Не мога да се отърва от колита

• 398 526
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 630
Правите ли някакви изследвания?
Някаква -скопия  Sick
Хеликобактер
Ехограф
ЦРП
Въобще какво се прави?

# 631
Ох, хайде и аз тук, че страдам и нещо в момента са ми се обострили симптомите........

# 632
И аз тук. Даже вече не знам писах ли в тази тема или не. От декември-януари съм така, като има периоди, в които болките се отразяват чак на мускулите. Изпих тонове спазмолитици. Побърквам се, защото къркоренето, подуването ми пречи на нормалното живеене, вторачвам се и става затворен кръг.
Две ехографии, изследвания за хеликобактер пилори, както и микробиология направих. Всичко е чисто.
От няколко дни пия жълт кантарион вместо вода и имам чувството, че има леко подобрение. Та влязох да ви кажа.
Ендоскопско изследване не съм правила. Страх ме е от упойки, но и без упойка ме е страх Embarassed

# 633
Сега видях, че съм писала в тази тема, но нещо съм си направила на функциите за известяване за нов отговор.

# 634
Страх ме е от упойки, но и без упойка ме е страх Embarassed
Няма нищо страшно  Hug За без упойка не си и помислям даже  Confused

# 635
 Nefertarri, аз до последно ще отлагам. Но влязох преди всичко да ви кажа за чая от жълт кантарион.
Пробвайте, ама по много - по литър-два.

# 636
Имам една книга на д-р Хърбърт Шелтън "Гадуването може да спаси живота ви" . В нея много хубаво  е описана болестта колит. Препоръчвам я. Тези ,които разберат за какво става въпрос имат шансове за излекуване.

# 637
Ох, ама как да гладувам??? Ми яде ми се Sad

# 638
Колко дълго се пие пробиотик без да вреди?  newsm78

# 639
Пробиотик може да се пие неограничено дълго. Няма да навреди.
Аз бих пробвала с гладуване ,но не съм убедена, че ще го направя правилно и няма да си навредя.

# 640
Абе гладуването не е ли вредно при проблеми в стомаха? Аз лично не мога да остана само на чай или вода... Не че ми се яде, напротив, но просто ми става адски лошо на стомаха, под лъжичката, чак мога да припадна... За това и не мога да пробвам това пречистване с цитрусовите сокове, пак поради тази причина... Sick
На мен освен синдрома на раздразнените черва ми откриха и хеликобатер пилори и доктора твърди, че всичките ми проблеми са от тази бактерия в стомаха. Главно имах подуване, къркорене, проблеми след хранене, тежест и тъпи болки... Доктора ме нави да пия един много силен антибиотик, от който на ден се пият 4 пъти по 3 хапчета (аз схемата много не я спазвах, пак поради непоносимост  на стомаха ми). Наистина след антибиотика бях по-добре, без симптомите ми, но ето вече мина месец и отново ме хвана стомаха...  #2gunfire Сега се чудя кога да отида да си направя пак теста за бактерията? Явно си е там отново... Sick

# 641
Не съм чела подробно, но има ли начин пречистване с цитрусови сокове да повлияе добре на колита? Аз обожавам домашна лимонада с мента, но мислех, че е възможно да вреди.....
И се отказах почти от всякакви плодове, а може би не трябва Thinking?
 lunna pateka, повечето лекари категорично отричат гладуването. Препоръчват ядене на често. Но от прочетеното оставам с впечатление, че почти няма човек, излекувал се от колит. Та може би трябва да се пробват и някои непопулярни методи.

Последна редакция: вт, 11 авг 2015, 07:39 от valerie

# 642
Едно е излекуването, а съвсем друго е да може да се контролира това състояние. Аз лично си пийвам по литър чай от живовляк и ограничавам стреса и това ми е спасението. Избягвам мазни и тежки храни също така. Ограничението на стреса ми е най-трудно общо взето. Йогата ми помага най-много за това.

# 643
Мисля, че стреса и напрежението стои в основата на всичко. Жалко, че най-трудно се контролира стреса  Confused

# 644
Ами все говорят за диети, това било вредно, онова, но аз като се замисля мен от почти всичко ме боли и ми е тежко... И това особено когато съм в криза... И тогава се чудя какво да ям, просто няма нещо от което да ми е добре... Така че искам, не искам - гладувам или просто ям  и после си търпя неразположенията....  ooooh! Това е синдрома на раздразнените черва...  #2gunfire
И сега не съм под стрес, давам го по-лежерно, децата са при бабите, но пак съм в гадната криза... Явно не всичко е от нерви, просто непоносимост към определени храни или дефект в организма ми.... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт