Не мога да се отърва от колита

• 398 579
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 180
Да, съгласна съм с мнението, че повечето здравословни проблеми идват от нездравословното хранене. Лекарите съветват, хората които имат проблеми със стомашно-чревния тракт да внимават какво консумират и да си записват от кои храни състоянието им се влошава. Така ще знаят какво да ограничат и какво да включват по-често в менюто си.

# 181
  • Бургас
Да, съгласна съм с мнението, че повечето здравословни проблеми идват от нездравословното хранене. Лекарите съветват, хората които имат проблеми със стомашно-чревния тракт да внимават какво консумират и да си записват от кои храни състоянието им се влошава. Така ще знаят какво да ограничат и какво да включват по-често в менюто си.

Вреди не само нездравословното хранене, но и стресът. Вчера много се изнервих на работа и това веднага ми се отрази на корема.

# 182

Вреди не само нездравословното хранене, но и стресът. Вчера много се изнервих на работа и това веднага ми се отрази на корема.

Да, това е също от голямо значение. При мен също се получава така. Понякога и най-малкото притеснение ми причинява сериозни проблеми по отношение на колита.

# 183
Zdr vchera bqx na pregled pri spetcealist i na kraq na mesetca shte mi pravat kolonosk..Kato mi vidq epikrizata doktora i chy moite oplakvania mi kaza che po skoro e sindrom na razdraz. chervo.Toi me posavetva da opitvam s xranata i me nasochi da vlezna v FODMAPS DIETA daje ima i programa za telefon.Mojesh da si proverish dali dadena xrana shte ti drazni stomaxa.

# 184
В моя случай, лекарката ми каза всеки ден да включвам различна храна в менюто си и да записвам как се чувствам след нейната консумация. Така постепенно сама ще стигна до извода, кои храни ми понасят и кои не. В интерес на истината започнах да го правя и сега избягвам някои продукти, които определено не ми се отразяват добре на здравето, а преди това не съм им отдавала такова значение.

# 185
Nqkoi polzval li e soevo mlqko i imal li e problemi sled tova?

# 186

За какво се използва соевото мляко? Не съм чувала досега за него и не знам за неговия ефект върху стомашно-чревния тракт. Ще се радвам ако наистина някой сподели повече информация за този продукт!

# 187
Soevoto mleko e zamestitel na obiknovenoto pr mleko.Pravi se ot soya i ima po razlichen vkys,no neznam dali mojesh da go polzvash kato zamestitel.Vchera si napravix kafe s malko soevo mleko i sled dve glatki go ostavix i tciala vecher mi karkorexa chervata.Neznam kakvo deistvie ima kam razdraznen stomax.

# 188
  • Бургас
Последният път в супермаркета се загледах в соевите млека, но като прочетох съдържанието на кутията, го оставих. Не само, че струваше 4-5лв литъра, ами и съдържаше сума ти гадости. Как да не ти къркорят червата после  ooooh!

# 189
Последният път в супермаркета се загледах в соевите млека, но като прочетох съдържанието на кутията, го оставих. Не само, че струваше 4-5лв литъра, ами и съдържаше сума ти гадости. Как да не ти къркорят червата после  ooooh!
Не знам какво си гледала, но аз в момента имам соево и гледам съдържанието:
вода, италианска соя, морска сол
И на английски:
water, italian soy, sea salt.
Shake well before use.After opening keep refrigerated and consumewithin 3-4 days.

# 190
  • Бургас
Не знам какво си гледала, но аз в момента имам соево и гледам съдържанието:
вода, италианска соя, морска сол
И на английски:
water, italian soy, sea salt.
Shake well before use.After opening keep refrigerated and consumewithin 3-4 days.

Взела си нормално мляко, ама това, което аз гледах в Кауфланд беше кофти.

# 191

За какво се използва соевото мляко? Не съм чувала досега за него и не знам за неговия ефект върху стомашно-чревния тракт. Ще се радвам ако наистина някой сподели повече информация за този продукт!
Преди гледах едно предаване . Една жена си правела сама в къщи от някаква асоциация я научили , за да и излиза по-евтино . Държеше соята във вода , после я сменя и в блендер го прави на мляко . После се вари . И за каквото си ползваш другото мляко за същото и това .  Соята по принцип съдържа някакви антиоксиданти  и я препоръчват против артериус склероза  и за укрепване на мускулите . А също така това мляко е против лактозна непоносимост .
В случаят с колита най вероятно няма да дразни лигавицата с лактозата си , обаче ще  я дразни защото соята е бобово растение ...На този принцип на който се прави соевото мляко се прави и бадемово мляко : кисне се да му падне люшката , промива се и се мели с вода в блендер .
Също мога да ви дам индонезийска рецепта , ако нямате кокосово мляко как да си направите  , не евтино обаче  Naughty
1 част кокосови стърготини се вари в 2 части вода . Изстива и се прецежда . И се ползва в рецептите с коксово мляко или се пие така .

# 192
Znae li nqkoi v Plovdiv  dali pravat fetces izsledvale?Ako moje da me nasochite.

# 193
От информацията, която аз имам знам, че соята се използва с лечебна цел при хормонални смущения, най-вече при жени в предменопауза. Но за проблеми с червата мисля, че соята може да навреди повече.

# 194
  • Бургас
аз си правя домашни кокосови стърготини,като си минавам кокосов орех през сокоизтисквачка за твърди плодове

Общи условия

Активация на акаунт