Януарчета 2010 - тема 11

• 28 217
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте и от нас!
Честито на всички с поводи тези дни!
Имаме вече 4 зъбчета, но май още едно се опитва да избива, та пак не е спокойна. Иначе от два дни пристъпва в кошарката, държейки се за решетките.
До сега имаме само един ден без разходка - миналия петък и от 12 на обяд заспа чак в 23 вечерта и беше ужасно мрънкава. И с дъждобрана сме излизали, хич не ми е приятно да ме вали, но предпочитам вместо да мрънка.
С памперса и обличането и ние сме така. А дори и с лигавник се върти, пипа храната и пак се цапа.
Аз вчера проверих какви са условията при нас за кухня. За деца над 6 месеца е, правят храната със сухо мляко и без белтък за деца под годинка. Но като време не ми е удобно да ходя (между 11 и 12), понеже Стефани обикновено сутрин спи от 10 до около 11:30, обядва и после излизаме, тя ще си спи и в количката, ама не ми се ще да я извеждам преди 10, още е студено, а и това ми е най-спокойното време да свърша нещо у нас и да си почина. Та засега ще си готвя.
Лек ден.

# 556
Нелито, честит рожден ден! bdbaloni
 smile3525Мноого здраве, щастие, любов!

# 557
Нелито, честит рожден ден! bdbaloni
 smile3525Мноого здраве, щастие, любов!

Присъединявам се към поздрава. Жива и здрава бъди!

За прясното мляко - според нашата лекарка може вече да се дава в десерти като грис, мляко с ориз, нишестен крем. А в чист вид за пиене - след 1 годинка.
Иначе за кухнята - при нас записването е след 9 навършени месеца. На мен ми е много близко, точно през един вход на нашия блок, така че ще я запиша, пък да видим дали ще яде. Казаха, че ползват прясно мляко, не адаптирано и яйчен меланж вместо яйца.

За излизането - досега само един ден сме пропуснали, но май и днес се очертава, ако не спре да вали.

Оставям ви, че малката ми драпа по клавиатурата и не мога да пиша.

# 558
Никикол, виж какво намерих за витамин Д. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=431279.0/ В последните страници се коментира за един заместител на вигантола, витамин Д3. Аз се чудя още за него, понеже педиатърката ми каза да давам вигантол от 1.10., защото Стефани много расте на височина. Ще се радвам и други мами да споделят мнение, защото за сега не давам нищо.

# 559
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Добро утроооо!

Нелитоооооо, целувки и поздрави за рожденния ден.
И мен ми стана интерсно, защо са те записали чак днес.  Flutter

С обличането и при нас има проблем, особено с ръкавите. Най-омразните неща на Жори са да му бършат устата и да му обличат ръкави   Laughing
И ние се записваме в тази група. Иначе с памперса, проблема е в това, че трябва да лежи.....  Naughty

И ние гледаме да излизаме тези дни, но Марина мрънка и навън...... Явно докато избият тези зъби, ще е голям зор...

Аз мисля да я запиша на кухня при навършени 10 месеца, но прясното мляко ще ми е проблем... Още повече, че лееко се обрива и от киселото....

И аз се чудя за Витамин Д-то. Марина не лази и следователно е нон-стоп права и обикаля по канапето и в кошарата. Та се страхувам малко за крачетата. Ама ще питам на следващата консултация.

Вчера имах глупостта да поровя в MyToys. Ми харесах поне 10 много суперски играчки. Сега как да се контролирам....  ooooh!

# 560
Тук днес вали и не става за разходка....Разходката ни се ограничава до това да обиколим няколко пъти терасата.......Пък като ни омръзне на едната, отиваме на другата.....И това е! Как ще я караме и така занапред - направо не ми се мисли.......Аз категорично отказвам да излизам в лошо време. Не че понякога няма да изляза, но не обичам.....Само като си помисля - по-плътни дрехи - за мен, за Сами, ограничени движения на Сами - той ще пощурее в количката.......Предпочитам да гледам лошото време от прозореца, с чаша чай с ръка.....Виж....баща му по-може да се навие да го изкара на разходка, та така......

За прясното мляко.....Ами №1 го гледах с адапитрано до 6-7м. След това нещо ми писна и реших да пробвам с кисело мляко. Ами.....получи разстройство.....Така е и до днес - хапне ли кисело мляко и пазенето на ОО не му мърда.....Но..за сметка на това прясното мляко му се отрази идеално. Самата аз съм отгледана на прясно мляко от 2-я м. Та....чета, установявам,че прясно мляко не препоръчват до 1г., но от друга страна моя опит показва друго.....И аз, и големия син сме бомба - нищо ни няма, здрави сме, не мога да се оплача......Та...решението ще е май - от време на време прясно мляко........Не съм му дала иначе мляко с ориз, нищо,че оставих една купичка без канела......Та днес може да го пробвам.......

Дани, да благодаря ти за млякото с ориз Hug, видях ти отговора след като си бях пуснала поста, за компенсация, ето чети тук и се включи - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=532544.0 Благодаря на всички за млякото с ориза!

За кухня ще го запиша, но не гарантирам,че ще му давам храната...Според зависи дали на мен ми хареса......Което означава,че до тогава ще трябва да съм въвела вече месото, че те без месо май не готвят....А и лоши отзиви чувам за кухнята при нас - мазно готвели, десертите били редки, всичко било пасирано.....Но....не пречи да опитаме, да кажа,че и през това сме минали...Но и аз като Сиси проблема ми е часът - точно тогава или Сами спи, в лошо време кой ще ходи за храната, децата на училище.....Та ще видим какво ще измисля. При нас записват на 10 навършени месеца, та ще изчакаме още......Вчера даваха репортаж по ТВ дали е уместно в пласмасови купички да слагат храната от кухнята. При нас е така. Плащаш си дори за тях 20ст.

Бягам, да използвам,че Сами спи......или ще си намеря работа някаква, или да видя из форума кой какво е писал.....А и голям батко трябва да изпратя на училище......малък да посрещна.....Та...докато се обърна и Сами е станал......

# 561
И аз и давах десерти от кухнята и после се сетих и питах дали са с прясно мляко ,на което отговориха,чеса.Питах педиатъра и той каза за всеки случай да ги спра.С адаптирано мляко едва ли правят десерти нв кухнята,защото те за 1 час и ще се втечнят,а после немогат да се дават именно заради адап.мляко.Така мисля аз.Иначе от кухнята Хриси само десертите ядеше.Ще питам педиатъра от дом.прясно мляко дали мога да и правя десерти.Готвя и ,че от кухнята супите не им ги харесваше.На консултация сме на 14.10.Иначе и аз трудно я обличам .За памперса и него трудно слагам,а и тя се научи да отлепя лепенките.
 Сега спинка.Иначе пускам и песички от компютъра и танцуваме двете.

# 562
Нели, мила, честит рожден ден, бъди много здрава и щастлива newsm51

При нас нищо интересно, дзверът спи в количката, мама си допива кафето. Имам да мия един куп чинии и разни други нещица ама ме мързи та две не виждам. Все още сме без пералня Rolling Eyes

Новата ни страст е да си наточва двата зъба в стъклената холна масичка, едва я овардвам, като се хванала за ръба и стърже ли стърже по стъклото, лошо да ти стане Tired Сутринта пък я гледам, стигнала до нощното шкафче, награбила във всяка ръка по нещо, а на шкафчето още тооолкова интересни неща стоят....еми как да му е спокойно на човек, мислИ, мислИ какво да направи, не й се пуска вече награбеното и се наведе и взе с уста една гривна и така тръгна пак да обикаля, маймуна мамина Simple Smile

Отивам да позачистя малко Whistling

# 563
Здравейте и от нас  Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Нелито честит рожден ден, много здраве, щастие, късмет и любов  smile3525 bdbaloni Tada
Честит празник на Фил  newsm51
Честито християнче на Лета  smile3525
Много набързо минавам, да се отчета и аз Вики е пораснала с 600гр и 1см за месец, вече е 8.900 и 74см, мама е доволна  newsm03 newsm53
Хапва си попарата с кеф, но не правя всеки ден, зависи как е хапвала първото мляко, взех бележка за кухнята, та да пробвам дали ще й хареса  Heart Eyes Heart Eyes
Изивинете за телеграфния пост, но ученикът се приготвя за училище  Heart Eyes

# 564
  • София
Здравейте   bouquet най накрая и аз да се включа   bouquet Напоследък нямам никакво, ама никакво време, най много да седна да кача някоя снимка във фейса или да погледна отгоре отгоре какво сте писали и то докато кърмя  Mr. Green Използвам сега докато малката спи и така Simple Smile Нещо обаче ми е намаляла кърмата и се чудя какво да правя... като се сетя каква млекоцентрала бях... а сега  Sick Притеснявам се, защото Кати АМ не иска да пие, освен това нощем много реве сигурно зъби я мъчат и докато не я сложа на гърда, не млъква. Нищо друго не помага, нито гушкане, нито биба, нито вода нищо...

Нели, Честит Рожден Ден! Бъди жива и здрава, много щастлива и обичана жена и майка Simple Smile Много лоша случка ти се е случила днес, но всяко зло за добро. На нас пък колата ни откраднаха преди няколко месеца и така...  Не се ядосвай, важно е да сме живи и здрави   bouquet

Виола, нашето педи ми каза за сега нищо домашно да не давам, нито месо нито мляко, защото не са изследвани и има риск от зараза с туберкулоза  Sick

За витамин Д - ние започнахме Деавит по една капка.

Някой да знае къде има детска кухня в Овча купел?
но не тези частните - тях ги проверих...

Мамо Це и аз днес дадох една лъжичка мляко с ориз на Кати само да си опита, аз всичко и давам да си опита по малко де от малко нищо няма да и стане Simple Smile Но като цяло и аз мисля прясното мляко от годинката да го давам, а киселото при навършени 10 м., но ако ми спре по-рано кърмата, може и по-рано да и дам. А тази питка твоята снощи като я видях, направо ми протекоха лигите  Mr. Green Прилича ми на тези китайските хлебчета, които са ми много любими.

Ох какво давате за закуска? Кати не иска да яде попара - най-много 10 лъжички и плюе, иска да суче сутрин. Понякога и давам и каша, но вече и аз не знам какво да предлагам сутрин... На обяд ми е най-лесно. Вчера ходихме до Карфура и накупихме пюрета за цял месец. Между другото имаше много готини боденца с дълъг ръкав на дисни 2 бр. за 12 лв., анцузи с две долнища и едно горнище намалени от 30 на 15 лв, жилетки по 8 - 9 лв... интерени неща имаше, само дето на моя мъж и на Кати най-вече не им се обикаляше... Вчера пък пуснаха в Кауфланд зимни гашеризони не лоши за 18 лв. имаше и яке към тях пак за 18 лв., но то не ми хареса.

Исках да пиша и други неща по други теми, ама това моето чудо мира не ми дава. Иска цялото внимание за нея, като и изчезна от погледа и започва едно крещене, после не мога да я успокоя. По цял ден обикаля с проходилката, вече стъпа доста стабилно като я държа за ръчичките, иска постоянно да е права, взима си нещо и веднага го пуска от леглото и зад дивана и казва БУФ  Joy че е паднало. С обличането и ние сме така - това ни е най-омразното нещо. А като сменяме памперса ... по един час  Mr. Green то е едно въртене едно изправяне чудо... единствено като дават рекламите мога да и го сменя като хората  Laughing

Хайде това беше сънят - 30 мин... ох само ние ли спим толкова малко през деня? 30 мин преди обед и 1 час в най-добрия случай следобед  newsm78

ПС: Забравих да кажа за консултацията  - 8220 кг, и 73 см. Доки каза, че са ни малко кг, но тя не знае, че по цял ден Катрин не се спира  Mr. Green Иначе доста си похапва - например на обяд яде 260 гр и иска още... и познайте колко памперса пълни на ден - поне 6 7 пъти си ходи стабилно...  #Crazy

И за най-новите ни умения  Mr. Green казваме как лаят кучетата, караме се с пръста и вика шшшштт ааа  hahaha падам като я чуя Simple Smile още много неща знае де - колко голяма ще порастне, на криеница играе, показва как се яде, знае няколко предмета къде се намират и ги сочи с пръст, опитва се да повтаря след мен Simple Smile Знае как летят птиченцата отвън и покава с ръчичка Simple Smile пляска си за браво, като и пея хей ръчички и показва Simple Smile бръмчи с уста като я питам как прави пералнята и печката Simple Smile показва здравей, маха за чао, дава целувка с ръчичка и с уста Simple Smile взима GSM-a и си го слага на ухото като и кажа ало Simple Smile показва очите на играчките и на картинка в книжките например, знае къде са и ушите Simple Smile мирише цветенцето, като чуе музика започва да подскача и щрака  с пръсти  hahaha само още мама не иска да каже  Crossing Arms аз и казвам - кажи МАМА и и го повтарям 100 пъти, а тя вика ТАТА  hahaha

Последна редакция: вт, 12 окт 2010, 16:24 от Barbie^girl

# 565

Новата ни страст е да си наточва двата зъба в стъклената холна масичка, едва я овардвам, като се хванала за ръба и стърже ли стърже по стъклото, лошо да ти стане Tired Сутринта пък я гледам, стигнала до нощното шкафче, награбила във всяка ръка по нещо, а на шкафчето още тооолкова интересни неща стоят....еми как да му е спокойно на човек, мислИ, мислИ какво да направи, не й се пуска вече награбеното и се наведе и взе с уста една гривна и така тръгна пак да обикаля, маймуна мамина Simple Smile

Joy Joy Joy Еола, щях да събудя малката от смях! Много сладка душичка:)

# 566
Барби, в Овча купел детска кухня има при 83 ОДЗ Детелина, ние сме записани там, но още не ни е дошъл редът  Whistling

# 567
Ей, Барби, много неща знае Катрин, браво!! Честно, направо се впечатлих:)

# 568
..............

Виола, нашето педи ми каза за сега нищо домашно да не давам, нито месо нито мляко, защото не са изследвани и има риск от зараза с туберкулоза  Sick

А то каква е гаранцията,че купешкото е много в  ред  Tired

Преди време купихме замразено пиле от Чикънгруп(за нас),директно от фирмата.Кога отидохме в къщи и го размразих видях ,че е на някаква фирма от Костинброд  Close Беше отвратително.А за антибиотиците дето ги бият директно в пилетата,за да са крехки...?
От домашното по-хубаво няма.И плодове,зеленчуци и месо.

Последна редакция: вт, 12 окт 2010, 14:23 от Тани`

# 569
И аз съм за домашното, поне съм сигурна какво е яло и че не е инжектирано с нищо  Naughty За плодовете и зеленчуците важи същото, знам как са гледани, с какво са торени, поливани и т.н. Wink

Аз да ги кажа зкак се преборих с обличането
- превърнах го в игра  Wink Бавно, вкъщи е топло, за никъде не бързам, мушвам ръчичката и докато излезе от ръкавчето я питам "къде е ръчичката?", ама така ведро, за й привлека вниманието, и когато се покаже следва "Аааа ето я!!!", малката буболечка умира от смях и чака с нетърпение да го повторим с другата ръчичка, с крачетата и с главата ако се налага  Whistling

Надъхахте ме за гърнето, ще взема да пробвам  Rolling Eyes И без това винаги знам че ака след обедното хранене, ама кога пишка идея си нямам  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт