Перник-22

• 84 799
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
Привет МАМИ!Ние сме решили да се учим на гърне , тоест с приставка на тоалетната чиния,че пък малкото ми дяволче не иска да седи на обикновеното гърне,но там където ние "седим" и тя иска  Laughing Купихме си приставка,гащички (хи хи  dazzler1 много са сладурски) че даже и тоалетна хартия "Милде"  newsm62 Абе въобще .... пълна какафония е из нас.
Алекс Т и аз когато е висока я свалям със свещички "Ефералган" цената е направо смешна покрай другите лекарства Laughing,към 2.50лв е някъде.
Мамите с опит в гърнетата,моля споделяйте  Hug

# 271
 pisanata  по повод гърнето аз само мога да каже че Галя седна на гърне на 2г. и 6 мес.Преди това за мен беше безсмисленно да я уча.Мое мнение.Пожелавам ти късмет  Peace

# 272
При нас гърнето стана възможно след морето тази година, когато Никола беше на 2 г. и 8 мес. Преди това с пишкането имаше постижения по малко, но акането беше в памперс. Иначе съм почнала да го пробвам от 7 месечен, но без успех. По съвет на педиатър моите опити бяха през около месец, за да не се насилва детето, но до това лято той просто отказваше категорично да седне. Играл си е с него, по главата си го е слагал, пълнил го е с играчки. При някои деца това спомага да се сприятелят с гърнето. При нас и това не подейства.
Ноо... както всички знаем, няма дете без зъби и дете, което да не се е научило на гърне/тоалетна. Когато-тогава. Защото има и много случаи при настоятелност от страна на майките, при които се получават психически травми.
Аз съм била и твърда и съм се карала, когато Никола е вършил работата в гащите, но всичко с мярка. Peace Изака се няколко пъти в гащите, имаше период, в който се стискаше. Имаше и период, в който за акане си искаше памперс. И след около месец просто каза 'ака ми се', каза, че не иска памперс, седна си на гърнето и си свърши работата там.

Това беше при нас. Сега Слава Богу, всичко е наред... до скоро се чудих кога ще почне да ака на гърне. Сега си сяда и на гърнета - има едно в детската градина, едно у нас и на приставка на тоалетната. Мисля, че при всяко дете решението да се раздели с памерса идва когато то самото е готово. Peace

# 273
ние за пръв път седнахме ма 8 месеца,сега вече си ака само там  Peace

# 274
Мойто диване също неще и да чуе за гърне. Върши си работите в пампите. Незнам в яслите как ги искат, но знам, че в градината ги искали без памперси. До тогава ще трябва да се научи. Аз не го насилвам за нищо, когато се почувства готов тогава се отказва от нещо. Като с нощните хранения и приспиването на ръце. Отдавна не пие мляко вечер и заспива сам, без да съм го "учила" и "отучвала". Дано скоро се откаже и от бибероната, че не я изпуща вечер, а като се лигави и през деня си я взема.

# 275
И при нас гърнето е мираж .... Кари го ползва понякога за игра, пълни играчки в него, но и аз като Милена за нищо не я насилвам - когато-тогава. Подозирам обаче че и при нас ще се научим с приставка на тоалетната чиния, а не на гърне, че като гледам там проявява по-голям интерес.
Ама какви дъждове се изсипват само ..... страхотия!

# 276
Стефи когато беше на 7 месеца я сложих на гърне само да направя опит и тя си се изака оттогава неиска да ака в памперси всякого дете си различно някой по рано други по късно но според мен детето си знае кога е трябва да се насилват.

# 277
И аз съм на това мнение Naughty!!Но просто тя сама прояви интерес към т.чиния!Но вчера след като сложихме приставката и .... до там  ooooh! !Само ни разиграва  Laughing . Но какво да правим,че я чакам тя да си поиска.Мерси на всички за инфото  Hug  bouquet

# 278
Здравейте на всички мами ,ние сме болни вече 5 дни ,отначало повръщане ,после диария с температура ,не искаше да яде,почна да губи течности,мъкаааа,мъка ,мъка Педиатърката ни изписа лекарства ,но тя все още се чувства зле!Искам да ви питам при такива симптоми педито праща ли ви на някакъв вид вирусно изследване ,чува ли ли ли сте за такъв вирус да върлува из града ?!Да знам -има ли последици ,да се притеснявам ли !!! newsm78
Лошото е ,че и аз май се разболях  Sad

# 279
извънземна  по мои наблюдения този вирус от лятото не е спирал.Но по принцип по 2-3 дни държи.Поне при нас беше така.Ние и август го хванахме и октомври.Приятелка я държа 7 дни и накрая с АБ се оправи.Може да се отиде в инфекциозното ако вече 5 ден не е добре детето че да не вземе да се обезводни.

# 280
  • от Луната
Извънземна и племеницата 3 дена е с тоя вирус, но вече е почнала да се стабилизира.
За гърнето - Михаела беше на годинка и 4-5 месеца, когато се научи да пишка на гърне, но само да пишка. Акането беше в гащите и инцидентно, където трябва  Crazy. Пробвах всякакъв начин субеждаване, говорене и т.н, докато накрая ми писна и направих голяма грешка- напердаших я по дупето  Embarassed и тя отказа тотално гърнето. Ми оставих я и година по - късно вече към края на яслата за 1 седмица се научи да си върши всичко на гърне и то почти без инциденти. Та се убедих, че дете не трябва да се насилва, а и май след 2 годинки е по-удачно  newsm78

# 281
Какво ще кажете  Thinking работя по изработка за Коледни картички  Rolling Eyes

# 282
Здравейте на всички мами ,ние сме болни вече 5 дни ,отначало повръщане ,после диария с температура ,не искаше да яде,почна да губи течности,мъкаааа,мъка ,мъка Педиатърката ни изписа лекарства ,но тя все още се чувства зле!Искам да ви питам при такива симптоми педито праща ли ви на някакъв вид вирусно изследване ,чува ли ли ли сте за такъв вирус да върлува из града ?!Да знам -има ли последици ,да се притеснявам ли !!! newsm78
Лошото е ,че и аз май се разболях  Sad
Ние също сме с този вирус от 3 дни и днес се чувства подобре сега спи по спокойно

# 283
извънземна вируса е отвратителен - при нас започна с мн.висока Т и зачервено гърло така 2-3 дни после идва ред на диарийка а сега като капак на всичко хрема и кашлица ужас е ...за диарията на дъщеря ми мн й помогна лечебната хумана , също давам хидрасек и линекс бейби и мн.течности въпреки че мойта неиска нищо.. сега вече борим кашлицата и хремата дано минат бързо че горкото неможе да спи спокойно ...
а от днес вируса стигна и нас  - така да ни е по-весело

за гърнето немога да дам съвети и ние сме в процес на учене засега само пика от време на време в него

Нанси аз мога да ти препоръчам хотел Делта в Огняново - ние мн сме доволни виж в сайта им ако те устройва...или за по-близо в Сапарева баня има приличен но тр. да питам свеки те бяха много довлни ако искаш ще взема инфо

хайде от мен лек ден на всички

# 284
Тъй-тъй! Почна сезона на вирусите. Пък при нас каката си има конюктивит. Педиатърката каза, че може да зарази и нас. Дано да подмине малчо, ама като винаги е върху кака си, не знам Sad
 А иначе за гърненцето, Габи се отказа от памперсите на 2г. и 10 мес. По-рано също беше готова, но нали ходеше на ясла та не можахме. Откакто свалихме памперса не се е изпускала нито през деня, нито през нощта. Биско не иска нищо да прави на гърнето, а през пролетта акаше всяка сутрин в него. От лятото обече е в немилост. Не го насилвам, ще дойде и неговия ден. При ходене в тоалетната лошото е, че не можеш да разбереш дали детето се е изпикало или не. Така че трябва то самото да осъзнава защо е там, за да не ви разкарва напразно.
На Огняново има доста хубави хотелчета с топла минерална вода, която била лекувита за стари уморени кокали, болки в гърба от носене на бебе и бутане на количка.  LaughingНо действат само докато си вътре в басейна, там нищо не те боли. Ако напишеш Огняново в гугъл можеш да разгледаш различните басейни, а после ще ти кажем дали си заслужава. Ние ходихме в Бохема, но и Делта, и Петрелийски стават има закрит басейн с топла мин. вода. Но пътя от Банско до  Огняново е лош, на Габи три пъти й ставаше лошо.

Общи условия

Активация на акаунт