"Майчин дом"- Варна тема 4

• 55 629
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Относно темата регистратура-пари, колкото пъти съм ходила винаги са ми издавали касов бон и никога не са ми искали нищо отгоре. Но пък аз винаги съм им звъняла предходната седмица да ги питам какви са цените /може би си отбелязват  Party /.
За 4D-то, цената е 65лв. без запис и 75лв. със запис.
Раждането,... моя приятелка ражда там и абсолютно нищо не е плащала под масата или пък за долълнителни глижи или внимание. В обявените цени си влиза всичко за бебока и майка му Party

# 466
Относно темата регистратура-пари, колкото пъти съм ходила винаги са ми издавали касов бон и никога не са ми искали нищо отгоре. Но пък аз винаги съм им звъняла предходната седмица да ги питам какви са цените /може би си отбелязват  Party /.
За 4D-то, цената е 65лв. без запис и 75лв. със запис.
Раждането,... моя приятелка ражда там и абсолютно нищо не е плащала под масата или пък за долълнителни глижи или внимание. В обявените цени си влиза всичко за бебока и майка му Party

... и пак както им падне!
" За 4D-то, цената е 65лв. без запис и 75лв. със запис. "! Защо тогава сестра ми със запис са и взели 65?

# 467
За Сф съм 100% убедена, за Пл цените са както тук. Simple Smile Не ми се спори, не знам какво целиш? Като не си доволна се местиш на друго място. Или както ти писах си казваш на лекаря или на акушерката, какво не ти харесва. Затова сме на това дередже, защото българина умее само да мрънка, ама под носа си.

А са ти отговорили , че в сумата, която плащаш за раждане на МД е включено всичко. Май ти не си много ориентирана!
Аз пък няма приятелки и познати недоволни от МД. И не позволявам някой да ми насажда мнение, предпочитам да се убедя сама. На развален телефон не играя от малка.
... и нищо конкретно не целя, а се опитвам да се ориентирам и да взема крайно решение къде да родя! Мисля, че в това няма нищо нередно! И колкото и да ми ги защитаваш, няма да ме убедиш, че са "точни и коректни" относно цените! Ето това най-много ме възмущава! А за касовите бележки не е вярно, че винаги издават! Напротив само ако си поискаш, а иначе дори и не те питат! И от доста неща не съм доволна, които там са ми се случили, затова и съм доста резервирана и объркана!

# 468
За не знам кой път ще го напиша, обърни се към лекаря си, към акушерката или към Труфанка Якова ако искаш и кажи какво те притеснява, възмущава или там каквото не ти харесва.

А иначе съм далеч от мисълта да те карам да раждаш там или да те убеждавам в каквото и да е , защото не ме интересува особено. Просто поредното мрънкане за едно и също, но не на място. Защото ние не можем нищо да направим. Изписали сме 4 теми, има различни мнения. А когато те интересува нещо питаш, не констатираш. А и намираш време да се информираш. И не на последно място не защитавам никой, казвам си мнението!

Последна редакция: ср, 26 яну 2011, 19:20 от Radina

# 469
Ами да кажа и аз, когато отидох да се уговарям с лекаря за раждане и чаках пред кабинета му,влизаха жени с торбички и излизаха без тях,такава беше картинката и пред другите кабинети,спогледахме се с мъжа ми и си викаме'' какво става тук''?На операционната маса когато вече секциото приключи док каза ''на мен ще ми балгодариш после'',т.е.сещай се,като дойде мъжа ми в 16.30 на свиждане и му казвам така и така още прясно зашита и ми го казаха,е после детето ми почина и сещайте се дали някой видя нещо.

# 470
nelsiana  много много съжалявам, за това което ти се е случило  Sad Sad Sad Sad
Аз също занесох торбичка на моята лекарка- с бонбони и една бутилка алкохол. Но това беше мое лично желание и единствено и само моя инициатива  Peace Никой нищо не ми е искал, нито ми е намеквал по какъвто и да е начин, че очаква нещо от мен  Naughty Имам няколко приятелки раждали също при моята лекарка и те направиха така от благодарност и по собствено желание,  без някой да ги е карал или намеквал затова  Peace  Абсолютно никой когото аз познавам никакви пари не е доплащал и каквото е давал като подарък е било по собствена инициатива!!!

# 471
Имам много познати ,раждали там и на нито една не са правили намеци за почерпка или др. вид "благодарност"  Naughty
Ако някой иска да почерпи за здравето на детето си ,не мисля ,че някой има право да го спре  Wink

# 472
Е значи на никой друг не са искали ''нещо'',само на мен.Няма да кажа името на лекаря защото секциото ми беше направено добре,т.е. от него нямам забележки,вече минаха 5 месеца от него и всичко от начало с мен е ок, и да който иска може да занесе нещо,но аз казвам че от мен си поискаха,има значителна разлика.И от вече родилите да питам вие видяхте ли как се прави секцио преди вас,аз да ,като ме приемаха вратата на операционната беше отворена,после разказвах на момичето преди мен че и видях отворен корема,ама не защото някой влизаше или излизаше ами така си беше оставена,  седях 2 дни в реанимация,имаше много родилки и не можеха да ни настанят от втория ден в нормална стая, ''бонуса'' затова ни беше настаняване във ВИП,ама такъв че леглото е толкова високо че от болка не можеш да си вдигнеш краката да легнеш т.е. прах в очите да не мрънкаш че си във ВИП,т.е.си оцелил 6-ца,без да плащаш за него,е надникнах да видя кой плаща за това нещо и естествено леглата бях съвсем други.Та всичко как да е,ама да вземат да си сменят педиатрите че за нищо не стават,имам си една епикриза за здраво родено дете,пък то се оказа че не е  съвсем така,нещо което хората хващат в първите часове или дни на бебето и изобщо не се изписва, може би пак защото имаше голям наплив и нямаше къде да ни слагат и гледаха да ни разкарат.И аз като вас си мислех че като си платя като поп мога да разчитам на тях,да ама не.Айде сега нападайте ме колко не съм права и съм се заблудила,пък вие сте доволни,пък аз след някоя и друга страница пак ще си го напиша да знаят хората.

# 473
nelsiana, за педиатрите съм съгласна. Особено тази възрастната ми е просто ужасна.
Съжалявам, за това, което си преживяла. И нашето семейство е преживяло това само, че бебето се роди в АГ.
А ако си сигурна, че те са виновни, защо не ги съдиш?
Иначе аз си гледах и двете операции, понеже мъжът ми снимаше  Simple Smile
И двата пъти занесохме почерпка на доктора, ама дори и да ми е казал, това което си чула, не съм обърнала внимание. Така или иначе го направихме по наше желание.

# 474
Kiki_VN, ами отиди да раждаш в Сф или Пл. Но там цената на 100% няма да е под 2000 лв. И не няма значение къде си водиш консултацията и къде ще раждаш.

Имате право на избор, сумата за частна болница не е висока в сравнение с Сф и Пл.
Радина,и аз това съм го писала преди време в темата,ама като няма кой да чете!Идват тук с гръм и трясък,нахлуват в темата наежени...Какво да кажа,аз преди да съдя добре се информирам.Няма болница в София където да родите секцио под 2000 лева,да не кажа до колко стига че няма да повярвате Sick
Kiki_VN,ти ме заби с тези 5 поста един след друг.Не си ли чула за редактиране?
И толкова като държиш на касов бон,ами искай си...Плюс това наистина защо сме седнали изобщо да увещаваме някой да ражда в МД.Моя приятелка роди 5 месеца преди мен в АГ,платила е колкото мен в МД,но с тази разлика че дори във ВИП е било гадно,а след секциото получи инфекция и 2 седмици докато се оправи с антибиотици.За разлика-при мен нямаше усложнения.
В МД никой нищо не ми е искал под масата.Почерпих накрая защото АЗ така исках.На мен лично повече са ми дали отколкото взели Peace При мен нямаше разминаване с цените които ми взеха и които са обявени в ценоразписа им.С тази разлика че моя лекар вместо да ми вземе почти хиляда лева за махане на миомен възел ми взе само 200 лева.Аз съм от доволните Peace Peace Peace
nelsiana  Hug

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 06:40 от bubka:)

# 475
Благодаря за разбирането, аз работя в държавна администрация,наясно съм с правата си и затова как и кога мога да ги упражня, решила съм да не го правя защото:
1)слава на Бога детето ми не умря в ръцете ми,заради това че е било изписано като здраво с порок с който е обречено да умре и е било въпрос на време и място къде ,как и при кого да се случи;
2)не те са го увредили,тогава нямаше да им се размине;
3)в момента за мен е важно да продължа напред,за да мога спокойно за забременея и износя нова бременност,а едни такива спорове няма да допринесат за това.
Това съвсем не означава,че ще забравя и нещо ще промени фактите такива каквито са.
Да това може навсякъде да се случи,но когато си в държавна болница,някак го приемаш за по нормално,казваш ми такава ни е държавата,а когато отидеш в частна очакваш повече коректност,очакваш професионализъм,това е договор между две страни.от една страна пациента който си плаща,от друга екипа който да си свърши работата, и когато се изпълнява това едностранно,тогава е кофти.
И сега към тези които няма да са съгласни с мен,моля преди да ми пишат да си отговорят на един въпрос,пък тогава да пишат,ако вие родите в частна болница,платите си,и отивате на педиатър по ЗК,ТОЙ ВИ ПРОСЛУШВА ДЕТЕТО И ВИ КАЗВА'' ТОВА ДЕТЕ ИМА ШУМ НА СЪРЦЕТО,НЕ Е ЛИ ПРЕГЛЕЖДАНО.НИКОЙ ЛИ НЕ ВИЕ Е КАЗВАЛ'',е няма ли да се ядосате,все пак не сте родили вкъщи нали,ами даже и доброволно сте си платили като бял човек .

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 09:45 от nelsiana

# 476
Kiki_VN, ами отиди да раждаш в Сф или Пл. Но там цената на 100% няма да е под 2000 лв. И не няма значение къде си водиш консултацията и къде ще раждаш.

Имате право на избор, сумата за частна болница не е висока в сравнение с Сф и Пл.
Радина,и аз това съм го писала преди време в темата,ама като няма кой да чете!Идват тук с гръм и трясък,нахлуват в темата наежени...Какво да кажа,аз преди да съдя добре се информирам.Няма болница в София където да родите секцио под 2000 лева,да не кажа до колко стига че няма да повярвате Sick
Kiki_VN,ти ме заби с тези 5 поста един след друг.Не си ли чула за редактиране?
И толкова като държиш на касов бон,ами искай си...Плюс това наистина защо сме седнали изобщо да увещаваме някой да ражда в МД.Моя приятелка роди 5 месеца преди мен в АГ,платила е колкото мен в МД,но с тази разлика че дори във ВИП е било гадно,а след секциото получи инфекция и 2 седмици докато се оправи с антибиотици.За разлика-при мен нямаше усложнения.
В МД никой нищо не ми е искал под масата.Почерпих накрая защото АЗ така исках.На мен лично повече са ми дали отколкото взели Peace При мен нямаше разминаване с цените които ми взеха и които са обявени в ценоразписа им.С тази разлика че моя лекар вместо да ми вземе почти хиляда лева за махане на миомен възел ми взе само 200 лева.Аз съм от доволните Peace Peace Peace
nelsiana  Hug
Bubka, не знаех че тази темичка е запазена само за определени абонати! Вече ще го имам предвид! А относно 5-те постта: се учудвам какво толкова ти пречат и не те карам да ги четеш, а ине вися той по цял ден и да имам толкова опит като теб например за да внимавам какви изобщо ги върша тук! Споко, оставам ви темичката на спокойствие да си защитавата който и каквото искате, а не такива " нахлуващи" като мен! И щях добре да се информирам за всичко което ме вълнува преди да пиша ако не бях на работа, но понеже съм все пак от заетите все още бъдещи майки, то влизам, чета по малко и пиша забързо!

# 477
nelsiana, според мен няма значение, дали си е частна или държавна болница. Има ли лекарска небрежност и грешка е желателно да се обърне внимание, да има наказани. Знаеш ли, че и там си измиха ръцете, обвиниха всички други, но не и себе си.. Няма да пиша за това, но само да кажа, че наказани няма. А няколко години по късно от същото починаха още няколко бебета. Познай имаше ли виновни? Както и да е тези неща не са хубави.
Може да си писала, но не разбрах, защо лекаря ти не е видял това по време на бременността? А след изписването на бебето, до 24 часа при него не дойде ли лекар? Извини ме за въпросите, не се чувствай длъжна да ми отговориш.

Kiki_VN, никой не те гони от темата. Прочети внимателно какво си писала и ще разбереш какво имаме предвид.

# 478
radina ще ти отговоря, ами нали затова ходим по частни болници и си плащаме,за да не си измиват ръцете,то иначе какъв е смисъла,т.е.извода е с пари,без пари, Господ да ни пази, а не да се прехласваме колко били прекрасни,ето нашия случай показва че не са.
По време на бременността не е установено,защото не се вижда на ехограф, можело е да се види на ехокардиография,която аз не съм правила,така че майки правете го защото не знаете откъде ще ви дойде,и после като мен ще се обяснявате във форумите.
Установява се след раждане,когато се роди и се прослуша детето се различава нефизиологичен шум,който всеки уважаващ себе си педиатър би трябвало да чуе, затова и казвам да си намерите добри педиатри,защото тези там не стават явно.Има и външно изражение проблема,и сега като ми е обяснено знам че ги имахме симптомите ,т.е.виждало се е с просто око,и няма как лекар да не го забележи, но на мен като първо дете не ми е било ясно,следващия път ще гледам по добре.Също така в Майчин дом като са ми слушали тоновете,е трябвало да се установи ускорения ритъм на сърцето,пулса ,е и това не се  е случило,а е можело,нали уж работели съвместно с д-р Шивачев, защо не са го извикали,или поне ние като родители незнаем да е преглеждал детето ни,но е факт че на другите майки децата им ги дадоха веднага след като ги изкъпят и облекат,а моето ми го дадоха след два часа и половина,на въпроса ми къде е моето дете,защо не ми го давате,отговора беше '' ми то така хубаво спи,защо да го будим''е как пък само моето спи,и затова не ми го дават.
Да от педиатъра който дойде разбрахме за проблема ни,но се сещаш че ни дойде като гръм от ясно небе.

# 479
Много неприятно на истина, с правото е да се сърдиш. Но и би било хубаво това нещо да стигне до ушите на който трябва. Сигурна съм, че на Яков и Якова не им е все едно какво се случва в болницата. И при всички случаи, да се предотвратят следващи такива инциденти. Съгласете се обаче, че те не могат да огреят навсякъде. За съжаление, като се обърне каруцата, пътища много. Кой, какво е може или е направил вече няма значение. Минали сме по този път и ми е ясно...Да пази Господ бих казала, последно време се нагледахме и наслушахме на такива инциденти.. Confused

Но да ти кажа е факт, че и в МД са се грижили перфектно за дечица, които са имали нужда. Била съм свидетел и при двете си раждания. При вас по скоро е недоглеждане, отколкото умишлена постъпка от страна на педиатрите. Пожелавам скоро да си имате още едно съкровище и с времето нещата леко, по леко ще избледнеят, но горчивината винаги ще е там за съжаление.

Общи условия

Активация на акаунт