"Майчин дом"- Варна тема 4

• 55 573
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
когато си по здравна каса, болничните се заплащат ако искаш за повече от 7 дена. Преди да изляза в болничен преди 135 дни ми оставаха две седмици да ходя на работа, и понеже беше зимата исках да си стоя в къщи,но Снежи ми каза че може да ми издаде безплатен болничен само за 7 дена,всеки следващ се плаща/ 5лв мисля че беше на болничен/.
точно така, но е 10 лв.  Peace
Честито!!! Grinning  Да е жив и здрав Боян и много да ви радва!   bouquet  bouquet  bouquet
Разкажи как мина раждането и престоя в Майчин дом!

# 661
  • Варна
Trufel, честит Ви син!   bouquet Да порасне голям и здрав мъж и много, много да Ви радва!

# 662
Trufel, честито!
Аз си избрах д-р Борис Яков, ходих на преглед на 2 май, сега в петък ще ходя пак/влизам тогава в 9 месец/. Терминът ми е за 16 юни, но се очаква да родя по-рано. Стискайте палци. После ще пиша, дано да има с какво да се похваля.

# 663
Trufel, честито! да сте живи и здрави.Ти когато си готова ще чакаме да пишеш как мина всичко Peace

# 664
  • Варна
мн. ви благодаря за пожеланията, момичета!

Раждането мина трудно, не ми се ще да го разказвам тук, особено пред първескини, ако има. Но на мен това ми беше мечта - да усетя чудото на раждането! Heart Eyes Малко попренасях, 3 денонощия не бях спала от родилни контракции, а имах само 2 см. разкритие, та доки реши да я подкарваме. Така усетих и окситоцина, и епидурала, и епизиотомията, и допълнителни разкъсвания, а накрая и доста шевове.  ooooh! Подробен разказ направих в отчетната ми априлска темичка, така че можете да го прочетете сред последните ми публикации. Peace

Както се досещате, всичко си струва заради малкото слънце! Heart Eyes

Иначе сега още повече обожавам моя док - Боян Георгиев, супер благодарна съм и на д-р Костов, който ми помогна доста с натискането на корема ми, както и на акушерките, които присъстваха и всяка една ми помогна по някакъв начин. Със сигурност избрах най-доброто място за раждане във Варна! Hug Hug Hug

# 665
Trufel ,като те чета и ми припомняш първото раждане/ което също не е за ушите на нераждали Rolling Eyes/ иначе и аз такива чувства изпитвам към Б.Георгиев и акушерката Галя тя беше страхотна просто.Костов също присъства на моето раждане,защото той беше на смяна тогава но той само ми слуша тоновете. Важното е че всичко е ок и двамата с бебо сте добре и да знаеш че второто раждане ще мине като учебник казвам го от личен опит Peace

# 666
  • Варна
Здравейте,... някой знае ли подробности относно присъствие на бащата по време на раждането? Цената няма да я коментирам, че е плаваща 80-120лв.  Laughing
Става въпрос за естествено раждане и по-скоро ме интересува дали го допускат в пред родилна зала /за да ми помага/ или само в родилната, за да стане свидетел на Чудото?! Благодаря предварително!  Hug

# 667
Здравейте,... някой знае ли подробности относно присъствие на бащата по време на раждането? Цената няма да я коментирам, че е плаваща 80-120лв.  Laughing
Става въпрос за естествено раждане и по-скоро ме интересува дали го допускат в пред родилна зала /за да ми помага/ или само в родилната, за да стане свидетел на Чудото?! Благодаря предварително!  Hug

Тигърче, моят мъж присъства на раждането и в предродилна и в родилната зала (че даже и асистира). Аз раждах Април миналата година, приеха ме към 23 часа и родих в 3, нямаше народ - само акушерката и моята лекарка. Не знам как стои през деня когато има много хора, но можеш да питаш твоята акушерка, следяща бремеността. Тя най добре ще ти обясни всичко  Peace

# 668
  • Варна
Да точно това ме интересува дали се допуска да асистира или просто да гледа. Аз си се знам, че съм паника, а той знае как да ме "окупити"  Laughing Затова си мисля, че неговото присъствие и насърчаване ще са ми от голяма полза. На 7-ми сме на консулт ще разпитам подробно.  Laughing

# 669
Здравейте мамчета няма ли пресни разкази от майчин дом и аз съм решила да раждам там ще бъда с секцио и за сега съм насрочена за 22 юни но ще видим.
Имам едно въпросче какво мислите да вземате за вас за болницата , ще съм благодарна и на съвети от мамчета който са били там и имат по добра представа. благодаря предварително   bouquet

# 670
gergana_85 лично аз бях взела следните неща: 2 нощници, 2 чифта чехли, 2 хавлиени кърпи за баня ( голяма и малка ), тоалетни принадлежности, 1 чифт чорапи, сутиен за кърмачки, подплънки за кърмачки, 1 пакет еднократни гащи, помпа за гърди, мокри кърпички за гърди, сухи носни кърпички, превръзки- които не ползвах, защото техните ми харесаха-, зарядно за телефона, л.к. и у-е за граждански брак. И 1 биберон залъгалка за малкия. Успех  Simple Smile

# 671
gergana_85,при мен се наложи по-голяма бройка нощници и пижами понеже се потях като ненормална...Общо взето ако няма кой да ти ги пере и донесе,предвиди си за всеки ден по чифт.Както и дълбоки бикини по 1 бр.на ден и едни резерва(винаги може да се нацапаш от лохиите)...Техните превръзки са дебели,но много подходящи за големите течове,така че не ползвах моите...Носех чехли и джапанки,2 сутиена,чорапи,шампоан,балсам,душ гел и сешоар(на 3я ден ми позволиха да се къпя),зарядно,ластици за коса,четка,2 хавлии...Аз мъкнех много неща,но това ми влезна в употреба...А,помпа не носех,но мъжа ми ми купи веднага като ми тръгна коластрата(бяхме набелязали от къде да я купим),обаче те съветвам като препатила-вземи си помпа още като отидеш да раждаш,не да чакаш да ти я носят,както и поне 1 шише...Биба не носех,но пък те бяха дали на малката...

# 672
Да за нощниците подкрепям, че трябва да са поне 3, защото и като ти тръгне кърмата, докато се усетиш да си сложиш сутиена с подплънките и цялата става мокра от горе до долу Simple Smile)) Сешоар може да се донесе и по-късно- на нас например ни разрешиха на 4-я ден да се къпем и да мокрим  операцията!

# 673
Благодаря за информацията момичета, ще имам в предвид за нощниците че съм нагласила само две ще си взема още 1-2. А какви помпи за кърма ползвахте?

# 674
  • Варна
А какви помпи за кърма ползвахте?
Авент,ръчна Peace

Общи условия

Активация на акаунт