Не мога да се отърва от колита

• 398 474
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 525
Това не е безвъглехидратната диета, тя е само зеленчуци,месо, млечни, морски, яйца и сурови ядки в малки количества. Пробвала съм я, но не ми помага на мен.

# 526
Да попитам някой знае ли каква е разликата между колит и СРЧ? Защото аз имам синдрома и оплакванията ми са същите като при колит? Вече се чудя дали не са ми сгрешили диагнозата... Mr. Green
Защо обаче от нищо не намирам малко полза - прополис, пчелно млечице, алое, всякакви диети, нищо не помага... Някой прилагал ли е прочистване на организма с тройчатката? Дали има ефект и дали по време на пиене на тези билки има влошаване на стомашните проблеми? Аз се опасявам да не ми се усилят болките от тях?

# 527
За сега тази диета ми помага .
От два дни започнах , но  вечер , защото сутрин нямам време да пия и по 300 мл. топла вода със 1/2 ч.л. сода . Човека казва , че за ефекта е нужна 1 седмица и това ще пробвам .
Все повече си мисля , че колита е само следствие , а причината е фалшифицираната храна . Например аз като нямам печка на , която да си варя боб си купувам готов в буркани  и като чета етикета то не са модифицирани нишестета , то не е лимонтузу ,натриев бензоат и т.н. и от 5 вида боб само 1 става

# 528
Здравейте,момиче съм на 21 години.Не знам точно какво ми има,но от 3-4 дни съм с болки в корема,непрестанно къркорене на червата и разтройство,имам си апетит,но не мога да ям нормално заради разтройството.Първия ден имаше само силно къркорене с лека болка,а на следващия ден се появи странното разтройство..ходих само 2 пъти до тоалетна,като (с извинение) изпражненията ми бяха воднисти и светло жълти.Пих Имодиум,Секта,Активен въглен,но няма ефект.Започнах да пия пробиотици.Днес от сутринта съм с болки в корема,къркорене и газове,а също сутринта пак ходих по голяма нужда и беше като вода с бледо-жълтеникав цвят. Прегледах темата и мисля,че май е колит. Sad Видяло се е,че трябва да ходя на лекар,но само като знам как пак никакво внимание няма да ми обърнат... Ако някой има или е имал подобен проблем,моля да сподели какви лекарства или билки е взимал.Ще бъда много благодарна!

Последна редакция: ср, 04 мар 2015, 10:58 от didi07

# 529
didi07, това за първи път ли ти се случва? Надали е колит... Може да си яла нещо полуразвалено или да си хванала стомашен вирус..Това винаги води до разстройство... Ако не ти мине до няколко дни отиди на лекар, за да не се обезводниш... Пий чайчета от мента или лайка... Пий някакви обезболяващи като бусколизин, спазмалгон или ношпа...  Мини на диета с препечени филийки или по-лека храна без плодове, сокове, мазни и сладки храни... Ако не се оправиш - на лекар, той ще постави по-точна диагноза... Peace

# 530
lunna pateka , за пръв път ми се случва това,но странното е,че разтройството не се повлиява от никакви лекарства.. и това,че е като вода ме притеснява.. не ми се е случвало Sad Благодаря ти за съветите! Дано не се налага да ходя по лекари,че е някакъв кошмар..

# 531
  • София
Диди ако ще те успокои аз си ходя така до тоалетната с месеци  Mr. Green щом е инцидентно няма страшно.
Само да кажа, че в случай, в който не се знае от какво е разстройството не е хубаво да се пият имодиуми смекти и т.н. те единственото което правят е да забавят моториката на червата, а ако си се натровила това води до още по-голямо натравяне  Rolling Eyes
Диета, пробиотик, ентерол и креон, можеш и едно изследване на фацес да си пуснеш да не е някоя гадинка  Rolling Eyes

# 532
Диди, направи тези неща:

1. Изследване КРЪВНО за хеликобактер пилори
2. Изследване за паразити и материал в изпражненията. Ако си от София става в центъра за заразни и паразитни болести. Там дори може да те консултира и доктор Кузманов. Много добър вирусолог. Вижда се дали има и кръв и епителни клетки в изследването и паразити и гъбички.
3. Контрастно изследване с бариева каша ехографско. Дава някаква яснота.
4. Пий чай от живовляк. Мисля сега да пробвам и тинктура от анасон и джинджифил: http://biochoice.bg/dgingifil-anason-tinktura

После се обади да кажеш резултатите. Мене ми се пооправиха проблемите само от това, че ми нямаше нищо от изследванията Grinning Някакси станах по-спокоен.

# 533
И още нещо, Диди. Какви пробиотици пиеш, ако не е тайна ? Питам, защото съм пил такива от които няма ефект ! (Линекс например)

# 534
javor1980 ,миналата година ми правиха такова изследване за хеликобактер пилори и беше отрицателен резултата(правиха ми го,тъй като имаха съмнения за гастрит).Относно пробиотиците- първо пих PROBIEN (тъй като имах останали хапчета от преди) и сега продължих с BioGaia таблетки за дъвчене.Нещата при мен сякаш започнаха да се успокояват,но все пак в понеделник мисля да отида на преглед.Твоят проблем подобен ли е?И ако да,какви изследвания са ти правили и каква е диагнозата?

# 535
Здравей ! Правили са ми тези изследвания преди доста време. На това с кашата ми излезе рефлукс и синдром на раздразненото черво. Фекалната проба - всичко е наред. Хеликобактер - отрицателен. Преди имах нетолерантност към прясно мляко и глутен, но вече е отрицателен.

Биогаята на таблетки ИЗОБЩО не ми помогна. Пробиена на САШЕТА донякъде ми помогна. Може да пробваш ПРО КОМБО. 10 таблети в Ремедиум струват 11-12 лева и се пие по една на ден.

Имам разхлабен стомах в общи линии и другите обичайни симптоми подуване , къркорене. Доктора ми каза, че имам обострен гастрит преди време също така.

# 536
Не съм чувала за Про Комбо ,но ще го пробвам.Благодаря! А ти с този разхлабен стомах успя ли да се оправиш или няма оправия?

# 537
Не е минала още една седмица от както започнах със содата , само 4 дни - има ефект . На трети ден храносмилането от 3 дни стана 1 , на четвърти 12 ч. Доближавам се да 8-те ч....проблема е само , че голямо скърцане се чува .

# 538

Има оправия разбира се !

Това е за Прокомбото. Общо взето някакъв нов продукт е. Съдържа само един щам ацидофилус, но е изработен в двойна капсула, която позволява на полезните бактерии да достигнат живи червата. Освен това една капсула съдържа около 11 милиарда полезни бактерии, докато масово пробиотиците в една капсула съдържат максимум 2 милиарда.

http://apteka.framar.bg/30046163/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%BE% … B0%D0%BF%D1%81-10

Последна редакция: пт, 06 мар 2015, 14:55 от javor1980

# 539
javor1980 , много благодаря! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт