавам как българина е крайно черноглед.Как можеш,да помислиш,че работя там ии са ми платили,само защото имам положително мнение  ooooh! Мисли каквото искаш по въпроса с плащането все ми е тая.
Бременна съм в средата на 9-я месец т.е в края и имам впечатления за тези месеци от МД затова изказах мнението си.
Ако погледнеш назад в темата ще видиш,че аз самата се възмущавам от покачването на цените в МД.
Така,че аз когато я плащах ФМ беше 55 лв,сега цените са повишени.
Не казвам,че всичко е идеално,но за мен е перфектно в сравнение с други болници.

Относно това изречение : Женска консултация (включва биохимичен пренатален скрининг + 4D фетална морфология със запис) - аз го разбирам само една ФМ,а и когато попитах ми беше казано,че е една в тази цена.
Относно сроковете на ФМ,за които ти писах,не съм си ги измислила,а съм ги копирала от сайта на една клиника в София,където си правих първата ФМ,преди да се запиша на ЖК.Тази клиника е специализирана във фетлната морфология.
Искам да ти кажа,че не се правят само при рискова бременност,а лекарите ги препоръчват и трите тъй като в различните етапи на бременността се развиват различни органи и съответно могат да се открият различни аномалии.

Относно записаните часове преди 10.00 и влизането на пациенти без час,не искам да споря с теб -вярвам,че това което казваш е истина.
Аз не съм ходила толкова рано,но пък съм била свидетел,когато влизат хора без час- това е изнервящо,но се старая да не ги приемам навътре нещата,за да не навредя на бебето.

На мен също не са ми издавали касов бон,а само квитанция.Ясно е че може да се укриват доходи,по този начин,но много фирми го правят.Както се вижда,другите момичета са получили бон и/или фактура,когато са поискали.
Това е тяхна работа,за мен е важен професионализма на лекарите.

Има доста положителни мнения,значи ли че и те работят за МД или им е платено?!

Последна редакция: пн, 04 окт 2010, 11:12 от Marvelous

# 160
  • Varna
Здравейте, мами!
Предстои ми живот и здраве секцио другия месец в Майчин дом при др Мичев.
Разбрах, че за бебето нищо не се носи, само мои принадлежности. Доколкото знам дават храна или....?

# 161
  • Варна
Nia_123 дават храна не се притеснявай, даже имаш право на избор от менюто за деня.

# 162
  • Varna
Nia_123 дават храна не се притеснявай, даже имаш право на избор от менюто за деня.
Благодаря за отговора!  bouquet

# 163

Пожелавам ти кьсмет и хубаво здраво бебе на финала и после да се похвалиш Peace

# 164
Пожелавам ти кьсмет и хубаво здраво бебе на финала и после да се похвалиш Peace
Благодаря ти, дано  Praynig А за хваленето не се съмнявай  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт