Дрехи за първите 3 дни в болницата на бебчо

• 14 430
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
  • София
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=433904.msg12681942#msg12681942 мисля, че това е точен отговор...може да прегледа авторката и остатъка от темата...
това е тема също за окръжна...може и там да си пусне питането.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=499781.30

# 16
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=433904.msg12681942#msg12681942 мисля, че това е точен отговор...може да прегледа авторката и остатъка от темата...
това е тема също за окръжна...може и там да си пусне питането.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=499781.30

Много ти благодаря. Незнам защо но с търсачката не можах да намеря тази тема Sad а уж търсих доста

# 17
Извинявай Aleksia,
протичайки искания списък, не знам дали бих отишла в тази болница. Че то значи, трябва да си помъкнеш цялата къща - спално бельс, дрехи, завивки за бебето. Представям си каква мизерия е тогава. сигурна ли си, че искаш да родиш точно там? След две бременности и две раждания, мога да ти кажа, че раждането се преживява, но кошмара за почва след това особено, когато обстановката е подтискаща. Аз също съм раждала в държавна болница, но в София в Майчин дом. Аз трябваше да си донеса само нощница за мен, както и памперси и мокри кърпи, прибори за хранене. Ако обаче ми бяха поискали и дрехи за бебето, чаршафи и завивки, щях да си избера със сигурност друга болница. да не говорим, че според мен тези неща като те изпишат просто трябва да ги хвърлиш, все пак е болница, не се знае какви бактерии има там. Освен това какво значи завивка според сезона? Когато бях бременна за първи път си мислех, че през май бебетата спят с олекотена завивка и с такава завих дъщеря ми първата вечер вкъщи, защото в болницата ги завиваха с вълнени одеялца. Да, ама не. ЛЛ дойде и ми каза, че трябва използвам тънко памучно одеялце.

# 18
  • София
аз пък не мисля, че най-важното е какво трябва да донесеш, нито е определящо дали е мизерия в болницата като цяло...като гледах онази тема...те май в повечето пл болници искат такива неща....
кошмар след раждането аз лично не съм видяла...не беше лукс, но не ми дремеше изобщо...а завивката освен от сезона зависи и от вътрешната Т...когато раждах вън валеше сняг, вътре в болницата беше ултра жега, ходихме по къс ръкав и бебетата ги завиваха с някакво памучно нещо....

# 19
Simple Smile и на мен ще искат спално бельо комплект Simple Smile всъщност ето целият списък на нещата които искат:
Родилна зала:

1. Лична карта
   2. Направление № 7 от личния лекар (валидно е 30 дни)
   3. Обменна карта, в която да са нанесени изследванията, направени в женска консултация
   4. Комплект спално бельо, 3-4 памперс-пелени, нощница, чехли
   5. Чиния,чаша, вилица, лъжица
   6. Термометър за лично ползване и едно обикновено ножче за бръснене
   7. Лични тоалетни принадлежности
   8. Един комплект пелени и дрешки за бебето
   9. Памперси и мокри кърпички за тоалет на бебето
  10. Одеалце за бебето според сезона

Подготовка голяма ще е Simple Smile

И това го искат в държавна болница???!!! Shocked Ужас... до къде го докараха това здравеопазване?! На мен ми искаха само памперси и мокри кърпи.

# 20
  • Варна
Раждах във Варна в Окръжна. Едва след като родих акушерките ми казаха, че ако искам мога да си донеса дрехи за бебето, с които да го обличат. Камизолки, ританки и чорапи. По-дребните бебета ги повиват. Имат всичко в болниците, но пред идеята да ми го увиват в пелени цялото или да си го облека с мои дрехи, предпочетох второто. Изборът беше мой. С второто си бебе направо си занесох дрешки. Искат камизолки, че лесно се обличат (никоя акушерка няма да навлича боди, поради простата причина, че я чакат още 40 бебета), ританки, а чорапите служат за да задържат ританката и да не изстиват краката на бебето. По желание може да си вземеш и жилетчици. Аз лично раждах в горещо лято, а вторият път беше през зимата и в родилното топлеха до 25 - 26 градуса и е жега.  

# 21
Раждах в частна плевенска клиника, в току що отворено, ново родило отделение. Условията - перфектни. От там искаха да нося само чехли за мен и дрешки за детето.
Дъщеря ни се роди през нощта, на следващия ден я донесоха, повита в бархетни пелени. Тогава я преоблякоха с нейните дрешки, които бях изпрала и изгладила. През следващите 2 дни я преобличаха всеки ден по два пъти, след къпането сутрин и вечер.
Бях приготвила тънки бодита с дълъг ръкав - с предно закопчаване; шалварки и блузка, също и няколко памучни гащеризончета с дълъг ръкав.
Не са имали претенции за дрешките. Дребната имаше на разположение лични акушерка и лекарка, които се грижеха за нея през цялото време. Аз също имах лични акушерка и лекарка по време на целия престой.

# 22
Здравей aleksia, за престоя ти след раждането в тази болница, която си избрала ти трябват за бебето: 2 комплекта пелени, защото първия ден след раждането го повиват с единия комплект, а другия е резервен, аз например не си бях взела чаршафче за легълцето му и едната пелена я използвах първия ден за това, докато ми донесат от вкъщи чаршафче. На 2-рия и 3-тия ден, след сутрешната баня вече ще ти трябват дрешки. Аз бях взела 2 долни бодита и 2 горни гащеризончета, като и един комплект ръкавички и едни мини пантофки. Носех си и шапки и лигавници, защото така продават голяма част от комплектите, но бяха напълно излишни. В отделението е доста топло. Носех си и два броя шишета, но ползвах само едното за вода. Някакъв душ гел за бебето, както и хавлийка. За тебе ти трябват един комплект чаршафи, ношница и две много важни неща, които аз не носех, но се сдобих впоследствие - памперс пелена за леглото, така ще ти бъде по-комфортно, както и специални парчета за след раждане, те са доста по-удобни за случая от дамските превръзки. Не се притеснявай каквото и да ти потрябва твоите близки могат да ти донесат по всяко време. Мисля, че в случая е много по-важно професионализма и доброто отношение, отколкото какво предоставят или не от държавните болници. Ако имаш други въпроси съм насреща. Успех!

Последна редакция: пт, 17 сеп 2010, 13:17 от Писанка

# 23
Раждах в държавна болница,но там не са ми искали дрехи.Носих си памперси 10 бр и един пакет мокри кърпи.До изсписването,децата стояха повити Peace

# 24
Разбира се, бебето може да изкара и три дни с едни кат пелени, но аз не желаех това за детето си. Истината е, че те не ти предоставят абсолютно нищо, освен крема против подсичане и евентуално термометър или помпа за кърма ако имаш нужда. Идват в стаята и обслужват бебето с нещата, които им предоставиш. Родих преди около 5 месеца.

# 25
По т.6 от списъка ... бръснарското ножче  ooooh! гледай си оправена от къщи все пак ... Нали няма да допуснеш някой да ти извършва тази манипулация ?

Аз раждах в Окръжна София и там обличаха бебетата в техни дрехи - стари и избелели , но били дезинфекцирани ...
Занеси си щом е нужно .
Аз още на сутринта след раждането излязох да се видя с мъжа ми , така че това , че не си във ВИП да не те притеснява - всичко могат да ти донеста . Аз уж трябваше да съм във ВИП , но болницата нещо объркали заявките и се оказа , че няма свободна стая  Laughing

# 26
  • София
aleksia, попитай ги тогава трябва ли да са дезинфекцирани по някакъв начин (освен разбира се пране и гладене).

# 27
Извинявай Aleksia,
протичайки искания списък, не знам дали бих отишла в тази болница. Че то значи, трябва да си помъкнеш цялата къща - спално бельс, дрехи, завивки за бебето.
Ами да аз тръгнах за болницата с един сак и няколко плика,защото при нас искаха дрехи, спално бельо с една дума всичко и беше много неудобно, в стаята имаше само мални нощни шкафчета, багажа ми седеше под леглото, беше ужасно.

# 28
aleksia, най-добре е да попиташ в болницата.
Аз раждах в частна клиника в Плевен и също ми искаха дрешки за бебетата и пелени. Пелените така си останаха. Използваха техни пелени. В моя списък пишеше по 1 комплект дрешки за бебетата, но се оказа, че трябват по един комплект за всеки ден. Претенции относно вида на дрехите не са имали. Бях взела бодита с предно закопчаване, гащеризончета, шапчици и ръкавички.

# 29
Аз също раждах в държавна болница и варианта беше или да обличат бебето в техни комплекти, които обаче там ползват само циганчетата или да си носиш. Бях взела бодита с дълъг ръкав и предно закопчаване, ританки, чорапки и жилетки. От всичко имах по 4 комплекта и се наложи да пращам да ги перат, понеже останахме 1 седмица, а бебето се преоблича всяка сутрин.Освен това и сапунче за къпането и кремче против подсичане също трябваха. Легълцето го постилах с пелена, по-удобно беше от чарфавче. В болницата беше много топло, но моето бебе се роди 2400 и първите дни все му беше студено, така че дебелата завивка ми свърши работа, може би е добре да имаш поне 2 - една по-тънка и една по-дебела. Също пелени бях взела повече от колкото ми искаха и беше полезно, понеже иначе върху завивката преобличат след къпането и познай ако се изпишка какво става.
Леко раждане.

Общи условия

Активация на акаунт