Въпрос за кандидатстване за детски надбавки

• 1 872
  • 5
  •   1
Отговори
Майчинството ми свърши миналия месец. Тръгнах на работа за няколко дни и излезнах в отпуска. Този месец мисля да пусна молба за детски. Имам служебни бележки за доходите ни и на мен и на мъжа ми. Въпроса ми е за парите които са ми били превеждани от НОИ - 240 лв. месечно през миналата година и за част от миналия месец нужно ли е да представям някаква бележка
в "Социално подпомагане"?
Благодаря! Hug

# 1
По принцип не. В Социални грижи имат програма и проверяват за обезщетения изплатено от НОИ.

# 2
Viva_123, Много благодаря! Hug Така е наистина, вчера ходих след като се успокоих като прочетох написаното.  Simple Smile  Така беше наистина! Peace

# 3
Как се подават молбите за детски, година за година ли? Аз вземам детски от 1.01.2010 кога трябва да подам молба за догодина? И кой доход ще ми вземат ( до 19.01.2010 съм в болничен за бременност и раждане - 410-те дни)?

# 4
Ако молбата ти е подадена през декември 2009 г. следва да подадеш нова през декември 2010 г. Ще ти вземат дохода за предходните 12 месеца, твоя и на бащата в случай, че имате сключен брак.

# 5
Благодаря Рафаела - молбата е подадена януари, защото Стефани се роди на 26.12, изписаха ни чак на 02.01., после имаше почивни дни, от моята работа ми забавиха бележката за доходите, но си получих детските за целия януари. Ще питам на място декември кога да подавам новата.

Общи условия

Активация на акаунт