Киста на яйчника

• 259 865
  • 767
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте! В момента и аз имам киста с размер на орех. Откри ми я втората лекарка, при която отидох със симптом зацапване непосредствено преди цикъл (понякога просто един ден, но друг път се е случвало два, три или дори четири Sad).

Да вметна, че Лекарка 1, при която отидох за това през септември, не откри нищо и само отсъди, че цикъла ми се е изменил. Лекарка 2, при която отидох за второ мнение, откри киста на десен яйчник и каза, че тя ми прави проблемите със зацапването (май спомена нещо за повече фоликули). При нея ходих и още веднъж, след МЦ - тогава каза, че кистата е намаляла (до размера на орех), но не иска да ме трови с противозачатъчни (то и аз не искам), затова да ида отново след още 2-3 месеца.

Дотук добре, обаче преди няколко дни от въпросната дясна страна имах болки Shocked. Това отшумя за точно два дни (горе-долу съвпадна с датата на предполагаемата ми овулация). В момента не знам какво да правя. Дали да ида пак на преглед, за да съм спокойна? Възможно ли е да боли, защото се е пукнала? Embarassed Извинете, но просто не знам нищо за кистите и съответно колко е лошо да боли. Е, гледам да не се набутвам във филми, но ако някой има опит с такива симптоми, ще се радвм да сподели  Praynig

P.S. в момента не, но миналата зима докъм пролетта имах косопад. Разбрах, че и това е свързано  Rolling Eyes Зацапванията започнаха след това, но пък цикълът ми е редовен (последната година с изключение на 1-2 месеца ми идва точно на 28 дни, тези 1-2 пъти не отдавам на косопади и кисти, а по-скоро на други влияния).

# 706
  • София
Здравейте! В момента и аз имам киста с размер на орех. Откри ми я втората лекарка, при която отидох със симптом зацапване непосредствено преди цикъл (понякога просто един ден, но друг път се е случвало два, три или дори четири Sad).

Да вметна, че Лекарка 1, при която отидох за това през септември, не откри нищо и само отсъди, че цикъла ми се е изменил. Лекарка 2, при която отидох за второ мнение, откри киста на десен яйчник и каза, че тя ми прави проблемите със зацапването (май спомена нещо за повече фоликули). При нея ходих и още веднъж, след МЦ - тогава каза, че кистата е намаляла (до размера на орех), но не иска да ме трови с противозачатъчни (то и аз не искам), затова да ида отново след още 2-3 месеца.

Дотук добре, обаче преди няколко дни от въпросната дясна страна имах болки Shocked. Това отшумя за точно два дни (горе-долу съвпадна с датата на предполагаемата ми овулация). В момента не знам какво да правя. Дали да ида пак на преглед, за да съм спокойна? Възможно ли е да боли, защото се е пукнала? Embarassed Извинете, но просто не знам нищо за кистите и съответно колко е лошо да боли. Е, гледам да не се набутвам във филми, но ако някой има опит с такива симптоми, ще се радвм да сподели  Praynig

P.S. в момента не, но миналата зима докъм пролетта имах косопад. Разбрах, че и това е свързано  Rolling Eyes Зацапванията започнаха след това, но пък цикълът ми е редовен (последната година с изключение на 1-2 месеца ми идва точно на 28 дни, тези 1-2 пъти не отдавам на косопади и кисти, а по-скоро на други влияния).

Аз съм имала кисти, но сега нямам, а при овулация също имам болки от дясната страна. Simple Smile Та, болките може да са от овулацията, както и от пукането на кисти. Ако са поносими, не мисля, че има проблем, ще отминат.
Ако много се притесняваш, върви пак да те видят, но освен противозачатъчни да ти иазпишат, не мисля, че ще направят нещо друго.

# 707
  • USA
Зайче, благодаря, че сподели за зацапванията и косопада! Моето първо зацапване беше около 8 дни, а второто, около 4-5. Зацапването се увеличаваше, когато спортувах и докторката каза, че това е добър знак, не питах защо. Относно косопада, знам че от време на време е нормално да капе косата, но в момента е повече, отколкото след бременност, затова и се притеснявам. Може и нещо друго да ми има, ще видим тя какво ще реши, може да ми пусне изследвания някакви. Преди 4-5 месеца пих АБ около месец и четох, че хора приемали един от АБ, същи са имали косопад, въпреки че това не е в листа със странични ефекти.
А относно болките-чела съм, че при спукване боли, както и от самата киста, но нямам опит с това. Дано следващият път ти е изчезнала!

# 708
За болките, една от последните кисти която пукнах беше голяма 55 мм , не съм имала точно болка, дори и не знаех че съм с киста, усеща се като тежест , а  за пукването , ами нямах болка , пукан се изведнъж и с това ми дойде и МЦ  Peace

# 709
Благодаря, Dados! Струва ми се, че моите болки са били от нещо друго тогава.  Rolling Eyes

Благодаря и на всички останали за отговорите  Hug Може би ще отида все пак на преглед, макар и по-рано, за да видим какво е станало.

# 710
Имала съм и по малки 24мм, 28 мм , който пък дори и не съм ги усещала, и нищо не ми е подсказвало, че ги има, дори най първата ми киста, беше 28мм но дори и не предполагах за нея  bouquet

# 711
Здравейте,момичета!
Знам,че не сте лекари,но бих се радвала на мнения.Съмнявам се или за кисти или за бременност.При всички положения е рано за тест.Та така.Пия една билка,която не веднъж е помагала за забременяване на момичета (виждала съм го и ако някой се интересува ще дам инфо).Този месец започнахме опити, за бебе,но за сега доста несериозно.След МЦ правихме любов два пъти единия,от които ден преди Ову (потвърдено с тестове,БТ и помощ на момичета от форума)и от тогава не сме. Sad Тъкмо се бях ядосала,че тоя моя е толкова несериозен и попаднах на информация,че това е най-добрия момент за зачеване.До тук супер,обаче от Овуто на сам ми тече нещо като воднисто течение,което като засъхне става белезникаво.По принцип нямам течение,освен по време на Ову.Около 4,5 и 6ти ден след Ову получих странни болки ту в левия,ту в десния яйчник.Остри и като спазми.Усещах си яйчниците подути и после спадаха и след някакво време пак.На моменти усещах и болка в корема пак като спазъм,втвърдяваше ми се по време на болката и после се отпускаше.Като контракция.Болките отминаха,но от време на време пак ми потича рязко това белезникавото.Въпроса е че на 100% има нещо,тъй като много пъти съм била с настинали яйчници и не е същото.А и кръста ме боли ниско.Четох много по форумите и симптомите при зачеване и киста май са еднакви.До сега не съм имала киста,макар че когато съм ходила на гинеколог с различни проблеми все са ми казвали,че може да съм имала киста,но никога не са ми хващали такава на видеозон.На вас на какво ви прилича повече?Благодаря предварително!

Последна редакция: пн, 25 яну 2016, 14:52 от Кари861

# 712
  • София
Честно казано, на мен ми прилича на симптоми при опити за забременяване. Simple Smile
Аз имам същите признаци, откакто започнахме на правим опити за бебе. Нямам кисти, но понякога имам течение, болки в яйчниците, контракции и т.н. Същите признаци съм имала и при бременност.
Просто тялото реагира по различен начин на бебеправенето.

# 713
Напълно е възможно.И аз знам че тялото реагира,но през годините съм правила и други опити със едно друго момче и не съм имала болки.С него не се получи,но аз незнаех нищо за Ову или БТ,а болките бяхо досто осезаеми.Поне отговора ти ме поуспокои,че може да не е киста.Ще почакав.Няма как.И благодаря! Simple Smile

# 714
  • София
Да, така е, зависи от годините и от различни неща.
Например първата ми бременност на 26 г. се случи веднага, без да меря за овулация, нямах придърпвания, но пък имах кисти много. Simple Smile И въпреки това забременях много бързо. А сега, на 30, е доста по-трудно, както се оказа. Така че..Божа работа. Simple Smile

# 715
И аз съм почти на 30.А като имаше кисти имаше ли течение и болки?Моето е по-скоро като вода и няма мирис или дразнене.

Последна редакция: пн, 25 яну 2016, 16:59 от Кари861

# 716
  • София
И аз съм почти на 30.А като имаше кисти имаше ли течение и болки?

Понякога да. Но болки съм имала при доста големи кисти като 4-5 см. Но течението и болките не са закономерност за кисти.
По-скоро не се вглеждай толкова, според мен. Simple Smile Успех!

# 717
Благодаря,на теб също Simple Smile

# 718
Ще питам и тук, понеже до неотдавна и аз бях с киста, както съм писала, и може да е свързано с настоящата ми питанка - каква може да е причината за вагинално кървене след преглед при гинеколог? newsm78 За пръв път ми се случва, а съм посетила немалко специалисти към момента. Кръвта е светлочервена, изглежда някак "размита" - изцапала е бельото ми, а също така 2 пъти ходих да уринирам след прегледа, и двата пъти остава кръв и по тоалетната хартия... Не изпитвам болки, обаче. Лека болка и дискомфорт имаше само по време на самия преглед.

Би трябвало към момента да съм напълно здрава, последната половин година си правих всевъзможни изследвания, защото на есен ми махнаха киста от левия яйчник, по лапароскопски метод. Нямам никакви инфекции или други оплаквания, та се чудя откъде ли идва и на какво ли се дължи това странно кървене... Thinking Някакви идеи?

# 719
Здравейте!

Откриха ми киста на левия яйчник преди месец и половина, имах болки вляво и при прегледа се установи киста с размер на яйце. Пих Оргаметрил през Януари, но гадината отново си беше там. Този месец трябваше да пия противозачатъчни Медиана, но трябваше да ме оперират от фиброаденом, операция която отлагах и затова отложих тяхното приемане за след предстоящият МЦ.

След раждането на дъщеря ми и възстановяването на МЦ имах зацапване по време на овулация, както и много силни болки по време на МЦ и спазми, както и усещане за подут и болезнен корем, болки по време на секс. Възможно ли е да е било от кистата?

По време на последният ми МЦ имах големи съсиреци, които приличаха на парчета ципа или нещо такова. При срещата ми с АГ забравих да споделя за тях. На вас случвало ли се е?

След претърпяната операцията на фиброаденом, която беше извършена в последния ден от МЦ, се появи ръждиво зацапване с нишки кръв в него. Продължи 3 дни, след това имах няколко чисти дни и отново същото зацапване в продължение на 3 дни, оттогава не съм имала зацапване. Не знам, дали е следствие от операцията(въпреки че не виждам логика) или от кистата?

От седмица имам болки в кръста, пак отляво и се чудя дали причината отново не е в нея?

Искам да знам, дали и други са имали проблеми като моите и причината е била въпросната киста? Не ме съветвайте да се консултирам с лекар, защото имам час за другата седмица и там също ще задам всички въпроси, които ме вълнуват. Истината е, че никога не съм имала киста или проблеми като изброените по-горе и съм притеснена, затова се допитвам и до вашето мнение.

Общи условия

Активация на акаунт