"Майчин дом"- Варна тема 4

• 55 628
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
Kiki_VN,радвам се че работиш,аз обаче имам бебе и не мога да работя,а и не ми се налага.не вися по цял ден тук,влизам за малко и чета темите които ме вълнуват.затова опита ми не е чак толкова голям,а и мисля че не ти влиза в работите кой къде и по колко виси.Не съм единствената която ти направи забележка за работите които говориш.Плюс това и ти май имаш много време,та така си се разписала ooooh! Няма смисъл да спорим,темата не е за това Wink

# 481
Вярвам, че има хора от болницата които '' надзъртат'' във форума, не пиша за първи път историята си и съм убедена ,че до който трябва е стигнало и проверено,или то поне би било редно да е така, бях там 5 дни,и съм си направила изводи за себе си.
Пиша тук,защото това ''недоглеждане'' можеше да ми струва брака,живота, бъдещето на мен и близките ми, бяхме изписани и  пътувахме 2,5 часа,август месец на супер натоварено движение, за да се приберем у дома в Бургас, ако бе станало тогава най-лошото даже нямаше и да разберем истината за смъртта на първородното си дете!
И всичко това, защото сме искали да родя в по-добра болница, да получим по- добра грижа, и като плащаме да знаем защо го правим, същото за което отива всяка една жена.

# 482
  • Варна
Бях се спряла на АГ, само и единствено защото е единствената болница във Варна с отделение по неонатология,... но... с или без май е все тая. Явно в мъничката ни държава всичко е въпрос на късмет. Не мислех, че в частната клиника ще има кой знае каква разлика... Визуално има, спор няма. Но си мислех "Е, голяма работа ще се мъча няколко дена на кофти легло, но важното е бебо да е добре". Няма жена която да не изтърпи лошото отношение на лекари и сестри, подтискащата обстановка и т.н. в името на здравето на рожбата си. След това се наслушах на истории от познати, раждали там. Всички до една бяха недоволни все с нещо, отношение към бебе и мама, искане на пари. А и случаите на немарливост не бяха един и два. Непрекъснато се чуваше за инфекции... Някои от мамите бяха невероятно разочаровани от така наречения "ВИП". Казах си ОК,... следващата болница...

Стигнах до Окръжна,... там пък леле мале! Бръмна ми главата, ама едно положително мнение не чух и то от жени от 25 до 55 годишна възраст. Явно болницата не е мръднала от 83-та год. насам. Да не говорим за рушветите и скандалите около болницата.

Та,... дам в общи линии се стигна до избора на най-малкото зло... МД. На този етап съм супер доволна от лекарката си. Но съм все още далечко от раждане, така че нещата може и да се променят /дано всичко е наред/.

В общи линии Бог да пази бъдещите родилки и техните мъници!
Май това е общата картинка и то не само във Варна...  ooooh!

# 483
  • Варна
nelsiana много съжалявам  Sad

# 484
Нелсиана, съжалявам  Hug. След поста ти, се замислям дали да давам толкова пари да раждам там Confused Ясно е, че за родилки са перфектни условията, но некадърни педиатри си имаме и тук, съвсем безплатно при това.

# 485
некадърни педиатри има навсякъде, както и навсякъде стават грешки! Дай сега за започнем да раждаме у дома!  Stop

# 486
Създалата се дискусия не е на тема '' Къде да родим,у дома или в болница?''
Изместваш темата и фокуса на проблема:))
Има един форум ''Родители преживели загуба'', дори и там майки загубили децата си при раждане заради лекарска грешка  не твърдят това, а какво остава аз?
Но благодаря че побутваш темата.

Последна редакция: сб, 29 яну 2011, 15:50 от nelsiana

# 487
nelsiana,миличка,това което ти се случи е един от най-големите кошмари Sad Понеже лично сме си писали,сега искам и тук да ти кажа.Пиши,повтаряй ако трябва,гласа ти трябва да се чуе.Вярно че заболяването на бебчето ти е било неспасяемо на всеки един етап след раждането(както каза д-р Шивачев),но недоглеждането на педиатрите е непростимо.Аз също в това отношение имам забележки,и само като се сетя как бебето ми се дереше гладно посред нощите,защото там момичетата не даваха мляко без разрешението на педиатър!Тогава сама се намразих задето нямам кърма Sick Но като цяло болницата е най-добрата,поне според мен Peace Ако някой ден пак трябва да раждам,пак там ще отида,но този път ще взема мерки бебето ми да не гладува!Но си мисля nelsiana че където и да отидеш да раждаш,няма 100% сигурност че ще попаднеш на наистина добри неонатолози.Моля се този път при теб нещата да се случат по на-добрия начин Hug Praynig Hug Горе главата миличка Peace

# 488
O,nelsiana наистина това което е писала bubka:) е така ,писали сме си и на лични и като си спомня как ти обяснявах кое как е условия грижи и т.н. но наистина никой и никъде не споменава бебето, а нали заради тях сме там,но навсякъде има грешки и най вече недоглеждания.Като разбрах какво е станало неможех да повярвам.И аз отидох с цел там при мен си и беше много различно там се лекувах от 5 г безплодие и наистина съм адски доволна,но единствено навсякъде в Булгария само Господ да ти е напомощ.А и знаеш в Бургас и дума неможе да стане за добри лекари та камо ли болниците ни болници....................но където и да си като е писано едно нещо .........,разбира се разбирам те тем те дразни и по точно те човърка отвътре това недоглеждане което се е получило отстрана на педиатрите.За нас наистина грешка няма спецове са в секциотата,но..........Дано скоро се похвалиш с нова бременност и това да е вашето здраво и пухкаво бебенце. Peace

# 489
bubka, лилка благодаря ви, че ме подкрепяте, да кажа на другите мами, че се познаваме още преди да родя, минахме заедно през всичко,bubkа благодаря, че говори със д-р Шивачев за нашия случай,лилка благодаря, че ми даваше кураж и съвети тогава когато се подготвях за раждането, благодаря и на другите мами които сега не мога да изброя всички.
Моя Борис като истински борец, издържа и ме пощади, както и баща си, да разберем за порока му, да го заведем в болница и нещата да приключат там, защото както лекарите в София казаха е било цяло чудо, че е бил още жив с този порок който има един месец, обикновено по-рано свършва всичко.
И това не благодарение на тези на които го поверихме от първия му дъх, а въпреки тях!
Тъй като всичко това е много мъчително за мен, смятам да спрем дотук, а на злобните подмятания ще отговоря с една мисъл на старите хора,''когато видим, че на съседа му гори къщата трябва да угасим пожара, не да гледаме отстрани, защото може да се измести и в нашия двор''.
Желая ви успех момичета, аз не съм загубила вяра, един ден отново ще бъдем родители, знам това.
Нека Господ пази всички ни!

# 490
nelsiana, ако моето изказване си взела прекалено навътре и сметнала за злобно, си се пообъркала! Naughty Не смятам, че някой може да злобарства срещу това което те е сполетяло - не приемай всяка дума буквално - никой не ти мисли лощото,нито пък "гледа отстрани - напротив всяка майка тук те окуважава мисля! Не бъркай несъгласието на някои с мнението ти за МД, с несъгласие с преживяното от теб - това никой не го оспорва! Всеки би искал с думи да ти вдъхне кураж... Peace

# 491
  • Варна
nelsiana много съжалявам за загубата ви  Cry Cry Cry.

За лекарските грешки стават на всякъде няма значение дали болницата е с перфектни условия или не. Първото си дете родих в АГ, плащах като поп под масата взех си познат човек там да се държат добре с мен и т.н. Когато родих ми оставиха детето на един плод и взеха да израждат едно недоносено дете на някаква ромка май, след което като му срязваха остатъка от пъпната връв опръскаха с кръв цялото лице на новороденото ми бебе. След това като ме качиха в стаята беше ужасно мизерно и студено, почти постоянно нямаше топла вода, държаха се като идиоти с мен. Педиатърката която беше при всеки мой въпрос ми крещеше и т.н. Къпеха децата с хладка вода, нямаше кой да ми обясни как да закърмя детето си как да го държа и т.н. 5 дена след изписването се озовахме в детско интензивно отделение с дъщеря ми с тежки гърчове, обезводняване и Т. Месец и половина се лутаха какво му има, въртяха ни София-Варна и обратно. Докато се разбра че детето е заразено с херпес вирус и има тежко мозъчно възпаление, с новината че да го очакваме всеки момент да почине, това беше най тежкото нещо когато някога съм чувала. И в крайна сметка от добрите педиатри в АГ болницата и добри специалисти аз имам една прекрасна дъщеричка с много тежки увреждания. Не съм сигурна дали не са заразили детето ми в болницата. Второ си дете родих в Майчин дом, отново плащах като луда но този път не беше под масата, ходих в София за ФМ защото лекарката ми подхвърли че е добре да ме види утвърден специалист в тази област. През цялата бременност треперех, родих едно здраво момченце в най големия студ, грижите за него бяха добри, от към тоалет и хигиенно, но... за педиатрите отново не бях доволна, тази възрастна Димова се опитваше да си налага мнението но не успя. Докторката ми идваше всеки ден да ни види с бебето, докато доктора в АГ не дойде нито веднъж, мина само за 1 мин и това беше. Много бях доволна от условията там и лекарката си. По късно се запознах с едно момиче което ми стана добра приятелка, тя е раждала седмица преди мен в Майчин дом и при същата докторка и се счита че отново по лекарска грешка детето не е добре и по късно става ангелче. Но въпреки доброто ни приятелство аз продължавам да си ходя и да съм доволна от моята лекарка, а тя не иска да чуе за нея.
Исках да напиша едно сравнение, че и в която и болница да отидеш ако ще да е най престижната в целия свят винаги ще си има некадърни лекари и прикрити грешки и не осъдени лекари. Всичко е въпрос на късмет.

П.С.Извинявам се дългия пост ако искате не го четете

# 492
сиана, за съжаление си  много права мила  Sad

# 493
Сияна, права си. Затова пиша тук и проучвам, защото при първото ми раждане в Шумен без малко не ми умориха детето, в крайна сметка сме добре и двете, но не искам да разчитам само на късмет. Сега съм бременна по чудо, всички лекари казваха, че не мога да имам повече деца. Затова искам да родя в болница и при лекар, на когото мога да разчитам, и да има и адекватна грижа за бебето. Не, не смятам да раждам у дома, чак такъв идиот не съм. Не искам и да предизвиквам спорове, просто търся мнения и съвет.

# 494
  • Варна
Всеки сам избира, всеки си има различни виждания, критерии, възможности и така нататък. Аз просто исках да споделя моето мнение, че просто където и да отидеш винаги риск има за всичко. Напълно разбирам обърканите и силно притеснените бременни, аз също съм била на ваше място и много ме беше страх да не се повтори ужаса с дъщеричката ми, затова не се доверих само на един лекар, а си направих ФМ в София и нямаше нищо с тази която правят във Варна. Даже като ни изписаха около две седмици бяхме на тръни от притеснение нещо да не стане със синът ми, но да чукна на дърво е едно право здраво дете. Така че всеки е в правото си с всичко, всеки чува различни мнения, но едно е да го видиш и изживееш, друго е да го чуеш.

Общи условия

Активация на акаунт