Събуждане сутрин за отиване на детска ясла

• 1 110
  • 7
  •   1
Отговори
В колко часа стават децата ви сутрин за ясла? Имате ли проблеми със събуждането и ставането на децата? Как реагирате ако не искат да ходят на ясла, а вие закъснявате за работа?

# 1
Това с "не иска" го нямаме, защото не се питаме "Искаш ли да ходиш на ясла" (вече градина). Ясно е, че трябва да се ходи и това е положението. Но и никога не съм се впечатлявала от тръшкане или глезене, затова изобщо не е проблем, че детето днес се е събудило криво и от инат не иска да ходи. Просто го взимам, обличаме се и тръгваме. Но ако става въпрос за нежелание, защото в градината го тормозят, тогава вече положението е по-сериозно и се налага да се вземат мерки, било то разговор с учителките/директорката или смяна на групата/градината. Иначе ставаме в 7:30, измиване, обличане и към 8:20 сме пристигнали.

# 2
  • Варна
За яслата сутрин го будех най-късно до 7 ч, а сега за градина го вдигам малко по-рано.
Естествено сутрин трудно става  Rolling Eyes Аз го вадя от кошарата, той се връща обратно там. В яслата сме имали сутрини когато и двамата с мъжа ми го обличаме, а той реве, защото му се спи, съответно е крив и не иска да ходи никъде.
От два месеца е на градина. Като че ли по-лесно става, но аз му давам от есенциите на Бах - има едни при трудно събуждане сутрин.
Правя и още нещо - сутрин пускам тв-то на детския канал, да гледа Том и Джери - така по-лесно си отваря очите.
За кого ли не е проблем ранното ставане  Tired

Последна редакция: пт, 17 сеп 2010, 12:18 от Ашли

# 3
будя го . той си мрънка, измива се, облича се, той пак си мрънка, но му е ясно че трябва да се ходи.

# 4
Аз го будя в 7.30, като го оставям да се разсъни от 5 до 10 мин. Измиваме се и се обличаме по най-бързият начин, като не пускам никакви детски, че ако се загледа няма тръгване. В 8.00ч. излизаме.
Проблем със събуждането ще имам само ако не му оставя времето за разсънване, а веднага го вдигна. Като през това време внимавам да не заспи отново, затова все гледам да си приказваме нещо.  Simple Smile
Не пишеш в колко ставате вие, но ако трябва събуждай го малко по-рано, за да не го пришпорваш много, притисната от времето.

# 5
  • Пловдив
За яслата сутрин го будех най-късно до 7 ч, а сега за градина го вдигам малко по-рано.
Естествено сутрин трудно става  Rolling Eyes Аз го вадя от кошарата, той се връща обратно там. В яслата сме имали сутрини когато и двамата с мъжа ми го обличаме, а той реве, защото му се спи, съответно е крив и не иска да ходи никъде.
От два месеца е на градина. Като че ли по-лесно става, но аз му давам от есенциите на Бах - има едни при трудно събуждане сутрин.
Правя и още нещо - сутрин пускам тв-то на детския канал, да гледа Том и Джери - така по-лесно си отваря очите.
За кого ли не е проблем ранното ставане  Tired

И аз така правя...гледа Том и Джери докато се облича и като свърши в 7,20 мием зъбки ит.н. и тръгваме!Вече е свикнал... Peace

# 6
  • Варна
Спи й се, но какво да се прави. Даже при нас трябва да сме ги завели в 8.00, след това заключват вратата и го водиш след 9ч /това за яслата/. В 7,30 най-късно съм я събудила, даже не пускам ТВ, че тогава ще се разправяме да гледа филмчето до края  Tired

# 7
  • София
моето не е на ясла, а на градина... става в 7,30, ако много му се спи сутрин, коригирам времето за лягане вечер.
няма искам, не искам, просто се ходи и това не подлежи на обсъждане.
ако закъсняваш за работа, просто дигай и води детето по-рано на градина и го слагай по-рано да спи вечер.

Общи условия

Активация на акаунт