БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-8

• 26 598
  • 747
  •   1
Отговори
# 705
Томи мина на твърда закуска точно на 1г 2м, но той отказа да си пие АМ за закуска. Вариантите са или да си му даваш АМ, но след известно време да предложиш още нещо - плод например, за да издържи до обяд, или направо да минете на твърда закеска - вариантите са много и разнообразни.

# 706
И нашата /година и 2 мес./ суче сутрин, но задължително давам закуска малко след това - просто й се хапва и това е, ако ще и 1 час да е сукала.
Е, количествата са различни, де, според апетита й за деня, но давам примерно каша с плодово пюре или с масло и сирене /понеже попара така и не прояде/; кисело мляко с или без бисквити или само плодове - пресни или на пюре.
Това обикновено е към 10-10:30 ч, някой път по-рано, обаче обядът обикновено е не по-рано от 13:30 - 14 ч, което не всеки го устройва, но за мен е ок.

# 707
Здравейте,момичета!!!
Въпросът ми е свързан с зеленчуковите пюрета.От месец се захранаваме,но от различни места чета различна информация,относно кога се дават вече въведените пюрета.Дали на обяд,между двете хранения или пък следобяд newsm78
За сега давам пюрето на обяд,а следобяд давам оризова каша.....
Как да процедирам за напред????

# 708
  • София
Зеленчуково пюре давах на обяд. Плодово давах или преди обед или следобед.

# 709
  • Видин
Новите храни ги въвеждах наобяд. Следобяд (след като мина 1 месец от захранването) давах нещо въведено.

# 710
Как да процедирам за напред????

Както досега.

Новите храни е препоръчително да се въвеждат до обяд, за да се проследи за евентуална реакция.

# 711
  • Бургас
Привет момичета.
Днес дадох на моето бебе за първи път Нан 3,но тя не искаше да го пие.Погледнах шишето и видях вътре едни малки точици,все едно има неразтворена захар вътре.
За първи път ми се случва такова нещо,водата си беше с нормална Т,с която по принцип си приготвям АМ.
Дали проблема е в млякото? Направих още една доза,в друго шише,но се получи същото нещо. Пак ли да пробвам?   Rolling Eyes

# 712
  • София
NAN 3 е с нова рецепта!На кутията пише цитирам:Разтворенета прахообразна субстанция има леко увеличен вискозитет,затова се препоръчва изплолзването на биберон с по-голям отвор.
Просто млякото е по-гъсто и може би е различно за твоето бебе и затова не го приема,пробвай с по-голям отвор на бибата.Ние го пиеме и нямаме проблеми.

# 713
момичета, имам бърз въпрос: мога ли да дам коприва на близо 8 месечно бебе (на 7 месеца и 20 дни сме)?

# 714
момичета, имам бърз въпрос: мога ли да дам коприва на близо 8 месечно бебе (на 7 месеца и 20 дни сме)?

По принцип може след 8 навършени месеца.
Най-добре е да се въведе след 10 навършени. Бих те посъветвала да изчакаш дотогава.

# 715
Аз дадох коприва наскоро - на 1г 3м Peace

# 716
  • Бургас
NAN 3 е с нова рецепта!На кутията пише цитирам:Разтворенета прахообразна субстанция има леко увеличен вискозитет,затова се препоръчва изплолзването на биберон с по-голям отвор.
Просто млякото е по-гъсто и може би е различно за твоето бебе и затова не го приема,пробвай с по-голям отвор на бибата.Ние го пиеме и нямаме проблеми.
Благодаря ти за отговора !   bouquet
Не знам дали ще стане с по-голям биберон,понеже тя от 5-месечна е с биберон 1-ца и не иска нито 2-ка,нито 3-ка,дави се (това с 4 различни вида шишета,съответно с 4 биберона) .  Rolling Eyes

# 717
Може да пробваш да разшириш отвора на единицата. Другия вариант е да оставиш детето да пие АМ 2.

# 718
Бебчо е на 10 месеца, изхожда се по 2 или 3 пъти на ден като изпражненията са с кашава консистенция и жилтеникаво-кафяв цвят. Всеки ден хапва плодове. Това твърде често изхождане ли е и има ли повод за притеснение?

# 719
Не е често изхождане. Абсолютно нормално.
За диария се смята изхождане над 8 пъти дневно, воднисто, с лоша миризма и евентуални примеси.

Общи условия

Активация на акаунт