"Майчин дом"- Варна тема 4

• 55 673
  • 750
  •   1
Отговори
# 330
Отдавна се каня и аз да разкажа за моето раждане в МД. Приеха ме 1 седмица след термин с изтекли води и 2 см разкритие, с което бях и 2 седмици преди да родя. Бях решила да раждам максимално естествено, обаче контракциите ми бяха силни, на често, но много кратки, което не позволяваше да стане разкритие и въпреки всички мъки си стоях на тези 2 см. Затова ми сложиха система окситоцин и д-р Георгиева, която ме прие, ме посъветва да ми сложат катетър за епидурална. До последно отказвах, но по едно време стана нетърпимо, а напредъка беше минимален. Страшно съм доволна от анестезиолежката д-р Добрева, беше много внимателна, сложи ми много бързо катетъра и през цялото време с акушерката Хриси ме милваха по главата и успокояваха. Трябваше да изчакат доакто стана с 4 см разкритие, преди да сложат епидуралната, но ме болеше ужасно много, почти без почивка и бебчето започваше да се мъчи заедно с мен и ги измолих да я сложат по-рано. Без да си натрапвам мнението на някого, искам да кажа, едно голямо "Благодаря" на човека измислил тази епидурална упойка  Mr. Green. За 10 минути ме отпусна, пак усещах контракциите, но болката нямаше нищо общо. Докато бях в предродилна всички бяха много мили, Хриси беше до мен през цялото време, обясняваше ми как да напъвам, когато дойде момента, и ме занимаваше. След като ми сложиха системата, за един час бях направила 5 см разкритие, а след още половин бях с пълно, и аз не разбрах как, докато си говорихме с Хриси сладко, сладко  Grinning едвам успяха да извикат доктора ми - Борис Яков и след 2-3 напъна бебчето ми излезе - иделно здравичка и много красива  Heart Eyes
През следващите дни си бяхме постоянно заедно с малката. Акушерките бяха много отзивчиви - научиха ме как да се грижа за нея и ми помогнаха да започна да я кърмя.
Доста дългичък стана постът ми, за което се извинявам, но се надявам да е бил полезен за някои от вас  Peace

# 331
Mim4eto, честита рожба още веднъж и честито прибиране вкъщи! Пожелавам ти бързо възстановяване!Извинявам се на теб и другите момичета, ако съм ви подвела с информацията за д-р Бейлерян, объркала съм бройката на дечицата! Просто са близки с моята приятелка, която ражда при нея, и тя затова й е споделила, че след толкова години в родилна зала се е нагледалала на вагинални раждания и тя никога не би се подложила на това...Пък иначе съм чувала, че се справя много добре с нормалните ражданияш, ама явно стига да не се касае за нея  Peace Страхотно е, ако подкрепя изборът на майката за раждане, особено пък  ВБАК. ЗА съжаление на някои обаче при такива раждания процеса не може да се индуцира, не може да се ползва и епидурална упойка! Но това лекарите си го знаят! Продължавам да следя темата с интерес!

# 332
Пък иначе съм чувала, че се справя много добре с нормалните ражданияш, ама явно стига да не се касае за нея  Peace Страхотно е, ако подкрепя изборът на майката за раждане, особено пък  ВБАК. ЗА съжаление на някои обаче при такива раждания процеса не може да се индуцира, не може да се ползва и епидурална упойка! Но това лекарите си го знаят! Продължавам да следя темата с интерес!
Първото си дете е преносила 10 дни. Без разкритие и готовност на шийката са почнали да индуцират раждане, което всеки кадърен гинеколог знае, че не води до нищо хубаво. Та затова може би има неприятни спомени.
Да, при VBAC не може да се индуцира раждане (тя беше наясно с това и в моя случай нямаше как да действаме по друг начин). За епидуралната решихме да сложим, но само при добре тръгнала родова дейност, тъй като ако се постави в точния момент в повечето случаи съкратява времето до пълното разкритие (както и Весинка86 е казала).
ВесиHug за прекрасното раждане!!! Е, явно не на всички ни е писано  Wink А д-р Добрева е прекрасна, аз дори и за нормалното раждане исках тя да ми е анестезиолог (дори да се наложи да доплатя нещо). И на двете секции тя ми поставя спиналната.

# 333
За мен операцията изобщо не беше болезнена ,т.е  след нея  не ми трябваше да се възтановявам психически..и болки нямах силни след нея ,даже и сама си станах след нея ,акушерките дойдоха да ме раздвижват  ,а аз отдавана бях в банята Peace
Ама ти сериозно ли? Shocked От такива позитивни постове стигнах до решението за секцио Sick Мен не стига дето упойката ме държа цели 6 часа,ами след това раздвижването беше като средновековно мъчение  ooooh! Буквално милиметър по милиметър правех крачки,приведена Г-образно(така ме и изписаха) и плачех от болка TiredПрез целия си престой не можех да стана сама от леглото,раната болеше,пареше,дърпаше...Въпреки че впоследствие се видя че моя лекар перфектно си беше свършил работата Peace-газове същата вечер,"гранде" ходене до тоалетна на другия ден и т.н...Чак като ми свалиха конците ме поотпусна болката и едва след 2та седмица може да се каже че бях доста по-добре!Пълно възстановяване едва след 1я месец ThinkingТа затова четейки че някой веднага след операцията се чувства в супер кондиция...Ако е истина,просто блазе ти WinkВярно че е най-щадящо за бебето и честно,само това ме кара да не мразя секциото от дън душа.Пред варианта да си мъча бебето да излиза нормално,това ми се вижда цвете!

Последна редакция: вт, 30 ное 2010, 09:15 от bubka:)

# 334
bubka:) ,мен ме боля много първите 2 дни (не съм раждала в МД) .След това си бях много добре(дори не очаквах) .
Не съм се раздвижвала сама ,даже късничко ме изправиха на 2-я ден вечерта .Но след като веднъж станах ,после беше сравнително лесно .Като имаш предвид ,че не нося на болка  Embarassed .На 5-я ден вкъщи вече почти бях забравила за секциото ,не исках никой да ми помага с нищо
Казват ,че в МД още същия ден стават ,аз не мога да си го предсавя ,но смятам там да раждам втория път и ще видим как е .

# 335
clover_d,явно аз и mim4ето сме от малкото изключения със зверски болки за съжаление.При нас е станало по трудния начин.Една моя приятелка роди със секцио няколко месеца преди мен и горещо ме разубеждаваше да не раждам така че много боляло и трудно ставало възстановяването(от сега е забранила на голямата си дъщеря да ражда така Laughing ).Тя също едва след месец се е оправила напълно Peace Добре че мъжа ми беше при мен първите 2 седмици,иначе нямаше да мога да се грижа за бебето!

# 336
и аз бях секцио и за 5 дни точно бях пушка! много е важно да се движиш много след операцията! Peace

# 337
mim4ето,vesinka86 да са ви живи и здрави рожбичките и дълги годидни да ви радват   bouquet
За секциото- моето беше сутринта от 8:30ч. и ме раздвижиха вечерта към 18-19 ч. не помня точно. Първият път беше трудно ходенето, но след всеки следващ път ставаше по- лесно определено  Peace Много ме болеше като трябваше да стана- ей тогава наистина си бяха големи болки и зор, но като станех бях добре и се справях сама. Само ги виках да сменят памперсите на малкия  Blush Определено вървях поприведена, но не ме е боляло. Като ме изписаха сама си се грижех за бебето, само мъжа ми си беше вкъщи. След 5-я ден ме болеше много по- малко като ставах и вече си ходех изправена. На 10-я ден се бях възстановила  Peace Просто при всеки е различно  Peace

# 338
  • Кьолн
Отдавна се каня да пиша в темата. Изобщо не съм доволна от раждането  в тая болница. Едва не се задуших по време на операцията. Отношението към родилките е добро,но аз не попаднах на специалисти.  Tired

# 339
Някой може ли да напише работното време на д-р Митев? Убедих се,че е страхотен човек и професионалист.Ако някой се е насочил към Майчин дом-да избере него. Peace

# 340
Мама МиМи,наистина е готин лекар.Веднъж ме гледа,показа се като доста позитивен и контактен човек,с чувство за хумор Peace Попитай за работното време на регистратурата-332000.

# 341
Момичета, по отношение на болката...аз минах през ада и с контракциите, и със секциото Peace Имах 12 часа контракции, които се сливаха, нямаше пауза между тях и бяха толкова болезнени, че на моменти имам чувството че не съм била в съзнание...Операцията ми мина безпроблемно, но болките след това бяха ужасни, месец след това ходех превита на две и си пеех молитвата при всяко лягане и ставане от леглото, въпреки че започнах да се движа 12 часа след операцията Peace И бях вечното присъствие по коридорите, постоянно се разхождах, даже акушерките се шегуваха: "Ти ли си момичето с нормалното раждане, дето с контракциите цял ден обикаля по коридорите?" А другата отговаря: "Не, тя е със секциото, дето след операцията цял ден обикаля болницата" Joy И ако трябва да направя сравнение ще кажа, че контракциите болят в пъти повече от секциото! Което не ме е отказло да раждам нормално, разбира се!  Peace Но операцията не моье да ме уплаши откъм болки, там ме е страх от други рискове Peace Пък и всеки има различен праг на болка, аз винаги съм търпяла и затова отказах всякакви обезболяващи! Но контракциите ме свариха неподготвена! И за да не звучи обезсърчаващо ще кажа, че при всеки е различно - моята приятелка преди месец роди буквално за 20 мин, с чорапите са я качили на магарето и с 2 напъна е излезнало бебето- лесно, бързо и безпроблемно! Пожелавам на всички бременни такова раждане!  bouquet
Mim4eto, изненада ме с епидуралната при ВБАК! Това си е опция, ако болките са нетърпими, макар това да увеличава шанса за повторно секцио! НО дори самата мисъл, че има някакво спасение може да ти даде кураж! Peace

# 342
  • Варна
Здравейте, записвам и аз да следя темичката, че живот и здраве и аз смятам да раждам в МД. Там ходя на ЖК при Б. Георгиев по здравна каса, лежах и няколко дни за задържане, та събрах вече разни впечатления - не само положителни, но пък засега това не ме е разколебало.  Peace

# 343
Trufel леко и безпроблемно бременеене.... Hug

# 344
  • Варна
Trufel леко и безпроблемно бременеене.... Hug

Hug Благодаря ти!

И за да не е спам, да споделя от опит, тъй като беше станало дума по-напред в тази или преходната тема, по Здравна каса консултациите се заплащат наведнъж в началото и ако се наложат допълнителни прегледи или изследвания извън полагащите се по НЗОК, се заплащат. Заплаща се и стационара - по 40 лв. на ден.

Засега съм с мн. добри впечатления от моя лекар и останалите, но за съжаление не считам, че ехографите им са достатъчно на ниво (или пък те като ехографисти), но доста ме наплашиха докато не отидох при Давидков, за да видим как в действителност (слава богу, добре) стоят нещата. Мисълта ми е, че за ФМ не бих се доверила на Майчин дом. Иначе всички са много мили и отзивчиви, а надявам се и добри специалисти в своята си област! Peace

Общи условия

Активация на акаунт