ранна фетална морфология в Майчин дом

• 366
  • 1
  •   1
Отговори
В 12г.с. съм, реших да отида в Майчин дом за биохимичен скрининг и ранна фетална морфология. Последният преглед беше в 9г.с  до този момент всичко беше наред. Записах се първо за ултразвук, първият лекар който ме гледа, мисля че Димитров се казваше, нв съм сигурна. Каза ми,че плодът има проблем натрупване на течност, което било резултат от токсоплазмоза. Каза че трябва да ме види още една лекарка, доктор Савова. От тук вече започва истинският филм на ужасите, започва да ми обяснява как има натрупване на течност в мозъка сърцето на плодът, яз съм на 41 това е първа бременност. Казва ми, че трябва още утре да постъпя за аборт по медицински показания, защото плодът щял да загине така или иначе съвсем скоро. Каза ми тук не убиваме здрави бебета! Вие сте наясно,че на тази възраст рисковете са огромни, което ми беше повторено поне 4 пъти. Каза ми още нещо, идваш утре тук, няма да казваш на никого, освен на партньора ти след 6 месеца може да опитате отново ще идваш ние да те следим. Аз съм шокирана меко казано, в момента чакам за друг преглед, не си взех и всички документи с мен защото буквално избягах от там. Дори приятелят ми ме гледаше странно като му разказах за целият случай и не можеше да повярва. Не мисля че така се решават нещата от днес за утре за такова нещо, просто не съм на себе си от цялото нещо.
За съжаление диагнозата се потвърди и утре съм на кюртаж в Шейново.
Ако някой е минал през такова нещо скоро, ще бъда благодарна да ми отговори, докторът каза, че следващата бременност може да е нормална, но аз все пак отивам към 42 ☹️

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 14:13 от Cookiee

# 1
  • Телиш/Плевен
Съжалявам за случилото се!
Можеш да зададеш въпросите си и да получиш подкрепа в тази тема.

Общи условия

Активация на акаунт