Киста на яйчника

• 259 818
  • 767
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Определено, ужасно е ... сега три месеца ще съм в невидение, докато дойде време за прегледа ми

Според вас на колко време е добре да се ходи на профилактичен?

# 196
^ Не съм се консултирала с доктор по този въпрос, но в Инетернет четох някъде - на 6 месеца.

# 197
Ами аз лично, след като ми откриха кистата доста се уплаших и сега при всеки симптом или нещо ненормално ходя на преглед - горе долу всеки месец. Обръщайте си внимание, не е шега работа  Peace

# 198
Както писах по-рано в темата сега съм на тримесечен курс с Дуфастон. От както го пия цикълът ми идва на една и съща дата, но този месец втори ден ми закъснява. Не знам дали има причина да се притеснявам, 1-2 дни ми закъснява само, но все пак, свикнах да ми идва на една и съща дата.
На някой случвало ли му се е?

# 199
И аз при вас с моите поликистозни яйчници като чепки грезде  ooooh!
След 10 дни съм на контролен преглед след 3 месеца прием на ДИане 35.

# 200
  • варна
Здр,изчетох почти всичко в темите.На мен ми откриха 4,5 см киста Януари месец 2012,при обикновен преглед и цитонамаска.Доктоеката ми изписа Оргаметрил за един месец и лсед два да съм отново на преглед.От Оргаметрила напълнях няколко кг/по-принцип съм слаба и не е болка за умиране /,но настроението ми много се менеше-ту спокойна ту нервна.Днес бях на преглед отново и кистата си е пак там :c 3,8/4смЛекарката каза че не се е повлияла от лекарството.Изписам ми противозачатъчни Янсен да ги пия 6 месеца и отново да ида на преглед.До този момент не съм имала никакви смущения,нито в цикъла нито болки,нито прокървявания ... и хоп киста!Въпросът ми е ако не пия тези противозачатъчни дали кистата ще се променя/нараства/Не искам да пия хормонални таблетки!А докторката каза че може да се стигне и до операция?Дали не ме стряска излишно?Ще продължавам ли да пълнея от Ясмина?

# 201
Кистата ти фоликупярна ли е?
При мен също предложиха противозачатъчни и всякакви други хормонални боклуци, но аз не приех. Единственото, което пих беше Дуфастон 16 дена и кистата ми изчезна със следващия цикъл, а беше по-голяма и от твоята.
Не се притеснявай, докторите излишно шашкат с тези операции, премахвания на яйчници дъра бъра  Crossing Arms това се случва много рядко и то ако не се пазиш.
Не се притеснявай, почти всяка жена прави кисти, които идват и си отиват  Hug

# 202
  • варна
Да.Фоликулярна е!Щом Оргаметрила не ми помогна,мислиш че Дуфастона ще успее ли?С две думи да не пия противозач,а да изчакам няколко месеца без всякакви хормони?

# 203
Ами най-напред ти препоръчвам да се посъветваш и с друг лекар, попитай за алтернатива на противозачатъчните. Не съм  лекар и не мога да кажа дали Дуфастона ще ти помогне, но при мен даде ефект, а сега го предписаха и на моя приятелка със същия случай.

# 204
  • София
Здр,изчетох почти всичко в темите.На мен ми откриха 4,5 см киста Януари месец 2012,при обикновен преглед и цитонамаска.Доктоеката ми изписа Оргаметрил за един месец и лсед два да съм отново на преглед.От Оргаметрила напълнях няколко кг/по-принцип съм слаба и не е болка за умиране /,но настроението ми много се менеше-ту спокойна ту нервна.Днес бях на преглед отново и кистата си е пак там :c 3,8/4смЛекарката каза че не се е повлияла от лекарството.Изписам ми противозачатъчни Янсен да ги пия 6 месеца и отново да ида на преглед.До този момент не съм имала никакви смущения,нито в цикъла нито болки,нито прокървявания ... и хоп киста!Въпросът ми е ако не пия тези противозачатъчни дали кистата ще се променя/нараства/Не искам да пия хормонални таблетки!А докторката каза че може да се стигне и до операция?Дали не ме стряска излишно?Ще продължавам ли да пълнея от Ясмина?

Дали е фоликулярна, може да се докаже само с биопсия/пункция.
Нищо няма да ти стане от Ясмина. Щом ти е предписан от лекар, то не е случайно. Целта е да се оставят яйчниците в покой да не овулират, и кистата да се абсорбира постепенно. При мен така се получи. Ако е фоликулярна, след 6 месеца ще е изчезнала. След 6-те месеца пак на ехограф, за да се види дали е изчезнала.

# 205
Момичета от опит с махнат яйчник заради такава киста ще ви кажа не е шега следете ги тия гадини упорити са ,а и пречат правенето на бебче поне при мен беше така ,4 месеца след операцията и вече човечето беше в мен  Hugи както всички ми ме успокояваха а аз не вярвах че с един яйчник ще стане бързо еее стана.

# 206
  • UK
Хайде и аз сега тук с вас. Цикълът не ми дойде предния месец, сега пак закъснява, вчера на прегледа ми откриха киста 6 см. Според доктора е функционална, но си е доста големичка. Предписа ми Примолут Нор 5, трябва първо да предизвикаме цикъл, после да го пия един - два месеца по схема и ще следим дали ще се повлияе. Днес пусках тумопрни маркери, още не е излязъл резултатът. Не съм започнала още хапчетата, тъй като кърмя още, мненията дали са съвместими с кърменето са противоречиви. След празниците ще мога да отида при друг лекар за второ мнение. Какво мислите вие? Какво са ви съветвали вашите лекари в такъв случай на по-голяма киста?

# 207
здравейте момичета ,
откриха ми 2 кисти в яйчника голяма и малка. Беше ми изписан оргаметрил по схема от 15 до 25 ден на цикъла по две хапчета на ден сутрин и вечер. След края на цикъла този месец бях на преглед и лекарят ми каза ,че кистите са се спукали и всичко се развива добре. обясних ,че имам все още едно кафяво зацапване ,но той отново ме успокои . Това зацапване ме тревожи доста особено след като продължава и до днес. Дайте мнение ако някой е бил пред подобен казус ,да търся ли друг лекар ? за първи път се сблъсквам с подобно нещо и съм доста притеснена  Shocked

Последна редакция: сб, 14 апр 2012, 11:00 от Anichka_82

# 208
На мен преди около 3 месеца ми откриха киста 45/45 мм от тогава съм на Марвелон обаче имам някакво предчуствие, че ще се наложи операция... Около 21 трябва пак да отида на преглед - може ли да ми обясните по подробно за операцийте - лапароскопията и коремната и горе-долу колко време трае операцията, болничния престой, възтановяването и лапароскопията при какви кисти се прилага, защото четох, че на някой са им казали, че с лапароскопия не става

# 209
  • Другата България
здравейте момичета ,
откриха ми 2 кисти в яйчника голяма и малка. Беше ми изписан оргаметрил по схема от 15 до 25 ден на цикъла по две хапчета на ден сутрин и вечер. След края на цикъла този месец бях на преглед и лекарят ми каза ,че кистите са се спукали и всичко се развива добре. обясних ,че имам все още едно кафяво зацапване ,но той отново ме успокои . Това зацапване ме тревожи доста особено след като продължава и до днес. Дайте мнение ако някой е бил пред подобен казус ,да търся ли друг лекар ? за първи път се сблъсквам с подобно нещо и съм доста притеснена  Shocked
Аз бях по същия начин и на същото лечение с Оргаметрил-10 дни по 2, и след последния преглед се оказа че няма киста, така че не се притеснявай Peace

Общи условия

Активация на акаунт