Не мога да се отърва от колита

• 398 497
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 555
Алоето за сега не ми действа слабително, даже минах на доза 2 пъти на ден по 1с.л.  Да не ме хване запек само... Mr. Green
За содата четох хубави неща, пие се по 1ч.л. в тола вода или топло мляко.. Започва се с по-малка доза и се стига до 1 ч.л. на прием... Аз обаче не мога да си представя да я пия с топло нещо, затова пробвах разтворена добре в хладка вода... Ееее ужас беше на корема ми, чак да другия ден ми беше като остърган стомаха... Повече никаква сода, лимона не ми действа така "пагубно"... Вода с изстискан малко лимон в нея е супер приятно, освежаващо и полезно нещо... Peace Същото алкализиращо действие на организма имало и изцеден пресен сок от моркови...
А някой правил ли е пролетно прочистване на организма с тройчатката (карамфил, пелин и зелен орех) и има ли ефект? Или с какво друго сте правили детоксикация на огранизма?

Последна редакция: нд, 15 мар 2015, 16:23 от lunna pateka

# 556
Алоето знам, че има слабителен ефект.

А вие като правите содата в гореща вода ли я правите ? Колко точно сода слагате ? Да не сте предозирали ?

На 300 мл гореща вода 1/2 ч.л. сода . После я чакам да изстине малко

# 557
Лунна пътека, глад, глад му е малката  Laughing

При мен действа безотказно  Peace

Другото, което действа безотказно са антибиотиците. Не ги пия за колита, тази зима просто ме тръшна не вирус, а мутант и изпих 4-5 антибиотика и файда никаква от тях, освен че ми оправиха колита, но сигурно е временно  Tired Защото и друг път така съм пила разни лекарства като противовъзпалителни нестероидни и те така ми действат.

Лично на мен тройчатката не ми помогна, но правих само ореха и дотам  Peace

Успех!

# 558
Не глад - правилно хранене . Вчера четох една статия , за метаболизма ставаше дума , но то всъщност и на колита помага : След ставане чаша гореща вода и след 15 мин . 2 с.л. зехтин , сусамово или ленено масло заради червата и след 45 мин. плътна закуска , а чай и кафе не , Чай зелен и отделно към 10 часа .... после се замислих и си спомних , че и от дъвченето на прополис имах подобрение ...т.е. ако сме на диета и си дъвчим прополис ще дадем възможност на веществата в прополиса  да се усвоят от червата и съответно до се излекуват от възпалението

# 559
Естествено, че не може пълен глад /то се вижда от горния пост, че е майтап  Wink/.

Аз имам предвид когато се обостри колитът, тогава 1 денонощие само на течности, без храна и на мен лично много ми помага  Peace

# 560
Рецепти за ведическа кулинария

http://vedic-culture.in.ua/ru/vegetarian.html

# 561
Попаднах на тази статия :

http://www.nkj.ru/archive/articles/11031/
Сколько вам лет?

Някакъв си швед правил изследвания колко живеят клетките - относно нашият случай :
епител на червата  - 5 дни
хемоглобин - 150 дни
мускули на стомах - 15,1 години

т.е. смисъл няма да се приемат пробиотици , ако на петият ден няма ефект .
т.е. вълшебно хапче да спадне стомаха няма - трябва 15 г. строга диета
и още за да се изчистим от всички съмнителни "подправки" в храните трябват 5 месеца здравословна диета .

# 562
Вече повече от 10 години съм на много строга диета, но спасение няма. НЯМА.

Вчера взех, че пих едно саше Мукофалк, с много вода. То едно на ръка, че ме поду още повече, но днес вече не мога да дишам. Чак сега чета листовката и там пише, че първите дни симптомите може да се засилят, но да не се спира лечението. Обаче, днес няма да мога да пия от това.

Не знам, общо взето изгубих всяка надежда.

# 563
Вчера си купих от аптека коркума (бурканче от 100 гр.) , оказа се от хубавата . Викам , чакай да прочета нещо , не че не съм чела , а за всеки случай .. и попадам на това :
http://the-vegan.org/647/%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%BA%D1%83%D0%BC%D0 … %B0-%D0%BF%D0%BE/
Куркума 3 в 1 – магическа билка, вкусна подправка и красиво цвете

Оказва се , че не по 1 лъжица на ден , а по 2 трябвало ...а иначе и за колита е полезно .

Когато го изразходя ще съобщя резултати

# 564
t_, дано да ти помогне; аз куркума си бях купувала, но я ползвах като подправка в храната, нямаше ефект, но ще видим ти какво ще кажеш после. Поздрави!

# 565
t_, дано да ти помогне; аз куркума си бях купувала, но я ползвах като подправка в храната, нямаше ефект, но ще видим ти какво ще кажеш после. Поздрави!

И аз преди  съм купувала , но сега разбрах , че трябвало 4 пъти повече на ден . И на бурканчето пише да се прибавя към ястия .

# 566
След ядене чувствам неща като повишаване та температурата . И понеже забелязах 2 пъти че на 3 дни свалям по 500 гр . утре ще разбера стават ли повече . Друго не съм забелязала , освен че боб с куркума е вкусно , а с леща не е много приятно  Laughing

# 567
Аз от години поддържам малка температура, може би е свързано с червата, защото като казах на гастроентеролога, той не се учуди. Казах му, че всеки ден пия парацетамол, той пак мълчи. И така, нито ми помогна, нито нищо.

t_, между другото, аз направо ти се чудя защо и как можеш да ядеш боб и леща и разни треви. На мен ми е забранено почти всичко, дори и плодове и сокове. Аз съм само на извара, варени картофи и месо. Та така, алкохолът иначе доста ми върви Mr. Green Наздраве и честит празник!

# 568
Vangelina, проверявала ли си хормоните на щитовидната жлеза? Аз имах постоянно температура и ми откриха хипофункция. После се оказа, че термометърът показва един градус повече Mr. Green

# 569
Момичета преди малко бях на лекар , заради постоянна тежест в стомаха , бързо наяждане и оригване , казаха ми да пусна изследване за халикобактер или нещо такова ....  има ли някой тук ,които да е по запознат , лекарката каза , че била сериозна бактерия ... та съм малко притеснена

Общи условия

Активация на акаунт