Бясна съм от некадърността на фотостудио Кодак!

• 18 663
  • 71
  •   1
Отговори
# 30
Аз виждам разлика на снимки, които аз си снимам и аз си обработвам, ако ги гледам на мак и ако ги гледам на монитор на уиндоус...Какво остава за хартия, сигурно съвсем няма да си приличат  Laughing

В твоя случай е много зле, няма на кого да се оплачеш или да вдигнеш скандал.

# 31
Работата на фотостудиото е да ти разпечата снимките. Не да ти ги обработва. Обработката е работа на фотографа ти.

Грешиш. Всяко фотостудио предлага и обработка на снимките, но това се заплаща допълнително.  Laughing
Тук нямам предвид леките корекции, които се извършват чрез софтуера на машината, за да излязат снимките максимално добре (т.е. цветовете да са реални, изсветляване, потъмняване и т. н.), а съществена обработка с Фотошоп.

# 32
Да но тя си е платила за разпечатване. За 55 стотинки, едва ли включва и обработката.

# 33
Със сигурност не.  Laughing
А ако снимките са вадени на онези апарати, които приличат на игрални автомати, почти съм сигурна, че никой не си е играл да ги коригира. А и снимките от тях са винаги по-скъпи от обикновените.
Не стана ясно също с какво е снимано и на какъв носител са ги занесли до студиото.

Последна редакция: нд, 19 сеп 2010, 08:44 от Как` Сийка

# 34
Всъщност като говорим за обработка май не всички разбират едно и също нещо.  Не става дума да те направят по-слаб или по-красив като за списание (за тези неща се ходи в рекламни агенции), ясно че магаре се спряло, магаре излязло Crazy, но не може да нямаш една елементарна обработваща програма и да нагласиш настройките за принтиране на снимките. Като не могат да се справят, да не предлагат тази услуга, а да си карат на лентовите апарати. Аз например снимките си ги вадя във вкъщи на принтер или през сайта на фотобокс и са си идеални, веднъж ми се наложи да ги извадя във фото, на въпросната машинка и бяха жълти. Просто първата беше на жълт фон и от там жълтото мастило беше пуснало и оплескало останалите снимки. Най-странното, че ги слагат в пликче и ти ги връчват, без дори да ги погледнат.

Нормално е, когато във фото студиото не могат да обработят (контраст, яркост и т.н.) снимките и като видят, че излизат черни, или жълти, или какъвто и да е цвят и че не се различава човек ли е, къща ли е и т.н., най-малко са длъжни да предупредят клиента, че не стават, а не да му вземат парите и да му връчат мацаници.

# 35
  • София
Напълно ви подкрепям. Разочарована съм от студиото срещу хали "Банишора". Наложи се преди Коледа да дам спешна поръчка за 2 снимки, за да направим албумче за моя ученичка, която заминава за Англия и искахме да ѝ оставим нещо за спомен от класа. Грубо отношение от служителя, неприета правилно поръчка, бърза, при това - вместо 1 голяма и 1 малка, направиха 2 големи и 3 малки, та три пъти се връщахме, за да доуточним какво точно искаме и какво ще получим. Качеството - ужасно, и по времето на снимките от типа "Чичо Манчо, снех те", когато измервахме почти с крачки разстоянието, по-ниско качество на снимки не съм виждала. Едрозърнести, с петна и объркан формат. При закупена рамка оттам, с точно даден размер, получихме "широки" вместо "високи" снимки. Изключителен срам за мен и разочарование за децата. Само дето собствениците или работниците в тази фирма, не зная на какъв принцип е организацията им, не се сещат, че идва 15.09. и децата от цял квартал се снимат там - е, аз пък ще направя всичко възможно, за да обясня на родителите, че ако искат да си разпознават децата или пък ние, учителите, да ги различаваме по снимките на входа и да ги пускаме в училище, не трябва да го правят в това фото.

# 36
  • София
Копирам поста си от една друга тема:
"Аз пък влизам да се оплача и да ви предупредя - не вадете снимки в Интерфото в Сити Център София   Чудя се да се смея ли, да плача ли - децата ми приличат на хибриди м/у индианец и азиатка. Едно, че цветовете са силно засилени, но и всичко е в жълто-червената гама... Бях склонна донякъде да приема, че вината е в мен и вече обмислях дали да не захвърля апарата, но за късмет има 3 кадъра, които съм вадила и преди и тогава са били ок. Пичът предложи да извади всичко, което не е добре наново. Ми то нищо не беше както трябва... Как да го карам да вади 30 снимки. Аз ще го преглътна, бабите също, щото снимките са на внучетата, а и недовиждат жените, но не ми се мисли как ли би реагирал някой непознат, на когото съм правила снимки и получи това."
“Интерфото” е магазин от веригата Kodak Expresshttp://www.ccs-mall.com/bg/tenant/read-more/11/11/94 Е, вече категорично ще заобикалям от далече всяко фото на което се мъдри Кодак

И не знам за каква обработка говорите. При положение, че монитора ми е калибриран, това което виждам на него, трябва да е същото, като това, което получавам на хартия. И категорично не искам някой да ми обработва снимките без изрично да съм го пожелала. Предположих именно това - че са засилили контраст, рязкост, стурация и т.н., което може да подобри качеството на необработена, некачествена снимка от апарат тип сапунерка, но определено скапва по-качествена фотография

Последна редакция: пн, 03 яну 2011, 22:04 от Лекси

# 37
В студиото не съм ходила, след като видях снимките. Дожаля ми за децата, все пак, както вече споменах, бяха на под 20 години и двамата... По-хубави снимки няма да получа от тях, то се е видяло, пък те кой знае за каква мизерна заплата бачкат и без това, аз тия пари ги прежалих... Исках просто да предупредя и другите хора, да внимават с Кодак на Витошка...

Според мен не е редно така. В случая ти не си търсиш правата на клиент. Така няма да се промени нищо... Мисля, че е по-добре с по-малко емоция и повече действия.

А аз отидох да се оплача, след като си взех ужасно ЧЕРВЕНО-РОЗОВИТЕ снимки от същото фото и да, изкараха ми ги 2-ри път, но проблемът тук е, че никой не си признава грешката. Ако момчето ми беше казало "Съжалявам, прекалил съм с магентата" /при положение че изрично съм казала без корекции от тяхна страна/, щеше да е ок. Вместо това той се държа така, като че ли всичко е на майтап, един вид - вие за едни снимки ли сте...
Е това ме вбесява - никакво старание да си по-добър в това, което правиш.
Така че NaLu, да, нещата няма да се променят...

# 38
Леле, като прочета подобна тема и... ме засърбяват ръцете.
Значи, плащате 150 кинта и пускате разпенена тема в БГ мама, ама ви е жал за децата във фотото, разбирай срам ви е да застанете лице в лице и да си потърсите правата. Много сме ербап в тоя форум, ей!  Stop Stop Stop

Фотостудиото взема пари за копиране на снимки от файл, който давате. Има 100 и кусур фактора, за да излезе една снимка читава. От кой монитор е супер, а на хартия е зле? Защото монитор на лаптоп, на домашен компютър и на калибриран монитор за печат са три различни неща. Да не споменавам цветове, нюанси и т.н. Като искате обработка на снимката, това се плаща отделно. Като искате качествен печат на снимки, намерете си нормален доставчик на услугата. На много хора е ясно, че фотостудио на Витошка с копирна машина не е гаранция за качество. И да се пените, все е тая. Глупостите за квалификацията на тоя и оня ги оставям настрана. Смешни са.

picsi.bg например е вариант. Качваш си снимките, обработваш, слагаш си всичко необходимо и за 50 кинта ще имаш чудесен сватбен албум - с твърди корици, персонални данни и собствен дизайн. Ама, някой трябва да проучи нещо преди да хвърли 150 кинта на Витошка и после да реве у форОма. А това е само един пример за фотоалбум. Мързи ме да изровя още поне 5 такива. Всъщност, не е и моя работа. Не аз се женя и чакам качествени снимки!

# 39
  веднъж ми се наложи да ги извадя във фото, на въпросната машинка и бяха жълти. Просто първата беше на жълт фон и от там жълтото мастило беше пуснало и оплескало останалите снимки.
Въпросните машинки работят с термопечат и няма мастило, което да пусне!
Иначе по темата-качеството на снимките не зависи само и единствено от копирането.Както има некадърен персонал така много често има некадърни клиенти-фотографи, които си мислят, че единственото и достатъчно условие за хубава снимка е да имат скъп апарат.Не ми се впуска в подробности за обработка,настройки и т.н. искам само да кажа че нещата не трябва да се разглеждат едностранно.

# 40
прочетох само първите няколко поста на дамата.
е, извинявай, ама в първия директно ги оплюваш, а после не си отишла 'заради децата', по-хубави снимки нямало да ти извадят и след злобата някак си ти дожаля....
еми, другия път пак ще те прецакат. Да лаеш по форуми а на живо да ти дожалява за децата под 20 не води до нищо.
Съжалявам за провалените ти снимки, но най-вероятно не ти се случва за последно.

# 41
Иначе по темата-качеството на снимките не зависи само и единствено от копирането.Както има некадърен персонал така много често има некадърни клиенти-фотографи, които си мислят, че единственото и достатъчно условие за хубава снимка е да имат скъп апарат.Не ми се впуска в подробности за обработка,настройки и т.н. искам само да кажа че нещата не трябва да се разглеждат едностранно.

когато вадих снимки в кодак ярко жълтите тениски ми ги бяха направили оранжеви... и на мен друг човек ми взима снимките, та нямаше как да разберат какво мисля за тях. В следващото фото жълтото си беше жълто, а аз да ви кажа да не ходите в кодак в Бъкстон. И кодака на Шипченски проход е същата работа Crossing Arms

# 42
И аз съм бясна от "Кодак" - на площад Славейков. Не ходете там.

Преди Коледа поръчах там над 200 снимки на детето, за печат. По принцип съм клиент на Фото "Венчо" на бул. Мария Луиза и съм много доволна от тях, но тогава нямах време да ида дотам, "Кодак" на Славейков ми бяха най-близо. Някои от снимките бях вадила по-рано при "Венчо" и знаех, че изглеждат отлично. За Коледа бях обещала снимки на детето на всички баби и прочие по-близки хора и роднини и бързах да свърша и тази работа.
От "Кодак" получих една купчина снимки, които ми струваха 60 лева, със сбъркани цветове, контраст и яркост. Всички снимки бяха ужасно тъмни, хората изглеждаха като цигани или араби  newsm78, съдейки по цвета на кожата. Повечето снимки са летни - слънчеви, колоритни - нищо подобно, от "Кодак" ми ги връчиха тъмни и мрачни като че ли са правени при слънчево затъмнение или дебели облаци преди дъжд.  Mr. Green Освен това имаше 1 снимка, отпечатана 2 пъти в различни цветове и контраст. Като че ли някой се беше упражнявал върху нея, а после по грешка са ми я сложили в пликчето.  Mr. Green Единият вариант беше горе-долу приемлив.
Побеснях и на другия ден пак там със снимките. Не стига, че "Кодак" са по-скъпи от "Венчо", ама и толкова по-некадърни! В студиото приеха рекламацията ми веднага без да кажат гък. Момичето, което беше записало файловете на техния компютър, веднага ги отвори да види как изглеждат на монитора. Единственият й коментар беше, че на файловете изглеждат нормално, а техните снимки на хартия - не и че не знае какво и защо се е получило така. Аз я попитах - нали на хартия трябва да изглеждат така, както изглеждат на монитора, и тя потвърди.
Без никакви дискусии прие почти всички снимки да ги направят втори път. За съжаление повторението също не беше на ниво. Някои са се получили, но не всички. Разбрах, че в "Кодак" не стават за нищо и си отидох при "Венчо", дълбоко разочарована, че изобщо пробвах друго студио. При "Венчо", както винаги, демонстрираха перфектна работа.  Peace
Между другото, разговарях със собственика на Фото "Венчо" и му се оплаках от "Кодак". Той ми обясни, че техниката им (машината) е лоша, затова и снимките са лоши. Нищо не разбирам от фото техника аз и не ме интересува. Както е казала една потребителка тук - намерете си нормален доставчик на услугата. Е, аз си намерих и не го сменям за нищо.
Препоръчвам на всички услугите на Фото "Венчо" и да не стъпвате в "Кодак" на площад Славейков.

# 43
  • Sofia
А в това фото Венчо правят ли снимки за документи? И ако да, знаете ли на каква цена?  newsm78

# 44
Правят, аз съм си вадила, но не помня цена. Трябва да питаш там.

Общи условия

Активация на акаунт