Бясна съм от некадърността на фотостудио Кодак!

• 18 669
  • 71
  •   1
Отговори
# 15
В студиото не съм ходила, след като видях снимките. Дожаля ми за децата, все пак, както вече споменах, бяха на под 20 години и двамата... По-хубави снимки няма да получа от тях, то се е видяло, пък те кой знае за каква мизерна заплата бачкат и без това, аз тия пари ги прежалих... Исках просто да предупредя и другите хора, да внимават с Кодак на Витошка...

Според мен не е редно така. В случая ти не си търсиш правата на клиент. Така няма да се промени нищо...
Мисля, че е по-добре с по-малко емоция и повече действия.

# 16
В студиото не съм ходила, след като видях снимките. Дожаля ми за децата, все пак, както вече споменах, бяха на под 20 години и двамата... По-хубави снимки няма да получа от тях, то се е видяло, пък те кой знае за каква мизерна заплата бачкат и без това, аз тия пари ги прежалих... Исках просто да предупредя и другите хора, да внимават с Кодак на Витошка...

Според мен не е редно така. В случая ти не си търсиш правата на клиент. Така няма да се промени нищо...

Нищо няма да се промени... Всеки гледа да наеме евтина работна ръка, особено в тоя сектор... А кадърните (учили или неучили) седят без работа с години... Да не споменавам колко са наясно и самите им шефове... Ето затова разчитам само на отзиви на клиенти, затова и започнах тая тема - защото никъде не прочетох нищо конкретно за качеството на Кодак като студио и затова си напатих...

# 17
Ето това имах и аз предвид, NaLu, въобще не съм искала да те обидя.

# 18
И мен така ме "ощастливиха" с едни снимки, но във фото студио в Младост 4, май пак беше на Кодак. Всичките бяха станали тъмно жълти. Върнах се със снимките бясна, но момчето се оказа изключително любезно и ми предложи да ми направи ново копие. Извини се, че вината не била в него, а в машината за вадене и ми показа една машинка приличаща на ротативка Shocked. Попитах не ги ли преглеждат преди това на компютър, не пускат ли Фотошоп нещо да пооправят, ако има проблем с цветовете или настройките и отговора беше отрицателен. Пусна ми ги втори път на въпросната машинка като натисна два пъти бутончето със син цвят Shocked, за да намали жълтото Shocked. Е, станаха мааалко по-добре, но поне не бяха чак толкова важни снимки, като сватбени например и се примирих с положението Tired.

# 19
Специално за фото студиата си имам едно особено мнение...
В последните години, всеки втори взе да се увлича по фотографията. Където и да отвориш списания, блогове, сайтове, то не са конкурси, не са награди, не са снимки, миниатюри, макро и т.н.
Та, мисълта ми е там, че за много хора това е хоби, с което си изкарват хляба, но не са и помирисвали учебник за фотография и подобни...
Отделно, софтуерът е скъпичък и едва ли всички ателиета ползват най-доброто, лицензирано или най-малкото - пълните възможности на дадена програма. Къде от незнание, къде поради други причини...
Единствената грешка на авторката е, че е платила.

# 20
И няма кой да накара тия маймуни в България да си свършат качествено работата! От сервитьорите, през магазинерите до смотано фотостудио!
те

Оф, я се дръж прилично Sick
Егати истериите. Отиди и си рекламирай поръчката.

NaLu, мн цветущ език във форумите..
Добре, че ти си високообразована и вземаш голямата заплата.. и да "отвориш" очите на хората. И как точно ги "отвори" - като седиш, мрънкаш и обиждаш във форум, защото реално ти е жал за 20-годишните деца, които вземат "мизерните" заплати..
 Sick

# 21

NaLu, мн цветущ език във форумите..
  Sick

Така са образованите в България.  Joy

# 22
Чак злоба... По-скоро презрение... Била съм на такива места, че в сравнение с нашите български пишлеменца, всичките им сервитьори, продавачи и прочие, изглеждат като чисти гении! За съжаление си права и за високообразованите - просто това е положението в България!
Е защо не си остана по тия места?

Оф, я се дръж прилично Sick
Егати истериите. Отиди и си рекламирай поръчката.

Реклама и рекламация не е ли различно?

# 23
Но на мен вече ми омръзна да ме тъпчат разни продавачки и сервитьорки от село, само защото аз имам възпитание и не им отвръщам... А в чужбина на ръце да ги носят дори и най-нахалните и невъзпитани субекти, които са им клиенти...

Това в коя чужбина е, че не ми стана ясно? За такова отношение ( като демонстрираното от теб в темата), в същата чужбина викат полиция и си плащаш глобата.

Между другото едно са цветовете на монитор (уеб) съвсем др са на хартия. Работата на фотостудиото е да ти разпечата снимките. Не да ти ги обработва. Обработката е работа на фотографа ти.

# 24
Аз пък съм с много добри впечатления от "Кодак" и дори предпочитам да платя повече точно там, защото знам, че качеството е на ниво.
А че в едно място от веригата нещо не е наред, не ни дава право да вадим генерални изводи. Още повече, че качеството на фотографията наистина зависи от автора й, а не от работещите в студиото. Да снимам муле, а да искам да видя расов жребец - тц.

И се засягам - как само разните продавачи и сервитьори бидоха споменати - не може така, не може,  Crossing Arms!

# 25
В тази връзка да споделя, че съм доволна от това фото http://foto-vencho.com/, да само веднъж бях там  и ми трябваха паспортни снимки, но ги направиха както трябва, не съм вадила снимки, но и това ще пробвам.

# 26
  • Burgas, Bulgaria
аз не бих оставила нещата така-и да ти кажа ,че нещата са ТАКИВА ТУК заради такива като теб, дето си траят  и не мрънкат където трябва.
сега вземи, че ме разбери погрешно.....

# 27
аз не бих оставила нещата така-и да ти кажа ,че нещата са ТАКИВА ТУК заради такива като теб, дето си траят  и не мрънкат където трябва.
сега вземи, че ме разбери погрешно.....

Странен съвет, да мрънка, на персонала във фотото, че фотографа и не си е свършил работата.

# 28
  • Burgas, Bulgaria
 ooooh!

# 29
Аз виждам разлика на снимки, които аз си снимам и аз си обработвам, ако ги гледам на мак и ако ги гледам на монитор на уиндоус...Какво остава за хартия, сигурно съвсем няма да си приличат  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт