"Майчин дом"- Варна тема 4

• 56 263
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
Няма какво да се притесняваш аз раждах при д-р Бейлерян но ходих при нея на консултации,моя позната сьщо ражда при нея но не беше при нея на консултации и сьщо е много доволна от вниманието препорьчвам ти я Peace
Трябва обаче предварително да се уговориш като отидеш на един два прегледа.
Здравей! И аз съм при д-р Бейлерян на ЖК и за раждането. Бих искала да те попитам твоето раждане нормално ли беше и ако да, тя кога дойде в болницата, стоя ли по време на цялото раждане, просто да разкажеш като цяло как мина събитието. Благодаря ти предварително    bouquet

# 136
Тъй като чухме добри отзиви за Майчин Дом Варна - модерна техника, много добри лекари и добри условия, жена ми реши да се запише за женска консултация там. По препоръка отидохме при д-р Капка Атанасова.

Предварително подготвени за цените, с насока към пакета "женска консултация" от 530 лева отидохме на първо посещение. Когато питахме за това – какво включва посочения пакет, д-р Атанасова обясни, че пакета включва всички прегледи и изследвания, като за разлика от обикновенния включва и фетална морфология и биохимичен скриниг. Като условия пакета допадна на жена ми и го заплатихме на две вноски – 330 и 200 лева.

Ето какво последва:
За всеки преглед напълно нормално, предваритено жена ми си записваше час и в посочения ден отивахме (даже малко по-рано). Всеки път чакахме минимум по час и половина ! Недопустимо е според мен да си запиша час за 10:00, които трябва да е първи при положение че д-р Капка Атанасова е от 10:00, и като отидем пред кабинета да се окаже че има записани часове преди 10:00, и за капак д-р Капка Атанасова да дойде в 10:45! И ако това ви е малко сложете и разни познати които влизат без час! Ще кажете, че прередилите се са спешни случаи, напреднали бременности и т.н. и т.н. Ако бяха такива нямаше да го спомена! Млади прави здрави момичета влизаха ей така! От рецепцията на няколко пъти ми казваха, че имало много записани случайни и ще трябва да чакаме! Това го разбирам като "Вие сте ни сигурни клиенти защото сте си платили и ще чакате, да не изтървем новите!" Това за мен е абсолютно безпардонно отношение на д-р Капка Атанасова към пациентите!

На 23.09.2010г. жена ми беше на поредния преглед след поредното чакане при д-р Капка Атанасова, като тогава тя й казва, че назначава още една фетална морфология за 29.09.2010г. Като основание посочила това, че плацентата е почнала да застарява, и нямало как да я види по друг начин, както и че бебето си изпреварва растежа с близо две седмици.
На 29.09.2010г. за ПЪРВИ ПЪТ жена ми влезе в часа в който е записана! След прегледа д-р Капка Атанасова, съобщава че за момента няма нищо притеснително, но щяло да трябва да я види поне още веднъж или два пъти на 4Д по сигурно. За голямо учудване на жена ми, както и мое, д-р Атанасова написала някаква бележка и казала да отиде да плати на регистратурата. Жена ми я попитала за какво трябва да плати, но тя не ми и отговори и излезе пред кабинета (където бях аз) и покани следващата пацинтка. На регистратурата ни уведомиха, че в пакета има включена само една фетална морфология и всяка следваща се заплаща по 55 лева. Това не го знаехме до този момент и не бяхме подготвени да платим тази сума. Д-р Капка Атанасова можеше поне да предупреди, но по държанието й съдя, че го е направила нарочно !!

До този момент никой не ни е обяснил, какво точно включва посочения пакет и какво не - нито при заплащането на пакета нито д-р Капка Атанасова!!! Приемам за своеволие назначаването на допълнително платени прегледи без да бъда уведомен пациента/потребителя. Нарочното неинформиране за какво си платил и какво включва  и какво не е, в разрез с всякаква етика – била то лекарска или търговска.

По отношението на д-р Капка Атанасова съдя че тя разчита на славата си че е много добра! По последните мнения в много форуми виждам, че това е стара слава ! Но явно тя в момента има толкова много пациенти, толкова се е на-яла, че не и пука да изгуби един двама пациенти. След като говорихме с още трима гинеколози, се оказа че назначаването на фетална морфология за да се види плацентата е пълна ГЛУПОСТ и е направено само за пари! Ако твърдението на Капка Атанасова беше истина, щеше да има денонощни опашки за фетална морфология! Това че има отзиви че Капка Атанасова е добра в секциото, не и оправдава държанието и отношението й!

Решихме да се оплачем на управителката - г-жа Якова, и да се откажем от услугата. Тя ни каза че няма проблем и да минем на следващия ден да си вземем остатъка от платената сума както и да вземем резултатите от направените изследвания, тъй като ще трябват за следващия лекар. Оказа се че за 4 месеца сме си изразходили почти цялата сума и ни върнаха 42 лева! Как и какво са сметнали - остана тайна за нас. Дори да сметнем тези 55 лева за преглед - излиза че 4 месеца водят женската консултация за 438 лева, а последните два месеца за 97 лева. Това както и да го погледнете ми се струва абсурдно и нереално. За капак на всичко, документ че сте платили не дават! При плащанията на двете вноски дадоха някакви хвърчащи квитанции и това е! Нарочно питах два пъти на рецепцията - да не би да не съм чул, и двата пъти казаха че дават квитанции само! Познайте колко и какви квитанции отчитат!

МИслехме си, че това е всичко - но се оказахме дълече от истината! Тъй като в крайна сметка си бяхме платили всички прегледи и изследвания си ги поискахме. Оказа се че няма да ни ги дадат ! Защо? - Такава била практиката! Но може да пуснем молба до управителя, да ни направят копия! Измайтапих се със служителките, че е добре че не са правили на жена ми рентгенови снимки, че тогава щяха да се озорят с копието, което те така и не разбраха! Досега не бях чувал, някой някъде в България да си е платил и направил изследвания и да трябва да пуска молба да му дават копия! Това включва и копие от изследване от друга болница, което не е правено от тях и поне неговия оригинал можеше да върнат!

В заключение от моите лични наблюдения искам да кажа: Майчин дом Варна е просто една фабрика за пари! Там не е важно отношението към пациента, а колко и как ще вземат от него, като особенно внимание се отделя на това, да не изпуснат случайни и нови пациенти докато на теб ти вземат парите. Идеята е да ти вземат парите, без да ти обяснят за какво точно са дадени, със скритата опция да си доплатиш за нещо ненужно!
Оправдания от типа "те на регистратурата са нови", "д-р Капка Атанасова е мислела че знаете", са смешни и абсурдни! Ако са истина, има генерална мениджърска грешка, която пак не ги оправдава!
Съдейки по наглото и безпардонно отношение, считам че докторите освен за "светила", се считат за безнаказани или над закона! Е време е това да бъде прекратено ! Въпроса е как точно! Трябва ли да влезе нещо в новините за да му се обърне внимание? Ако трябва, нека така да стане ! А може би трябва да се откажат повече пациенти за да се замислят тези от Майчин Дом Варна ? Макар че повечето доходи никъде се описват(хвърчащите квитанции не се броят), така че все едно са си платили данъците. А да си платиш за да чакаш(повече от колкото по Здравна Каса) и да се държат лошо с теб(по-зле от колкото по Здравна Каса), НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН!

Дали ще отидете в Майчин Дом Варна .. вие си решавате!
Успех на всички!

# 137
  • Бургас / Св. Влас
Искам да кажа на г-на от последния пост,че аз също съм на ЖК при Капка Атанасова.
Още на сайта може да се прочете че ЖК включва един път 4Д и един скрининг.
Принципно Феталната морфология е 3 пъти по време на бременността:
2 Ехографски скрининг I тм 11-13,6г.с
3 Фeтална морфология II тм 15-23 г.с.
4 Фетална морфология III тм 28-32 г.с.

Лекарката ме предупреди,че може да се наложи още една,която ще се заплати допълнително
В цената е включена тази втората,за треата аз би се се притеснила ако не ми я беше предложила,въпреки,че се заплаща и то само 55 лева, на други места е между 70-80 лева.

Относно чакането,в повечето случаи се получава така,защото лекарката я викат на 2-я етаж за спешни случаи и от там се обърква цялата програма.Когато казваш,че е дошла в 10.45 откъде може да си сигурен,че някоя жена не е била приета по спешност да ражда. Доколкото ми е известно лекарката е от 8.00 сутринта в болницата.

Разбира се всеки има право на свое мнение и преценка.

# 138
Marvelous  Peace

От 7 години съм пациент на майчин дом, 3 пъти съм раждала при д-р К. Атанасова и съответно 3 пъти съм ходила на платени консултации при нея. Няма да коментирам професионализма й, доказала го е.

Никога не ми се е налагало да чакам повече от половин час, а ако това ви се е наложило, помислете, че може да е имала раждане или нещо друго, малко по-спешно от контролния преглед на жена ви.
Никога не ми се е случвало да ме прережда някой без час или да ми се вземат пари, за които не съм знаела.

Вие като си платихте пакета за консултации, попитахте ли какво включва тази сума? Може ли да плащате за нещо и да не смятате, че е ваше задължение да се осведомите какво включва платеното?! Ако не, няма как да не ви е изненадала сумата за втората морфология.
За всичко, което съм платила имам касови бонове, фактура също никога не ми е била отказвана, ако съм искала.
В заключение – бъдете информирани, не вреди. Успех!

# 139
На мен също ми се наложи с предната бременност да чакам около 40 мин. пред кабинета на К.Атанасова .
Бях с час .Тя покани да влезе преди мен друга бременна-явно прецени ,че е по-важна ,а нямаше час .При което аз влязох в кабинета и направих скандал  Mr. Green .Бременната беше помолена да излезе и Капка прегледа първо мен ,в крайна сметка .
Повече не стъпих там !
Сега смятам да раждам в МД ,но нарочно не ходя на ЖК там .В крайна сметка ,ако нещо пак ме изнервят-ще се откажа .
Аз искам да родя там най-вече заради добрите битови условия ,професионализмът...още го проучвам  Wink

# 140
  • на Земята
ходих там на консултации и съответно там и родих , но няма никакъв проблем ако другаде са те следяли , аз предпочитах секциото да извърши тази лекарка, която ми е проследила бременоста
обаче не мога да разбера какво е това спокойствие да отидеш с изтекли води без никой да те е чувал и виждал там, все пак това не е спешен инцедент , а чакано събитие, че и после да се хвалиш , естествено че няма да те върнат какво да правят хората при такава изненада

Е какъв е проблема да отидеш за раждане без да си ходил на консултации там?!
Аз така и мисля да направя.Не съм от Варна и нямам време да отида на консултация.Ходя си редовно при моя си доктор.Искам просто там да родя. Да не би ако отидеш в държавната са те виждали и чували някога?! Какво променя ако си ходил на консултации там? По специално отношение ли какво?! Няма да има разлика в израждането,независимо дали са те виждали или не. И за   каква изненада говориш,да не би да отиваш в дентална клиника с изтекли води,че да те гледат с изненада?!Те са длъжни,щом си техен клиент да ти обърнат нужното внимание,независимо за какво отиваш.Все пак е АГ болница Peace

Последна редакция: сб, 02 окт 2010, 17:24 от Tedi&Krisi

# 141
  • област Варна
Ами защото като идеш с изтекли води, ще те изражда дежурния. Може да е Майчин Дом, но аз не бих се доверила на всеки лекар. По тая логика  за какво да давам 1000 лв. като мога да ида и в АГ-то, пък при който се падна.

# 142
  • Варна
Май много задълбахте... А и аз не видях някой да напише, че е отишъл с изтекли води на сляпо, макар че е напълно възможно, все пак е АГ болница.  Peace
Ако моя пост е предизвикал чуденките - аз отидох на предлед и второ мнение при д-р Яков(когото бях посещавала преди време и имах добри впечатления като професионалист). След прегледа при него, на излизане от болницата ми изтекоха водите, върнах се и ме оперираха.  Peace
А момичето пита съвсем друго - дали вниманието е едно и също ако си водил ЖК там и ако не си. Аз отговорих на въпроса от опит - не съм водила ЖК там и съм доволна от отношение и внимание. По нищо не се различаваха от тези на "съквартирантката" ми, която си беше водила ЖК там.  Peace

# 143
Marvelous по публикацията ти съдя, че или са ти платили или си от Майчин Дом !
На сайта им пише следното:
Цитат
Женска консултация (включва биохимичен пренатален скрининг + 4D фетална морфология със запис) - 530 лв.
Някъде да пише че е една ? Или просто трябва да се ориентирам от единственото число. Ами то по тази логика и "консултация" е единствено число - да не го разбираш като един преглед???
Освен това, за запис изрично питахме, и Капка Атанасова каза че не се виждало хубаво и нямало да прави. Или просто не и се е занимавало, пък и по лесно.
За това какво включва пакета - 2 пъти питахме на регистратура - и двата пъти ни пратиха да питаме доктора при който сме! Каквото и да ми говорите, тези от регистратура са сложени там за красота и нищо друго !
Освен това, говориш за 55 лева за 4Д, макар че на сайта пише:
Цитат
Преглед на 4D ултразвук - 65лв.
Това 55 лева как си го измислиха незнам.

Искам да кажа на г-на от последния пост,че аз също съм на ЖК при Капка Атанасова.
Още на сайта може да се прочете че ЖК включва един път 4Д и един скрининг.
Принципно Феталната морфология е 3 пъти по време на бременността:
2 Ехографски скрининг I тм 11-13,6г.с
3 Фeтална морфология II тм 15-23 г.с.
4 Фетална морфология III тм 28-32 г.с.
Тук говориш за проблемна бременност, а случая не е такъв !
Пълен АБСУРД е да се назначава самоволно фетална морфология за да се види плацентата по добре! Че и за капак да не предупредят че се плаща!
Колкото за това дали в Майчин Дом Варна ехографа е 3D(или както е модерно сега да се казва 3D+ ) или 4D ще пиша в друга тема!

Относно чакането,в повечето случаи се получава така,защото лекарката я викат на 2-я етаж за спешни случаи и от там се обърква цялата програма.Когато казваш,че е дошла в 10.45 откъде може да си сигурен,че някоя жена не е била приета по спешност да ражда. Доколкото ми е известно лекарката е от 8.00 сутринта в болницата.
Marvelous, пак казвам .. незнам дали са ти платили или работиш там но не прочете какво какво съм написал!
Пример: д-р Капка Атанасова е от 10:00! Т.е. в 10:00 започва работа! Първия час е на жена ми в 10:00! Нормално е да си помислиш че е първия час! Като отидем пред кабинета се оказва, че има записани часове преди 10:00 - 9:50 и 9:40 ! WTF ?!?!? И то записаните спокойно си чакаха пред кабинета и не са на втория етаж! И като се изнервя от чакане към 10:30 и изляза да пуша .. малко след това д-р Капка Атанасова си паркира Сузукито (или Субаруто - непомня сега) отпред! Това ли е спешния случай на втория етаж ?
Поне два пъти съм ходил на регистратура да питам защо и какви са тези часове, са ми казвали е имало записани случайни пациенти. Не казаха спешни, а СЛУЧАЙНИ!!! Т.е. за да не си изтърват евентуалните нови клиенти, реалните клиенти могат да почакат защото са си платили !

Колкото до плащанията, след като на два пъти поисках фактура и не ми дадоха .. какво .. както пуснахме молба за копия от изследванията ... да пускам молба за фактура ли ?
Не съм видял никога на регистратура да дадат на някой касов бон или фактура! Единствени я случай за изданена фактура за секцио е станало с много молене и с дата месец след раждането!

Но за д-р Капка Атанасова няма да задълбавам, ще пиша в друга тема.
Познавам много жени които са родили там, и много мъже на които жените са им родили там! Повечето са сравнително доволни и затова и ние отидохме там! На всички им е ясно, че МД е фабрика за пари! Но са взели много да го карат през просото. Рано или късно и техния ред ще дойде !

# 144
Абе да ви кажа и на мен ми се вижда занижено нивото от преди 3 години, когато пак бях техен пациент на ЖК, и после на раждане. Ще видим живот и здраве как ще мине раждането и тогава пак ще си направя заключението. Определено в стремежа си да поемат повече пациенти, докторите не обръщат онова внимание, което ти се полага, особено като си на абонамент, а чакането е отделна "екстра". За съжаление обаче липсата на реален конкурент в момента им позволява тези и други своеволия. За сега съм склонна да си затворя очите за някои работи, но поне повече деца не смятам да имам, иначе определено щях да се зачудя дали пак ще се възползвам от техните услуги.  newsm78

# 145
Ами ,за съжаление ,от трите възможни места за раждане във Варна ,това предлага най-сносни условия-поне така изглежда .
Аз родих сина ми на ВИП ет. в АГ-то .Цената ми беше абсолютно еднаква с тази в МД-за същата услуга .Условията бяха вс. др. ,но не и ВИП ,отношението-пренебрежително(почти от целия персонал там) .Щяха да ме изпуснат заради упойката(да не навлизам в подробности) ,а детето ми го донесоха със стафилококи...Отвсякъде-блокаж !Затова съм в тази тема .
Така че ,нямаме голям избор и това е голяма част от проблема ,както казва и mim4ето .

# 146
  • Варна
А има ли някой родил при М. Яков?
Да, аз!  Peace Изключително доволна. Въпреки непрестанните му съвети да родя секцио заради голямото бебе, ми угоди на акълите за нормално раждане, което в последствие се оказа раждане с форцебс под пълна упойка.  #Crazy Човекът се справи блестящо и благодарение на него бебето ми е живо и здраво, без никакви последствия от форцебса. Аз естествено съжалявам ужасно, че не го послушах. Бях на ЖК при него - никакви забележки, мога само да го хваля. Много съм доволна! Следващото пак при него ще раждам, живот и здраве.  Peace

А за другите лекари в МД - имам наблюдение и от Сариев. Следеше ми първата неуспешна бременност. Много сгафи с мен този човек - постоянно ме претупваше, не ми взе проблемите на сериозно и в следствие на това изживях голям ужас.  Tired Накара ме да си платя цялата консултация още в началото, въпреки че имаше признаци вече, че няма да изкретам докрая. Иначе знам, че е голям специалист при проблемно забременяване.  Peace

В пакета наистина е включена една ФМ и един БХС и то късния в 15 г.с. Аз пожелах да ми направят ранния в 11 г.с., защото е с 95 % достоверност и си доплатих 30 лв. защото бил по-скъп от късния. За това бях уведомена още като го пожелах.  Peace

# 147
Няма какво да се притесняваш аз раждах при д-р Бейлерян но ходих при нея на консултации,моя позната сьщо ражда при нея но не беше при нея на консултации и сьщо е много доволна от вниманието препорьчвам ти я Peace
Трябва обаче предварително да се уговориш като отидеш на един два прегледа.
Здравей! И аз съм при д-р Бейлерян на ЖК и за раждането. Бих искала да те попитам твоето раждане нормално ли беше и ако да, тя кога дойде в болницата, стоя ли по време на цялото раждане, просто да разкажеш като цяло как мина събитието. Благодаря ти предварително    bouquet

В миналата тема 3 бях писала подробен пост за раждането.При мен се случи така,че ме хванаха болките в 5 сутринта и отидох кьм 14.30 в болницата да ме прегледа.Останах защото имах 3 см разкритие.Да беше до края на раждането,което приключи в 19.40.Тъй като имаше часове за прегледи слизаше в кабинета а с мене имаше само една акушерка но всички прегледи и манипулации като спукване на водите например тя ми ги прави а накрая стоеше при мене постоянно.Иначе има и голямо значение как ще ти сложат епидуралната упойка и дали ще те хване.Аз родих много бьрзо и лесно и сьм много доволна за което разбира се сьм благодарна на докторката и анестезиолога.Желая ти успех Peace

# 148
Благодаря ти, Nataliiiiiii. Голям късмет е имала с теб, че раждането е тръгнало и е приключило през деня  Party На мен няма да ми слагат епидурал, както и окситоцин, защото имам предишно секцио и не се препоръчва. Дано да успеем.  Praynig

# 149
И аз пожелах по ранна ФМ заради проблеми с БХС и си я платих  Peace Не виждам нищо нередно, едва ли другаде ти я правят безплатно. Да не кажа, че на много места изобщо я пропускат  Rolling Eyes
Излишно е да се влиза в спор, не знам дали Marvelous е от МД-Варна, но 100% съм сигурна, че поста на aidede не е написан случайно. Но това е друга тема на разговор в който не смятам да навлизам.  
Аз съм пациентка на д-р Яков, родих при него преди 6 години и втория път преди 1. Много съм доволна, както и много други момичета. Искрено се надявам след някоя година пак да се върна там  Hug
А във Варна има голям избор от лекари, както и от още 2 болници, никой на сила, никого не е задърпал да ходи в Майчин дом.

baby_doll
честита ви трета радост!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт