Юлските бебоци по-големи стават, първите ни дрешки вече омаляват

• 25 402
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
Благодаря ви много Sun и dianadsd   bouquet Мама веднага сложи на котлончето да направим чайче,дано да го облекчи.Въобще не ни е хрумвало ,че се напряга от болка в коремчето.Той даже се и буди ,за да пръцне, започва да пръцка,пръцка и вече не може да заспи.Сега пак поспа половин час.Ние и на това сме доволни.Аз от ифакола бях доволна,но ефекта дойде чак доста късно,явно е трябвало да се натрупат.Но имах само 2 шишенца и те свършиха за 2 седмици.И сега чакам да ми донесат от Бг.пак,че в таз испания нищо нямат.

# 376
здрвейте,аз пък искам да ви питам знаете ли на какво се дължи промяната на акото на мойто бебе? нормално е,но е различно.преди не беше хомогенна маса,а имаше някакви като частички вътре...немога да го обясня (дано се сещате),а сега е просто като разстройство при възрастен...по-течно.дали не е свързано с коликите? ние не съм забелязала много д аимаме такива,но все пак отблязах промяната в акото вече от няколко дена.и цвета му като,че ли е по-кафеникаво-оранжев,а преди беше повече като горчица-жълтеникав.хайде някой,ако има представа да каже коментар:)

# 377
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Гаца Баца (марита)  По мнението на моята педиатърка това с частичките не е добре. Тези бели топчета, поне нашите бяха такива, са неусвоена кърма. Най-вероятно за това не му е стигало и е плачел за още, защото не е успявал да я усвои. Ние това го лекувахме с лечебна хумана и Био Гая, при вас нещата явно са се оправили от самосебе си  Peace  Акото трябва да му е като кашичка с цвят на старо злато. При нас когато бяха топчетата акото му беше с цвета на имотиконите  като например тази   Confused - доста по-светло жълто и по-рядко. Според мен сега акото ви е наред, а не обратното  Peace
Нека и другите майчета да си кажат мнението, но според мен нещата са ОК сега.

# 378
първо ЧЕСТИ ПРАЗНИК bg    и второ маритка на мен пък още в болницата неонатолозите ми казаха че това ако жълтото с топченцата си било нормално,моята бебка отскоро е с различен цвят ако -едно тъмно ,даже някои път зеленее но пак си е с топченца и лекарката ми каза че е от запека можело като престои малко повече в коремчето(примерно 2-3 дни) и черно да стане Thinking ние сме изцяло на АМ и като сменим млякото и се изхожда по честичко пак си става жълто акито и аз приемам този цвят за нормален Peace        Вчера имахме Бургаска среща много беше хубава ,другите снимаха но гледам още не са се включили със снимки,много приятно си изкарахме Simple Smile

# 379
Здравейте,момичета и честит празник!Виждам,че всички изполвате Вигантол.Може ли да ми кажете за какво се дава newsm78 (простете ми невежеството  Embarassed )
  Това е витамин Д.Дава се за профилактика на рахит. Peace

# 380
открих го в една статия:        през първите два-три дни след раждането изпражненията на новороденото представляват тъмно-зеленикава лепкава материя с консистенция на паста за зъби, или мехлем. Тази материя се натрупва в червата на плода по време на вътреутробния живот и се нарича мекониум. Количеството й е около 100 грама, които се отделят за три-четири дни. През следващите дни при достатъчно кърма новородено започва да изхожда нормалните за него златисто-жълти изпражнения с бели топчета в тях , които имат кисела миризма. Броят на изхожданията в денонощие е обикновено 3-4 пъти

# 381
Здравейте и от мен.И нашия Вигантол е от тези проблемни партиди,но се насдявам да нямаме никакъв проблем че шишенцето е на свършване.Като гледам колко мн партиди имат проблем си мисля че те маи нямат партида коята да става.Надявам се че този другия вит.Д /деавит/ с него да няма подобен проблем.

# 382
ето като втората снимка е акото на моето бебе сега. http://slavip.moetodete.bg/blogpost_4318_0.html  преди беше като това на четвъртата снимка (подобно) на консистенция,но с цвят като това жълтото от последната снимка (без кръвта обаче). предполагам и двете са нормални,но просто ми беше любопитно на какво се дължи рязката промяна.не е толкова важно всъщност.

териза,пепке,мерси и на двете!  Hug

# 383
  • Stavanger, Norway
Здравейте! Бързам да пиша какво се случи с нашите ваксини и въобще с нас тези дни.
В понеделник сутринта ходих в ХЕИ, както бях намислила да се информирам за павата си. Там инспекторката ми обясни, че най-добре е да сложим двете ваксини едновременно, защото:
1. Ако сложим Пентаксим сега, другата ваксина може да се сложи не по- рано от месец след нея. При това положение обаче, ще трябва следващия прием на пентаксим и синфлорикс да е заедно  Tired Обясни ми, че освен ако не се слагат заедно НЕ ТРЯБВА да се слагат две ваксини, независимо какви са през период по-малко от месец  Naughty
2. Ако изберем друга схема различна от тази в имунизационния календар, то имунизацията нява да бъде призната  Rolling Eyes Предполагам това изключва случаите, в които е наложително да се забавят ваксините.
 И така към обяд отидохме да сложим проклетите ваксини. Явно държавата не задължава, но принуждава, щом дори детски не можеш да вземеш без ваксини.  #2gunfire Боцкането мина леко и Алекси почти не плака и много бързо се успокои.
Но към 15ч. си започна екшъна. Крачетата му около обождането се зачервиха и станаха болезнени, затова отидох и купих необходимото за компрес и специален хипоалергенен пластир, защото таткото и дядото са алергични към лепилата на повечето пластири, а и защото е за бебче. Сложихме компреса и след две минути Алекс започна да пищи. Свеки като патила веднага се досети, че може да е от пластира и паистина - където беше лепнато беше зачервено. Закрепихме компреса без пластир и в 17ч  започна втора част.  #CrazyТова дете като писна да реве истерично от болка. Вторачи се в мен безпомощно и пищи, а аз не мога да му помогна. Дядото се изнесе, таткото се дръпна, ние с бабата само дето не ревнахме да ревем...Драма голяма. Крачетата му се надуха здраво около ободеното и той пищеше дори само като си мръдне крачето, а нали е бебе - рита постоянно  #Cussing out ooooh! Изведнъж се успокои и стана като упоен и така до към 00я, когато започна да вдига температура. Обаче нашия човек не приема нито капки, нито нищо без кърма и изплю първата доза панадол  ooooh! Дадох му веднага малко по-малка доза, но с кърма. Обаче температурата така и не се смъкна до сутринта  newsm61 На другия ден пак си поддържаше към 37,5 градуса и хленцаше, не беше добре и т.н. А лекарката каза, че я понасяли леко и рядко се вдигала температура  ooooh! Днес още е кисел и стресиран. Изпитах такъв ужас вечерта като пищеше, че вдигнах кръвно, кърмата ми понамаля, а на другия ден се кърмихме на всеки час, та вечерта се наложи да ползвам запасите. Днес се възстанових вече.
Айде, че мойто стана цял роман. Прощавайте, че така подробно описвам, ама мнго го изживях и не искам да симисля, какво ще е при реимунизацията, когато лекарката ме предупреди, че реагирали по-остро  #Crazy

# 384
Oле, цветулке  spoko. Ние го изживяхме това след хепатитната ваксина. След това смених педиатърката, която твърдеше, че тази ваксина не давала такива странични ефекти и нашето било колики  ooooh! #2gunfire.

# 385
  Цветулке,доколкото знам,боцнатото място не трябва да се загрява,а напротив има нужда от леко охлаждане.Може би пластира пък точно беше загрял крачето и затова се е стигнало до писъците.  Thinking
  Много съжалявам за цялата ви драма!  Confused Hug

# 386
Цветулка съчувствам ти искренно Sad Аз си мислех че нашият бебо е бил страшен след ваксините, ама явно има и по-лошо. Моят юнак не плака при боцкането но около 16 часа същият ден започна едно пищене, точно като го описваш, ама аз не бях силна като теб и ревях с него Sad Лелеее мислех, че следващият прием ще е по-лек ..... Sad а сега дори температура не вдигнахме, само пищя милото

# 387
олеее уплаших се сега с тия ваксини. сви ми се сърцето като четох разказа ти цветулкеSad малеее дано минем по-леко,а и на вас пожелавам реимунизацията да е по-лека.големия ми син никога не ми направи проблем от ваксина!
ние ще имаме БЦЖ на 30-ти (беше за 29-ти,ама го смених днес,че си записах час за зъболекар на 29-ти).  

# 388
  • Stavanger, Norway
Селма , компреса беше с риванол, а той охлажда. Пластира беше на супер тънка лентичка, колкото леко да задържи компресчето. Просто си е алергична реакция. А крачето беше зачервено в диаметър около 5см около боцнатото и със сигурност не беше от пластира, защото ние веднага измихме където беше зачервено то пластирчето и то се успокои   Rolling Eyes
Гаца Баца (марита) , нашата педиатърка каза "Сега ще мине леко, ще е отпаднал, рядко някои бебета вдигат и температура! При реимунизацията е някакъв УЖАС  #Crazy Тогава вдигат температури от по 40 градуса1" Така ми каза педиатърката  #Crazy Не ми се мисли как ще понесе ваксините другия път.
Taни , при нас таткото винаги е реагирал по думите на свеки остро на ваксините с високи температури. Ние предишните въопбще не ги отразихме, но от тези...едва сдържах съзлите си,ама бяха на очите ми. Никога няма да забравя този отчаян поглед и молба за помощ в очичките му. Направо семразех, че съм позволила да му го причинят  #Cussing out #2gunfire

# 389
цветулке,сега на мене ми се дорева с тоя безпомощен поглед дето описа:( горките бебетата.тамън росени и се започват гадостите на живота.
да се надяваме,че това,което казва педиатърката си е индивидуално за всеки и не е задължително да е истина.споко.не го мисли от сега.

Общи условия

Активация на акаунт