Нови сили се вливат на НОЕМВРИ в отбора-бебета валят от небосвода

• 29 331
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Привет!!! Честит рожден ден на патерица на всички пораснали дечица!!! Да са ви живи и здрави, да слушат, да папкат и да пораснат добри човеци  Hug Hug Hug
Ели, тая торта...  Heart Eyes  златни ръце!!!
Диди, ти ли избродира честитката за Рая? Ей, мацки, страшни сте!!
Аз от вчера съм със зловещо главоболие, а по принцип не ме боли глава  и като се случи съм като парцал. Да не говорим, че съпружието ми лази по нервичките... Лошото е, че си го изкарвам на Момо, горкото, всеки ден го отупвам за нещо  Cry а мъжа ми само мрънка, как не съм се занимавала с него, а само с бебето..уфф..

# 616
  • Варна
Честит рожден ден на Рая и Марчето, честито и на Никол със закъснение! Все така да радват мама и тати, да са много здрави и весели!
Диди, много хубава честитка си направила  Simple Smile

# 617
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА РАЯ И МАРЧЕТО! ДА СА ЗДРАВИ, ВЕСЕЛИ И ПОСЛУШНИ!!!

Диданка, сигурно си доста уморена и затова те преболява главата. Гледай да си почиваш във всеки възможен момент. Таткото вместо да мърмори да вземе да ти помага повечко!

Нана, Ели, по повод на прополиса и прашеца - доколкото зная са силни алергени и трябва много предпазливо да се въведат.

Момичета, един малко ... такъв въпрос - по колко пъти акат вашите дечица? И най-вече въпросът ми е към кърмещите мами. Симона уж е доста злояда и с големи мъки успявам да я набутам с що-годе прилично количество за деня, а в същото време ака по 2-3 пъти на ден. Последните два дни дори по 4 пъти.  Rolling Eyes Дали пък кърменето не е от значение в случая?  newsm78

# 618
  • На топло...
Диде, повтаряй си, че Момо също е още бебе и не знае какво прави, не е за да те ядосва Hug...
Разбирам те много добре, аз съм същата, нервите ми са тотално на скъсване. Чак един път така се бях ядосала, а уж всичко преглъщам... И както си преглъщам, но отвътре ми бучи всичко, в един момент периферията на едното ми око започна да трепери, не виждам, мина след десетина минути, но ми се виеше и свят, и много се изплаших... И имало защо, после като направих справка, ще се ходи на невролог...
Гледай отгоре-отгоре на нещата, инак само на себе си вредиш...

Утро, права си, трябва с мънинко да се пробва, иначе не е проблем.
Йоши ака два пъти, веднъж преди и веднъж след обяд. Някой път и по повече, не е проблем Wink...

# 619
Честит рожден на Рая и Мария.Винаги здрави, усмихнати и много, много късмет

Нана  Hug Обаче аз май съм се объркала.Освен прашеца купих клей.То е една пръчица  newsm78 А жената дето ги продаваше ми каза, че мога прашеца(то е едно малко пакетченце) да го сложа в един килограм мед.И всяка сутрин по една лъжичка на гладно.

Благодаря ви момичета за поздравленията за тортата.Младоженците много си я харесаха, а това е най-важното

# 620
  • На топло...
Ели, така е, може също и в мед и да даваш по малко, просто зависи как ще го яде Аните. Йоши мед насила даже не яде, не се прежалва. Като му разпределям на няколко приема в кисело мляко, става. По лъжичка от сместа, другия път пак лъжичка и така. Може и както е с меда да го слагаш да се разтваря.
А на пръчица прополис е по-скоро за полагане върху ранички - херпес, като лепенка (също и върху набрало - изтегля гнойта), за обезболяване на нерв на зъб също го ползва баща ми...

# 621
Мерси миличка.Анита много обича мед и няма проблем да й го давам направо.Слагам и в чай и много й харесва и го пие без проблеми.
За клея някъде бях чела че се разтваря в спирт или по-силна ракия.Ама за Анита отпада този вариант.Исках и за меда да те питам.Знам, че истинския се захаросва.Ама тук продават един хем захаросан, хем мек  newsm78 Доста гъст

# 622
  • На топло...
Това е клеева тинктура, разтвореното в спирт. 30 грама се кълцат (натрошават) на ситно и се заливат със 100 мл. спирт - класическа 30-процентова. Оставя се в тъмен съд (шише)  на хладно 8 дни, всеки ден се разклаща. После се прецежда, на тъмно и хладно лагерува години. Остатъка може да свариш във вода и пак прецеждаш, но нея трябва бързо да я консумираш, че се разваля. Хубава е прополисовата вода за промивки, гаргари.

Да си призная тук няма мед, който да ми харесва и да знам, че е добър. Единствено в биомагазин можеш да имаш някаква гаранция за качество Peace...
Бях спряла да ям мед в началото, нямах ли от нашия, много ми беше гаден тоя Rolling Eyes, с извинение.

Ох да, за кристализацията исках да пиша... В зависимост от това какъв му е съставът медът кристализира (или не) различно - едро, дребно, кремообразно. Но в конвенционалните магазини гаранция пак нямаш, както и да изглежда Sad. Така че в България от (познат) пчелар, а в чужбина от биомагазин е най-добре да се купува.

Бубе  Hug...

Последна редакция: пт, 29 окт 2010, 14:50 от nanunana

# 623
Честит втори рожден ден на Рая и Мария! Слънце, спокойствие и много усмивки им пожелавам!

И аз сдавам багажа с един тон изхабени нерви за последната година и половина. Вчера такава аритмия получих, че още не съм на себе си. Като се замисля, май не остана майка, дето да си е просто по майчинство и никакви грижи да няма. Не мога да си представя идилията на майчинството от социализма Sad

Това за пчелните продукти съм му голям фен, но предполагам ще трябва да изчакам Яна да си изпие водораслите и тогава, че може да и дойде нанагорно експериментът с вкусовете и. Нана, голямо благодаря, обаче! Всичко си копирах и запазих и ще го изпълня. Hug

# 624
Бубчеееее с теб съм душко и аз съм като теб,много си съсипах нервите и не знам както казваш ти,някоя майка да си е спокойна и с кеф да си кара майчинството,особено ако има буйно дете и куп проблеми на главата  Hug
Дали някой ще качи някоя снимчица от отминалите рожденни дни да видим децата  Thinking

Последна редакция: пт, 29 окт 2010, 16:43 от didipidi

# 625
Честит рожден ден на Никол (на патерици)! С пожелания за щастливо детство!   bouquet

Честит рожден ден на Рая и Мария! Да са здрави и послушни госпожици!   bouquet
Диди, страхотна честитка   Heart Eyes

Утро, при нас положението с памперсите е същото  Mr. Green 2-3 пъти дневно  Shocked

Диди, снимки има във  facebook  Heart Eyes

БубеHug

# 626
  • Стара Загора
Диди, да ти е жива и здрава малката сладурана Рая! Подаръчето е много хубаво! Няма ли да го покажеш в темата за гоблените  Simple Smile И аз сега се трудя над картичка за Стефи, реших да го направя като традиция - всяка година да й изработвам по нещо за спомен.

При нас общо-взето нищо ново... Освен може би, че Стефи изведнъж започна да се напишква нощем много Sad Не знам защо стана така и има ли повод за притеснение... Преди с едно изпишкване, или дори без, се събуждаше суха, а сега всяка нощ почти имаме инциденти, а някои нощи 2 пъти сменяме бельо Shocked А я изпишкваме на около 2 часа, за да е сухичка, понякога и толкова не издържа. И най-странното е, че не дава никакъв сигнал, че и се пишка, спи дълбоко и спокойно. Преди ставаше неспокойна или дори се събуждаше и си казваше. Дано отмине бързо Praynig!

Аз да ви кажа чакам с радост смяната на времето, че да започне да си ляга в някакви нормални часове това дете Joy Няма умора, ей! Но какво се чудя, аз като дете изобщо не спях на обяд, явно ще ми се връща Laughing

Лека вечер Hug

# 627
Астера, честото пишкане е от по-студеното време, децата се преохлаждат, съветвам те да слагаш памперс вечерно време. При Алито се получи същото но през деня- пишкане през 10-20минути и отново сложихме памперса (нали я гледа баба и и я мързи да я изпишква), иначе 3-4 месеца беше без памперс , сега ме е яд като купувам памперси, защото дедето си беше научено. Като захладня и други майки са ми споделяли същото при децата си, няма нищо притеснително Peace.

Бубе, както  казва една моя колежка "Живота е сурав и курав!". И аз напоследък едвам се крепя- по-цял ден на работа, внимание на Алито, писане на домашни до 20часа с баткото (а и той ми ги сервира едни ooooh!) , пране,  чистене , гладене......и никой не ми влиза в положение, а само изискват от мен #Cussing out. Има вечери в които направо ми иде да хвана пътя Sad.

Последна редакция: пт, 29 окт 2010, 21:07 от vita

# 628
А бе то не е да се оплаква човек. Аз нямам оправдание кой знае какво да се жалвам, че има къде по-сложни ситуации, но от дете съм със съсипана нервна система и преди 20-на години ми бяха казали, че на 40 ще съм развалина. Не съм чак развалина, ама почти оправдавам прогнозите. Пък като гледам режима на повечето от вас, направо се чудя на какво се нервя толкова.
Цитат
по-цял ден на работа, внимание на Алито, писане на домашни до 20часа с баткото (а и той ми ги сервира едни ) , пране,  чистене , гладене......и никой не ми влиза в положение, а само изискват от мен . Има вечери в които направо ми иде да хвана пътя .
Хм! Май плачем за някакво революционно движение за защита правото ни на реене в пространството, мечтаене, шляене, хапване, пийване и разни други хедонистки отклонения.

Яна отказва да спи на обяд напоследък. Аз мразех и помня баба как ме защипваше между краката си да не мърдам и заспиваше, а аз чаках да се събуди и да реши, че обедната дрямка е минала Mr. Green Аз сега така защипвам ръката на Яна като сме някъде, където трябва да са ми свободни ръцете, а тя да не пипа много. Та от нежелание да спи, тази вечер към 20.30 се беше гушнала в мен, изхлипа два пъти и буквално припадна. Такова нещо не съм виждала. Зспивала е права, облегната на леглото, но сега направо се отряза. Да се смее ли човек, да се притеснява ли.

Последна редакция: пт, 29 окт 2010, 22:04 от Бубе

# 629
  • София
Привет, банда  Hug
Не съм се включвала от доста време, защото и мен ме тресе нервата. Косето е с катастрофално развалени зъби и обикаляме по зъболекари. Единственият начин да се поправят е с пълна упойка, което хич не ме радва. Да ги оставим развалени не е вариант, защото все пак дава отражение на много други неща. Та така се настройвам психически, защото отгоре на всичкото ще се наложи на два пъти да го приспиват  Cry Дано поне открием каква е причината да стане така, за да можем да предприемем нещо.

И все пак да честитя на днешните рожденници и всички, които пропуснах последните дни. Да са ви здрави и послушни децата, а вие не се затормозявайте с глупости!

Общи условия

Активация на акаунт