Не мога да се отърва от колита

• 398 463
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас
ТинаХрис,спазвам я още,да
Като сега я съчетавам като съотношение протеини въглехидрати мазнини по този режим ТинаХрисhttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=721816.0  и от както съчетавам нещата така имам подобрение с дни,вече хапвам доста неща,защото от сецифичната въглехидратна няколко месеца ми понасяха само варени моркови ,варено месо и банани и така докато не започнах да наблягам на мазнините,макар и с тях трябва да се внимава де
и тъй като доста често прекалявам и с протеините като количества пък се ориентирам от Зоната http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=700250.0;topicseen
Трите режима са много сходни и съчетанието от тях ми дава чудесни резултати
Изобщо не съм видяла,че не може пчелен прашец и лично аз ползвах доста време,може и да вреди ,при мен не съм забелязала да съм се влошила
Пак се редактирам,но като бързам все,спазвам я от януари,влошавам се когато прекаля с млечните или плодовете,като днес ядох череши и малко ми е напрегнато на корема,но ако хапвам основно месо и зеленчуци,особено с нисък гликемичен индекс и маслини,но само някои видове ми понасят,нещата са супер,даже преди месец като ме тестваха на един уред не ми излиза да имам колит изобщо

Последна редакция: нд, 16 юни 2013, 18:24 от mis_val

# 226
Благодаря за бързия отговор. Черешите и на здрав стомах са кофти, камо ли за такива с раздръндан като нашите.  Grinning

Аз явно гепих някакъв вирус, разстройство и т.н., да не описвам цветно и като гледам какво съм яла през тези няколко дни и чета списъка сега, изобщо не се учудвам, че разтегнах симптомите до 5 дни та се стигна до зверско обезводняване... Закусвах с пчелен прашец и кисело мляко (това, което би трябвало да е манната небесна, нали), каша от кафяв ориз, печени картофи за вечеря... с една дума, всичко от забранените.

То е ясно, че за всеки програмата е проба-грешка, но аз за себе си реших от днес да започна SCD, пък да видим. Като си обещавам да съм стриктна, без модификации и да следя внимателно всичко.

# 227
Стана 1 седмица вземам пектин , май там е истината . Но трябвало да се приема 2 месеца

# 228
Според Специфичната Въглехидратна Диета (СВД) не е позволен.

Pectin- It is a polysaccharide which, in the presence of acid and sugar, gels. It is used as a thickener in jams, and occurs naturally in some fruit, like apples. In apples, it's mostly in the peel, and for someone beginning the diet, you normally wouldn't get too much from eating an apple, because you'd peel it. Pectin as an added ingredient is not legal, as it is a complex sugar.

# 229
Според Специфичната Въглехидратна Диета (СВД) не е позволен.

Pectin- It is a polysaccharide which, in the presence of acid and sugar, gels. It is used as a thickener in jams, and occurs naturally in some fruit, like apples. In apples, it's mostly in the peel, and for someone beginning the diet, you normally wouldn't get too much from eating an apple, because you'd peel it. Pectin as an added ingredient is not legal, as it is a complex sugar.

Може да е забранен от диетата , но на мен определено ми е по-добре .

# 230
Да, да... аз като новопрегърнала тази точно диета и тичам да сравнявам всичко по списъка, то си беше отг. за мен по-скоро.  Laughing Laughing

Всичко е толкова строго индивидуално, реално аз за себе си не знам дали СВД ще е благоприятна за мен, въпреки суперлативите дето чета... само времето ще покаже.

# 231
Онзи ден говорих с леля ми тя е на 76 г. докторът и бил казал , че има паднало дебело черво . Проверих и попаднах на тази статия
http://www.dar-center.com/article/?article=255
Спадане на напречното дебело черво

# 232
  • София
Аз имам подозрения, че е станало нещо нередно при дебелото ми черво и матката покрай двете бременности, защото имам една болка вляво, за която ходих насам-натам /АГ, коремен ехограф/ и не можаха да ми кажат от какво е. А аз четох и гледах картинки какво има там и по метода на изключване, стигнах до извода, че дебелото черво ми прави проблеми.

Ето една статия за спастичния колит лично от мен bowuu:
http://www.herbamedicabg.com/kolit.html

# 233
Миналата седмица четох за детоксикация със солена вода . Действа , трябвало да се пеави всяка седмица . Не можах да намеря линка за това ще го напиша
От сутринта не се яде / може сок и вода/
На 3 места Х 0,5 л. вода . Във всеки съд се слага равна ч. л. сол и се разтваря /физиологичен разтвор/ . Водата се затопля до телесна температура изпива се първата доза , правят се 10 мин. упражнения са корем после втората доза и така 3-те . После може да се легне и се чака .
Ефекта е сигурен /лично проверен /

# 234
Момичета ... от 3 месеца се боря с тези ужасни неща и уж за малко изчезват, а после се започва всичко наново и все по-зле. Една торба с хапчета съм изпила и продължавам. Всичко започна след гинекологичен проблем и изписване на 3 лекарства, които раздразват стомаха. Така направих странични реакции и спрях лечението. Оттогава лекувам "стомах".  Не издържам вече, страшно депресирано ми е от цялата ситуация ... станах изключително нервна, животът ми се промени тотално  Cry Висока съм 174 и тежах 56 кг, а сега съм 49 /преди 1 месец, вече ме е страх да се тегля/. Това ме депресира допълнително, но най-много ме изнервя ситуацията с околните, които не ми вярват, че наистина е ужасно ...

# 235
  • Бургас
Момичета ... от 3 месеца се боря с тези ужасни неща и уж за малко изчезват, а после се започва всичко наново и все по-зле. Една торба с хапчета съм изпила и продължавам. Всичко започна след гинекологичен проблем и изписване на 3 лекарства, които раздразват стомаха. Така направих странични реакции и спрях лечението. Оттогава лекувам "стомах".  Не издържам вече, страшно депресирано ми е от цялата ситуация ... станах изключително нервна, животът ми се промени тотално  Cry Висока съм 174 и тежах 56 кг, а сега съм 49 /преди 1 месец, вече ме е страх да се тегля/. Това ме депресира допълнително, но най-много ме изнервя ситуацията с околните, които не ми вярват, че наистина е ужасно ...

Ако си пила антибиотици е възможно да имаш дисбактериоза, която се лекува продължително време /няколко месеца/ с пробиотици. Но при всички положения е добре да посетиш гастроентеролог. Може да пробваш и с Гастроцинезин /хомеопатичен продукт на Боарон/. Аз го пия, когато ме заболи стомаха.

# 236
Здравейте момичета ,
аз пуснах тема ,но ако може да попитам и тук за съвет или мнение.
Проблема е следния:
Преди около 3 месеца ,се прибрах много гладна,изпържих си яйца,нахраних се и след около час някъде започна да ме боли корема.Но какви болки -ужасни,остри ,изпотяващи,цялата треперех.Болките не мога да определя точно къде са-по целия корем се разхождаха,но сякаш в по горната част.Отидох до тоалетна-разстройство нямах,едва се добрах до леглото от болка-все едно нещо се разкъсва в корема ми.След като си легнах за около 5 мин.всичко мина.Цялата работа продължи не повече от 15 мин.На сутринта нямах болка,а някаква тежест в дясното подребрие.
След тази случка,почти всеки ден усещам някакви секундни опъвания и болки в корема-около пъпа,по нагоре под гърдите,най вече в дясно,също и в кръста.
На какво може да се дължи това?Ходих на лекар,каза че било колит.Толкова много ли боли колит?Болките бяха ужасяващи и много нетипични(малко и като разпъване на нерв)-мислех си за спешното да ходя Sad

# 237
Здравейте момичета ,
аз пуснах тема ,но ако може да попитам и тук за съвет или мнение.
Проблема е следния:
Преди около 3 месеца ,се прибрах много гладна,изпържих си яйца,нахраних се и след около час някъде започна да ме боли корема.Но какви болки -ужасни,остри ,изпотяващи,цялата треперех.Болките не мога да определя точно къде са-по целия корем се разхождаха,но сякаш в по горната част.Отидох до тоалетна-разстройство нямах,едва се добрах до леглото от болка-все едно нещо се разкъсва в корема ми.След като си легнах за около 5 мин.всичко мина.Цялата работа продължи не повече от 15 мин.На сутринта нямах болка,а някаква тежест в дясното подребрие.
След тази случка,почти всеки ден усещам някакви секундни опъвания и болки в корема-около пъпа,по нагоре под гърдите,най вече в дясно,също и в кръста.
На какво може да се дължи това?Ходих на лекар,каза че било колит.Толкова много ли боли колит?Болките бяха ужасяващи и много нетипични(малко и като разпъване на нерв)-мислех си за спешното да ходя Sad

Ако имаш болка и на гърбът между плешките е 100% жлъчката . Аз така си я бях раздразнила с шоколад .  Жълтъците ги забрави за винаги . И маргарина също и какаото тези 3-те най-дразнят

# 238

Ако си пила антибиотици е възможно да имаш дисбактериоза, която се лекува продължително време /няколко месеца/ с пробиотици. Но при всички положения е добре да посетиш гастроентеролог. Може да пробваш и с Гастроцинезин /хомеопатичен продукт на Боарон/. Аз го пия, когато ме заболи стомаха.

Да, когато получих страничните реакции, джипито каза, че става въпрос за дисбактериоза. Но никой не ми каза, че трябваше да започна веднага пробиотици и уж всичко утихна /освен къркоренето/, докато в един момент започна да се повтаря кошмара от страничните реакции. Тогава започнах да пия Лактофлор + Комфортекс.  Правени са ми кръвни, чревни изследвания и т.н - всичко е чисто. 1 месец пих пробиотик, започнах да се захранвам нормално и 1 седмица след спирането на пробиотика се появи слуз и пак тази болка в горната част на корема /все едно си изпил вода на гладно и някой те притиска в гърдите/. Освен нея започна и една "обикаляща" болка ту вляво под реброто, ту вдясно, отделно и гръдния кош /сякаш е притиснат/, къркорене и т.н. Започнах ентеросан основен /нещо не ми влияе добре и от вчера го спрях/ и дуспаталин /всичко ми е предписано от джипито, не пия нищо на своя глава/. Каза ми, че до 2 дни трябва да спре тази "обикаляща" болка около корема и ако не е изчезнала да отида при него. Не спря, дори започна по-зле - отвратителна болка в слънчевия сплит. Нямам парене, а усещане за силен натиск, дори пулсът ми е по-учестен. Казах на джипито, че освен здравословните проблеми имам и други, т.е. доста съм изнервена и започнах да пуша по 1 кутия цигари и доста кафета. Той ми каза, че имам обострен гастрит и ми предписа ранитидин и нолпаза + дуспаталина. Не искам да се подлагам на изследвания /колоноскопия и гастроскопия/, тъй като дълги години бях заобиколена от лекари и знам, че рискът от зарази е огромен и т.н., плюс това за млади хора някак си е странно да се правят подобни изследвания /аз съм на 30/. Както и да е. Запознах се с мъж в аптеката, който ми сподели, че е преживял същото след аб лечение. Тогава загубил страшно много тегло, абсолютно същите оплаквания и накрая се отказал от всичките лекарства и започнал с пробиотици и живовляк. Днес купих билката, вкл пчелно млечице, бирена мая/която пиех постоянно преди да се случи всичко това/, мастикова смола /дъвката сакъз/. Ще започна и да тренирам /антистресова терапия/, ще коригирам негативното си мислене и въобще цялостно моделиране на поведението ми от последните 3 месеца, ще започна отново планинските походи, които също спрях заради този проблем и т.н. и т.н. Simple Smile Въпреки че съм много разстроена, дори и депресирана, наблюдението ми е, че като цяло проблемите започват след стрес. Случиха ми се доста неприятни неща последните 2 години/проблемите сякаш не спираха/ и всичко това го изживявах тежко, скрито за външния свят, но ето го резултата ... Аз съм активен човек, хранех се здравословно, не съм прекалявала нито с цигари, нито с кафе, изобщо газирани напитки или шоколади и т.н., нито пикантни храни, нито пържено, нито месо ... Единственото, което мога да направя е да се опитам да се успокоя, да си пия чинно лекарствата, но най-важното е да започна да наблюдавам от кои храни се раздразва стомаха ми. Вчера от ориз с тиквички щях да умра. Положението е сериозно, а аз се опитвам да бъда нормален човек сред заобикалящите ме ....  Simple Smile

п.с: една интересна статия

# 239
  • Бургас
Strictly, джипито ти не ти ли предложи да ти даде направление за гастроентеролог? Обикновено джипитата са посредствени лекари с основни медицински познания. Аз като посещавам моята направо ме напушва на смях колко е тъпа. /Майка ми /която е медик/ се шегува, че няма смисъл да ходя при нея, защото разбирам повече от медицина  Laughing/
При раздразнена лигавица може да си правиш чай от невен, лайка и мента. Живовляка също е чудесна билка. Преди време само тя помогна на баба ми да се почувства по-добре.
Пробиотиците трябва да се пият мнооого време, особено при медицински показания. Аз ги пия профилактично по два месеца всяка пролет и есен. Учудвам се, че лекарят не ти е предписал. Другото особено при пробиотиците е тяхното количество и вид. Прави ми впечатление, че пробиотиците, продавани в нашите аптеки не съдържат всички видове лактобацили, а наличните са с много нисък брой. Пробиотиците, които се използват за лечебна цел не трябва да са под 15 милиарда. Аз поръчвам пробиотици от този сайт /излизат много изгодно като количество и цена/:
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Probiotic-30-Billion-CFU-s-60-Vcaps/19518
http://www.iherb.com/Nutrition-Now-PB8-Original-Formula-Pro-Biot … 120-Capsules/5931

Общи условия

Активация на акаунт