Юлските бебоци по-големи стават, първите ни дрешки вече омаляват

• 25 072
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
  • IT
Izabella заведи я или в педиатрията на бул. "Акад. Иван Гешов" 11 или в пирогов

Последна редакция: вт, 28 сеп 2010, 21:57 от allexa.7

# 631
  • София
Toжа университетска детска болница ли е ?

# 632
  • IT
да, какво и е? ама сега четох че има недоволни от педиатрията. В Пирогов може би ще реагират бързо. или ако не можеш или те е страх да излезнеш с нея защо не извикаш бърза помощ?

# 633
  • София
Ми то всъщност може и да не ми трябва (дано) Аз съм болна с температура и си викам да не съм го лепнала на малката.Измерих и темп.37 и 2.След секунди с друг термометър 36 и 9,след още малко пак с първия термометър 36,6.

# 634
  • IT
ааа ок. дано да не се наложи

# 635
  • София по рождение
Изабела, клиника Лора има денонощен прием, а също и домашни посещения, на вашата педиатърка трябва да е сключила договор с тях. Може да им се обадиш и да питаш могат ли да ви видят. Малките бебета имат по принцип по-висока температура от нас. Тази, която ти описваш не е нормална за бебе.

# 636
Под 37.5 при бебета нищо не се прави. Даже до 38 е хубаво да се остави. Имаше разговор в понеделник по "Денят е прекрасен" точно на тази тема. Подтиска се изкуствено защитната реакция на организма срещу вирусите. Над 39 вече е опасна за организма и затова тогава е нормално да се реагира.

Моята бебка най-сетне почна да се заглежда по играчки, засега все още слабо. Повече я интересува мама какво прави   Mr. Green Тази вечер не ме остави да хапна, гледа ме като ям и реве. Отивам до нея на люлката и сядам точно пред нея - усмивка до ушите, после пак рев докато не я гушна. Изобщо днес беше тежък ден - понякога ми се иска почивен ден  Shocked
Целия ден е кисела, не знам дали не е от коремчето - вече трети ден акото й е зелено. Педиатърката ни каза да дадем 1 пакетче смекта разделено на половина днес и другата половина утре. И ако още е така да се обадим пак. Дано се оправи, че много почна да ме притеснява  Praynig

Отивам да лягам, че "работния" ден почва в 7  Peace

# 637
Ох, а нашит работен ден почва в 8, макар на мен да ми се иска поне към 11 да е началото му Simple Smile Simple Smile Simple Smile ама никой не ме пита. Вече две вечери подред малчо си хапва в 4 и после се събужда в 7 чак и аз доволна си викам - ей сега това дете ще спи поне до 10, да ама не, най-късно в 8:15 сме се събудили трайно.

Иначе и аз знам че не бива да се бърза с лекарствата за температура, и да се дават повече течности и то кърма. Но пък знам и че температура малко над 37 градуса не е добре да се поддържа за възрастни, а какво остава за бебчовци.

Я да ви се похвалим с най-ценната ни блузка Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Само това признава малчо  Simple Smile

# 638
Здравейте, мами, отдавна не съм писала, но чета от време на време.  Rolling Eyes
Ние сме много добре, имам си най-послушното бебе Simple Smile Кърмим се и до сега не сме яли нищо друго. Но имам един голям проблем, болезнени зърна  Tired Tired Tired
Вече два месеца съм така, а си ме боляха и 2-3 месеца преди да родя. Използвах какви ли не кремове - Авент, Лансинох и някакви други без отмиване, но полза няма. Едното зърно ме боли повече от другото и дори има и различна форма. Усещам болка като пробождане в него след и по време на кърмене. Кажете ми какво друго мога да направя, писна ми вече, все едно съм на екзекуция на всеки 2 часа  Tired Знаете ли дали тези колектори за кърма помагат?? Само тях не съм пробвала ...

# 639
  • София по рождение
Здравейте, мами, отдавна не съм писала, но чета от време на време.  Rolling Eyes
Ние сме много добре, имам си най-послушното бебе Simple Smile Кърмим се и до сега не сме яли нищо друго. Но имам един голям проблем, болезнени зърна  Tired Tired Tired
Вече два месеца съм така, а си ме боляха и 2-3 месеца преди да родя. Използвах какви ли не кремове - Авент, Лансинох и някакви други без отмиване, но полза няма. Едното зърно ме боли повече от другото и дори има и различна форма. Усещам болка като пробождане в него след и по време на кърмене. Кажете ми какво друго мога да направя, писна ми вече, все едно съм на екзекуция на всеки 2 часа  Tired Знаете ли дали тези колектори за кърма помагат?? Само тях не съм пробвала ...

Някои бебета не ги искат. Дали бебето ти няма млечка. Чувала съм, че при този проблем, болки има и майката. Бодежи в зърната.

За температурата аз отдавана знам и практикувам метода "Антипиретици след 38 градуса". Но това е при отраснали деца и възрастни. При новородени незнам как е, но със сигурност знам, че 37,5 при бебе е по-малко, отколкото при останалите. Имаше някаква скАла, но не помня с колко е назад.

# 640
Също и при Стафилококова инфекция може да се проявят същите симптоми Peace

# 641
Siska_s,   може да пробваш протекторите за зърна (силиконови зърна). Ние с тях се кърмим от самото начало. Ако свикнете с тях обаче после може да не успееш да ги махнеш (както май се получава при нас). Ако решиш да пробваш ги използвай само докато болката поотшуми. Иначе перфектно те разбирам за чувството на екзекуция- и аз бях така докато се опитвах да я уча без протекторите  Sick. Дано се справите, че е наистина неприятно.

_Izabella_ , дано се оправите бързо и ти и бебчето  Praynig. Много ви се насъбра на вас- дано от тук нататък сте много здрави  Hug.

Scarly, и ние имахме зелено ако няколко дни, но се оправи без да даваме нищо. Може би се дължи на нещо различно, което ти си хапнала? От това, което изчетох по случая тогава останах с впечатлението, че зеленият цвят не е кой знае колко притеснителен стига да няма слуз и/или кръв в акото.

Бриония (сега не мога да стана да видя правилния спелинг) също може да увеличава кърмата, но е добре да се пита лекар за разреждането.

Ади, ако не се бъркам ти имаше проблем с твърди гърди понякога- пробвала ли си лецитин? Аз го пиех от родилното по препоръка на акушерката за отпушване на каналчетата.

Хубав ден на всички   bouquet  bouquet!

# 642
Хайде сега,добро утро!!!

Не мога да стигна до компютъра от 2 дни CrazyОнзи ден висяхме цял ден в парка.Видяхме се с Тира и принцеса Деа HugМамата изглежда все едно никога не е била бременна, а Деа е итинска прелест Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Вчера пък ни бяха хванали пак коликите.Цял ден рева,милото мишле TiredНяма ли да се махат вече ooooh!Тамън се беше поупокоил 1 седмица.
И пак и върнахме нощните папания-в 00 ч,в 02:30 ч, в 05:30 ч, CrazyСигурно е скокът в ратежа newsm78

АнгелВ,вече цяла седмица го пия Лецитина и постоянно опипвам гърдите.Ужасно е с тези запушвания.От толкова масажи и стискане,кожата ми стана толкова чувствителна,че и сутиена ме дразни ooooh!Имам чувството,че никога няма да е регулира Tired

Моят цикъл май дойде ooooh!От 2 дни ми зацапва кръв и ме боли корем.Така се надявах да го няма поне 6 м,но уви.Съответно и кърмата беше намаляла......

Изабела,как сте?

# 643
  • София
Малката няма температура,но е много кисела.А аз си поддържам т. от 37,2 до 39,3.Много ме е страх да не я прихване нещо,чак корема ми се свива.И напоследък нещо не яде като хората,все й остава АМ.Направо май ще ме повтори след родилната депресия!!! Hug

# 644
Добро утро мами Hug имам едно въпросче...как са при вашите бебета белезите от БЦЖ(пиленцето на рамото)?на моята бебка и е много голямо,едно като топче,че и с коричка отгоре Thinking аз ще се консултирам с док.но за всеки случай да питам и вас ,може да има някои запознат, трябва ли да се притеснявам?

Общи условия

Активация на акаунт