Бясна съм от некадърността на фотостудио Кодак!

• 18 680
  • 71
  •   1
Отговори
# 45
има голяма разлика м/у снимки от един и същ носител , вадени в различни студиа ,
не е само до предварителна обработка на самите снимки , явно има значение и как се вадят ..

# 46
Имам перфектни снимки от Кодак,правени в Италия за 20 минути. Heart EyesНормално е да не сте доволни,защото в Бьлгария се наемат само студенти за тази работа.В интерес на работодателят е:без договор,соц. осигуровки -текучество и "сива "икономика. Mr. GreenАз не се оплаквам,защото сама си правя снимките в кьщи. Wink

# 47
Много мога да кажа по темата, но все пак най-важното е, че никога не плащам без да съм видяла какво получавам. Освен това мога ясно да обясня какво точно искам и досега само веднъж съм връщала снимки.

Скоро поръчвах снимки от прехвалените сайтове в Англия. Не съм доволна изобщо!

# 48
има голяма разлика м/у снимки от един и същ носител , вадени в различни студиа ,
не е само до предварителна обработка на самите снимки , явно има значение и как се вадят ..
PeaceИма огромна разлика м/у :Кодак бьлгарски вариант и Кодак ЕС и САЩ.Направиха ми ги качествено,пьк и не се "развали" нищо- цвят,хартия...Пиша за снимки на по 20-30 години. Laughing

# 49
Но на мен вече ми омръзна да ме тъпчат разни продавачки и сервитьорки от село, само защото аз имам възпитание и не им отвръщам... А в чужбина на ръце да ги носят дори и най-нахалните и невъзпитани субекти, които са им клиенти...

Това в коя чужбина е, че не ми стана ясно? За такова отношение ( като демонстрираното от теб в темата), в същата чужбина викат полиция и си плащаш глобата.

Между другото едно са цветовете на монитор (уеб) съвсем др са на хартия. Работата на фотостудиото е да ти разпечата снимките. Не да ти ги обработва. Обработката е работа на фотографа ти.

Ако са достатъчно компетентни ще им ги обработят.Естествено цената се вдига,но ще получиш качествени снимки.Скоро вадих снимки в различен формат за един бебебшки албум и бях с хиляди претенции.Жената цъкаше яко на фотошопа и накрая се получи резултата,който исках.Естествено си доплатих за услугата...Смятам,че така трябва да се процедира в студиата и наистина да работят хора,които знаят какво правят,а не сульо и пульо...

# 50
Позволявам си да се включа в темата с малко по-различно от това на авторката мнение  Peace
Първо искам да поясня, че веригата Kodak Express включва 80-тина магазина в страната. От това, че сте недоволни от някой от тях не следва, че трябва да квалифицирате всички под общ знаменател. Имайте предвид, че става въпрос за магазини на различни собственици. Общото между тях е, че ползват и продават фотоматериали и продукти Кодак. Но, това какво ще получите като качество на снимката зависи от:
1. Това, което Вие сте им дали.
2. Каква машина за копиране ползват в конкретния магазин.
3. Кой Ви обслужва.
Ако снимките ви наистина са жълти или червени, еми оплачете им се. Ще бъдете в пълното си право, защото този който ги е копирал просто не си е настроил добре цветовете. В този случай ще ги направят отново. А, ако и при втория опит снимките им пак не стават - сменете магазина, но недейте да обявявате "фотостудио Кодак" за некадърници.
Не съм служител, нито собственик на някой от веригата, но мой близък работи в такъв магазин и смея да твърдя, че при тях нещата не стоят точно както ги описвате.

# 51
Здравейте!
Искам да се намеся в решаването на спора ви. Занимавам се професионално с фотография и дизайн.
За да са ясни нещата и да дам компетентно мнение, ще засегна няколко точки:
1.Сигурни ли сте, че снимките са ви обработвани на калибриран монитор в правилното цветово пространство? (или са снимане на конвейр в JPG.)
Ако не са, не можеш да обвиниш който и да е копист.
2.Не всеки с голям и черен фотоапарат е профисионалист.
3.В 90% от случаите, снимките правени с голям и черен апарат изглеждат добре на монитор но са пълна трагедия на хартия (както ти ги описваш).
Така, че според мен е хубаво да се установи от къде идва проблема преди да се плюе по някого.
Ако с още нещо мога да съм полезен...

Последна редакция: нд, 29 май 2011, 16:52 от сем.Начеви

# 52
  • София
Не мисля,че човек като отива в популярно фото-студио е длъжен да пита и разпитва за техниката в него.И да ми кажат-много ще разбера!Всеки отива с нагласата да му свършат услугата бързо и качествено.
За мен това 0.55лв.на снимка са прекалено много.Затова от много време поръчвам он-лайн от
http://www.snimkitemi.com/snimkitevi/
за 0.15ст.-качеството е идеално просто!

Към авторката-трябваше да се върнеш и да направиш рекламация пред шефа.Все пак сватбени снимки са това.Аз пак там пуснах сватбени снимки,на които бяхме кумове-излязоха идеални и за 100снимки дадох 15лв.

# 53
И мен ме изненадаха с високите си цени наскоро. Иначе за качеството не забелязах да е лошо.

# 54
  • София
Като прочетох темата, вече няма да роптая срещу иначе така скъпото хоби на мъжа ми.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Но поне всички снимки у дома - и от Канона и от лентовите фотоапарати са с перфектно качество.

# 55
Не мисля,че човек като отива в популярно фото-студио е длъжен да пита и разпитва за техниката в него.И да ми кажат-много ще разбера!Всеки отива с нагласата да му свършат услугата бързо и качествено.
За мен това 0.55лв.на снимка са прекалено много.Затова от много време поръчвам он-лайн от

Към авторката-трябваше да се върнеш и да направиш рекламация пред шефа.Все пак сватбени снимки са това.Аз пак там пуснах сватбени снимки,на които бяхме кумове-излязоха идеални и за 100снимки дадох 15лв.

Чак пък и обръщение към авторката си направила... Joy
Изрови темата за да направиш реклама нали... Wink

# 56

Чак пък и обръщение към авторката си направила... Joy
Изрови темата за да направиш реклама нали... Wink

Ако си малко по-наблюдателна, ще видиш, че снимкитеви.ком периодично си плащат за реклама в бг-мамма  Peace Също така по-напред в темата има препоръки и за други фотостудиа. Ама нали трябва да си на всяка манджа мерудия...

По темата - не бих платила толкова пари ако не съм доволна от качеството. Веднага рекламация и разговор с управителя.

# 57
  • София
~Виктория~ -чак пък съм "изровила"темата...ти добре ли си???На първа страница в Клюкарника беше.Не работя във фотостудио и не познавам никой от снимкитеви.ком.Сто човека преди мен са препоръчали различни фотостудиа,аз защо да не го направя?Щом не ми е отчело като спам,значи няма проблем с линка.К'ъв ти е проблема не знам!Естествено,че ще се обърна към авторката на темата,нали тя я е пуснала!

# 58
Известно време ползвах услугите на фотото в Сити център-а.То е Кодак.Изкарваха ми много хубави снимки.С изключение на веднъж, когато вадих от малкия размер.Тогава бяха станали жълто-червени.Обясниха ми , че този размер го правят на онази машина за вадене на снимки на улицата.
За мен е глупаво и срамно за верига като Кодак/поне каквото беше реномето им едно време/ да имат такава глупава машина в студиото си и най  срамното- да вадят снимки на нея!
Съветът ми е - когато посещавате някое студио разпитайте как ще ви принтнат снимките.

# 59
  • София
В тази връзка да споделя, че съм доволна от това фото http://foto-vencho.com/, да само веднъж бях там  и ми трябваха паспортни снимки, но ги направиха както трябва, не съм вадила снимки, но и това ще пробвам.
И аз съм доволна от това фото, всичките снимки, които имам са вадени при тях.

Общи условия

Активация на акаунт