БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-8

• 26 599
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
Иска да яде само сладки каши и пюрета! Какво да правя?  Sad

# 361
  • София
Иска да яде само сладки каши и пюрета! Какво да правя?  Sad

Ами давай му. Моят син също не искаше да яде оризова каша.

# 362
Той не иска не само оризова каша, но и зеленчукови пюрета, месни пюрета т. н. солени храни. Признава само сладки плодове, сокове, каши и пюрета. Сигурно е вредно толкова сладко на почти всяко хранене (с изкл. на попарата, която си я хапва с кеф).

# 363
  • София
Той не иска не само оризова каша, но и зеленчукови пюрета, месни пюрета т. н. солени храни. Признава само сладки плодове, сокове, каши и пюрета. Сигурно е вредно толкова сладко на почти всяко хранене (с изкл. на попарата, която си я хапва с кеф).

В тези бебешки храни няма захар.

# 364
  • Варна
Опитай с пюре от тиква или моркови. Ако ги хареса добавяй към зеленчуковите докато ги хареса. Другия вариант е да изчакаш малко и пак да опиташ със зеленчуково-месни. Колко сте големи?

# 365
9 месеца.

# 366
  • Варна
Може да опитате педагогическо захранване на тази възраст.

# 367
  • София
Zдравейте!Днес от кухнята имаме крем какао за десерт,досега малкия не е ял такова,дали да го дам?И още нещо педиатърката онзи ден каза,че мога вече да давам парченце бял шоколад,1-2 седмично има ли смисъл да го правя? Thinking И извинявам се,но последен въпрос,вече трябва да преминем на НАН 3,но чух добри отзиви и за Нестле джуниор,какво мислите,дали ще се хареса досега е пил само НАН?Благодаря предварително.

Последна редакция: пт, 22 окт 2010, 14:43 от везничка

# 368
  • Бургас
момичета каква марка кисело мляко купувате ?
Пършевица - 4,5 процента. Страхотно.

Аз намерих такова и купих,хареса ми. Въпроса ми е когато реша да дам на малката ,да се разрежда ли с вода? И ако да ,в какво съотношение?

# 369
  • София
Ако даваш киселото мляко напр. като следобедна закуска,няма смисъл да го разреждаш.

# 370
  • София
Zдравейте!Днес от кухнята имаме крем какао за десерт,досега малкия не е ял такова,дали да го дам?И още нещо педиатърката онзи ден каза,че мога вече да давам парченце бял шоколад,1-2 седмично има ли смисъл да го правя? Thinking

Ако не си давала шоколад или какао досега-дай малко, както при захранване с нова храна.
Ако ще даваш шоколад, то по-добре да е черен, а не бял.

Киселото мляко не съм разреждала никога. Давах го директно от кофичката, без добавено каквото и да е.

# 371
Днес педиатърката ни каза вече да давам каша за следобедно хранене.  Ако реша да я въведа чак след 8мия месец дали ще сгреша или е хубаво вече да му давам (въвела съм само зеленчуци за обедното и плодове м-у храненията)?

Млечна каша с глутен дали мога да давам направо (никога не е пил АМ, само кърма) или отделно да си въведа млечен протеин с безглутенова каша  и отделно глутена.?

Мога ли в кашата (200 гр ни каза педиатърката) да слагам само 150гр каша и 50гр плод или да си ги давам отделно?

Благодаря предварително.

# 372
  • Бургас
Каша с плод може да се смесва,в каквато си комбинация си харесваш. Аз така правя.  Wink

А за каша с глутен и сухо мляко,мисля ,че е по-добре да се въведат отделно.

# 373
Белия шоколад само се казва шоколад.  Peace Ако ще се въвежда, то е добре да е си е черен.
Кисело мляко /ако не съм квасила домашно/ купувам Верея - тъмно синя... 4. и нещо %
Въведох го неразредено, неподсладено с лъжичка.

# 374
 Здравейте! Имам въпрос относно захранването. Вече сме на 6 месеца, от 5 започнахме със зеленчуци, сега  реших да продължа с плодови пюрета. След като дадох чиста круша, детето цяла нощ се буди и плака, не зная дали е от това, нали уж крушата била от предпочитаните първи плодове? При вас имало ли е подобен проблем? Дали да сменя плода или да започна с каша? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт