Кръщене и цикъл ?

• 17 607
  • 133
  •   1
Отговори
# 60
  • Italia
Ооооо, аман от лицемерия!  Close Crossing Arms
Значи уж всички са добре дошли в Църквата - и крадци, и убийци, и изнасилвачи, и какви ли не изроди, защото ако се покаели, щяло да им бъде простено.
Обаче, видиш ли, ако съм в цикъл, не мога да вляза!
Та, аз съм по- грешна и мръсна от бях ли, бе?!
Бах ти глупостите!
 Crossing Arms

Джуличка, ти покайваш ли се? Не?!? Заради това не трябва да ходиш, щото на следващия месец пак ще си в цикъл  Naughty

# 61
Толкова нелепи писаници има, че се затруднявам да ги цитирам! "Обиколих 2 църкви" - малиииииииииии, голямо обикаляне е паднало! Ми знаеш ли, че има хора, дето цял живот обикалят в търсене, без да мрънкат!

Ако човек се "погнусява" от това, че някъде има кръщенета какво прави там? Темата наистина е безумна (ама без капчица ум)!

Най-доброто, което можеш да направиш, е ни ти, ни кръстница ни пр. вярващи в тъпотии да не стъпвате изобщо в божи храм.

По-добре не мога да го кажа  Peace .

Последна редакция: вт, 21 сеп 2010, 16:42 от Бремелинка

# 62
Ооооо, аман от лицемерия!  Close Crossing Arms
Значи уж всички са добре дошли в Църквата - и крадци, и убийци, и изнасилвачи, и какви ли не изроди, защото ако се покаели, щяло да им бъде простено.
Обаче, видиш ли, ако съм в цикъл, не мога да вляза!
Та, аз съм по- грешна и мръсна от бях ли, бе?!
Бах ти глупостите!
 Crossing Arms

Джуличка, ти покайваш ли се? Не?!? Заради това не трябва да ходиш, щото на следващия месец пак ще си в цикъл  Naughty

Абе, хора, вие изтрещЕхте ли?!?
За какво да се покайвам, че съм в цикъл???
  Shocked ooooh!  ooooh! ooooh!

# 63
  • София
за първи път чувам подобно нещо. Изобщо не съм се водила от такива "поверия" когато правихме кръщене. На мен ми дойде деня след кръщенето, е ако беше един ден по-рано се съмнявам, че щяхме да отложим цялото събитие при всичкото приготовление  newsm78 За кръстника съм сигурна, че е нямал подобни "проблеми"  Mr. Green

# 64
Ако човек се "погнусява" от това, че някъде има кръщенета какво прави там? Темата наистина е безумна (ама без капчица ум)!

Пак се хващате за думата. Много добре разбираш за какво говоря. И не, не се "погнусявам" от ритуала, а от тези, които го извършват.

Но явно с праведните не може да се говори спокойно  Stop

# 65
В тази тема явно е традиция да се крещи по три пъти на коя кога какво и е дошло.
Все пак човек с думи изразява какво мисли. И без да се "хващам" за думата, някой въобще възприема ли кръщението като тайнство, в което човек се преобразява? Или всичко е само ритуал, левия напред, десния след него, айде на хорото...

# 66
  • Варна/Лондон
В тази тема явно е традиция да се крещи по три пъти на коя кога какво и е дошло.
Все пак човек с думи изразява какво мисли. И без да се "хващам" за думата, някой въобще възприема ли кръщението като тайнство, в което човек се преобразява? Или всичко е само ритуал, левия напред, десния след него, айде на хорото...

Какво тайнство е кръщението, не знам, но една от тайните ми се разбули от темата- аз давам не кръстено дете, те си мислят, че взимат еврейче. Confused Добре, че прочетих, иначе спокойно бих ги попитала църковните деятели да не са объркали децата.

# 67
Ау, отдавна не се бях забавлявала така  Laughing

Значи не може кръщене с цикъл, ама ако го нямаше цикъла нямаше да има и кой да кръщават.

После кво, доброволно се оповестява физиологичното състояние или свещеникът ще ме пита. Като прецизирам, че това засяга само мен, а на последно място божия служител.

И най-големият абсурд е, че има жени, които задават този въпрос сериозно.  Laughing
Въх Боже.

# 68
  • Бургас
За първи път чувам подобно нещо.

# 69
mystic, преди време, както и сега при някои течения в християнството и задължително при мюсюлманите в божи храм не влиза жена в цикъл, за да не го омърси.
Разбирам, че ви е странно, но жената в този период е приемана мръсна.
За това и на 40-ия ден след раждането се чете чиста молитва, за да се пречисти жената от раждането. До тогава се предполага, че лохиите са спрели.

Все пак МЦ няма общо с непорочното зачеване на Христос.

# 70
Все пак МЦ няма общо с непорочното зачеване на Христос.

Аааааа, моля, моля, няма как да сме сигурни в това!  Naughty
Що пък Дева Мария да не е била в цикъл, когато е забременяла?!

# 71
Аз разбрах какво е поверието, но умът ми не може да приеме толкова закостенялост наведнъж.
В 21 век знаем, че няма нищо чак толкоз мръсно в цикъла, та фактът, че авторката е задала този въпрос сериозно ме впечатли меко казано  Grinning

А и нека поясня, че аз в божества и църкви не вярвам.

# 72
Виж сега пиша сериозно, не в тип смапо-чат.

Именно защото Дева Мария е заченала непорочно, жените в цикъл не ги тачат в църквите. Ясно?
А как и дали изобщо се е раждал Божия син, е друг въпрос.
Просто в темата възниква възмущение относно месечния цикъл и посещението в храм.

mystic, това не е народно поверие.

# 73
Да де, имах предвид вярване. За мен цялата религия е суеверие, затова се изразявам така неуважително по неин адрес.

# 74
mystic, преди време, както и сега при някои течения в християнството и задължително при мюсюлманите в божи храм не влиза жена в цикъл, за да не го омърси.
Всъщност според нашата църква може да се влиза, само не трябва да целува иконите!

mystic, за тебе може и да е така, но всъщност точно църквата винаги се е борила със суеверията.

Общи условия

Активация на акаунт